Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Λόγω κρίσης οι αγρότες σταμάτησαν ν’ αγοράζουν αγροτικά αυτοκίνητα

Σε πτώση η αγορά ελαφρών φορτηγών και αγροτικών αυτοκινήτων το 2013, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων.
Η κρίση που βιώνει ο τομέας της αγροτικής οικονομίας της χώρας αποτυπώνεται στη συνεχή πτώση στη ζήτηση-αγορά των αγροτικών αυτοκινήτων.

Από τα στοιχεία του ΣΕΑΑ προκύπτει ότι οι αγρότες σταμάτησαν ακόμη περισσότερο ν’ αγοράζουν αγροτικά αυτοκίνητα το 2013, με τις πωλήσεις ελαφρών φορτηγών να φτάνουν μόλις τις 3.431, τη στιγμή που το 2012 έφτασαν τις 3.707.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και 70% η πιθανότητα εκλογών μέσα στο 2014 προβλέπει η JP Morgan

Αποκαλυπτικές είναι οι προβλέψεις της JP Morgan για το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο 2014.

Στην πρόβλεψή τους που δημοσιεύουν σε σχετικό πίνακα δίνουν στη ΝΔ χαμηλό ποσοστό με μόλις 88 έδρες και στον ΣΥΡΙΖΑ 139 έδρες.
Αναλυτικά, η πιθανότητα να διενεργηθούν εκλογές στην Ελλάδα πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015 αγγίζει το 70% εκτιμά σε έκθεση της η JP Morgan, η οποία βλέπει ως πιο βασικό σενάριο να στηθούν κάλπες στο τέλος του τρίτου τριμήνου ή στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2014.
Στην ίδια έκθεση αναφέρει ότι μετά τις διπλές εκλογές του 2012, η ελληνική κυβέρνηση έχει παραμείνει στην εξουσία περισσότερο από ότι προέβλεπε η πλειοψηφία των αναλυτών.
Ο διεθνής οίκος, υποστηρίζει ότι ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές το 2014, το ενδεχόμενο μιας εκλογικής αναμέτρησης θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό σκηνικό.

Στα λευκά τα ορεινά της Ηπείρου

Χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα σε περιοχές με υψόμετρο και κάτω των 500 μέτρων στην Ήπειρο.
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με τους δήμους Τζουμέρκων, Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας και Πωγωνίου, βρίσκεται σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα, ενώ μηχανήματα αποχιονισμού έχουν βγει σε επαρχιακούς δρόμους.
Τα αυτοκίνητα που κινούνται στο ορεινό και ημιορεινό επαρχιακό δίκτυο, πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται στα δυτικά αναμένεται να επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στα πελάγη.
Αναλυτικά για την Ήπειρο, τα Νησιά Ιονίου, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχτούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.
Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με εξασθένηση τη νύχτα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  31η Ιανουαρίου 2014, ημέρα   Παρασκευή & ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΘΕΜΑΤΑ
1. Επικύρωση  πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών προμηθειών & αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών και απευθείας ανάθεσης προμηθειών (άρθρο 46 ΕΚΠΟΤΑ) για το έτος 2014.
2. Επικύρωση  πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών έργων για το έτος 2014.
3. Επικύρωση  πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών εργασιών, παροχής υπηρεσιών και μεταφορών (άρθρο 67 Π.Δ.28/80) για το έτος 2014.
4. Επικύρωση  πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό της Επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων για το έτος 2014.
5. Ορισμός πληρεξούσιων δικηγόρων για υποθέσεις του Δήμου Πωγωνίου.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Ο Γιάννης Πετράκης στο τιμόνι του ΠΑΣ Γιάννινα

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της  με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη.
Ο Γιάννης Πετράκης δήλωσε στο www.pasgiannina.gr :

«Είναι τιμή για εμένα που καλούμαι να υπηρετήσω τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Πιστεύω πολύ στην ομάδα, την δυναμική της και την δουλειά μου. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

Ποιες σχολικές αργίες καταργούνται

Επιμήκυνση του σχολικού έτους με βάση διεθνή πρότυπα μελετά το υπουργείο Παιδείας, μέσω της κατάργησης αργιών, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Στα σχέδιά του είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα από τις 11 Σεπτέμβρη, αλλά και η παράταση των μαθημάτων μέσα στο Μάιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μελετάει με ιδιαίτερη προσοχή την πρόταση να ανοίγουν τα σχολεία 6 ή 8 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά ένα δεκαήμερο αργότερα απ' ό,τι κάθε χρόνο.
Επιπλέον, προς κατάργηση οδεύει η αργία του Αγίου Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου, ενώ μειωμένες θα είναι και οι διακοπές του Πάσχα.
Οι μαθητές θα επιστρέφουν στις σχολικές τάξεις την Τετάρτη του Πάσχα και όχι τη Δευτέρα του Θωμά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. 
Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι ειδικότερα για τις διακοπές του Πάσχα, η συγκεκριμένη αλλαγή θα ευνοήσει και τους ίδιους τους γονείς οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους.
Σε συνέντευξή του ο υπουργός κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος είχε επισημάνει ότι η επιμήκυνση του σχολικού έτους εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της αναπροσαρμογής των παιδαγωγικών μεθόδων, οι οποίες περιλαμβάνουν, επίσης, αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων με συνεπακόλουθη μείωση της διδακτέας ύλης.

ΠΗΓΗ: www.e-typos.com

Ιόνια Οδός: Οριστικά διπλή σήραγγα στην Κλόκοβα

Μέσα στο 2014 θα δημοπρατηθούν τα τμήματα Βόνιτσα - Λευκάδα και Άκτιο-Λευκάδα
Σήραγγα διπλής κατεύθυνσης θα γίνει τελικά στην Κλόκοβα σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Θάνου Μωραΐτη και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, οι οποίοι συνοδεύουν τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη στα οδικά έργα της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε αργότερα και την Παλιοβούνα στο σημείο που γίνονται οι δειγματοληπτικοί γεωλογικοί έλεγχοι.
Δύο νέα έργα στην Αιτωλοακαρνανία
Δύο νέα έργα εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο έργο του οδικού άξονα Αμβρακία - Άκτιο.
Μέσα στο 2014 θα δημοπρατηθούν τα τμήματα Βόνιτσα - Λευκάδα και Άκτιο – Λευκάδα, ενώ θα ξεκινήσει και η υποθαλάσσια σήραγγα της Λευκάδας με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, επίσης, ότι ο οδικός άξονας Αμβρακία - Άκτιο θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2015. 

H Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου έκοψε την ''Πίτα των Ηπειρωτών'' και γλέντησε Ηπειρώτικα, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην αίθουσα, όπου η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης- Παλαιού Φαλήρου ''Τιτάνη'' είχε προγραμματίσει να κόψει την  ''Πίτα των Ηπειρωτών'' από τους εκατοντάδες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Ηπείρου και του Συλλόγου, που κατέφτασαν για να γιορτάσουν και ευχηθούν καλή χρονιά και να κόψουν την καθιερωμένη πατροπαράδοτη Πίτα  και να γλεντήσουν ηπειρώτικα, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια το άξιο Δ.Σ. της Ένωσης, την  Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ικανοποίησε τους διοργανωτές, τόσο την  εξαίρετη, αποτελεσματική και ουσιστική και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα, Πρόεδρο της ΄Ενωσης Ηπειρωτών  Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου Κλαίρη Δεληγιάννη, και τα μέλη του Δ.Σ., που στην πλειοψηφία είναι γυναίκες (στο 7μελές Δ.Σ. οι 4 είναι γυναίκες),  όσο και όλους όσους εργάζονται στα τμήματα που λειτουργούν (χορευτικά, μουσικό, θεατρικό) γιατί χαίρουν της εκτίμησης των  Ηπειρωτών της περιοχής, αλλά και των κατοίκων, που μαζικά προσέρχονται στον Σύλλογο  και παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις,  που είτε διοργανώνει η 'Ένωση, είτε συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων Ηπειρώτικων Συλλόγων.

Η ενορία του Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος διοργανώνει Συναυλία Αλληλεγγύης, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Στην εκδήλωση αυτή η ενορία του Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος θα τιμήσει τον Δάσκαλο της Βυζαντινής Μουσικής και Διευθυντή της Παιδικής Χορωδίας του Ναού κ. Νεκτάριο Θάνο για τα 10 χρόνια προσφοράς του στην Ενορία.