Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ 2011






ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΄95 - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ 7 - 1



ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 5 - 2

MARC: Το 68,8% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών- Στο 3,8% υπέρ του ΠΑΣΟΚ η διαφορά

Κατά 3,8% προηγείται το κυβερνών κόμμα έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής».


ΠΑΣΟΚ: 24%
ΝΔ: 20,2%
ΚΚΕ: 7,8%
ΛΑΟΣ: 6,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,3%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,9%
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: 2,8%
Δημοκρατική Αριστερά: 2,6%
Οικολόγοι - Πράσινοι 2,4%


Άλλο κόμμα, δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,9%, οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 7,95 ενώ το άκυρο/λευκό/αποχή φθάνουν το 16,4%.


Μετά από αναγωγή το ΠΑΣΟΚ φθάνει 31,7%, η ΝΔ 26,7%, το ΚΚΕ 10,3%, το ΛΑΟΣ 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,3%, η ΔΗΣΥ 3,8%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 3,75, η Δημοκρατική Αριστερά 3,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3,2%ενώ συνολικά άλλο κόμμα λένε ότι ψηφίζουν σε ποσοστό 3,8%.


Στην έρευνα, το 68,8% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ το 50,3% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ολόκληρη την τετραετία, σε αντίθεση με το 43,4%.


Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, το 67,7% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει, το 59,7% δηλώνει υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το 63,7% ζητά να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ειδικότερα, το 48,2% ζητά να ρίξει το βάρος της η κυβέρνηση στην ανάπτυξη , το 26,1% στην πάταξη της φοροδιαφυγής, το 12,9% στη μείωση των δαπανών του Δημοσίου, το 7% στις αποκρατικοποιήσεις για να εξασφαλιστούν τα 50 δις και το 5,8% σε όλα τα παραπάνω.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Έρχονται αλλαγές στη συλλογή των αποδείξεων


Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση.


Οι περικοπές στις φοροαπαλλαγές φέρνουν αλλαγές στο μέτρο συλλογής αποδείξεων για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου που θα οδηγήσουν σε έξτρα μείωση φόρου έως 1000 ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο αναζητεί αυτή την περίοδο μια «φόρμουλα», ώστε αφενός να μειωθούν ή να καταργηθούν φοροαπαλλαγές και αφετέρου να μην αποδυναμωθεί το κίνημα των αποδείξεων.
Στο πλαίσιο αυτό συζητείται η αύξηση του ορίου των δαπανών για τις οποίες ο φορολογούμενος μπορεί να μαζέψει αποδείξεις, από τις 15.000 στις 20.000 ευρώ για κάθε άτομο και από τις 30.000 στις 40.000 για τους συζύγους.


Εάν ένα ζευγάρι καλύψει το ανώτατο όριο των 40.000, θα έχει μεγαλύτερη επιστροφή φόρου 1.000 ευρώ.
Επίσης, όπως αναφέρεται στο «Έθνος», προτείνεται νέα διάταξη που θα προβλέπει ότι για να κατοχυρωθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ από όσους έχουν εισόδημα πάνω από αυτό το όριο, θα πρέπει η αξία των αποδείξεων που έχουν μαζέψει να καλύπτει το 10% των πρώτων 12.000 ευρώ και το 40% του τμήματος του εισοδήματος, άνω των 12.000.

ΔΗΜΟΣΙΟ: «Μαχαίρι» σε 30.000 συμβασιούχους

Μία σειρά πρόσθετων μέτρων, μεταξύ των οποίων και τον περιορισμό κατά το ήμισυ των συμβασιούχων στο Δημόσιο, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που προγραμματίζει να αρχίσει τις επαφές του με τους επικεφαλής της τρόικας την ερχόμενη Τετάρτη.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν συμφωνήσει να περιορίσουν τον αριθμό των κάθε είδους συμβασιούχων από τις 60.000 σήμερα στο όριο των 30.000.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ετοιμάζει μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση

Βέβαιος θεωρείται ο ανασχηματισμός.


Σενάρια αναδιάρθρωσης του κυβερνητικού σχήματος εξετάζει εδώ και μερικές ημέρες ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σε μια προφανή προσπάθεια να ανακόψει την εντεινόμενη φθορά της κυβέρνησης και του ιδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν σήμερα «Τα Νέα», ο Πρωθυπουργός σε αλλεπάλληλες συζητήσεις που είχε τις τελευταίες ημέρες με κορυφαίους υπουργούς, αποκάλυψε ουσιαστικά ότι οι προβληματισμοί τους δεν εστιάζουν στο αν θα πρέπει να προχωρήσεις και ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά στο ποια μορφή θα πρέπει να έχει το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Συνομιλητές του κ. Παπανδρέου διαβεβαίωναν σε σχέση με το πότε, ότι «αν μιλάμε για πιθανή αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος, αυτή λογικά θα πρέπει να τοποθετηθεί μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου», η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εκμυστηρευθεί, και μάλιστα λίγο μόνο καιρό μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης, ότι «έκανε λάθος» που δημιούργησε ένα σχήμα με 48 στελέχη, τόσους υφυπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς.
Οι εισηγήσεις που δέχεται τώρα είναι να περιορίσει δραστικά τον αριθμό τόσο των υφυπουργών όσο και των αναπληρωτών υπουργών και να δημιουργήσει ένα πραγματικά «μικρό και ευέλικτο» σχήμα.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο ο Πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει το μπόλιασμα του βασικού κορμού της κυβέρνησης (Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνος) με πέντε στελέχη πρώτης γραμμής με μακρά κυβερνητική εμπειρία. Πρόκειται για τους κ.κ.: Ε. Βενιζέλο, Μ. Χρυσοχοΐδη, Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδο και Κ. Σκανδαλίδη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Προβοκάτσια το δημοσίευμα του Spiegel»

Ως «προβοκάτσια» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του Spiegel περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει ότι «πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με αδιανόητη ελαφρότητα παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει διαψευστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και από τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ».
Επίσης, προσθέτει ότι τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν προβοκάτσια, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και του Ευρώ και υπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εγκρίθηκε η «περαίωση» για τα αυθαίρετα


Εξαιρούνται όσα είναι σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους.


«Πογκρόμ» κατά των αυθαιρέτων ξεκινά η κυβέρνηση σε μια ακόμη προσπάθεια να εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στα κρατικά ταμεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ιδιότυπη μορφή «περαίωσης» των εκκρεμών υποθέσεων αυθαίρετης δόμησης κατά τέτοιο τρόπο, ώστε τα υπέρογκα πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί να μειωθούν και να εισπραχθούν από το Δημόσιο – αλλά και όσα πρόστιμα επιβληθούν στο εξής να μην είναι «εξοντωτικά», ώστε να μπορούν να εισπραχθούν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η κυβέρνηση επιδιώκει τη ρύθμιση περίπου 1.000.000 υποθέσεων αυθαιρέτων και την είσπραξη τουλάχιστον 1,5 δισ. μέχρι το 2015.
Από την περαίωση θα εξαιρεθούν τα αυθαίρετα που βρίσκονται σε δάση, στον αιγιαλό, σε ρέματα και σε αρχαιολογικούς χώρους.

ΙΚΑ: Μειώσεις εισφορών στους συνεπείς

Την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις συνεπείς επιχειρήσεις, προτείνει ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ανάλογη με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από την ρύθμιση οφειλών.


Ειδικότερα, ο κ. Σπυρόπουλος έχει καταθέσει πρόταση στο υπουργείο Εργασίας στο τέλος κάθε χρονιάς να καταγράφεται το ποσό από την ρύθμιση οφειλών και από αυτό το 25% να επιστρέφεται την επόμενη χρονιά στις συνεπείς επιχειρήσεις μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών τους εισφορών.


Επίσης, ο κ. Σπυρόπουλος απέστειλε ανοικτή επιστολή απευθυνόμενος προς το σύνολο των Επιχειρήσεων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ, τους ΟΤΑ , τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα οφειλών από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που μπορεί να βλάψει το ευρώ»

Ας ψάξουν αλλού αυτοί που θέλουν να ψάχνουν προβλήματα και προβληματικούς παίχτες.


Θέση για το δημοσίευμα του Spiegel που κάνει λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πήρε ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «για το δημοσίευμα του Der Spiegel ισχύει μόνον η δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου.
Δεν ισχύει τίποτε άλλο.
Χρειάζεται πολύ μεγάλη υπευθυνότητα, ψυχραιμία και προσοχή.
Και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, στους Έλληνες, στην Κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα.
Αναφέρομαι σε όλους τους παράγοντες, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να αποβεί εξαιρετικά βλαπτικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το ίδιο το ευρώ.
Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που μπορεί να βλάψει το ευρώ.
Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι μόλις το 1,6% του συνολικού δημοσίου χρέους της ευρωζώνης.
Ας ψάξουν λοιπόν αλλού αυτοί που θέλουν να ψάχνουν προβλήματα και προβληματικούς παίχτες.
Η Ελλάδα είναι ένας σταθερός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ.
Άρα, όλοι -αγορές και κάθε ενδιαφερόμενος- μπορούν να έχουν έγκυρη πληροφόρηση μόνον από τις επίσημες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης».

ΜΑΡΜΑΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ανθρώπινος σκελετός έξω από στάβλο

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει ο ιατροδικαστής.


Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές στα Μάρμαρα Ιωαννίνων, όταν ένας εργάτης ανακάλυψε έναν ανθρώπινο σκελετό έξω από εγκαταλελειμμένο στάβλο. Ο σκελετός ανήκει σε αγνώστου φύλου και ηλικίας άνθρωπο, ο οποίος ήταν καλυμμένος από φύλλο τσίγκου.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ο χώρος φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις μέχρι την άφιξη του ιατροδικαστή.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr