Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Κάπα Research: Προβάδισμα με 4,4% για την ΝΔ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 4,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 21,4% έναντι 18,4%.
Με αναγωγή τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:
ΝΔ: 31,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 17%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 8,7%
Χρυσή Αυγή: 8%
ΚΚΕ: 7,2%
Ένωση Κεντρώων: 3,8%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,7%
Ποτάμι: 2,7%
Εθνική Ενότητα 2,4%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά 57,2% έναντι 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστολή της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για τις εκλογές στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία. (... και όσα ακολούθησαν στη συγκρότηση του προεδρείου)


Αγαπητοί συμπατριώτες
Η συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. και η εκλογή Προεδρείου ήταν μια διαδικασία που ξεπέρασε και τους πιο ευφάνταστους σεναριογράφους πολιτικών φαρσοκωμωδιών. Κι ήρθε σαν θλιβερή κορύφωση καταστάσεων που ταλανίζουν και απαξιώνουν χρόνια την κορυφαία οργάνωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας. Μια πλειοψηφούσα παράταξη, άλλοτε με τον τίτλο ΠΕΑΚ και τώρα ως «Ενότητα για την Ήπειρο, που σε τρεις διαδοχικές θητείες ταλαιπωρεί τη λειτουργία της ΠΣΕ για χάρη του παραγοντισμού και της θεσιθηρίας, μεταστρέφοντας το διαχρονικό προσκλητήριο της Πανηπειρωτικής, το κάλεσμα της ανιδιοτελούς προσφοράς στην υπηρεσία αξίων, σε ένα ιδιοτελές κυνήγι αξιωμάτων. Κάποιοι αναζητούν αξία στα αξιώματα, αφού στην προσφορά μόνιμα υπολείπονται.
Ανάλογα φαινόμενα ζήσαμε και στις δύο προηγούμενες θητείες, με τις εναλλαγές προεδρίας στο ήμισυ κάθε θητείας, με την πλειοψηφούσα παράταξη είτε αλληλοσπαρασσόμενη, είτε πρακτικά απούσα και περί άλλων τυρβάζουσα. Και στις δύο περιπτώσεις, η «Ηπειρωτική Συσπείρωση» στάθηκε αντάξια της διαχρονικής της προσφοράς και της αφοσίωσής της στη δημοκρατική λειτουργία, αρνούμενη να μπει σε διαδικασίες υπονόμευσης, αποστρεφόμενη κελεύσματα από μειοψηφούντες της πλειοψηφούσας παράταξης, να υποκλέψει την προεδρία, την ώρα που κάτι τέτοιο, με τις διαφοροποιήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις της πλειοψηφίας, ήταν αριθμητικά διασφαλισμένο.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, που ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας

Συνελήφθη, χθες (15-04-2016) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών & Διαβατηριακού Ελέγχου Ηγουμενίτσας, 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες μετά τα μεσάνυχτα, ο συλληφθείς διέρρηξε σπίτι στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, όπου αφαίρεσε ρούχα και αντικείμενα και στη συνέχεια στην ίδια περιοχή αφαίρεσε Ι.Χ.Φ. όχημα (γερανό), το οποίο εγκατέλειψε στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας.
Οι κλοπές καταγγέλθηκαν και εκδόθηκαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 24χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε να κινείται πεζός στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας.
Όπως διαπιστώθηκε ο 24χρονος στερείται νομίμων εγγράφων και είναι καταχωρημένος ως ανεπιθύμητος αλλοδαπός σε έδαφος Schengen ενώ τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή του, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στο Αηδονοχώρι Κόνιτσας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, υπόθεση κλοπής από κατοικία στο Αηδονοχώρι Κόνιτσας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, που έγινε  την 06-03-2015, σε εξοχική κατοικία στο Αηδονοχώρι Κόνιτσας, όπου αφαιρέθηκαν αντικείμενα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκαν από 08 έως 10.04.2016, στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων

Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκαν από 08 έως 10.04.2016, στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων
Εκτεταμένοι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αρτοποιεία, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καφετέριες, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ κτλ.) που παρέχουν υπηρεσίες σε κοινό, πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων, το χρονικό διάστημα από την 08.04.2016 έως την 10.04.2016, στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια της ειδικής αστυνομικής δράσης, ελέγχθηκαν συνολικά (45) επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν (87) παραβάσεις για τα κατωτέρω αδικήματα:
(9) παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος ή τροποποίηση άδειας λειτουργίας
(17) παραβάσεις της Υγειονομικής Νομοθεσίας
(11) παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης
(5) παραβάσεις για άδεια μουσικών οργάνων
(5) παραβάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας
(10) παραβάσεις της Αγορανομικής Νομοθεσίας
(30) λοιπές παραβάσεις διοικητικής φύσεως.
Οι ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (18-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (19-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (20-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (21-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (22-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (23-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής τη Δευτέρα 18 Απριλίου στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου

Σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής που  θα διεξαχθεί  στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την  18η Απριλίου 2016, ημέρα   Δευτέρα & ώρα 13.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα  της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852/ 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση  του υπ΄αρ. 4/12-4-2016 ( 1οθέμα) πρακτικού   του Τ.Σ.  Βήσσανης σχετικά  με χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε φτωχές οικογένειες καταγόμενες από την Τ.Κ. Βήσσανης  για το έτος 2015 από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»- ψήφιση  και   ανάληψη   σχετικής δαπάνης.
2. Έγκριση  του υπ΄αρ. 4/12-4-2016 (2ο θέμα) πρακτικού   του Τ.Σ.  Βήσσανης σχετικά  με χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για προίκιση μιας άπορης κόρης της Τ.Κ. Βήσσανης  για το έτος 2015 από το Κληροδότημα «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
3. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2016 Δήμου Πωγωνίου.
4. Ψήφιση  διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2016 του Δήμου Πωγωνίου.                      
5. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δύο ποτιστικών αγρών στις θέσεις Βάλτος & Μπουλιαλίνες  Τ.Κ. Κουκλιών.
6. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης αγρού στη θέση Γρέβιες Τ.Κ. Δολιανών.
7. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης ποτιστικού αγρού στη θέση Μαζούκι Τ.Κ. Δολιανών.
8. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών – καθορισμός όρων πρόχειρου διαγωνισμού και διάθεση πίστωσης για την «Προμήθεια υλικών ύδρευσης  για τη συντήρηση των δικτύων » του Δήμου Πωγωνίου έτους 2016.
9. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών –καθορισμός όρων  ανοιχτού διαγωνισμού για προμήθεια υγρών καυσίμων & λιπαντικών Δ.Ε. Καλπακίου  και των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου.
10. Ανάθεση εκτέλεσης & ψήφιση δαπάνης του έργου «Διευθέτηση όμβριων δημοτικού καταστήματος Παρακαλάμου – Αποκατάσταση ασφάλτου» προϋπολογισμού 12.600,00€.
11. Ανάθεση εκτέλεσης & ψήφιση δαπάνης του έργου «Διαμόρφωση χώρου πρόσβασης στη γέφυρα του ποταμού Λιμπούσδα» (Υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου) προϋπολογισμού 12.000,00€.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξοπλίζεται μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάσσεται στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας») η πράξη «Προμήθεια εξοπλισμού ΤΕΠ Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα», προϋπολογισμού 1.983.660 ευρώ. Στο πλαίσιο της πράξης περιλαμβάνεται ιατροτεχνολογικός, ξενοδοχειακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, προκειμένου το ΤΕΠ να είναι πλήρως λειτουργικό όσον αφορά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών ενηλίκων και παιδιών, την βραχεία νοσηλεία ενηλίκων και παιδιών, την διενέργεια χειρουργείων μικρής κλίμακας, την εκτέλεση διαγνωστικών και απεικονιστικών εργαστηριακών εξετάσεων και των υποστηρικτικών υποδομών (φαρμακείο, κεντρική αποστείρωση, διοίκηση, εφημερία προσωπικού, τεχνικά συνεργεία, παρασκευή και διανομή φαγητού κλπ). 

Η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού θα εξασφαλίσει την πλήρη ανάπτυξη 25 νοσοκομειακών κλινών και θα υποστηρίξει την έκτακτη αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών του Νομού Θεσπρωτίας και της παραλιακής τουριστικής περιοχής νότια της πόλης της Ηγουμενίτσας. Δικαιούχος της πράξης είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Σημειώνεται ότι το Τ.Ε.Π (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα, συνολικής επιφάνειας 4.600 τμ, συνδέεται λειτουργικά με το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (19-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Τετάρτη (20-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Πέμπτη (21-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (22-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.
Σάββατο (23-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Κυριακή (24-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση της Αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων

Τέλος μπαίνει στην πολύχρονη εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση της Αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων, που κατασκευάζεται παράπλευρα του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Ανατολής Ιωαννίνων. Από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, υπογράφτηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών με την Κ/Ξ ΚΡΙΚΩΝΗ ΑΝΝΑ- ΒΩΤΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. 
Το έργο έχει προϋπολογισμό 310.000 ευρώ, εργολαβική έκπτωση 43,97% και ημερομηνία περαίωσης την 12η Οκτωβρίου 2016. 
Περιλαμβάνει δε όλες τις υπολειπόμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και όσες αφορούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr