Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Άρχισαν οι πρώτες εργασίες για την προστασία του Μνημείου του Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας


Η πρώτη παρέμβαση, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου για το Βυζαντινό Μνημείο του Ιερού Ναού Παρηγορήτισσας Άρτας, άρχισε ήδη να υλοποιείται. Συγκεκριμένα ξεκίνησε το έργο «Άμεσες εργασίες επισκευής της στέγης και αποκατάστασης μαρμάρινων μελών (κιονίσκων) στην ανωδομή του μνημείου» προϋπολογισμού 45.000 €. (Στη φωτογραφία άποψη από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην ανατολική πλευρά του Ναού).
Η δεύτερη εκτεταμένη παρέμβαση που σχεδιάζεται είναι η συνολική αποκατάσταση του Μνημείου. Την εκπόνηση της μελέτης, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ηπείρου. Σήμερα και αμέσως μετά την παραλαβή της έγκρισης της διακήρυξης από τα Υπουργεία Υποδομών και Πολιτισμού, τεχνικοί της  Περιφέρειας επισκέφθηκαν την Άρτα για την προετοιμασία  δημοπράτησης της μελέτης.
Τα έργα κρίθηκαν απαραίτητα για την προστασία  Ιερού Ναού, λόγω της κατάστασης που έχει περιέλθει εδώ και χρόνια το μοναδικό αυτό μνημείο και είναι αναγκαία για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη συντήρησή του, που άλλωστε ήταν αίτημα σύσσωμης της κοινωνίας της Άρτας, η πόλη της οποίας είναι συνυφασμένη με το όνομα και την ιστορία της Παρηγορήτισσας.
Και τα δύο έργα υλοποιούνται υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Τέλη ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Δελβινακίου (Μέρος 1)


ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Παρακαλούνται οι δημότες να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία για να τακτοποιήσουν το λογαριασμό τους έως τη λήξη της προθεσμία.

Ιωάννινα: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, χθες (20-09-2018) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 19 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (4,6) γραμμαρίων καθώς και ένα τσιγάρο κάνναβης.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 24η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα & ώρα 12.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚΑ΄87) ήτοι: Α/Α
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις 26-09-2018 στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων όπου θα συζητηθεί η αρ. 113/12-11-12 προσφυγή του κ. Νικολάου Λαδά.
2. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις 26-09-2018 στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων όπου θα συζητηθεί η αρ. 57/13-09-13 προσφυγή του κ. Νικολάου Λαδά.
3. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 7η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018 Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Α.Ε. Μικρασιατών 22-09-18/17:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (17:00)  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (18:00)  
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:00)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (17:00)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (17:00)  
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (17:00)  
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  (17:00)  

Το μέλλον της κτηνοτροφίας δεν μπορεί να περιμένει τις εκλογές


Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε εισέλθει ήδη σε προεκλογική περίοδο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα και ιδιαίτερα πολύ σοβαρά θέματα, πρέπει να αντιμετωπίζονται με προεκλογικές «παρωπίδες».  
Πολύ περισσότερο όταν για ένα θέμα, όπως αυτό του γάλακτος, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναβολής, καθώς, εκτός όλων των άλλων, την τρέχουσα περίοδο καθορίζονται οι τιμές για την νέα γαλακτοκομική περίοδο.
Αυτή  είναι πραγματικότητα, που δεν καθορίζεται από τον Περιφερειάρχη ή την Περιφέρεια. Το ζήτημα με την κατάρρευση των τιμών γάλακτος δεν ξεκίνησε με την ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», αλλά με τις επιπτώσεις που είχε το εμπάργκο που επέβαλλε η Ε.Ε. στη Ρωσία, και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εδώ και δύο χρόνια πλεονάσματος γάλακτος στις χώρες της.
 Να σας θυμίσουμε, ότι οι πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη να στηριχθεί η  κτηνοτροφία της Ηπείρου και γενικότερα της Ελλάδος,   ξεκίνησαν  προ δύο σχεδόν χρόνων με το ζήτημα της προστασίας της φέτας  σε αγορές του εξωτερικού και με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στο Ντουμπάι. Ακολούθησαν παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για την προστασία της «φέτας», από τις οποίες αναπτύχθηκε ένας γενικότερος προβληματισμός και κινητικότητα για τη λήψη μέτρων.  Μεταξύ  αυτών είναι και η συγκρότηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει. Είναι δε παρήγορο ότι σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Στην πορεία προέκυψε το ζήτημα με τις μειώσεις των τιμών γάλακτος, για τις οποίες εκατοντάδες κτηνοτρόφοι της Ηπείρου απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια  ώστε να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο, αφενός στην εξέταση των λόγων που οδηγούν στις μειώσεις- που δεν συμβαδίζουν με τη μείωση της κατανάλωσης- και αφετέρου,  με το κύρος της να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση αυτών. Κι αυτό έπραξε η Περιφερειακή Αρχή,  απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις, σε κτηνοτρόφους και σε παράγοντες της αγοράς. Συγκέντρωσε στοιχεία, κατέληξε σε ορισμένα πρώτα συμπεράσματα, από τα οποία προέκυψε ότι οι γαλακτοκομικές επιχειρήσεις της Ηπείρου δεν χρησιμοποιούν εισαγόμενο γάλα-  σε αντίθεση με άλλες περιοχές- υφίστανται όμως σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Για όλα αυτά ενημερώθηκε το αρμόδιο Υπουργείο και τον καθ΄ ύλην αρμόδιο ελεγκτικό Οργανισμό ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με τον οποίο έχει αναπτυχθεί άριστη συνεργασία,  προκειμένου να διευρυνθούν και στη συνέχεια να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. 

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Σ. Περιβλέπτου 22-09-18/17:00), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Α.Π.Ο.Ε.Λ. 23-09-18/17:00)


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ    ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ.
  
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής  στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:00)  
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (17:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:00)  
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (17:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ.  (17:00)  
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:00)  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:00)  

Περιφέρεια Ηπείρου: Εργασίες αντιστήριξης στην Αρχαία Αμβρακία


Εργασίες για την αντιστήριξη των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας θα πραγματοποιηθούν με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου. Το έργο με προϋπολογισμό 123.470 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Ε.Π. 2014-2020 της Περιφέρειας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.) έχει διατυπώσει τη σύμφωνη γνώμη για τη διαδικασία ανάθεσής του.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξετάσεις για πτυχίο ραδιοερασιτεχνών Β' περιόδου 2018


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκηρύσσονται οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτεχνών Β΄ περιόδου 2018, το μήνα Οκτώβριο.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 23 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 9.00 π.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2018. 
Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Διπλοσάγονο: Απαλλαγείτε άμεσα χωρίς νυστέρι


Το διπλοσάγονο, κοινώς «προγούλι», είναι συχνά αποτέλεσμα της πρόσληψης βάρους. Όχι, όμως, πάντα! Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνισή του, γι΄ αυτό και το «αδυνάτισμα» δεν αποτελεί πανάκεια για να απαλλαγείτε από αυτό.  
Τι μπορείτε να κάνετε; 
Τη λύση δίνει η πλαστική - αισθητική χειρουργική, η οποία διαθέτει μία ευρεία γκάμα αναίμακτων μεθόδων, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποτελεσματικά και με ασφάλεια.
Εκτός από το πλεονάζον βάρος, οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του διπλοσάγονου είναι η ηλικία και τα γονίδια.
Καθώς η ηλικία αυξάνεται, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και με τη συμβολή της βαρύτητας, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πλεονάζοντος ή χαλαρού δέρματος, με ή χωρίς πλεονάζον λίπος, το οποίο τελικά μπορεί να πάρει τη μορφή «προγουλιού». 
Σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή του παίζουν, όμως,  και τα γονίδια. 
Όποιος έχει οικογενειακό ιστορικό μικρής λιποαποθήκης στο πηγούνι του- προγούλι και δέρμα όχι πολύ καλής ελαστικότητας, έχει αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει και ο ίδιος και μάλιστα από νεαρή ηλικία.
«Σήμερα, η πλαστική - αισθητική χειρουργική, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του διπλοσάγονου, χωρίς νυστέρι, ανώδυνα, με απόλυτη ασφάλεια και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι πολλές και επιλέγονται ανάλογα με το είδος της ανάγκης και την ηλικία του ενδιαφερόμενου. 
Επιπρόσθετα, όλες μπορούν να εφαρμοστούν στο ιατρείο, μειώνοντας σημαντικά το κόστος», αναφέρει η  Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Λιπόλυση
Όταν υπάρχει μικρή σχετικά ποσότητα λίπους και το δέρμα δεν είναι πολύ χαλαρό, αντιμετωπίζεται με νέες μεθόδους λιπόλυσης, διοχετεύοντας δραστικές ουσίες στην περιοχή χωρίς ενέσεις. Με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων, διαπηδάται ο φραγμός του δέρματος και μεταφέρονται τα ιχνοστοιχεία στα λιποκύτταρα.