Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Αυξημένη ετοιμότητα για την πρόληψη των πυρκαγιών από Περιφέρεια- Δήμους- συναρμόδιους φορείς

Στην καταγραφή των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την περυσινή αντιπυρική περίοδο στην Ήπειρο και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την  άμεση αντιμετώπισή τους, κατέληξαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων. 
Έμφαση δόθηκε στη διασφάλιση της πρόσβασης σε ευαίσθητα σημεία, όπως τα άλση και τα δασύλλια.
Όπως τονίστηκε από όλους όσοι τοποθετήθηκαν στο Συντονιστικό, η  αντιπυρική περίοδος του 2018 για την Ήπειρο χαρακτηρίζεται – κατά γενική ομολογία – επιτυχημένη. Όμως, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι φονικές πυρκαγιές της Αττικής το περσινό καλοκαίρι, οφείλουν να κινητοποιήσουν ακόμη περισσότερο τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να είναι έτοιμοι και αποτελεσματικοί για τυχόν περιστατικά που  μπορεί να  σημειωθούν.
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε σε ευαίσθητα σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων – όπως είναι τα δασύλλια της περιοχής, αλλά και οικισμοί όπως το Νεοχωρόπουλο - για τα οποία όπως είπε πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτά (διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμός δασικών δρόμων) και για την αντιμετώπιση άλλων τυχόν προβλημάτων.
«Έχουν συνετιστεί οι περισσότεροι. Με την οργανωμένη προσπάθεια που έγινε,  κάποιοι  που βάζανε  φωτιές εξαφανίστηκαν. Στο παρελθόν ήρθαμε αντιμέτωποι με  απίστευτες καταστάσεις: Ενώ σβήναμε μπροστά πυρκαγιές, στην πλάτη μας άναβαν άλλες. Μάλιστα, είχαμε και δικαστικές αποφάσεις για περιστατικά της Βόρειας Ελλάδας, που είχαν φτάσει και σε εμάς. Από εδώ,  πιστεύω,  ξεκίνησε το ξήλωμα. Θεωρώ ότι με τη συνεργασία όλων μπορούμε να τα λύσουμε τέτοια θέματα».

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της παράταξης «Ήπειρος Όλον» σε Κεφαλόβρυσο, Πωγωνιανή, Δελβινάκι και Δολιανά Πωγωνίου


Επίσκεψη στο πλαίσιο της προεκλογικής τους περιοδείας για τις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου, πραγματοποίησαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Όλον». 
Η αντιπροσωπεία των υποψηφίων επισκέφθηκε, κατά σειρά, τα χωριά Κεφαλόβρυσο, Πωγωνιανή, Δελβινάκι, Δολιανά όπου, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με κατοίκους των περιοχών αυτών, παρουσιάστηκαν οι θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού,  ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά και καταγράφηκαν από τον συνδυασμό μας,  τα θέματα που απασχολούν  τους πολίτες και τέθηκαν υπόψη των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων μας, στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που είχαν μαζί τους.

Μπούνταλη Ανθούλα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγώνι"


"Νέα Εποχή για το Πωγωνι"
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Ονομάζομαι Μπούνταλη Ανθούλα και κατάγομαι από την Αγία Μαρίνα Πωγωνίου.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, τα τελευταία δέκα χρόνια όμως μοιράζω τη ζωή μου ανάμεσα στα Γιάννενα και την μεγάλη μου αγάπη, την Αγία Μαρίνα. 
Είμαι εκπαιδευτικός, καθηγήτρια γερμανικών απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας.
Η αγάπη μου για τον τόπο μου, η απογοήτευση μου για την αδιαφορία προς τα χωριά μας και η ελπίδα ότι καλύτερες μέρες για το Πωγώνι μας μπορούν και πρέπει να έρθουν με οδήγησαν να δεχτώ με ιδιαίτερη τιμή και χαρά την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου κυρίου Δημήτρη Ντότη να συμμετέχω ενεργά στα πολιτικά τεκταινόμενα του τόπου μου ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη «Νέα Εποχή για το Πωγώνι», μία παράταξη που αποτελείται από ανθρώπους συνειδητοποιημένους, που φέρουν το αίσθημα ευθύνης και είναι πεπεισμένοι πως οι μεταρρυθμίσεις που πολλοί ευαγγελίζονται (και δυστυχώς λίγοι πράττουν) είναι καιρός να πραγματοποιηθούν, βάζοντας, έτσι, τέλος σε διαιωνιζόμενα προβλήματα του Πωγωνίου μας.
Ούτε «επαγγελματίες» πολιτικοί είναι, ούτε προσκολλημένοι σε καρέκλες και κομματικούς φραγμούς, μόνο με αγνά κίνητρα αφοσιώνονται στο να κάνουν καλύτερη την περιοχή τους και δρουν με γνώμονα το κοινό καλό και την ανοικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες τους. Ιεραρχούν τις ανάγκες και δίνουν προτεραιότητα στην κοινωνία των πολιτών για την οποία αποτελούν οι ίδιοι το πιο ζωντανό παράδειγμα.
Το Πωγώνι μας αξίζει ανθρώπους που μιλάνε, διεκδικούν και κυρίως ενδιαφέρονται για την ευημερία του. Όλοι όσοι αγαπάμε τον τόπο μας γνωρίζουμε τα προβλήματα του και όλοι μας προσδοκούμε την επίλυση τους. Η συμμετοχή σημαίνει συνδιαμόρφωση της πολιτικής, σημαίνει αγώνας και προσπάθεια σχεδιασμού ενός καλύτερου «τώρα» αλλά και ενός καλύτερου «μετά». Το μέλλον μας είναι στα χέρια μας! Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε το Πωγώνι στη θέση που του αξίζει και του πρέπει!!!

Ανθούλα Μπούνταλη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Δελβινακίου
"Νέα Εποχή για το Πωγωνι"

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας


Κατασχέθηκε ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους -138- κιλών και -50- γραμμαρίων, την οποία οι ανωτέρω είχαν συλλέξει από την παραπάνω περιοχή

Συνελήφθησαν, χθες (09-05-2019) το απόγευμα σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Frontex, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 57, 26 και 25 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (138) κιλών και εκατό (50) γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Το πλήρες ψηφοδέλτιο νίκης του Νικόλα Κάτσιου στο δήμο Σουλίου


Από 41 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους αποτελείται το πλήρες ψηφοδέλτιο νίκης του Νικόλα Κάτσιου υποψηφίου δημάρχου Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών».
Είναι το πρώτο πλήρες ψηφοδέλτιο που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με τον ανώτατο επιτρεπτό αριθμό υποψηφίων και περιλαμβάνει τα εξής ονόματα:

ΚΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
(Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σουλίου)

Εκλογική Περιφέρεια Αχέροντα
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1.   ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ  του ΠΑΥΛΟΥ
2.   ΓΚΕΚΑΣ ΜΑΝΟΛΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ    
3.   ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΛΙΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  
4.   ΛΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ       
5.   ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΗΛΙΑ      
6.   ΝΤΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ  
7.   ΝΤΡΙΤΣΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΕΝΙΟΣ) του ΒΛΑΣΗ  
8.   ΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
9.   ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΙΤΑΣ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Εκλογική Περιφέρεια Παραμυθιάς
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1.   ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΩΜΑΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ
2.   ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΤΡΑΧΑΝ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3.   ΑΛΕΞΙΟΥ  ΝΤΟΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4.   ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ  ΤΣΙΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ του ΣΑΒΒΑ
5.   ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
6.   ΓΚΟΥΛΙΟΥΜΗ ΕΛΕΝΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
7.   ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
8.   ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
9.   ΚΑΓΚΙΟΥΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10.   ΚΑΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΣΙΩΖΟΥ)
11.   ΚΟΥΡΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
12.   ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
13.   ΛΑΜΠΡΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
14.   ΛΑΤΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΚΟΣΜΑ
15.   ΛΕΟΝΤΑΡΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ (ΓΙΑNΝΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
16.   ΜΑΡΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
17.   ΜΑΡΚΟΥ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΟΥΛΑ) του ΑΝΔΡΕΑ
18.   ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
19.   ΜΟΤΣΑΝΟΥ  ΔΡΙΜΤΖΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
20.   ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
21.   ΜΠΟΛΩΣΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
22.   ΜΠΟΥΡΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
23.   ΝΤΑΦΛΟΥ  ΓΡΙΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του ΠΑΥΛΟΥ
24.   ΝΤΟΥΚΑ ΙΩΑΝΝΑ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
25.   ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
26.   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΑΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ
27.   ΣΙΑΜΑ ΕΥΔΟΞΙΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
28.   ΤΣΙΩΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
29.   ΤΣΟΥΜΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
30.   ΦΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ   
Εκλογική Περιφέρεια Σουλίου
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1.   ΜΠΑΛΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
2.   ΝΤΡΙΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ

Πανταζή Χριστίνα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πωγωνίου με την παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγώνι"


"Νέα Εποχή για το Πωγωνι"
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Κατάγομαι από το Μαζαράκι Πωγωνίου όπου και μεγάλωσα.
Είμαι παντρεμένη με τον Φώτη Σιουρά ο οποίος κατάγεται από την Αρετή Πωγωνίου.
Έχω δυο γιούς, τον Σπύρο 20 ετών φοιτητής του τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και τον Στέφανο Σιουρά 18 ετών μαθητής της Γ' Λυκείου του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς.
Οι ανησυχίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στον τόπο που μεγάλωσα και αγάπησα με οδήγησαν να ασχοληθώ με τα κοινά.
Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα την πρόταση του κ. Δημήτρη Ντότη διότι πιστεύω κινείται με γνώμονα την ειλικρίνεια και την αμερόληπτη αγάπη για το μέλλον του Πωγωνίου μας!
Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μας!!!
 
Πανταζή Χριστίνα
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Άνω Καλαμά
"Νέα Εποχή για το Πωγωνι"

Συμμετοχή του Γιαννιώτη υποψηφίου Ευρωβουλευτή Νίκου Βακολίδη στην εκδήλωση About Routes and Origins



Ο Νίκος Βακολίδης συμμετείχε στην εκδήλωση About Routes and Origins που οργάνωσε η αυθόρμητη ομάδα του DIEM25 Πάτρας σε ένα brainstorming πολλαπλών ολιγόλεπτων ομιλιών πάνω σε ένα φλέγον ζήτημα της εποχής μας, το μεταναστευτικό-προσφυγικό.
Τίτλος Διάλεξης του υποψήφιου Γιαννιώτη Ευρωβουλευτή
Διακίνηση μεταναστών : Μια κερδοφόρα παγκόσμια επιχείρηση
Ένα παγκόσμιο δίκτυο παράνομης διακίνησης μεταναστών και προσφύγων ευδοκιμεί και προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις του εμπορίου ανθρώπων. Αναλύοντας πώς λειτουργεί αυτό το εκτεταμένο ταξιδιωτικό γραφείο ψυχών κατανοούμε εύκολα πώς οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αντιμετωπίζουν αλλά αντίθετα οξύνουν το πρόβλημα. 

Οι άρχοντες των συνόρων, οι βαρώνοι της παράνομης διακίνησης και το κύκλωμά τους έχουν τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει η Ευρώπη -ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΛΛΗΛΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ - ΕΥΕΛΙΞΙΑ - ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
Η  Ευρώπη δεν υπάρχει σε αυτό το ζήτημα, πιάνει τους μικροδιακινητές και κλείνει τα σύνορα καταφέρνοντας μόνο να επιμηκύνει τη διαδρομή των προσφύγων και άρα τα κέρδη των εγκληματιών. Σε μια ένωση όπου τα κέρδη της ΕΚΤ και το επιστημονικό δυναμικό που φεύγει από τον Ευρωπα'ι'κό Νότο τα μοιράζονται οι πιο αναπτυγμένες χώρες και το προσφυγικό φορτίο κατανέμεται στις πιο φτωχές, στο ''περιθώριο της
Ευρώπης''- ναι, έτσι μας χαρακτηρίζουν συχνά - δεν υπάρχει ελπίδα. Ούτε για τους ντόπιους ούτε για τους μετανάστες.

Λάππας Ευάγγελος: Υποψήφιος Σύμβουλος Τ.Κ. Κουκλιών Πωγωνίου, με τον Συνδυασμό «ΝΕΟΙ ΚΟΥΚΛΙΟΙ»


Λάππας Ευάγγελος: Υποψήφιος Σύμβουλος Τ.Κ. Κουκλιών Πωγωνίου, με τον Συνδυασμό «ΝΕΟΙ ΚΟΥΚΛΙΟΙ»

30η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Α.Ο. Ζωοδόχος 12-05-19/17:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ   

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής 
Σάββατο 11 Μαΐου 2019
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:30)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:30)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (17:30)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  (17:30)
Κυριακή 12 Μαΐου 2019
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ   (17:30)
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (17:30)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:30)

Το Μαζί για το Παιδί για τη γιορτή της Μητέρας


Η Δανάη, η Αντιγόνη και η Παρασκευή είναι τρεις από τις μητέρες που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Τη  Γιορτή της Μητέρας  τιμάμε το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας.  Πρόκειται για μια ξεχωριστή ημέρα του χρόνου όπου γιορτάζουμε  τον ρόλο της μητρότητας. Όμως είναι και μια ημέρα συλλογισμού γιατί η ανατροφή ενός παιδιού απαιτεί αφοσίωση, φροντίδα και πολλές φορές θυσίες.
Υπάρχουν πολλές μητέρες που λόγω δικής τους απόφασης ή λόγω συνθηκών μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους.
Η Ένωση « Μαζί για το Παιδί» στηρίζει αυτές τις μητέρες με έναν ολιστικό τρόπο, τόσο  μέσω των προγραμμάτων της κατά της φτώχειας αλλά και μέσω της παροχής  ψυχολογικής και ηθικής  βοήθειας με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση τους γονικού ρόλου. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να συμβάλει το «Μαζί για το Παιδί» στο να δημιουργήσει για αυτά  τα παιδιά  καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας θα σας παρουσιάσουμε τον δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά τρεις μητέρες.  Η Δανάη, η Αντιγόνη και η Παρασκευή είναι τρεις ηρωίδες της διπλανής πόρτας. Μητέρες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους υπό δύσκολες συνθήκες.
Η πτυχιούχος Δανάη
Μητέρα ενός παιδιού  η  Δανάη, το μεγαλώνει μόνη της. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου είχε μια πολύ καλή θέση και είχε πάρει την απόφαση να μεγαλώσει μόνη της τον οχτάχρονο γιο της. Ωστόσο η εταιρεία που δούλευε αναγκάστηκε να κάνει μαζικές απολύσεις. Η Δανάη ήταν μια από τους εργαζόμενους που πέρασαν την πόρτα της εξόδου. Οι σπουδές και η εμπειρία της, της επέτρεπαν να αναζητήσει νέα εργασιακή στέγη, όμως σε καιρό κρίσης δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά. Η περίοδος που λάμβανε το επίδομα ανεργίας τελείωσε και στράφηκε για βοήθεια στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
Μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας της Ένωσης εντάχθηκε στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας και σήμερα έχει τη στήριξη για να μπορεί να μεγαλώνει τον μικρό της γιο και να ψάχνει συστηματικά το νέο επαγγελματικό της βήμα.
Η Αντιγόνη με τα δίδυμα κοριτσάκια
Δίδυμα πανέμορφα κοριτσάκια απέκτησε η Αντιγόνη. Ο πατέρας τους αρνήθηκε να τα αναγνωρίσει. Ήταν δύσκολο για μια μητέρα με δύο νεογέννητα να εργαστεί να μπορεί να εξασφαλίζει τα απαραίτητα της καθημερινότητας. Στράφηκε στην κοινωνική υπηρεσία του «Μαζί για το Παιδί» όπου εξετάστηκε η περίπτωση της και εντάχθηκε στο πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας για να μπορεί να λαμβάνει την απαραίτητη βοήθεια ώστε να προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα δύο της παιδιά. 
Παράλληλα, έλαβε ψυχολογική υποστήριξη από το Συμβουλευτικό Κέντρο της  Ένωσης έτσι ώστε να  εμπλουτίσει  τις δεξιότητές της για να αντιμετωπίσει πρακτικά αλλά και συναισθηματικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. 
Η Παρασκευή και ο μικρός Δημήτρης με τα κινητικά προβλήματα
Ο δεύτερος γιος της Παρασκευής ο Δημήτρης έχει κινητικά προβλήματα. Εκείνη μόνη της, δεν έχει βοήθεια από πουθενά, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της για να τον φροντίσει. Ο μεγαλύτερος της γιος, ο Αντώνης, φέτος δίνει πανελλήνιες εξετάσεις. Με την απουσία πόρων για ενισχυτική διδασκαλία αντιμετωπίζει μόνος του την αγωνία των εξετάσεων. 
Η Παρασκευή για να τα φέρει σε πέρας, εφόσον δεν φθάνουν τα λεφτά από τα επιδόματα, καθαρίζει σπίτια όποτε μπορεί να αφήσει τον Δημήτρη. Η ίδια στράφηκε για βοήθεια στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  και δηλώνει ανακουφισμένη αφού πλέον μπορεί να αφοσιωθεί στον ρόλο της φροντίδας και ανατροφής των παιδιών της χωρίς να έχει την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης. 
Και οι τρεις τους είναι συγκλονιστικές. Είναι μητέρες που παρά τις δύσκολες συνθήκες παλεύουν καθημερινά για να προσφέρουν στα παιδιά τους ό,τι περισσότερο μπορούν!
Αυτές τις μάνες τιμούμε σήμερα και κάθε ημέρα στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
         
Facebook, Twitter, Instagram: @mazigiatopaidi

Ορίζοντες Ηπείρου: Κεντρική προεκλογική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα, την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 20.00


O υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά» Σπύρος Ριζόπουλος θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική  ομιλία του στην Άρτα, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στις 20.00, στο εκθεσιακό κέντρο Άρτας, αίθουσα «Διώνη».

Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» στην Πρέβεζα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ.


Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ. στα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» στην Πρέβεζα (Λεωφόρος Ειρήνης 56).
Θα μιλήσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Συνελήφθη 64χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, την Τρίτη (7 Μαΐου 2019) το απόγευμα σε πόλη της Ηπείρου, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, 64χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για αποπλάνηση παιδιών, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων.
Ο 64χρονος οδηγήθηκε χθες (09-05-2019) ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή, ο οποίος και διέταξε την προσωρινή του κράτηση.

30η αγωνιστική την Παρασκευή 10 και το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 11-05-19/17:30), εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας 11-05-19/17:30)


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 17:30

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ    

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Παρασκευή 10 Μαΐου 2019
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (17:30)
Σάββατο 11 Μαΐου 2019
ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:30)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009     (17:30)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:30)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:30)
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:30)
Κυριακή 12 Μαΐου 2019
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3-0 α.α.
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 (17:30)

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής σε οικία στη Βλαχέρνα Άρτας


Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε οικία στη Βλαχέρνα Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 31 και 28 ετών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 04 έως 07-05-2019 στη Βλαχέρνα Άρτας, διέρρηξαν οικία 73χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, χρυσές λίρες, κινητό τηλέφωνο και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκε στο σπίτι των δραστών μέρος των κλεμμένων κοσμημάτων, όπου και αποδόθηκε στην παθούσα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Κίνδυνος για την υγεία το έντονο ροχαλητό


Σημαντικό κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου μπορεί να προκαλέσει το διαρκές έντονο ροχαλητό , σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Journalof RespiratoryResearch!
Όπως αναφέρουν στα συμπέρασμα  τους οι ερευνητές οι άνθρωποι που ροχαλίζουν βαριά διατρέχουν κίνδυνο τραυματισμών στους ανώτερους αεραγωγούς που προκαλούνται από τις επαναλαμβανόμενες δονήσεις. «Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στην κατάποση και να καταστήσει τα άτομα πιο ευάλωτα στην εμφάνιση άπνοιας κατά τον ύπνο!» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Αρτόπουλος, διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ».,
Στόχος των ερευνητών , στην συγκεκριμένη μελέτη, ήταν να εντοπιστούν οι  βλάβες που προκαλούνται  λόγω της δόνησης αλλά και ο μηχανισμός  επούλωση της ανώτερης οδού των αεραγωγών.
«Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ερευνητών, υπάρχουν ενδείξεις ότι η έρευνα θα οδηγήσει σε έγκαιρα προληπτικά μέτρα και μακροπρόθεσμα θα ενισχύσει την επούλωση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και προκαλούνται από ροχαλητό» προσθέτει ο κ. Αρτόπουλος  και συνεχίζει «Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι  τα άτομο με έντονο ροχαλητό και υπνική άπνοια έχουν νευρομυϊκές βλάβες στην ανώτερη αναπνευστική οδό.  Οι τραυματισμοί μπορούν να παρατηρηθούν τόσο σε δομικό όσο και σε μοριακό επίπεδο. Επίσης παρατήρησαν μια συσχέτιση μεταξύ της δυσλειτουργίας της κατάποσης και του ροχαλητού καθώς και μιας σχέσης μεταξύ της βλάβης των νεύρων και της αποφρακτικής άπνοιας του ύπνου».
 Η άπνοια ύπνου, όπως αναφέρουν οι Ω.Ρ.Λ χαρακτηρίζεται από επανειλημμένη κατάρρευση της ανώτερης αναπνευστικής οδού που οδηγεί σε αναπνευστική ανακοπή κατά τη διάρκεια του ύπνου, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.