Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Άρτα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 46χρονου ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, απειλή και εξύβριση

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, απειλή και εξύβριση.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, προχθές (23-05-2015) μετά τα μεσάνυχτα στη Φιλοθέη Άρτας, ο δράστης αφού επιτέθηκε φραστικά σε 46χρονο ημεδαπό, απειλώντας και εξυβρίζοντάς τον, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς το σπίτι του, προκαλώντας φθορές.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 46χρονου δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο τυφέκιο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Ιωάννινα: Σύλληψη φυγόποινου


Συνελήφθη, σήμερα (25-05-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης επτά (7) ετών και έξι (6) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (30.000), για μεταφορά λαθρομεταναστών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Προς θετική κατεύθυνση η Κ.Υ.Α. για την κατανομή των βοσκοτόπων

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται η Κ.Υ.Α. για την κατανομή των βοσκοτόπων, είναι όμως απαραίτητες και ορισμένες άλλες συμπληρωματικές ρυθμίσεις,  ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων.
«Η Κ.Υ.Α. – τόνισε χαρακτηριστικά- κινείται σε μια σωστή κατεύθυνση, αλλά αν μείνει όπως έχει, δεν θα λύσει προβλήματα. Πρέπει να γίνουν και οι άλλες ενέργειες, οι οποίες από ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο Υπουργείο, προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή.  Με την πρόσφατη Κ.Υ.Α. του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Υποδομών, η πρώτη εντύπωση που δίνεται είναι ότι κάποιες Περιφέρειες φαίνεται να είναι αδικημένες με το συντελεστή βόσκησης και κάποιες, όπως είναι οι νησιωτικές, είναι ωφελημένες. 

Επιτάχυνση των πληρωμών ή παράταση του ΕΣΠΑ προτείνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

Την ανάγκη επιτάχυνσης των πληρωμών για τα έργα του τρέχοντος ΕΣΠΑ ή εναλλακτικά την παράταση για ένα χρόνο του προγράμματος, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε σημερινές του δηλώσεις, με αφορμή τις συζητήσεις που έγιναν με την Επίτροπο της Ε.Ε. για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Κορίνα Κρέτσου, τόσο κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Οικονομίας, όσο και στην επίσκεψή της σε ορεινές περιοχές των Περιφερειών Δυτ. Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου. Μεταξύ άλλων, τόνισε και τα εξής:

 "Για τα έργα του προγράμματος 2007-2013 τέθηκε σχεδόν από όλους τους Περιφερειάρχες το αίτημα να δοθεί παράταση από 6 έως 12 μήνες. Η Επίτροπος τόνισε πως η μόνη λύση για παράταση είναι το αίτημα να ενταχθεί στη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Ε.Ε.. Το δεύτερο στοιχείο που βγήκε από τη συζήτηση, αφορά στη δήλωση του Υπουργού κ. Γ. Σταθάκη πως η κυβέρνηση θα κάνει τις πληρωμές μέχρι 31/12/2015 και για τα μεγάλα οδικά έργα. 

Ιωάννινα: Εντοπίσθηκε κατάστημα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια-τρίλιζα»

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε απαγορευμένα παίγνια

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, έντεκα 11 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, δύο φορητοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 675 ευρώ
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες (24-05-2015) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια – τρίλιζα».
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 32χρονη ιδιοκτήτρια και τον 40χρονο ημεδαπό σύζυγό της, για μία 47χρονη υπήκοο Μολδαβίας υπάλληλο και έναν ημεδαπό πελάτη, ηλικίας 37 ετών.
Αναλυτικότερα, χθες αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα, όπου εντοπίσθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια - τρίλιζα» ενώ στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχε ένας πελάτης-θαμώνας.
Στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
έντεκα (11) συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
δύο (2) φορητοί υπολογιστές.
φύλλα σημειώσεων.
το χρηματικό ποσό των (675) ευρώ.
τέσσερα (4) δολάρια των ΗΠΑ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Γλυκή Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί για παράνομη πρόσληψη και απασχόληση αλλοδαπών

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες (24-05-2015) το μεσημέρι στην Γλυκή Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ένας 56χρονος άνδρας και μία 25χρονη γυναίκα, καθώς και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 20 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, ο 56χρονος, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης ενοικιάσεων λέμβων, απασχολούσε παράνομα ως υπάλληλο τον 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία. Επιπλέον, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Στην δεύτερη περίπτωση, η 25χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη επιχείρησης ενοικιάσεων λέμβων, ιδιοκτησίας 53χρονου ημεδαπού που αναζητείται, απασχολούσε παράνομα ως υπάλληλο τον 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα καθώς και άδειας παραμονής για εργασία.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Νεοχώρι Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι ο δράστης της κλοπής.
Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της 07-09-2014, ο 20χρονος εισήλθε σε σπίτι 77χρονης ημεδαπής που βρίσκεται στο Νεοχώρι Πρέβεζας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ και δύο ρολόγια χειρός.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε σε βάρος τριών ατόμων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απειλή και εξύβριση σε βάρος 46χρονου ημεδαπού στην Πέτρα Πρέβεζας

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 32 και 24 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απειλή και εξύβριση σε βάρος 46χρονου που έγινε προχθές (23-05-2015) το μεσημέρι στο χωριό Πέτρα Πρέβεζας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη δράστης που αναζητείται.
Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι στο χωριό Πέτρα Πρέβεζας, οι τρεις δράστες αφού εξύβρισαν και απείλησαν 46χρονο ημεδαπό, τον παρέσυραν με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο αριστερό πόδι και χέρι ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Θέμα συνόρων εγείρει η Αλβανία

Αριθ. Πρωτ.: 33
Εν Δελβινακίω τη  25η Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
         
«Πολλές φορές έχω τονίσει, ότι οι Αλβανοί φέρονται με ιταμότητα και θρασύτητα απέναντι στην Ελλάδα. Κι’ αυτό το αποδείκνυαν αλλεπάλληλα γεγονότα, που αφορούσαν στην Ελληνική Εθνική Κοινότητα της Βορείου Ηπείρου. Τώρα, όμως, όπως έγραψε με πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους ημερήσια γιαννιώτικη εφημερίδα, έγκυρη και με ευρύτατη κυκλοφορία (Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015), «κάθε όριο έχει ξεπεράσει το θράσος της αλβανικής πλευράς προς την Ελλάδα, αφού μετά το θέμα με την υφαλοκρηπίδα που  επινόησε, αντιδρώντας ουσιαστικά στις έρευνες που θα κάνει η Χώρα μας για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, τα Τίρανα, μέσω διαβήματος, ζήτησαν και τους χάρτες χερσαίων ερευνών για υδρογονάνθρακες, που θα γίνουν στην Ήπειρο, εγείροντας επί της ουσίας θέμα συνόρων».

Το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Εξάρτηση και Ψυχική Νόσος «Μια Ολιστική Θεραπευτική Αντιμετώπιση» την Παρασκευή 29 Μαΐου, ώρα 5 μ.μ. στο Ξενοδοχείο DU LAC, Ιωάννινα

Το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στα Ιωάννινα σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιήσει με θέμα: Εξάρτηση και Ψυχική Νόσος ''Μια Ολιστική Θεραπευτική Αντιμετώπιση'' την Παρασκευή 29 Μαΐου, ώρα 5 μ.μ. στο Ξενοδοχείο DU LAC.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας η παρουσία σας!!

Συνεδρίαση της Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων την Τρίτη 26 Μαΐου, ώρα 12:30

Την Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 12:30 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ενημέρωση των νέων μελών για τον ρόλο της Επιτροπής και τις αρμοδιότητές της.
2. Ενημέρωση από τον ανάδοχο (TREK CONSULTING) για την υλοποίηση του έργου «Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας»

3. Ενημέρωση από εκπροσώπους του Συμβουλευτικού Κέντρων Γυναικών Ιωαννίνων.