Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στην Ήπειρο, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών

Έχουν στηθεί μπλόκα παντού!!!

Από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία έχουν στηθεί μπλόκα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών που δεν σταμάτησαν τη νύχτα σε σήμα για αστυνομικό έλεγχο και εικάζεται πως πρόκειται για δύο εκ των δραπετών των φυλακών Τρικάλων...
Πάνοπλοι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή, ενώ στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν ενδεχόμενη προσπάθεια διαφυγής τους στην Αλβανία δια θαλάσσης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, πρόκειται για τους δραπέτες Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα.
Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα οι κακοποιοί, που δεν σταμάτησαν για έλεγχο στην Άρτα, γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, και διέφυγαν. Στη συνέχεια έκλεψαν ένα Ι.Χ. από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Λάκκα Σουλίου.
Αργότερα, στη Γλυκή Παραμυθίας οι δράστες έπεσαν σε νέο μπλόκο, έκαναν αναστροφή πορείας και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο.
Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι έκλεψαν μηχανάκι από κάτοικο της περιοχής.
Εξάλλου, αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν σχετικά με την τύχη των υπόλοιπων ασύλληπτων δραπετών ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ και ο Κλεμέντ, βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το 1 εκατ. ευρώ που άρπαξαν λίγο μετά την απόδραση, από τη ληστεία στη Εθνική Τράπεζα Λάρισας.
Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη.
Ο Σούλα παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

Ο φόβος έχει «φωλιάσει» στα παραμεθόρια χωριά μας

Οι απόδημοι Ηπειρώτες διστάζουν να έλθουν για διακοπές
Είναι γεγονός ότι οι Συνοριοφύλακες έμειναν από βενζίνη και αραίωσαν τις περιπολίες;

«Πονοκέφαλο» - ενόψει και της άφιξης για διακοπές των αποδήμων Ηπειρωτών - εξακολουθεί να προκαλεί η έλλειψη ασφάλειας στις ακριτικές περιοχές της Ηπείρου, σε μια περίοδο μάλιστα που ο φόβος φαίνεται να έχει «φωλιάσει» για τα καλά στα παραμεθόρια χωριά και τους ελάχιστους εναπομείναντες κατοίκους τους.
Νωπό είναι εξάλλου το τραγικό συμβάν στα Κτίσματα Πωγωνίου με την άγρια δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού από αδίστακτο Αλβανό κακοποιό, ενώ συχνά είναι και τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια μόνιμων κατοίκων ή αποδήμων.
Εάν μάλιστα αληθεύει η πληροφορία ότι τελευταία οι περιπολίες από τους συνοριοφύλακες έχουν αραιώσει, λόγω έλλειψης… βενζίνης στα αυτοκίνητα (!), τότε το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί εγκληματική παράλειψη. Το λόγο φυσικά δεν έχει μόνο η ανώτερη ηγεσία της Αστυνομίας, αλλά κυρίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου  που θα πρέπει να λογοδοτήσει στους ακρίτες της Ηπειρωτικής υπαίθρου, πριν συμβεί κάποιο άλλο δυσάρεστο γεγονός.

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τρόπους για να επιταχύνει τους πλειστηριασμούς

Τρόπους για να επιταχύνει τη διαδικασία είσπραξης οφειλών μέσω των πλειστηριασμών ακινήτων τα οποία έχουν κατασχεθεί από οφειλέτες που χρωστούν στο δημόσιο αναζητά το υπουργείο Οικονομικών.
Αντιμέτωπο με την υστέρηση των φορολογικών εσόδων αλλά και το γεγονός ότι πλέον η αναγκαστική είσπραξη είναι και η μοναδική μέθοδος είσπραξης για τις οφειλές πολλών φορολογούμενων, το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει στο μικροσκόπιο όλο το θεσμικό πλαίσιο των πλειστηριασμών ακινήτων και τις δυσκαμψίες που αυτό παρουσιάζει.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να προχωρήσει σε λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εναντίον οφειλετών για χρέος που ξεπερνά τα 300 ευρώ.
Ο μοναδικός περιορισμός στις κατασχέσεις αφορά σε μισθούς και συντάξεις. Συγκεκριμένα είναι ακατάσχετο το ποσό των 1.000 ευρώ που προέρχεται από μισθό ή σύνταξη ενώ πάνω από αυτό το ποσό το δημόσιο έχει τη δυνατότητα να κατάσχει το 30% μηνιαίως.

Σε «παγίδα» έχουν πέσει όσοι είχαν εγγυηθεί για δάνεια τρίτων

Η αύξηση των κόκκινων δανείων έχει φέρει στην επιφάνεια αρκετά προβλήματα που σχετίζονται με τις ευθύνες του εγγυητή. Αρκετοί πολίτες που είχαν εγγυηθεί δάνεια για λογαριασμό τρίτων στο παρελθόν βρίσκονται σήμερα "στριμωγμένοι", καθώς πολλοί δανειολήπτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης, γράφει το www.money-money.gr
.
Ο εγγυητής είναι η ασφάλεια του δανειολήπτη, αλλά και της τράπεζας και τελικά είναι εκείνος που καλείται να πληρώσει το «μάρμαρο».
Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή, αφού σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν μπορέσει να καλύψει το δάνειο του, τότε το χρέος βαρύνει στο ακέραιο τον εγγυητή. Και το σημαντικότερο είναι ότι ο τελευταίος δεν μπορεί να αποδεσμευθεί από το ρόλο του.
Για να απαλλαγεί κάποιος από τις υποχρεώσεις του εγγυητή, θα πρέπει ο δανειολήπτης να το ζητήσει από την τράπεζα, να προτείνει νέο πρόσωπο και, εφόσον η τράπεζα το δεχθεί, να γίνει νέα προσημείωση ακινήτου, ώστε να φαίνεται το όνομα του νέου εγγυητή. Η διαδικασία αυτή, πέραν της δυσκολίας που παρουσιάζει, έχει και έξοδα.

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο για τους δραπέτες των Τρικάλων


Την δύσβατη περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς, «χτενίζουν» οι αστυνομικοί, έπειτα από συμπλοκή που υπήρξε μεταξύ ενόπλων κακοποιών και ανδρών της Αστυνομίας.
Οι κακοποιοί που έκλεψαν αγροτικό αυτοκίνητο Navara από τη Φιλιππιάδα και σήμερα νωρίς το πρωί έπεσαν σε μπλόκο στην Άρτα.
Μόλις είδαν τους αστυνομικούς οι ένοπλοι έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και πλέον κινούνται πεζοί προς το βουνό.
Το αγροτικό αυτοκίνητο εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.
Η πορεία αλλά και ο τρόπος αντίδρασης των κακοποιών, «δείχνει» του δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, καθώς όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να περάσουν τα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.
 Να σημειωθεί ότι στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από τα Γιάννενα. Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.
«Χωριστούς» δρόμους οι δραπέτες
Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι δραπέτες έχουν διασπαστεί σε δύο ομάδες. Στη μία είναι ο «αρχηγός» Μάρκο Κόλα, ο Ίλιρ Κούπα και ένας ακόμα δραπέτης αγνώστων στοιχείων, ενώ στην άλλη ομάδα είναι οι δύο δραπέτες που συμμτεχείχαν στην μεγάλη ληστεία της Λάρισας με λεία 1 εκατ. ευρώ.
Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δραπέτες που ακολουθούν διαφορετικούς «δρόμους» πλέον για να δυσκολέψουν έτσι και το έργο της αστυνομίας, να βρίσκονται κοντά στην Ήπειρο αλλά και στη Βοιωτία όπου το πρωί έγινε ληστεία στα ΕΛΤΑ της περιοχής από άνδρες με καλάσνικοφ.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ανακοίνωση για την κοπή χόρτων

Γνωρίζουμε στους δημότες-κατοίκους του Δήμου μας ότι, βάσει της αριθ.:4/2012 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1346/Β'), όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων ̟που βρίσκονται εντός οικισμών υποχρεούνται στον καθαρισμό τους από τα ξερά χόρτα και στη λήψη κάθε άλλου μέτρου προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Οι δραπέτες «γάζωσαν» περιπολικό σε μπλόκο στην Άρτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Ήπειρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο στην Άρτα, γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς υπάρξει τραυματισμός, και διέφυγαν.
Στη συνέχεια, έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Λάκκα Σουλίου, η οποία είναι δύσβατη. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τους αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.
Στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από τα Γιάννενα.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

«Προσεχώς» τα εργοτάξια στην Ιόνια Οδό

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη μέσα στο καλοκαίρι οι συμβάσεις στη Βουλή

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι τα εργοτάξια θα έχουν αναπτυχθεί και στους 4 αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης σύντομα!
Τόνισε ότι λειτουργούν ήδη στους αυτοκινητοδρόμους Κορίνθου- Πατρών και Λαμίας- Ημαθίας, αλλά δεν λειτουργούν στην Ιόνια Οδό και τον Ε 65 (Λαμία- Γρεβενά) που ενδιαφέρουν την Ήπειρο.
Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι αναμένεται η τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην καταρχήν συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τις τράπεζες, ελληνικές και ευρωπαϊκές, για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Αυτό δεν είναι καινούργιο, υπήρξε όμως μία χρονική δέσμευση από τον υπουργό.

Ποιοι δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα

 
Οι πιο «αδύναμες» οικονομικά οικογένειες θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος από τα 750 εκατομμύρια ευρώ που θα «μοιραστούν» φέτος μέσω του ΟΓΑ μετά την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νέα «οικογενειακά επιδόματα», δηλαδή το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων (από το πρώτο παιδί) και την πρόσθετη παροχή των 500 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και πάνω.
Την ενίσχυση των οικονομικά «ασθενέστερων» -με θεωρητικό μόνο πλαφόν οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή έως τις 45.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος- αποκαλύπτει ο «οδηγός» υπολογισμού των επιδομάτων τον οποίο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Με βάση τον «οδηγό» και τα δύο επιδόματα «χάνονται» από τις οικογένειες με εισόδημα κάτω των 45.000 ευρώ. Περισσότερο κερδισμένοι είναι όσοι έχουν εισόδημα έως 13.000 ευρώ.

Πιάνουν δουλειά τα γεωτρύπανα

Αυτές είναι οι εταιρείες που θα βρουν το «μαύρο χρυσό» 11 δισ. Ευρώ

Τα γεωτρύπανα για τον εντοπισμό και την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου πιάνουν σύντομα δουλειά σε Ιωάννινα και Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο, αφού χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας ανακοίνωσε τις εταιρίες που αναλαμβάνουν τις έρευνες, την κοινοπραξία της Energean Oil, που ήδη εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου και την κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων, αντίστοιχα. Για το Κατάκολο, η επιλογή καθυστερεί μερικές ημέρες ακόμα, αφού οι δύο προσφορές που είχαν κατατεθεί είναι σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ κοντά μεταξύ τους οπότε θα γίνει περαιτέρω αξιολόγηση και η απόφαση θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής.

Πιθανή η απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων από το χαράτσι

Tι προβλέπει η νομοθεσία

Απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων, τόσο από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας όσο και από το έκτακτο τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ 2012 και ΕΕΤΑ 2013) προβλέπει ρητά η νομοθεσία, ανέφεραν απόψε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αρμόδιοι νομικοί κύκλοι με αφορμή καταγγελίες για χρέωση των συγκεκριμένων τελών στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν για το ίδιο θέμα ότι οι χρεώσεις γίνονται με βάση τα στοιχεία που αποστέλλουν οι Δήμοι στο Διαχειριστή του Δικτύου, χωρίς καμία παρέμβαση της επιχείρησης ή των άλλων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Συνεπώς, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα όποια λάθη έγιναν με τη χρέωση του ΤΑΠ και του ΕΕΤΑ σε κοινόχρηστους χώρους δεν οφείλονται στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr