Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών Ιωαννίνων κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ώρα 11:30, στα γραφεία της, Ηπείρου 41, Άγιος Δημήτριος Αττικής

Τέλος στο οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ

Ποιοι και πόσο χάνουν από την κατάργησή του

Κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που δίνεται σήμερα από τον ΟΑΕΔ στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ είναι πιθανό να επιφέρει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών που αποτελεί μια μνημονιακή δέσμευση που δεν έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση και η οποία, όπως φαίνεται, μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης.
Σύμφωνα με τα «Τα Νέα» πρόκειται για το επίδομα που δίνει ο ΟΑΕΔ σε όσους εργαζόμενους δεν εισπράττουν αντίστοιχο από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση , είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.

Το επίδομα αυτό αντιστοιχεί σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά , 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Η Ένωση Δελβινακιωτών Αθήνας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στα γραφεία της, Νικηφόρου 1 και Ζήνωνος στην Αθήνα

Η Ένωση Δελβινακιωτών Αθήνας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στα γραφεία της, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 11:00, Νικηφόρου 1 κ Ζήνωνος στην Αθήνα.
Επίσης την ίδια ημέρα, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Σας περιμένουμε όλους και όλες, για να πούμε από κοντά την Καλή Χρονιά, με τσιπουράκι και εκλεκτούς μεζέδες!!

Εστία Πωγωνήσιου πολιτισμού το Δημοτικό Πανεπιστήμιο Δελβινακίου

Ελπιδοφόρο το ξεκίνημά του με 276 σπουδαστές

«Έχουμε οράματα και θα το παλέψουμε», τονίζει  ο ακαδημαϊκός του υπεύθυνος Απ. Παπαϊωάννου

Μιχάλης Μάγκος (Δημ. Σύμβουλος): "Πολλαπλά τα οφέλη για την περιοχή…"

Σε πνευματική εστία μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα συντήρησης και ανάδειξης της τεράστιας Πωγωνίσιας παράδοσης, των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών της ακριτικής αυτής περιοχής που κατά το παρελθόν γνώρισε μεγάλη άνθηση, μπορεί να εξελιχθεί το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δελβινακίου, που ήδη συμπλήρωσε μία επιτυχημένη περίοδο λειτουργίας.
Για να γίνει αυτό, πρέπει το συγκεκριμένο ίδρυμα να καθιερωθεί ως φορέας παιδείας και πολιτισμού και να διατηρηθεί, καθώς είναι σαφές πως οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν ευνοούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Πάντως, το ξεκίνημα του Δ.Ε.Α.Π. «Ηροκλής Βασιάδης» υπήρξε ελπιδοφόρο, αφού κατάφερε από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας του να προσελκύσει εκατοντάδες σπουδαστές απ’ όλη την Ελλάδα. 


20η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, δύσκολη έξοδο για τον Αγροτικό Αστέρα με την πρωτοπόρο Αγία Μαρίνα (Αγία Μαρίνα-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 19-01-14/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αστήρ Αμφιθέας 19-01-14/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου- Περίβλεπτος 19-01-14/11:00 π.μ.), εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με την Θύελλα Ελεούσας (19-01-14/15:00 μ.μ.), για την 20η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ -ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΩΛΗΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ


Το πρόγραμμα 20ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 
Σταυράκι-Αμπελόκηποι
Πεντέλη-Βουνοπλαγιά
Ανάργυροι-Ασβεστοχώρι
Ραφταναίοι-Δαβάκης
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 
Ζωοδόχος-ΑΠΟΕΛ
Κεφαλόβρυσο-Περίβλεπτος
Αγία Μαρίνα-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
ΠΑΟ Κόνιτσας-Πρωτόπαπα
Πωγωνάτος-Αμφιθέα

Γενάρης κι όμως, στο Κομιτάτο, γράφουν γκρουπ!

Τι κι αν μόλις προχθές μπήκαμε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη κι ο Γενάρης έχει ακόμα δρόμο, στο Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας αποδεικνύεται γιατί είναι με διαφορά το μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Ήπειρο, τόσο από πλευράς συμμετοχών, όσο και εκδηλώσεων.
Χωρίς να υπολογίζονται ακόμα σύλλογοι, χωρίς να υπολογίζονται ακόμα γνωστά καφέ, χωρίς να υπολογίζονται φροντιστήρια και σχολεία... στο Κομιτάτο γράφουν γκρουπ! Πέρυσι τέτοια εποχή, ήταν έτοιμα...4 γκρουπ και φέτος ο αριθμός... διπλασιάστηκε, έτσι οι... στατιστικολόγοι του Κομιτάτου πήραν φωτιά και μιλάνε για το μεγαλύτερο Καρναβάλι όλων των εποχών που έχει γίνει ποτέ στην Ήπειρο, τόσο στις παρελάσεις την ποδαράτη και την παρέλαση με άρματα, όσο και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.
Τις επόμενες μέρες κι άλλα γκρουπ του Κομιτάτου, οριστικοποιούν θεματολογίες και ονομασίες! 

Πρέβεζα: Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού

Κατασχέθηκαν πάνω από (16) κιλά καπνού


Συνελήφθη χθες (16-01-2014) το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 32χρονος ημεδαπός, για  κατοχή αφορολόγητου καπνού.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του  32χρονου,  βρέθηκαν στην κατοχή του συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ετικέτα γνησιότητας και νόμιμης κυκλοφορίας και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί.
Συνολικά, κατασχέθηκαν δεκαέξι (16) δέματα με κομμένο καπνό, βάρους (16.700) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λυκόβρυσης κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:00 π.μ. στο Τοσίτσειο Ίδρυμα, στην Λυκόβρυση

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λυκόβρυσης θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση της κοπής της πίτας του στις 2 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ.,  στο φιλόξενο χώρο του Τοσίτσειου Ιδρύματος στη Λυκόβρυση.

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου κόβει την Πίτα της, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, ώρα 19:00 στα γραφεία της, Παπαγου 164, Άγιος Δημήτριος

«Χαράτσι» 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Να πληρώσουν χαράτσι το 15% πριν καλά-καλά εισπράξουν τα λεφτά για το ακίνητο που πούλησαν, καλούνται πλέον οι ιδιοκτήτες που κατάφεραν να βρουν αγοραστή για να το μεταβιβάσουν.
Η εγκύκλιος που ενεργοποιεί τον Φόρο Υπεραξίας που επιβάλλεται σε όσα ακίνητα μεταβιβάζονται από 1.1.2014 και εφεξής υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, αλλά στην πράξη ανακύπτουν πολλά προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί.
Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε το 2013 από τη Βουλή πάντως, το κράτος αναθέτει στους συμβολαιογράφους (που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι υπάλληλοι της εφορίας) το καθήκον να καταλογίζουν και να παρακρατούν τον φόρο από το κέρδος του πωλητή, αλλά και να τον αποδίδουν οι ίδιοι μέσα σε 2 μήνες στο δημόσιο ταμείο.