Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Παρουσίαση του νέου τεχνικού της ομάδας Μπάμπη Νταλάκα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση της ομάδας παρουσία του νέου προπονητή κ. Μπάμπη Νταλάκα.

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Κάθε χρόνο, η εορτή των Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Αστυνομία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, για την επιβράβευση τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Για το σκοπό αυτό, τελέστηκε σήμερα (07.06.2014) Δοξολογία υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα.
Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Δημητρίου ΤΣΑΚΝΑΚΗ.
Όμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου.

Συνελήφθησαν στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, δύο ημεδαποί, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί ναρκωτικών»

Ο ένας εκ των δραστών είχε αποκρύψει ποσότητες ναρκωτικών μέσα στο σώμα του
 Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -61,96- γραμμάρια ηρωίνης, -2,68- γραμμάρια κάνναβης και -7- ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθησαν, χθες (06-06-2015) το μεσημέρι στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, μέσα στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (4,54) γραμμαρίων.
Στην συνέχεια, κατά την παραμονή του 41χρονου δράστη στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, αυτός απέβαλε τρεις συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν -57,42- γραμμάρια ηρωίνης, -2,68- γραμμάρια κάνναβης και -7- ναρκωτικά χάπια.
Τα ναρκωτικά, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρία (3) κινητά τηλέφωνα καθώς και τέσσερα (4) σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Συνελήφθη στα Διόδια της Γέφυρας Αντιρρίου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 27χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε πάνω από μισό κιλό ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (06-06-2015) το απόγευμα στα Διόδια της Γέφυρας Αντιρρίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν χθες το απόγευμα και συνέλαβαν τον 27χρονο, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
τρεις (3) συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους -529,82- γραμμαρίων
μία (1) συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους -1,28- γραμμαρίων
μία (1) συσκευασία που περιείχε -50- ναρκωτικά χάπια
το χρηματικό ποσό των -190- ευρώ και
ένα κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις διαρρήξεων οικιών και μία υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά από καταδίωξη, ένας 43χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας συνεργός του, που αναζητείται
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθη χθες (06-06-2015) το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση και παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Επίσης η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και έναν συνεργό του, που αναζητείται.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες τα ξημερώματα οι δύο δράστες διέρρηξαν οικία στην Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή με δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν στην Νεοκαισάρεια τη δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών άλλαξαν πορεία και ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα.
Ακολούθησε καταδίωξη κατά την διάρκεια της οποίας η δίκυκλη μοτοσικλέτα των δραστών λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας της και ανετράπη σε αγροτεμάχιο στον Κατσικά Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 43χρονος ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει πεζός και αναζητείται.
Στην κατοχή του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (1.760) ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει
διαρρηκτικά εργαλεία
ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 8 εκατοστών
ένας χαρτοκόπτης
ένα ζευγάρι γάντια
τρεις φακοί
ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν κλέψει την ανωτέρω μοτοσικλέτα βραδινές ώρες της 28/29-05-2015 από την πόλη των Ιωαννίνων.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής προανάκρισης προέκυψε ότι οι δύο δράστες διέπραξαν τις παρακάτω διαρρήξεις-κλοπές:
την 26-05-2015 στο Σταυράκι Ιωαννίνων, διέρρηξαν οικία 56χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (815) ευρώ.
Την 04-06-2015 στην πόλη των Ιωαννίνων, διέρρηξαν οικία 40χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.
Σημειώνεται, ότι ο 43χρονος δράστης, από την ανατροπή της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί ναρκωτικών»

Συνελήφθη, χθες (06-06-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση και καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, ο 34χρονος δράστης κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, χθες το μεσημέρι να προσπαθεί να αναρριχηθεί σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην πόλη των Ιωαννίνων.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 34χρονος νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε εισέλθει σε σπίτι 71χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα απ’ όπου αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή.
Επίσης, στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας χρυσός σταυρός τον οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει το απόγευμα της 31-05-2015 από το λαιμό 82χρονης ημεδαπής στην πόλη των Ιωαννίνων.
Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (13) μηνών, για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση της εμπλοκής του σε παρόμοια αδικήματα.

ΟΓΑ: Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 149.000 δικαιούχους

Τις προϋποθέσεις τα κριτήρια και τον αριθμό των δικαιούχων που θα κάνουν δωρεάν διακοπές από τον ΟΓΑ καθορίζεται με απόφαση που ήδη δημοσιεύτηκε και ορίζει όλο το πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας.
Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2015 του ΟΓΑ 100.000 άτομα εκ των οποίων 85.000 άτομα να πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις),
Επίσης 15.000 συνταξιούχοι, να πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις (4) απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
Στο εκδρομικό πρόγραμμα 49.000 άτομα εκ των οποίων 7.000 άτομα να πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές,10.000 άτομα να πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές, και τριάντα δύο χιλιάδες( 32.000) άτομα μονοήμερες εκδρομές.
Προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού είναι:

Ιόνια Οδός: Ξεκίνησε εντυπωσιακά το ξετρύπημα της Σήραγγας Κλόκοβας

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκε η τοπική κοινωνία την εκκίνηση των έργων διάνοιξης της Σήραγγας Κλόκοβας, μήκους 2,9 χμ.
Το έργο της διάνοιξης πραγματοποιείται με εκρήξεις καθώς το σκληρό υπέδαφος ενδείκνυται για αυτή τη μέθοδο.
Αυτές οι πρώτες εβδομάδες αποτελούν το πρώτο σοβαρό τεστ για το τι θα συναντήσουν μέσα στο βουνό αν και όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις.
Τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο μέτωπο τα εργοτάξια δουλεύουν με ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι εκρήξεις στο εσωτερικό χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και απαιτούν αυξημένα μέτρα ασφάλειας.
Αυτός ήταν και ο λόγος που πριν από μερικές ημέρες διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή για περισσότερο από μία ώρα.