Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύνταξη έκθεσης 4ου τριμήνου του έτους 2013, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου

Στο Καλπάκι  και στο Δημοτικό Κατάστημα  Πωγωνίου, σήμερα την   17η  Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Δευτέρα   και ώρα 11.30 π.μ., συνεδρίασε η  Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου Πωγωνίου, μετά από γραπτή πρόσκληση του Προέδρου της, με αριθ. πρωτ. 1618/10-02-2014, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010.
  Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι  από τα [7] μέλη της Ο.Ε., βρέθηκαν παρόντα τα [6], ήτοι:

Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται και η Διοικ. Υπάλληλος του Δήμου Μπόνια Αθανασία ως ειδικός Γραμματέας της ΟΙΚ.ΕΠ. [τήρηση πρακτικών].      
Ο Πρόεδρος κήρυξε την συνεδρίαση και εισηγούμενος το 1ο  θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
Σύμφωνα με την  περίπτωση β της παραγράφου 1 του άρθρου 72 του ν. 3852/10, η οικονομική επιτροπή ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου. Η έκθεση αυτή στην οποία καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου.

Στους 68 οι νεκροί από την γρίπη

Στους 68 αυξήθηκαν οι νεκροί από την νέα γρίπη με έναν συνάνθρωπό μας να χάνει την ζωή του την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα που έπασχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.
Με βάση τα δεδομένα των δύο τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας (2011-2012 και 2012-2013), φαίνεται ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009,  έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης, και ειδικότερα:

Πεδινή Ιωαννίνων: Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη σήμερα (02-03-2014) τα ξημερώματα στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας.

Συνελήφθη στο 20ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Άρτας, 37χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, Ασιατικής καταγωγής, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ιταλία

Οι λαθρομετανάστες ήταν κρυμμένοι μέσα σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη

Συνελήφθη χθες (01-03-2014) αργά το βράδυ στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (διασταύρωση Σκλίβανης Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 37χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Επίσης, συνελήφθησαν και επτά (7) αλλοδαποί μετανάστες, Ασιατικής καταγωγής, δύο υπήκοοι Σομαλίας, τέσσερις υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, κλειστού τύπου, με Αγγλικές πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ο 37χρονος δράστης, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ατόμων (κρύπτη) του οχήματος, επτά (7) παράνομοι μετανάστες.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 37χρονος είχε παραλάβει, τους μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό του φορτηγού, στην Ιταλία, έναντι του χρηματικού ποσού των 4.000 ευρώ έκαστος.
Επίσης, εξακριβώθηκε ότι στη διακίνηση των λαθρομεταναστών συμμετείχε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως προπομπός, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα τα οποία και αναζητούνται.
Κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
ένα κινητό τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του 37χρονου.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

ΟΑΕΔ: Με χρήση κλειδάριθμου θα γίνεται η πρόσβαση στα προγράμματα του Οργανισμού

Με χρήση κλειδάριθμου-τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδώσουν- θα γίνεται η πρόσβαση στα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ενόψει της δημοσίευσης των νέων προγραμμάτων που θα υλοποιήσει ο Οργανισμός, καλούνται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης (κλειδάριθμο) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ.
Για την έκδοση κλειδαρίθμου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:
-Οι ατομικές επιχειρήσεις την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης και αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του επιχειρηματία.

ΔΕΗ: Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:
1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
*ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (τηλ. επικοινωνίας : 2651026251 ή 1050)
*επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

ΕΚΑΣ μόνο για όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος ηλικίας

Με την υπογραφή της σχετικής εγκυκλίου από τον Γιάννη Βρούτση, ενεργοποιήθηκε η διάταξη που προβλέπει ότι η καταβολή του ΕΚΑΣ από τη 1η Ιανουαρίου θα αφορά μόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Ωστόσο, με διάταξη που πέρασε στο  και 5΄, μετά από έντονες αντιδράσεις, από την ηλικιακή αυτή προϋπόθεση εξαιρούνται τα παιδιά, που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του ασφαλισμένου ή συνταξιούχου γονέα, καθώς και οι ανάπηροι συνταξιούχοι, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%.

Μπλόκο από την Τρόικα στις ρυθμίσεις των στεγαστικών

Στην άρνηση της τρόικας σκοντάφτει η ρύθμιση για 200.000 δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας σύμφωνα με δημοσίευμα τους «Έθνους της Κυριακής».
Τα εγκλωβισμένα νοικοκυριά περιμένουν από το περασμένο καλοκαίρι να υπάρξει μέριμνα και για αυτούς, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους υπόλοιπους δανειολήπτες.
Η ΓΣΕΕ σε επιστολή της ζητά την παρέμβαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ώστε να προχωρήσουν οι τράπεζες στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους όχι μόνο δεν είναι αρνητικές αλλά όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν πηγές της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, «περιμένουν να δοθεί το «πράσινο φως», για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις χωρίς να χαθεί η επιδότηση του επιτοκίου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του νόμου, θέμα που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας».