Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά, την Κυριακή 12 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δημοτική βραδιά, την Κυριακή 12 Αυγούστου, στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου
Κλαρίνο: ΤΑΣΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Περισσότερα από (53) κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Κομπότι Άρτας


Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας 33χρονος ως οδηγός του οχήματος και μία 21χρονη ως συνοδηγός
Ο οδηγός του οχήματος ο οποίος τυγχάνει και ιδιοκτήτης αυτού, είχε προβεί σε προγενέστερο χρόνο σε ειδική διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του πορτ παγκάζ και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου, δημιουργώντας κρύπτες για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών

Αλλοδαποί διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι εισήγαγαν και επιχείρησαν να διακινήσουν στη χώρα ναρκωτικές ουσίες, συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (06-08-2018) το πρωί, στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, έναν 33χρονο και μία 21χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 33χρονος ως οδηγός και η 21χρονη ως συνοδηγός και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον εσωτερικό χώρο του πορτ παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του οχήματος, πενήντα δύο (52) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (53) κιλών και (620) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (53.620) γραμμαρίων, που ήταν κρυμμένη σε τέσσερις κρύπτες με δύο μη εμφανείς εισόδους διαμορφωμένες στο σασί και καλυπτόμενες από τον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα,
σχοινιά, τα οποία ήταν περιμετρικά δεμένα γύρω από τα δέματα και βοηθούσαν στην εξαγωγή αυτών από τις κρύπτες,
δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ για την εθνική τραγωδία της Αττικής


ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ, ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ 2007, ΤΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Βούλγαρη, έκανε τις εξής δηλώσεις:
«Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω όλες εκείνες τις Ομογενειακές Οργανώσεις που κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν την έμπρακτη βοήθειά τους, στους πυροπαθείς της Αττικής. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους τους εκπροσώπους του Ελληνισμού, που ευαισθητοποίησαν κυβερνήσεις, τοπικές αυτοδιοικήσεις και φορείς των χωρών που ζουν, ανεξάρτητα αν σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε και άμεση αντίδραση βοήθειας από τις ξένες κυβερνήσεις. Για μια ακόμη φορά, έδειξαν την αλληλεγγύη τους στην Πατρίδα και στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες τους, για την οποία ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός έχουν εκφράσει ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη.
Και κάτι ακόμα που δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο. Η πολιτική τυμβωρυχία επάνω σε ανθρώπινα σώματα που έγιναν στάχτη, πρέπει να σταματήσει. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με το δικό τους παρελθόν στη διαχείριση πολύνεκρων κρίσεων, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά όταν αναφέρονται στα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου. Επιπλέον, όταν η παρέα που διοικεί τη σημερινή ΝΔ, στον κωδικό της πύρινης τραγωδίας της Αττικής και των αποτελεσμάτων της, δίνει το όνομα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τότε είναι σαφές ότι ηθελημένα δίνει και το όνομα «Κώστας Καραμανλής» στον κωδικό της πύρινης λαίλαπας του 2007, που έκαιγε την Ελλάδα επί 7 ημέρες, που είχε 64 νεκρούς, που «σάρωσε» 124 χωριά, έκαψε 1200 σπίτια, κατέστρεψε κοπάδια κτηνοτρόφων, έκανε στάχτη δάση και καρποφόρα δέντρα και διέλυσε αστικές και γεωργικές υποδομές.
Σε ό, τι αφορά την πολιτική ευθύνη ή τη συγνώμη για την οποία γίνεται πολύς λόγος:

Κεράσοβο Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 19 Αυγούστου


Πρόσκληση

 Το Τοπικό και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου Πωγωνίου και η Αδελφότητα Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου
Σας  προσκαλούν στο Πανηγύρι μας, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 και ώρα 12:30 στο χώρο της Κεντρικής Εκκλησίας του Χωριού μας.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής με τη Θεία Λειτουργία και θα συνεχιστεί το μεσημέρι με τα πατροπαράδοτα έθιμα της Επαρχίας μας, την ομαδική συνεστίαση, με παραδοσιακά φαγητά και σπεσιαλιτέ τον περίφημο «καβρουμά», και σε συνδυασμό ένα δωρεάν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Βέρδη σας εγγυώνται την καλή διασκέδαση σας  σε αυθεντικά Πωγωνήσιο περιβάλλον.
Η δική σας παρουσία θα τιμήσει το Πανηγύρι μας και θα επισφραγίσει την επιτυχία των εορταστικών μας εκδηλώσεων.

Με εκτίμηση

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2018


Οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2018  θα καταβληθούν στους συνταξιούχους από 30 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα:
•Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018.
•Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018.
•Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2018 θα καταβληθούν επίσης την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018.
•Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018, την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018.
•Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018.
•Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018.
•Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018.
•Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (456) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -306- (εκ των οποίων -7- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -10-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -39-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -10-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -1-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -6-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -3-
Για πλαστογραφίες: -5-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -1-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -21-
Για ενδοοικογενειακή βία: -12-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -21-
Για παράνομη βία: -1-
Για κακόβουλη βλασφημία: -1-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού: -1-
Για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -17-

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη την Τρίτη Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΔ, με θέμα: "Zaravina F: Μια συναυλία με κοινωνικό σκοπό"


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 7-8-18 και ώρα 11:00 π.μ.  στα γραφεία της ΠΕΔ, με θέμα: "Zaravina F: Μια συναυλία με κοινωνικό σκοπό".

Εορτασμός προς τιμή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Παηδονία Πωγωνίου

Τη Δευτέρα  6 Αυγούστου, ημέρα εορτασμού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τελέστει Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Παηδονία Πωγωνίου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Γεννάδιος»:‎: Παρουσίαση του βιβλίου της κας Σοφίας Γραμμόζη-Σωπίκη "Τα... μεγάλα μάτια της Αλ..." την Παρασκευή 10 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Δολιανών


Παρουσίαση του βιβλίου της κας Σοφίας  Γραμμόζη-Σωπίκη  "Τα... μεγάλα μάτια της Αλ..." την Παρασκευή 10 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Δολιανών.

Γίνονται θεραπείες αντιγήρανσης και ανανέωσης του προσώπου το καλοκαίρι;


Φιλικές προς το δέρμα παραμένουν η μεσοθεραπεία και οι θεραπείες microneedling κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιτρέποντας σε γυναίκες και άνδρες να ανανεωθούν εμφανισιακά πριν από τις διακοπές χωρίς να αποκλείεται η έκθεσή τους στον ήλιο.
Όπως μας εξηγεί η πλαστική χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεωργία Κατσούλη, η γήρανση είναι μια πολυπαραγοντική διαδικασία που επηρεάζει κάθε όργανο στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, το οποίο λεπταίνει,  χάνει την υγρασία, την ελαστικότητα και το υγιές χρώμα του και εμφανίζει ρυτίδες, χαλάρωση και δυσχρωμίες. Οι ιστολογικές αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση του δέρματος περιλαμβάνουν την διαταραχή στη μικροκυκλοφορία στη μέση στιβάδα του, το χόριο, καθώς και ποσοτικές μεταβολές στο κολλαγόνο. Για την αντιμετώπιση αυτών των επιπτώσεων του χρόνου στο δέρμα του προσώπου, γυναίκες και άνδρες έχουν στη διάθεσή τους πλείστες θεραπευτικές επιλογές, άλλες επεμβατικές και άλλες όχι.
«Οι πιο διαδεδομένες θεραπείες αντιγήρανσης και ανανέωσης του προσώπου έχει καθιερωθεί να γίνονται πριν από την έναρξη του καλοκαιριού ή να διακόπτονται κατά τη διάρκειά του, λόγω της βλαβερής επίδρασης της ηλιακής ακτινοβολίας και των υψηλών θερμοκρασιών. Όμως, υπάρχουν θεραπείες που παραμένουν φιλικές σ’ αυτή την εποχή και που μπορούν να χαρίζουν στο δέρμα τη χαμένη σφριγηλότητά του, να εξασφαλίζουν τη βελτίωση της όψης του, χωρίς η εφαρμογή τους να αποτελεί εμπόδιο να χαρούν τις διακοπές τους όσοι τις επιλέγουν. 
Η μεσοθεραπεία είναι μία από αυτές», επισημαίνει η Δρ. Κατσούλη.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι προτιμούν τη συγκεκριμένη μέθοδο αναζωογόνησης και τόνωσης του δέρματος, εξαιτίας του τρόπου εφαρμογής, του αποτελέσματος και της ασφάλειας που παρέχει. Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες, η εφαρμογή των οποίων δεν ενδείκνυνται πριν από την έκθεση στον ήλιο λόγω των παρενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν (ερυθρότητα, οίδημα, μελανιές, κεφαλαλγία), η μεσοθεραπεία δεν έχει αυτόν τον περιορισμό γιατί εφαρμόζεται σε ανώτερες στοιβάδες του δέρματος και χωρίς να προκαλεί μυοχάλαση όπως το botox/dysport που το περιεχόμενό τους εγχύεται στο μυ και μέχρι να ολοκληρωθεί η δράση του συνιστάται η αποφυγή οποιασδήποτε άσκησης.