Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2013

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ  4-12-2013  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  21/4-12-2013]
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Μεταβολές Σχολικών Μονάδων A/θμιας Εκπ/σης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  308
2. Διαγωνισμός προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών. ΑΠΟΦΑΣΗ  309
3. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού έτους 2013 – Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2013.  ΑΠΟΦΑΣΗ  310
4. Κατανομή ΣΑΤΑ  έτους 2013.  ΑΠΟΦΑΣΗ  311
5. Τροποποίηση απόφασης Δ.Σ. 221/2013 «Περί επιβολής τελών ύδρευσης έτους 2014».  ΑΠΟΦΑΣΗ  312
6. Τροποποίηση απόφασης Δ.Σ. 150/2012 «Περί έγκρισης διάθεσης θέσεων στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης των μαθητών των ΕΠΑ.Σ». ΑΠΟΦΑΣΗ  313
7. Κατανομή επιχορήγησης ΥΠΕΣΔΔΑ, για λειτουργικές δαπάνες σχολείων.ΑΠΟΦΑΣΗ  314
8. Έγκριση 5ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δολιανών»  ΑΠΟΦΑΣΗ  315
9. Έγκριση 2ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Νεγράδων»  ΑΠΟΦΑΣΗ  316
10.    Επί αιτήσεως Τσακτσίρα Κων/νου για χορήγηση παράτασης υλοτομίας καυσοξύλων του λατομείου μαρμάρων στη θέση«Σκάλα-Ψάρι» Τ.Κ. Λάβδανης. ΑΠΟΦΑΣΗ  317
11. Επί αιτήσεως Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερομνήμης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  318
12Α. Επί αιτήσεως Ευθ. Τσελίκου για καθορισμό θέσης στην Τ.Κ. Παρακαλάμου, για πώληση αγροτικών προϊόντων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  319
12Β. Επί αιτήσεων καταναλωτών ύδρευσης για διαγραφή ή μείωση τελών ύδρευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  320

ΕΚΤΑΚΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1. Παραχώρηση χώρου και ανάληψη δαπάνης για τη στέγαση των ΕΛΤΑ Δελβινακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  321
2. Έγκριση δαπάνης επέκτασης Φ.Ο.Π. στην Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας. ΑΠΟΦΑΣΗ  322
3. Παράταση χρονοδιαγράμματος του έργου: «Προώθηση της εγχώριας ανάπτυξης με την ενίσχυση ενός τοπικού διακριτού σήματος, μέσω της οικονομικής δικτύωσης του πρωτογενούς, δευτερογενούς, τριτογενούς τομέα και κόμβων καινοτομίας [Bradinode] ΑΠΟΦΑΣΗ  323

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΣΤΑΥΡΟΣ  ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στα Ιωάννινα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 28χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μια υπόθεση απάτης σε βάρος 81χρονης ημεδαπής, που είχε διαπραχθεί στα Ιωάννινα τον περασμένο Μάρτιο.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού και ενός αγνώστου ατόμου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 15-03-2013, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν την ηλικιωμένη γυναίκα στην πόλη των Ιωαννίνων και με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί του γιου της, κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού και τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνάντηση δημάρχων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για το πρόβλημα της αστυνόμευσης - εγκληματικότητας στην παραμεθόριο περιοχή

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Συνάντηση για το πρόβλημα της αστυνόμευσης - εγκληματικότητας στην παραμεθόριο περιοχή.
Οι Δήμαρχοι:
1.Νεστορίου Καστοριάς
2.Κονίτσης
3.Πωγωνίου και
4.Φιλιατών
Θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τις κοινές ενέργειες που θα ακολουθήσουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μίζων θέμα της αστυνόμευσης – εγκληματικότητας στην παραμεθόρια περιοχή.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/12/2013 και ώρα 11:00  στο Δημαρχείο Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι.

Εκ του Δήμου

Άρτα: Συλλήψεις για επίθεση και κλοπή

Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, από δύο αλλοδαπούς, έναν 25χρονο υπήκοο Αφγανιστάν και έναν 32χρονο υπήκοο Πακιστάν, ότι χθες (09-12-2013) αργά το βράδυ στο Νεοχώρι Άρτας, τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων έφεραν κυνηγετικά όπλα, τους επιτέθηκαν και τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι δύο δράστες πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά από τα σκάγια ο 32χρονος Πακιστανός.
Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, σήμερα το πρωί στο Νεοχώρι Άρτας, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, o ένας από τους τέσσερις δράστες (46χρονος ημεδαπός).

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών.

Γιάννενα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (09-12-2013) το αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί ηλικίας 26 και 31 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 31χρονο, βρήκαν  μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους ενός γραμμαρίου, την οποία μόλις είχε προμηθευτεί από τον 26χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εκλογική διακήρυξη της ΠΑΣΚΟ εν όψη των εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας συνεχίζει την ιστορική της διαδρομή στο Ο.Ε.Ε., υλοποιώντας βήμα–βήμα το πρόγραμμά της. Τα χαρακτηριστικά της διαδρομής μας παραμένουν αναλλοίωτα στο γκρίζο της εποχής και θα συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη να αγωνιζόμαστε για Δημοκρατία, κοινωνική συνοχή, αξιοκρατία, φορολογική δικαιοσύνη, επαγγελματική κατοχύρωση, προοπτική.
Δεν θα υποκύψουμε στην οικονομική τρομοκρατία που αγνοεί την ανεργία, τη φτώχεια, την κοινωνική ένδεια, που ενοχοποιεί την κοινωνία.
Οι φορείς του κοινωνικού μίσους ας αντιληφθούν ότι η χώρα έχει ανάγκη από Εθνική προσπάθεια και όχι από μισαλλοδοξία και διχασμό.
Το έργο μας
Οριοθετήθηκε νομοθετικά το επάγγελμα του οικονομολόγου
Διαμορφώθηκε η λογιστική τυποποίηση στην ιδιωτική οικονομία και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τα κλαδικά λογιστικά σχέδια.
Κατοχυρώθηκε η ειδικότητα του Λογιστή-Φοροτέχνη ν. 3842/2010 εξασφαλίζοντας στην πράξη την επαγγελματική κατοχύρωση και καταξίωση των συναδέλφων λογιστών.
Καθορίστηκε νομοθετικά η υποχρεωτική υπογραφή από οικονομολόγο μελετητή των οικονομοτεχνικών μελετών των αναπτυξιακών νόμων.
Θεσμοθετήθηκαν μόνιμοι πόροι του ΟΕΕ
Θεσμοθετήθηκε η συμμετοχή μελών μας σε κρίσιμες επιτροπές (Υπ. Οικονομικών, Οικονομίας, ΟΚΕ κ.λ.π.)
Εισήχθησαν μαθήματα οικονομικής παιδείας στα Λύκεια της χώρας διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας σε συναδέλφους Ν. 3194/2003.
Στο πλαίσιο του Π.Δ 347/2003 κατοχυρώθηκε ο οικονομολόγος στο δημόσιο τομέα και διασφαλίστηκε ο κλάδος του οικονομικού- λογιστικού για τους πτυχιούχους ΠΕ.
Ιδρύθηκε και λειτουργεί το Επαγγελματικό Ταμείο, ως συμπληρωματικής ασφάλισης φορέας (ΕΤΑΟ).
Η Πιστοποίηση του Λογιστή – Φοροτέχνη που θεσμοθετήθηκε με το Ν. 3842/2010, βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησής της.
Ο Κώδικας δεοντολογίας είναι πραγματικότητα
Προτάχθηκε η μοριοδότηση στις κρίσεις των προϊσταμένων των οικονομικών  υπηρεσιών  του Δημοσίου, των συναδέλφων μελών μας.
Η παράταξή μας ήταν και παραμένει διαχρονική δύναμη διεκδικώντας διαρκώς την αναβάθμιση του οικονομολογικού επαγγέλματος, την κατοχύρωση της επαγγελματικής δραστηριότητας των οικονομολογικών επαγγελμάτων, του ελεύθερου επαγγελματία, του Δημόσιου Υπάλληλου, του εργαζόμενου στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στις Τράπεζες.
Είμαστε παρόντες και έτοιμοι να υπερασπιστούμε την επιστήμη μας, την εργασία μας και τα πτυχία μας.
Στο πλαίσιο αυτό στο ΠΤ Ηπείρου του ΟΕΕ αναπτύξαμε δράσεις:
Για την επιμόρφωση των μελών του Επιμελητηρίου
Υλοποιήσαμε 26 επιμορφωτικά σεμινάρια στην τριετία 2011-2013.
Αποκεντρώσαμε την οργάνωση των σεμιναρίων σε κάθε πόλη της Περιφέρειας. Οργανώσαμε για πρώτη φορά σεμινάριο αποκλειστικά για τα μέλη καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.
Δεσμευόμαστε κάθε χρόνο θα οργανώνουμε σεμινάριο σε κάθε πόλη για την φορολογία εισοδήματος και εργατικά και ασφαλιστικά θέματα. Θα οργανώνουμε κάθε χρόνο σεμινάριο ειδικά για τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης καθώς και τους νέους λογιστές.
Υλοποιούμε πρόγραμμα κατάρτισης μέσω ΟΑΕΔ για υπαλλήλους λογιστικών γραφείων.
Υλοποιήσαμε πρόγραμμα κατασκευής πλατφόρμας στο διαδίκτυο για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση και πιστοποίηση στα διεθνή λογιστικά πρότυπα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Είμαστε έτοιμοι για την υποβολή πρότασης υλοποίησης προγράμματος για την ανταλλαγή καλών πρακτικών με φορείς από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τα τοπικά προβλήματα ανάπτυξης
Υποβάλαμε πρόταση για την νέα οργάνωση των διεθνών λεωφορειακών γραμμών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Υποβάλαμε πρόταση για την ίδρυση εταιρίας λαϊκής βάσης για την απόκτηση του μεριδίου της ΑΤΕ στην “ΔΩΔΩΝΗ”.
Συμμετείχαμε σε διεθνή έκθεση στο Βελιγράδι για την παρουσίαση της Ηπείρου και την προσέλκυση τουριστών από την Σερβία.
Συμμετέχουμε σε 5 αναπτυξιακές συμπράξεις για την υλοποίηση προγραμμάτων ένταξης ανέργων στην αγορά εργασίας.
Τα προγράμματα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 216 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν ως αμοιβές σε μέλη του Επιμελητηρίου μας.
Παρουσιάσαμε μελέτη για τις προτεραιότητες ανάπτυξης στην Περιφέρεια της Ηπείρου.
Αυξήσαμε την συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου σε Επιτροπές και Συμβούλια ( πχ επιτροπές παραλαβής μελετών έργων όπως το τραμ κ.α,, επιτροπές διαβούλευσης, συμβούλιο διαχείρισης κληροδοτημάτων).
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013
Για συνέχεια
 Για συνέπεια
  Για προοπτική

Ψ η φ ί ζ ο υ μ ε, ΠΑΣΚΟ – & Σ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
1. ΑΔΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ
2. ΒΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
3. ΓΙΩΤΗ ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4. ΚΟΝΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
5. ΚΟΥΛΙΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
6. ΜΗΤΣΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
7. ΣΑΚΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8. ΦΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
9. ΧΑΒΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

«Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ...». Άλεξ, ένα όνομα, ένας συμβολισμός της ειρήνης, της ελπίδας και της αγάπης

Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος

Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου ''Αγαπημένη μου Άλεξ...'', μιά αληθινή ιστορία στο ολοκαύτωμα του μαρτυρικού Κομμένου Άρτας το 1943, από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013,
ώρα 11.00', στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Σπ. Τρικούπη 34, Εξάρχεια.
Η όλη εκδήλωση μετατράπηκε σε μια πραγματική απότιση φόρου τιμής στους 317 δολοφονηθέντας από τα γερμανικά στρατευματα κατοίκους του Κομμένου Άρτας και παράλληλα ένα  αληθινό συλλείτουργο ψυχών - οδηγών εθνικής επιβίωσης, ιεραποστόλων οικουμενικών αξιών και διδασκάλων του ανθρωπισμού και της ελπίδας. Ελπίδα για μια ζωή ειρηνική, αξιοπρεπή, χωρίς να πλανάται πουθενά ο φασισμός σε όποια παλιά ή και νεότευκτη μορφή.

Η εκδήλωση άρχισε με τους Λαλητάδες, οι οποίοι απέδωσαν το εξαιρετικό δημοτικό τραγούδι «Χίλια καλώς ορίσαμε», ένα τραγούδι του  γάμου. Γάμο είχανε και στον μεγάλο χαμό στο Κομμένο!
Ακολούθησε ο χαιρετισμός της εκδήλωσης από τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, ο οποίος λόγω ενός εκτάκτου γεγονότος αναγκάστηκε να μεταβεί τα Γιάννενα. Το μήνυμά του διάβασε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής
Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Κώστας Κωνής.
Ένα μήνυμα μεστό, γεμάτο από ιδανικά της ελευθερίας, του ανθρωπισμού  και της δημοκρατίας. 

Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στην Πρέβεζα (Met in HD)

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" και η Metropolitan Opera παρουσιάζουν σε ζωντανή μετάδοση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ το αριστούργημα του Βέρντι "Φάλσταφ" αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο τη χρονιά που σήμανε τα 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη.Ένας αδιαμφισβήτητα μοναδικός διευθυντής ορχήστρας, ο James Levine, επιστρέφει στην Μετροπόλιταν όπερα με το κωμικό αριστούργημα του Βέρντι στην περίφημη παραγωγή του Robert Carsen. Ο Ambrogio Maestri τραγουδά το ρόλο του φαφλατά Sir John Falstaff, μαζί με ένα θαυμάσιο καστ.

Ο ΦΑΠ επανέρχεται από το παράθυρο

Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας πέθανε. 

Ζήτω ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. 

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του κεφαλαίου στο νομοσχέδιο του φόρου ακινήτων το οποίο αφορά στο συμπληρωματικό φόρο. Επί της ουσίας, ο ΦΑΠ που έχει κάψει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οι οποίοι φορολογούνται με βάση εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες, παραμένει στη θέση του αν και κάπως πιο ήπιος.
Η ακτινογραφία του νέου ενιαίο φόρου ακινήτων αποκαλύπτει ότι οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σημαντικής αντικειμενικής (και όχι κατ’ ανάγκη εμπορικής) αξίας θα κληθούν να βάλουν και το 2014 πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και αυτό πολλές φορές για ακίνητα που δεν αποφέρουν εισόδημα και δεν υπάρχει ουσιαστική αδυναμία εκποίησής τους αφού η ζήτηση στην αγορά ακινήτων βρίσκεται στο ναδίρ.

Μεγάλες ανατροπές σε τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρο πολυτελείας

Ριζικές αλλαγές στη φορολογία των οχημάτων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Μείωση κατά 30% των τεκμηρίων διαβίωσης στα I.X. και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω, φορολογικές αλλαγές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα I.X. και καταβολή Tελών Κυκλοφορίας μόνο για τους υπολειπόμενους μήνες από την ημερομηνία άρσης της ακινησίας ή της 1ης άδειας κυκλοφορίας στα καινούρια αυτοκίνητα, αποτελούν τις βασικές προτάσεις της Επιτροπής για την φορολογία στα I.X. προς τον υφυπουργό Oικονομικών Γ. Mαυραγάνη.
Όσον αφορά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τεκμηρίων αλλά και της επιβολής του Tέλους Tαξινόμησης με βάση την αξία λιανικής μάλλον αναβάλλεται προς το παρόν.