Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ενεργοποιείται την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η κάρτα αλληλεγγύης

Την  Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, θα ενεργοποιηθεί, για 15η φορά, η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.563.590,00 ευρώ και αφορά 120.425 δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται, μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Κατάργηση αστυνομικών τμημάτων και επαναφορά του θεσμού των «πολυδύναμων»


Την και τη συγχώνευση του 40% των τμημάτων ασφαλείας και τροχαίας σε όλη την ελληνική επικράτεια προβλέπει το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Από τα 91 Τμήματα Ασφαλείας στην Αττική μένουν τα 71
Τις ανακοινώσεις έκανε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος εστίασε την προσοχή του στην ανάγκη εξοικονόμησης πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα κτηρίων όπου στεγάζονται αστυνομικά τμήματα και τη σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού για την καλύτερη δυνατή τήρηση της δημόσιας τάξης και την αποτροπή εμφάνισης παραβατικής συμπεριφοράς.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως από τα 91 τμήματα ασφαλείας στην Αττική μένουν τα 71 και από τα περίπου 123 αστυνομικά τμήματα ανοικτά θα παραμείνουν τα 87.


Οι αστυνομικοί σταθμοί θα είναι 11 και τα τμήματα τροχαίας 15. Συνολικά στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας, καθώς και 105 αστυνομικοί σταθμοί.
***
Στην Ήπειρο συνολικά καταργούνται 12 αστυνομικές υπηρεσίες.
Αναλυτικά:
Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
1. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων
2. Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων
3. Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων
4. Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων
5. Τμήμα Μεταγωγών-Δικαστηρίων Ιωαννίνων
6. Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης
7. Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας
8. Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου
9. Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου
10. Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου
11. Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας
12. Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων
13. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας
14. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων
15. Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου
16. Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου
17. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζανης
18. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς
Στην ίδια διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.
Οι έδρες των τμημάτων θα βρίσκονται στους ομώνυμους δήμους ενώ τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου θα έχουν έδρα στη Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων στην ομώνυμη Δημοτική Ενότητα και τα τμήματα διαβατηριακού ελέγχου στις εγκαταστάσεις εισόδου- εξόδου Μέρτζιανης και Κακαβιάς.

Διαβάσετε όλες τις αλλαγές:

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες (21-09-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 35χρονος άνδρας και μία 29χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχής ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 35χρονου, στο οποίο βρισκόταν και η 29χρονη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (32,1) γραμμαρίων,

τρεις (3) συσκευασίες που περιείχαν φύλλα κάνναβης προς αποξήρανση, συνολικού βάρους (57,3) γραμμαρίων,
δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (1,85) μέτρων έκαστο, σε γλάστρες στο μπαλκόνι του σπιτιού,
ένας ανεμιστήρας, ως μέσο αερισμού και αποξήρανσης των δενδρυλλίων κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Γιάννης Στέφος: Κείμενο για την τοποθέτηση του Α. Γεωργιάδη στην Βουλή στη συζήτηση για το ελληνικό

Οι μάσκες έπεσαν. Χιλιοειπωμένο και παρωχημένο αλλά πολύ αποτελεσματικό για τη σημερινή ομιλία Γεωργιάδη στη Βουλή στη συζήτηση για το Ελληνικό. Η τοποθέτηση Γεωργιάδη μόνο για το Ελληνικό δεν ήταν. Με φωνή στεντόρεια, παρόλο που αυτή τη φορά δεν πουλούσε βιβλία, μας έκανε μαθήματα για την ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς. Η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς είναι η δικαιολογία του ακραίου νεοφιλελευθερισμού για την ανικανότητά που επέδειξε στην διαχείριση των πραγμάτων της χώρας. Είναι η ακροδεξιά αντίληψη -αυτός κι ο Βορίδης είναι από τους κυριότερους εκφραστές της- ότι για την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση της χώρας, η αριστερά φέρει την κύρια ευθύνη. 
Γιατί, ως γνωστόν, η αριστερά δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τον κρατισμό, τον παρασιτισμό, τη διαφθορά, το ρουσφέτι, η αριστερά προκάλεσε τη διαπλοκή, η αριστερά διαχειριζόταν την οικονομική κατάσταση της χώρας με τον άκρατο δάνειο καταναλωτισμό και είναι η αριστερά αυτή που καλλιέργησε την ανομία, την ατιμωρησία και την έλλειψη αρχών στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο της χώρας. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου

Στη σημερινή της συνεδρίαση (Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω έργων:
Ø  «Αποκατάσταση 19ης επαρχιακής οδού Διχούνι – Ραδοβίζι - Γρανίτσα» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος: Παππάς Ευγένιος (του Κων/νου).
Ø  «Διαγράμμιση πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σαραντινός Νικόλαος - Ευάγγελος (του Ιωάννη0.
Ø  «Επούλωση οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 31.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ι. Μπουκουβάλας-Β. Κακαριαρης Ο.Ε.
Ø  «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης (συρματοκιβώτια) στην 14η επαρχιακή οδό εντός Τ.Κ. Αρετής» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 30.300 ευρώ. Ανάδοχος: Κούγκουλης Κωνσταντίνος
Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
Ø  «Τεχνικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 62.700 ευρώ
Ø  «Αποκατάσταση διατομών τάφρων αντιπλημμυρικής προστασίας Εθνικής οδού Άρτας - Αντιρρίου» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού  30.000 ευρώ


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ευχαριστήριο για τη συμμετοχή στην αιμοδοσία του Προέδρου της Τ.Κ. Παρακαλάμου κ. Μπίκα Κωνσταντίνου

Ανακοίνωση των αστυνομικών, για το ωράριο εργασίας περιφερειακών υπηρεσιών

Είναι γνωστό πλέον ότι ως κλάδος έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές σε σχέση με τους άλλους κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα, εξαιτίας ακριβώς του επιδοματικού χαρακτήρα του μισθολογίου μας.
Παρ’ όλα αυτά όμως, αναφορικά με τα κίνητρα εργασίας, ο μισθός δεν είναι αυτός ο οποίος έρχεται πρώτος σε αξιολογήσεις εργαζομένων καθώς υπάρχουν και παράγοντες, μη οικονομικοί, πολύ σημαντικοί όμως, όπως το φιλότιμο και η αναγνώριση της προσφοράς.
Η επιβράβευση όμως του αστυνομικού προσωπικού, εκτός από ηθική υποχρέωση της ηγεσίας του σώματος ως ελάχιστη αναγνώριση της απόδοσης και του κόπου τους, αποτελεί και ένα χρήσιμο «εργαλείο» στα χέρια της διοίκησης, το οποίο χωρίς να κοστίζει, μπορεί να ωθήσει τους συναδέλφους να έχουν περισσότερη διάθεση να αποδώσουν. 
Αντίθετα, αυτό που ενδεχομένως μπορεί να οδηγήσει τους συναδέλφους στην απογοήτευση και στην αδράνεια είναι η μη αναγνώριση της προσφοράς τους.
Κάτι τέτοιο επιχειρείται και στην Δ.Α Ιωαννίνων, όπου η διοίκηση αφού προηγουμένως με ευθύνη της δημιούργησε ένα «πρόβλημα», αποδυναμώνοντας αρκετές περιφερειακές υπηρεσίες (Α.Τ & Τ.Σ.Φ), ενισχύοντας παράλληλα κάποιες άλλες με το παραπάνω. Βλέποντας όμως πως δεν «βγαίνει», προσπαθεί με λανθασμένο πάλι τρόπο να το «επιλύσει» επεμβαίνοντας στο ωράριο υπηρεσιών αυτών, (οι περισσότερες δυσμενούς διαβίωσης - δυσμενών συνθηκών) όπου οι υπηρετούντες συνάδελφοι εκτός από την χιλιομετρική απόσταση ως και 90 χιλιομέτρων που έχουν να διανύσουν, φυλάττουν κυριολεκτικά Θερμοπύλες, δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Με αυτόν τον τρόπο η τοπική ηγεσία αντί μέσω των λειτουργιών προγραμματισμού, οργάνωσης και στελέχωσης να λειτουργήσει ως σωστός (manager), αποδεικνύοντας παράλληλα πως σέβεται τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπηρεσίας, κάνοντας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, επιλέγει να "δώσει την χαριστική βολή" στον πραγματικό «εχθρό», το χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό.
Η Ένωσή μας, δεν πρόκειται να μείνει απλός θεατής των παραπάνω εξελίξεων και υπόσχεται στα μέλη της υποστηρίζοντάς τα με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού, πως μέσω διαρκών παρεμβάσεων, θα πράξει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την επίλυση του ζητήματος.

Για το λόγο αυτό καλούμε τα μέλη μας που υπηρετούν στις ανωτέρω υπηρεσίες, αντιπροσωπευτικά όπως συμμετάσχουν στο ανοικτό Δ.Σ που θα πραγματοποιηθεί αύριο 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στον 5ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Άρτα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, ο 33χρονος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής από ανασφάλιστο σταθμευμένο αυτοκίνητο, που έγινε χθες το πρωί στην Άρτα, όπου αφαιρέθηκε πορτοφόλι που περιείχε διάφορα προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΟΑΕΕ: Έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η εμπρόθεσμη πληρωμή εισφορών 4ου διμήνου 2016

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), η Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών 4ου διμήνου 2016.
Την ίδια ημέρα, θα καταβληθούν, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή) η μηνιαία δόση ρυθμίσεων Ν. 4152/2013, Ν. 4321/2015, καθώς και η μηνιαία δόση των ανωτέρω ρυθμίσεων που δεν εξοφλήθηκε την 31.8.2016, με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προτείνεται η έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού από την Πέμπτη 29.9.2016.
Επίσης, όπως επισημαίνεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση του ΟΑΕΕ, οι δόσεις ρύθμισης Ν.4152/2013 & Ν.4321/2015 απεικονίζονται στη διαδικτυακή υπηρεσία «Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου».
Ο Οργανισμός καλεί τους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, να εγγραφούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΕ www.oaee.gr  και να ενημερωθούν για την «πορεία» της ρύθμισής τους και το ακριβές ποσό της τρέχουσας ή καθυστερούμενης δόσης, που πρέπει να καταβάλουν στις 30.9.2016, μέσω πάγιας εντολής (Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου-Ρυθμίσεις).

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και πλαστογραφία

Συνελήφθη, χθες (21-09-2016) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 38χρονος υπήκοος Ιράν, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 38χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (1) γραμμαρίου, (4) ναρκωτικά χάπια και (28) φαρμακευτικά δισκία, άγνωστης χημικής σύστασης.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο 38χρονος κατείχε πλαστό διαβατήριο Δανίας, το οποίο προμηθεύτηκε, έναντι του χρηματικού ποσού των (700) ευρώ, από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Λειτουργία των φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών, ιδιωτικών σχολείων, σχολών, ινστιτούτων και εργαστηρίων

Από το τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου προς ενημέρωση των καταναλωτών για την νέα σχολική χρονιά ανακοινώνονται τα παρακάτω:
Η λειτουργία των φροντιστηρίων και παιδικών σταθμών, ιδιωτικών σχολείων, σχολών, ινστιτούτων και εργαστηρίων γίνεται σύμφωνα - μεταξύ άλλων - και με τα άρθρα 85,86 και 87 της υπ’ αρίθμ. Α2-718 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ ΦΕΚ2090/31-7-2014) που αφορά ανάρτηση, ενημέρωση και κοινοποίηση στον καταναλωτή του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Τα κάθε είδους φροντιστήρια και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, τα ιδιωτικά σχολεία γενικής, τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, υποχρεούνται:
1.Να καταθέτουν στη Δ/νση Παρατηρητηρίου Τιμών και Τιμοληψιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (email: ftsirog@e-prices.gr ) τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους για το επόμενο σχολικό έτος.
2. Να αναρτούν σταθερά τιμοκατάλογο, σε ορατό από τον πελάτη σημείο του καταστήματος ή του γραφείου τους.
3. Να έχουν συνταγμένους τιμοκαταλόγους, που θα διατηρούν στο κατάστημα τους, τους οποίους θα θέτουν στην διάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και σπουδαστών, εφόσον οι τελευταίοι το ζητήσουν.
4. Στους ανωτέρω τιμοκαταλόγους να αναγράφονται οι τελικές τιμές των πάσης φύσεως παρεχομένων υπηρεσιών (δίδακτρα, μεταφορικά, κόστος εγγραφής, προαιρετικές υπηρεσίες κλπ.) που ισχύουν για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
5. Ανάρτηση σε εμφανές σημείο του τηρούμενου τιμοκαταλόγου, με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τις τιμολογούμενες υπηρεσίες, η ένδειξη:
«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)»
και εφόσον ο τιμοκατάλογος τηρείται και στην αγγλική γλώσσα και την ένδειξη: «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS NOT BEEN RECEIVED (RECEIPT - INVOICE)».
Για το καταναλωτικό κοινό λειτουργεί Παρατηρητήριο Διδάκτρων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://app.gge.gov.gr/ όπου μπορούν να ενημερωθούν για τις τιμές των διδάκτρων της περιοχής που ενδιαφέρονται. Για τα ιδιωτικά σχολεία οι τιμές ανακοινώνονται στο site: http://gge.gov.gr/  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΤΙΜΩΝ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΤΙΜΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΤΡΙΩΝ.
Για περισσότερες πληροφορίες τόσο οι καταναλωτές όσο και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, σχολών, ινστιτούτων, εργαστηρίων, φροντιστηρίων και παιδικών σταθμών θα μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας στην Περιφέρεια Ηπείρου (Διοικητήριο) γραφεία 103-106 και στα τηλ.2651087103-6.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνελήφθη άμεσα 33χρονος ημεδαπός, για κλοπή από σπίτι στην Άρτα

Συνελήφθη, χθες (20-09-2016) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από σπίτι στην Άρτα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα και συνέλαβαν τον 33χρονο, διότι λίγο νωρίτερα είχε εισέλθει από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι ιδιοκτησίας 79χρονης ημεδαπής και είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό.
Στην κατοχή του 33χρονου, βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό και αποδόθηκε στην παθούσα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα της Διεύθυνσης (Δομπολη 30).
Για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτιστεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (Υπεύθυνος: κ. Β. Δόσης).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πρέβεζα: Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (20-09-2016) το πρωί στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο 22χρονος συνελήφθη διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους (0,9) γραμμαρίων και (122) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτουμένη ιατρική συνταγή.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από κατάστημα στα Ιωάννινα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 45, 36 και 28 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από 38χρονο ημεδαπό, σε κατάστημα στα Ιωάννινα.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 45, 36 και 28 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, οι τρεις γυναίκες το μεσημέρι της 19-09-2016, εισήλθαν σε μεζεδοπωλείο στα Ιωάννινα και εκμεταλλευόμενες την ολιγόλεπτη απουσία του παθόντα, αφαίρεσαν από τσαντάκι μέσης χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.