Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Συντάξεις τριών ταχυτήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους αγρότες

Έως τα 192 ευρώ θα μπορεί να φτάνει η εθνική σύνταξη την οποία θα δίνει ο ΟΓΑ για όποιον έχει κλείσει 15 χρόνια ασφάλισης στα 67 του, σύμφωνα με τη νέα κλίμακα εισφορών για τους ασφαλισμένους του στην οποία φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση.
Μία "ενδιάμεση" εθνική σύνταξη θα φτάνει τα 288 ευρώ, ενώ η ανώτατη εθνική σύνταξη θα ανέρχεται στα 384 ευρώ.
 Νέα κλίμακα εισφορών
 Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως σύμφωνα με την πρόταση στην οποία κατέληξαν χθες το Υπουργείο Εργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη νέα κλίμακα εισφορών οι συντελεστές της εισφοράς υπέρ του κλάδου κύριας σύνταξης θα διαμορφωθούν ως εξής:
- 10% για το 2017-2018
-15% για το 2019 – 2020
-20% για το 2021
Η πρόταση αυτή αναμένεται να διατυπωθεί προς τους εκπροσώπους των αγροτών εφόσον αυτοί προσέλθουν σε διάλογο με τον Πρωθυπουργό.
Η νέα κλίμακα εθνικών συντάξεων
Παράλληλα θα προβλεφθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ να επιλέξουν σε ποια "κλάση" θα θέλουν να ανήκουν. Ωστόσο η επιλογή ασφαλιστικής "κλάσης" θα οδηγεί σε ανάλογη "κλάση" σύνταξης". Όσο χαμηλότερο είναι το ύψος της εισφοράς, τόσο χαμηλότερη θα είναι η εθνική σύνταξη.
Συγκεκριμένα:
- Όποιος επιλέξει εισφορά 10%, δηλαδή το ½ του 20% (ανώτατη ασφαλιστική "κλάση") θα λαμβάνει κύρια σύνταξη που θα αντιστοιχεί στο ½ της νέας κατώτατης –δηλαδή της "εθνικής" - σύνταξης των 384 ευρώ και συγκεκριμένα 192 ευρώ.
- Όποιος ασφαλισμένος επιλέξει εισφορά 15%, δηλαδή ασφαλιστική κλάση που αντιστοιχεί στα ¾ των 384 ευρώ, θα λαμβάνει εθνική σύνταξη 288 ευρώ (3/4 των 384 ευρώ).
- Τέλος, όποιος ασφαλισμένος του ΟΓΑ επιλέξει την ανώτατη εισφορά, δηλαδή εκείνη του 20%, θα λαμβάνει εθνική σύνταξη 384 ευρώ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στήριξη μέσω ΕΣΠΑ Ηπείρου 2014-2020 δομών και υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών

Δύο προσκλήσεις με αντικείμενο τη λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας, έδωσε στη δημοσιότητα η Ειδική Διαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου. Και οι δύο προσκλήσεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 5 "«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων».
Η πρώτη πρόσκληση, με συνολική δημόσια δαπάνη 645.578,40       ευρώ έχει τίτλο: 
«Λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο». Αφορά στη συνέχιση λειτουργίας και αναβάθμιση των υπαρχουσών Δομών – Κέντρων Συμβουλευτικής, με στόχο την παροχή υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. 
Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι: 

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός διακινητής ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (1.612,5) γραμμαρίων

Επίσης, συνελήφθησαν στην Κέρκυρα οι επίδοξοι παραλήπτες των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες (21-02-2016), έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 21 ετών και ένας 19χρονος ημεδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες (21.02.2016) το μεσημέρι εντοπίστηκε ο 25χρονος αλλοδαπός να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου, δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1.606) γραμμαρίων, τα οποία θα μετέφερε στην πόλη της Κέρκυρας.
Επιπλέον, αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, στο λιμάνι της Κέρκυρας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 19χρονος ημεδαπός, επίδοξοι παραλήπτες των ναρκωτικών.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 21χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ σε έρευνα στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (6,5) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Επισκοπικό Ιωαννίνων

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Επισκοπικό Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το μεσημέρι της 04-01-2016 σε οικία 74χρονης ημεδαπής, από όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής για το παράλληλο πρόγραμμα

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε ομιλία στα πλαίσια της συζήτησης στη Βουλή για το Παράλληλο Πρόγραμμα. Στην ομιλία του τόνισε τη μεγάλη σημασία ενός νομοσχεδίου με σαφές κοινωνικό πρόσημο, παρά τις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες, το οποίο θέτει ως βασική προτεραιότητα την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Περιλαμβάνει διατάξεις του Υπουργείου Υγείας, Εσωτερικών και Εργασίας, με τις οποίες επιχειρείται η υπέρβαση παθογενειών και στρεβλώσεων σε πολλούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Σχετικά με τις διατάξεις του υπουργείου Υγείας, ο Βασίλης Τσίρκας, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και των ευπαθών ομάδων. Διασφαλίζεται η πλήρης και ελεύθερη πρόσβαση σε περίπου 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους. Με τον τρόπο αυτό γίνεται επιτέλους πράξη η συνταγματική  υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να εξασφαλίσει τον πλήρη και ισότιμο τρόπο απόλαυσης του κοινωνικού δικαιώματος της Υγείας για όλους τους πολίτες». Αναφέρθηκε επίσης στις πολύ σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν στην ενιαία αντιμετώπιση του τρόπου προκήρυξης των θέσεων ιατρών του ΕΣΥ για την πιο αποτελεσματική και έγκαιρη κάλυψή τους, αλλά και στα κίνητρα που δίνονται, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σε περισσότερους η Κάρτα Αλληλεγγύης και το επίδομα ενοικίου

Με καθυστέρηση λίγων ημερών, στις 29 Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε από το υπουργείο Εργασίας η καταβολή της όγδοης (Η') δόσης της επιδότησης σίτισης. Την ίδια ημέρα θα γίνει η επόμενη, έβδομη κατά σειρά, καταβολή της μηνιαίας δόσης για το επίδομα ενοικίου σε 20.823 δικαιούχους.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε 208 δικαιούχους της δωρεάν επανασύνδεσης και παροχής ρεύματος, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί έως σήμερα από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης.
Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο εγκρίθηκε η μεταφορά ποσού 17.427.000 ευρώ για να γίνει η καταβολή της επιδότησης σίτισης, μέσω της φόρτισης των εγκεκριμένων Καρτών Αλληλεγγύης.
Στο σχετικό έγγραφο, που φέρει την υπογραφή της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανώς Φωτίου, τονίζεται ότι θα πιστωθούν τα ανάλογα ποσά (70 – 220 ευρώ το μήνα, ανά περίπτωση με βάση εισοδηματικά κριτήρια), στους 147.981 αρχικούς δικαιούχους.

Νέο κόλπο σε 35χρονη μετά από αφαίρεση λόγω καρκίνου δημιούργησαν Έλληνες γιατροί

Νέο κόλπο σε 35χρονη, της οποία είχε αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου λόγω καρκίνου, δημιούργησαν Έλληνες γιατροί!
Η πρωτοποριακή επέμβαση έγινε στην κλινική  Πλαστικής Χειρουργικής-Μικροχειρουργικής  του Γενικού Νοσοκομείο Αθηνών  «Γ. Γεννηματάς» από τον διακεκριμένο πλαστικό χειρουργό – μικροχειρουργό Δρ Ανδρέα Γραββάνη.
 Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και η νεαρή γυναίκα, η οποία είχε υποβληθεί πριν από τρία χρόνια σε ολική αφαίρεση κόλπου για ογκολογικούς λόγους, απολαμβάνει πλέον μια φυσιολογική ερωτική και οικογενειακή ζωή .
« Το νεαρό της ηλικίας της ασθενούς και η άριστη πρόγνωση για την εξέλιξη της νόσου ήταν τα  επιπλέον κίνητρα για να  της δώσουμε πίσω μια φυσιολογική ερωτική και οικογενειακή ζωή , παρά τις μεγάλες χειρουργικές προκλήσεις της επέμβασης» ανέφερε  ο Δρ Ανδρέας Γραββάνης.
Παρόμοιες επεμβάσεις ολικής αποκατάστασης κόλπουμετά από ογκολογικές εκτομές είναι σπάνιες σε παγκόσμιο επίπεδοκαι η διεθνής εμπειρία από ολικές αποκαταστάσεις κόλπου βασίζεται κυρίως σε περιπτώσεις εκ γενετής απλασίας του κόλπου (σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser).
Στις περιπτώσεις αυτές η ανακατασκευή του κόλπου γίνεται συνήθως με μισχωτό εντερικό κρημνό (μετάθεση τμήματος του σιγμοειδούς).
«Οι δυσκολίες  όμως στην περίπτωση της 35χρονης Ελληνίδας ήταν η προγενέστερη συνοδός εντερεκτομή και η  μετεγχειρητική ακτινοβολία που καθιστούσαν την χρήση οποιουδήποτε εντερικού κρημνού εξαιρετικά υψηλού ρίσκου» συμπλήρωσε ο Δρ Γραββάνης και πρόσθεσε 
« Δεδομένης της εμπειρίας μας με τον κρημνό TUG (Transverse upper gracilis) από την χρήση του ως ελεύθερου κρημνού στην μικροχειρουργική αποκατάσταση μαστού, αποφασίσαμε να ανακατασκευάσουμε το κόλπο της ασθενούς χρησιμοποιώντας δυο κρημνούς από την έσω επιφάνεια των μηρών της.  Ο κρημνός αυτός πλεονεκτεί στο ότι συνοδεύεται από μηδαμινή νοσηρότητα και αισθητικά εγκαταλείπει το αποτέλεσμα ενός thigh lift (ανόρθωση μηρών). Με την μέθοδο αυτή ανακατασκευάσαμε έναν κόλπο περί τα 14 εκατοστά μήκος, πλήρως λειτουργικό και με άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα».

"Ε.Πα.Μ. Ιωαννίνων": Ανακοίνωση για την επέτειο της 21ης Φεβρουαρίου

21 Φεβρουαρίου 1913, χρονολογία ορόσημο για την ιστορία τόσο της Ηπείρου όσο και της Ελλάδας.
Το Μπιζάνι και τα Γιάννενα σύμβολα του αγώνα, υπενθυμίζουν το διαχρονικό χρέος που έχουν οι Έλληνες, να τιμούν και να προασπίζουν τα αγαθά που άφησαν παρακατηθήκη οι γενιές παλεύοντας για τα ιδανικά της Πατρίδας, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Η φετεινή επέτειος είναι μόλις λίγες μέρες μετά την ταπεινωτική παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, λες και δεν επαρκούσε η παρουσία του FRONTEX, του οργανισμού φύλαξης των συνόρων της Ε.Ε. για να καταστεί σαφές ότι δεν είμαστε πλέον κυρίαρχη χώρα, αλλά απλώς μία γεωγραφική περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, ανίκανη να φυλάξη τα σύνορά της.
Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, αυτήν που με ευκολία ξεπουλάνε οι σημερινές κυβερνήσεις, όποια σύνθεση και αν έχουν.
Οφείλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε άξιοι συνεχιστές αυτών και των αγώνων τους και να αποτρέψουμε όποιον επιβουλεύεται την κατάλυση του αυτεξούσιο της Πατρίδας μας και των αγαθών που απορρέουν από αυτή.


Ε.ΠΑ.Μ - Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο | Πυρήνας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τοποθέτηση του Στέφου Ιωάννη, στην Ολομέλεια της Βουλής για το Παράλληλο Πρόγραμμα στην Υγεία