Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε χθες στα Ιωάννινα


Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά (12) άτομα για διάφορα αδικήματα

Επιχειρησιακή δράση, η οποία εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε χθες (10-01-2020) στην πόλη των Ιωαννίνων, με σκοπό την πρόληψη και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης:
ελέχθησαν:
 (60) άτομα
 (17) οχήματα
 (9) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
 συνελήφθησαν συνολικά (12) άτομα, εκ των οποίων:
 (6) για παραβάσεις Υγειονομικών Διατάξεων
 (5) για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών
 (1) για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν σε τακτική βάση από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Νιώθω συγκλονισμένος από τον άδικο θάνατο του φίλου Θεοδωρου Νιτσιάκου


Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή τον θάνατο του Θεοδωρου Νιτσιάκου, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Νιώθω συγκλονισμένος από τον άδικο θάνατο του φίλου Θεοδωρου Νιτσιάκου!
Ενός ανθρώπου που σε όλη τη διαδρομή της ζωής του, ξεχώριζε για το ήθος, τις αξίες, την εντιμότητα, την εργατικότητα και την προσφορά του στον τόπο!
Οι συζητήσεις που κάναμε, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης μου, ειδικά σε θέματα που αφορούσαν στην ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενούς τομέα, στον οποίο δραστηριοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια!
Άνθρωπος δοτικός, υποστηρικτικός, δεν αρνήθηκε ποτέ σε κανέναν τη βοήθειά του, ενώ πάντα ξεχωριστή θέση στις κουβέντες μας και στην καρδιά του είχε το χωριό του, η Αετομηλίτσα, εκεί όπου γεννήθηκε και περνούσε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του.
Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος πίστευε πως ο τόπος μας, η Ήπειρος, έχει μέλλον και πολλές φορές συζητούσαμε για μια αναπτυξιακή πορεία που θα βασίζεται στον πρωτογενή τομέα!
Φίλε Θόδωρε, το κενό που αφήνεις πίσω σου είναι δυσαναπλήρωτο, για τον τόπο, την οικογένεια κι όλους όσους σε γνωρίζαμε!
Αιωνία σου η μνήμη και θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο και τα παιδιά σου»!

Γιάννενα: Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, το τελευταίο αντίο στο Θοδωρή Νιτσιάκο


 Η εξόδιος ακολουθία του επιχειρηματία Θοδωρή Νιτσιάκου θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου στα Ιωάννινα, την  Κυριακή 12 Ιανουαρίου, ώρα 13:00.

Συλλυπητήρια από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, για την απώλεια του Θοδωρή Νιτσιάκου


Ο Πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους, για την απώλεια του επιχειρηματία Θεόδωρου  Νιτσιάκου.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Περίπατος του Αγροτικού Αστέρα στο Πέραμα (0-4)

*Ποδαρικό με το δεξί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις  έκανε ο Αγροτικός Αστέρας αφού επικράτησε εύκολα στο Πέραμα της τοπικής Προοδευτικής  με 0-4 για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4΄ όταν ο Αλεξίου Βασίλης σούταρε ο Ελευθεριάδης Σάββας έδιωξε και στην επαναφορά ο Ηλίας Απόστολος με πλασέ έκανε το 0-1.
Στο 27΄ μετά από λάθος της άμυνας η μπάλα έφτασε στον Ρούμπη Αντώνη που με πλασέ έκανε το 0-2.
Ο Αγροτικός Αστέρας είχε δοκάρι σε σουτ του Φαρμάκη Αναστάσιου στο 34΄.
Στο 71΄ ο Φερούλης Μάριος με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 0-3. Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο 87΄ όταν ο Φερούλης Μάριος εκτέλεσε φάουλ η μπάλα κόντραρε στο τοίχος, έφτασε στον Δρόσο Πέτρο που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Προοδευτική Περάματος:
Ελευθεριάδης  Σάββας (Κόρρος Παναγιώτης 30΄), Σταματόπουλος Ραφαήλ, Μπαρούτας  Άγγελος, Μηλίτσης Δημήτριος, Αλμπάνης, Διαμάντης Ιωάννης, Λάππας Παύλος (Harizaj Robert 66΄), Δούβλης Οδυσσέας, Dodovesi Etmond (Ντόβας Γεώργιος 25΄), Παπαρούνας Στέφανος, Μανιώτης Λάμπρος (Δημόπουλος Παναγιώτης 37΄)
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)
Αρχοντάκης Δημήτρης, Ηλίας Απόστολος, Ηλίας Μιχαήλ (Τασιούλας Ναπολέων 75΄), Ζότα Romeo (Τάσσος Παναγιώτης 54΄),  Δρόσος Πέτρος, Φαρμάκης Αναστάσιος, Ρουμπής Αντώνιος (Κτενάς  Παύλος 72΄), Τσουμάνης  Ανδρόνικος (Φερούλης Μάριος 60΄), Αλεξίου Βασίλης, Ηλίας Μιχαήλ, Κουλούρης Σωκράτης 
Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής στην  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 9-1       
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο.ΚΟΣΜΗΡΑΣ 0-0
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 1-2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-4
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-1            
Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (15:00)            
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  (15:00)     

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Παξών


Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών  πραγματοποιείται  από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα (12) σοροί.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.
Η επιχείρηση συνεχίζεται, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Θοδωρή Νιτσιάκου από τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα


Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Θοδωρή Νιτσιάκου:
 «Ο Θοδωρής Νιτσιάκος «έφυγε» με αναπάντεχο και τραγικό τρόπο, γεγονός που μας συγκλονίζει όλους.
Υπήρξε άνθρωπος της δημιουργίας, εξέφρασε όσο λίγοι την έννοια της παραγωγικής Ελλάδας.
Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα και στίγμα με τις καινοτόμες ιδέες του.
Δραστηριοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και στον τομέα του τουρισμού, βάζοντας τα Ιωάννινα στον χάρτη των τουριστικών προορισμών.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων απο την είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θοδωρή Νιτσιάκου

Νεκρός ανασύρθηκε ο 76χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που εξετράπη πριν λίγες ώρες της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα στην Αετομηλίτσα.
Το δυστύχημα έγινε έξω από το χωριό και το όχημα έπεσε σε γκρεμό μεγάλου βάθους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες τον άτυχο οδηγό εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν να βοηθήσουν.
Τη σορό του άτυχου άντρα παρέλαβε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας και στη συνέχεια ασθενοφόρο.
Ο 76χρονος είχε καταγωγή από το χωριό και δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στα Γιάννενα.

***
Θανατηφόρο τροχαίο Χθες (10-01-2020) και ώρα 20:30΄ στο 5ο χιλιόμετρο δασικής οδού Αετομηλίτσας – Πληκατίου του Δήμου Κόνιτσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. 

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.
Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος
Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.
Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.
Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.
Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.
Βίντεο: Η ιστορία της Νιτσιάκος, όπως την εξιστορούσε ο ίδιος ο ιδρυτής της
Ο Θόδωρος Νιτσιάκος μιλά στο βίντεο για όλη του την σταδιοδρομία μέχρι να εδραιωθεί στο χώρο της εκτροφής πουλερικών.
Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.
Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή αλεύρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

Παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου για αγορά πετρελαίου


Οι πολίτες που έλαβαν το σχετικό επίδομα έως τις 31 Δεκεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης  έως και τις 31 Ιανουαρίου.
Όπως μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου, στις εν λόγω ομάδες πολιτών, προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σε περίπτωση που δεν το έχουν ήδη πράξει.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η σχετική κοινή υπουργική απόφαση υπογράφεται σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2019/2020 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δηλώσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση Τελ Αβίβ

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση “Ι.Μ.Τ.Μ. 2020” που διοργανώνεται στo Τελ Αβίβ του Ισραήλ το χρονικό διάστημα 11-12/2/2020 με δικό της σταντ  στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. 
Πρόκειται για τη μοναδική τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στο Ισραήλ – μια αγορά στόχος που τα τελευταία χρόνια καταδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ήπειρο – στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει ανελλιπώς.
Επιπλέον, στο περιθώριο της έκθεσης  ύστερα από  πρωτοβουλία του Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Φραγκάκη,  θα υπάρξει  δυνατότητα συμμετοχής και των 13 Περιφερειών της χώρας μας και των επαγγελματικών φορέων που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω έκθεση, σε Business to Business (B2B) workshop στο Ισραήλ στις 13 Φεβρουάριο 2020.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, και στις b2b συναντήσεις στις 13 Φεβρουαρίου 2020, πρέπει να  δηλώσουν συμμετοχή στην Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας στο e-mail p.floros@php.gov.gr  συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα   ως την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020.   
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site της έκθεσης: http://www.imtm-telaviv.com

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, ώρα 10:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Έχοντας υπόψη:
 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.
 Τις διατάξεις του Ν.4555/2018.
 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.
 Την αρ. 972/6899/13-9-19 ορθή επανάληψη (66ΧΤΩ1Ω-20Γ) απόφαση Δημάρχου περί ορισμού
μελών Ο.Ε.
 Την αρ.1035/7307/1-10-19 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ) απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.972/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.
 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 14η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τρίτη & ώρα 10.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ψήφιση προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ. έτους 2020 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας
Αλληλεγγύης Μέριμνας και Παιδείας Δήμου Πωγωνίου.
2. Ψήφιση προϋπολογισμού έτους 2020 Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Πωγωνίου.
3. Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας τακτοποίησης φακέλου του έργου «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΣΤΕΓΏΝ Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Τ.Κ. Δελβινακίου Δήμου Πωγωνίου – Φιλόδημος ΙΙ».
4. Σχετικά με αποδοχή ή μη γνωμοδότησης για την άσκηση ένδικου μέσου κατά της υπ. αρ. 152/2019 απόφασης του Β΄Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων κατά του Δήμου Πωγωνίου.
5. Σχετικά με αποδοχή ή μη γνωμοδότησης για την άσκηση ένδικου μέσου κατά της υπ. αρ. 153/2019 απόφασης του Β΄ Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων κατά του Δήμου Πωγωνίου.
6. Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Πωγωνίου.
7. Περί αποδοχή δωρεάς μελέτης για διαπλάτυνση δρόμου στην Κοινότητα Κεφαλοβρύσου από τον κ. Πορίκη Στ.Χρήστο.
8. Περί αποδοχή δωρεάς παραχώρησης χρήσης δια πεζοδρόμιο οικοπέδου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δελβινακίου.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Οδηγίες προφύλαξης από την ατμοσφαιρική ρύπανση


Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων,  διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου της  συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), κυρίως  την χτεσινή ημέρα (09.01.2020) όπου η μέση ημερήσια τιμή ξεπέρασε οριακά τα 100 μg/m3  με αυξημένες τιμές συγκεντρώσεων κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα τις επόμενες 2 ημέρες, σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» (ΦΕΚ Β’ 3272/23.12.2013) απαιτείται η ενημέρωση του πληθυσμού για την  λήψη μέτρων προφύλαξης  όπως παρακάτω:
Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου:
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.
Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό:
Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει  τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.
Οι συγκεκριμένες συστάσεις ισχύουν  για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και για το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 10.01.2020 και ώρα 12:00 μ.μ. ως την Δευτέρα 13.01.2020 και ώρα 11:00 π.μ. οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 13-01-2020 έως 19-01-2020)



Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 13 έως 19 Ιανουαρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (13-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι
Τρίτη (14-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (15-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (16-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά – Δόλιανη _ Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (17-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (18-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (13-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά - Άγιος Κοσμάς - Ωραιόκαστρο - Κάτω Μερόπη - Παλαιόπυργος - Μερόπη - Κακόλακκος -Δολό
Τρίτη (14-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (15-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (16-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (17-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (18-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (13-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (14-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Τετάρτη (15-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Πέμπτη (16-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (17-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Σάββατο (18-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (13-01-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά - Χειμαδίο- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (14-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (15-01-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα-Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Πέμπτη (16-01-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη.
Παρασκευή (17-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (18-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (13-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου
Τρίτη (14-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (15-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (16-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (17-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (19-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή.

Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Ν. Κορινθίας: «Η πίτα της Ηπειρώτισσας», την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Μάλλιου-Κιάτο


Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Ν. Κορινθίας διοργανώνει την «Η πίτα της Ηπειρώτισσας», την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Μάλλιου-Κιάτο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων έλαβε τις εξής αποφάσεις:
Ø   Κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο:   «Επείγουσες εργασίες για την κατασκευή έργων αποστράγγισης του γηπέδου ΣΜΑ Πωγωνίου», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΦΕΙΔΙΑΣ ΑΤΕ.
Ø   Κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο:   «Διαμόρφωση χώρου πέριξ αθλητικών εγκαταστάσεων Τ.Κ. Ηλιόκαλης, Κουτσελιού, Μπάφρας», προϋπολογισμού 74.400. Ανάδοχος Παναγιώτης Ντούλας.
Ø   Κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για  το έργο αποκατάσταση βατότητας του δρόμου πρόσβασης προς την Ι.Μ. Ροβέλιστας, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ. Ανάδοχος Σωτ. Μάμαλης.
Ø   Ανέδειξε προσωρινό μειοδότη (Δημήτριο Τσομπίκο) για το έργο: "Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Τύρια-Κερασέα», προϋπολογισμού 380.000,00 €.
Ø  Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο (Νάκος Κωνσταντίνος) για το έργο «Αποκατάσταση του δημοτικού σχολείου Κοσμηράς», προϋπολογισμού 135.000 €
Επίσης  ενέκρινε τη  διαδικασία για το έργο «Αντιμετώπιση κατολησθητικών φαινομένων με την κατασκευή βραχοπαγίδων στη θέση «Ψηλά Δένδρα Γωνιάς κάτω Αθαμανίου» επί της Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων προϋπολογισμού 246.000 €. 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πώς δρουν τα βλαστοκύτταρα εντός του οργανισμού;


Τα βλαστοκύτταρα δρουν θεραπευτικά με τρεις συγκεκριμένους τρόπους. 
Οι τρόποι αυτοί αποσαφηνίζονται όσο διευρύνεται και εξελίσσεται η εφαρμογή της θεραπείας:
1. Μετασχηματίζονται προς κύτταρα του ιστού στον οποίο εγχέονται.
2. Εκκρίνουν κυτοκίνες, ουσίες που έχουν αυξητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
3. Μπλοκάρουν την καταστρεπτική δράση των μακροφάγων κυττάρων. Τα μακροφάγα είναι κύτταρα που «καταστρέφουν» τα άλλα κύτταρα, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της γήρανσης.
Ο συνδυασμός αυτών των τριών τρόπων προκαλεί το αυξητικό – αναβολικό αποτέλεσμα το οποίο είναι το ζητούμενο της θεραπείας με βλαστοκύτταρα, όπως εξηγεί o κ. Γεώργιος Σάπκας, Καθηγητής Ορθοπαιδικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής Metropolitan Hospital.
Γιατί προτιμάμε βλαστοκύτταρα από τον μυελό των οστών και όχι βλαστοκύτταρα από το αίμα (Θεραπεία PRP)
Ο κυριότερος λόγος είναι ένας: το εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια πλάσμα (Platelet Rich Plasma) είναι πολύ φτωχό σε βλαστοκύτταρα. Αντίθετα το εναιώρημα που λαμβάνεται από τον μυελό των οστών (συνήθως από τη λαγόνιο ακρολοφία) είναι πλουσιότατο σε βλαστοκύτταρα.