Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ

Ο Αντρέας Λοβέρδος τώρα με τις απίστευτες... δικαιολογίες που λέει για τα φασόν φάρμακα και το πόσο καλύτερα είναι από τα πρωτότυπα, είναι να του δίνεις το βραβείο ΟΣΚΑΡ!
Εκεί να δεις τι λέει ο ομορφάντρας.
Δηλαδή κύριε υπουργέ, αν θα χρειαστείς εσύ να βάλεις καλαμάκι στην καρδιά -χτυπάω ξύλο δηλαδή- στη βουλωμένη σου αρτηρία, το στέντ, εσύ θα βάλεις το ΙΝΔΙΚΟ που είναι φθηνότερο και δοκιμάστηκε σε καμιά τριανταριά ινδούς πολίτες και πήρε την ευρωπαϊκή πιστοποίηση ή το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ και το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ;
Γιατί το ινδικό το βάζουν στα δημόσια νοσοκομεία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΙΝΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;
Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ στον ΕΟΦ και χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ για να κυκλοφορήσει το φάρμακο στην αγορά.
Τι άλλο να πούμε;
Χρόνια πληρώνουμε τα ασφα-ληστρικά ταμεία για να έχουμε ποιότητα φαρμάκων.
Εφόσον τα φάρμακα ΜΑΪΜΟΥ ΔΕΝ θα έχουν ΚΑΜΙΑ (?) διάφορα με τα κανονικά τότε ΓΙΑΤΙ να πληρώνουμε και να μας κάνουν κρατήσεις;
Να μειώσουν τις εισφορές για μια τέτοια φτηνή παροχή.
Το θέμα είναι ότι με την λογική του υπουργού δεν θα έπρεπε το κόστος της αγοράς φαρμάκων να είναι τόσο υψηλό.
Άρα πάλι οι εταιρίες τα κονομούσαν, παρ' όλο που η έρευνα κοστίζει.
Και βεβαία ένα φαρμακείο με 10-20 κουτιά κάλου φάρμακου έβγαζε ένα καλό μεροκάματο.
Άραγε με τα νέα φάρμακα μαϊμού ΠΟΣΕΣ κούτες πρέπει να ξεπουλά;
Με το κιλό θα τα πουλάνε ΑΛΛΑ δεν θα βλέπουν οι ασθενείς γιατρειά.


"O ΦΑΡΜΑΚΩΜΕΝΟΣ"

ΟΓΑ: Αύριο Πέμπτη η καταβολή των συντάξεων μηνός Μαρτίου 2012


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι η καταβολή της σύνταξης μηνός Μαρτίου 2012 σε 805.992 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαρτίου 2012 ανέρχεται σε 341.996.237,42 €.

ΠΗΓΗ: http://www.oga.gr/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θα χρηματοδοτηθούν οι προσβάσεις στη γέφυρα Άννινου

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνου Μωραϊτη, στο αίτημα που είχε υποβάλλει τόσο προφορικά, όσο και εγγράφως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης για την χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών για τη βελτίωση των προσβάσεων στην γέφυρα Άννινου, επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αντίρριου. Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε από το Γραφείο του Υφυπουργού, για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε πίστωση ύψους 500.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετέφερε στον Υφυπουργό την ικανοποίηση της Περιφερειακής Αρχής, του Αντιπεριφερειάρχη Βασιλείου Ψαθά και των κατοίκων, κυρίως της Π.Ε. Άρτας, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που του υποβλήθηκε, ιδιαίτερα μάλιστα στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. «Είναι ευτύχημα για τη Βορειοδυτική Ελλάδα, που στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υπηρετεί ως Υφυπουργός ο Θάνος Μωραïτης, που καταγόμενος από τη γειτονική μας Αιτωλοακαρνανία, γνωρίζει τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ευρύτερης περιοχής και δίνει λύσεις», τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας και τη θετική παρέμβαση για την έγκριση της πίστωσης του βουλευτή της Άρτας Δ. Τσιρώνη.
Ήδη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με την Π. Ε. Άρτας προωθείται η σχετική μελέτη, ώστε με τη μεταβίβαση της πίστωσης να γίνει η δημοπράτηση του έργου.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Μελετούν εξαίρεση για ορισμένες κατηγορίες ανέργων από τις μειώσεις του επιδόματος ανεργίας

Εξαίρεση για ορισμένες κατηγορίες ανέργων από τις μειώσεις του επιδόματος ανεργίας, μελετά το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.
Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Κουτρουμάνης είπε πως το επίδομα ανεργίας συμπαρασύρεται από την απόφαση για μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, ωστόσο το υπουργείο καταβάλει προσπάθειες να εξαιρέσει συγκεκριμένες ομάδες ανέργων.
Πάντως, ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να πει ακόμη ποιους θα αφορά και πώς ακριβώς θα γίνει, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα μπορεί να κάνει ανακοινώσεις.

Σε αδιέξοδο οδηγείται η «Μεταλλουργική» Κεφαλόβρυσου

Φωνή απόγνωσης από τους εργαζόμενους

«Η εταιρεία οδηγείται πλέον σε αδιέξοδο σκόπιμα ή από ανυπαρξία κυβέρνησης;»ρωτά με γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Μεταλλουργικής» Κεφαλοβρύσου κ. Κώστας Παπαϊωάννου, ο οποίος κάνει λόγο για εγκατάλειψή της.
Μεταξύ άλλων υποστηρίζει:
«Αφού κόπασε ο θόρυβος για την εντοπιότητα ή μη του μελλοντικού Δ/ντος Συμβούλου, και πάλι απόλυτο σκοτάδι για την βιομηχανία.
Τελικά έχει κανείς το δικαίωμα να θεωρεί τυχαίο το γεγονός;
Το να μιλάς για χρήματα και να σου λένε δεν υπάρχουν, θα έλεγε κανείς ότι είναι λογικό.
Το να ζητάς απεγνωσμένα να ορισθεί Διοίκηση και να μην ορίζεται, είναι παράλογο και εν τέλει ύποπτο.
Η εταιρεία οδηγείται πλέον σε αδιέξοδο σκόπιμα ή από ανυπαρξία κυβέρνησης;
Τελικά η παρούσα κυβέρνηση, το μόνο που κάνει με ταχύτατους ρυθμούς, είναι ο ακρωτηριασμός της κοινωνίας, η υποβάθμιση της ζωής των ελλήνων και η μετατροπή της χώρας σε τριτοκοσμική. Για τίποτε άλλο δεν είναι ικανή».

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Μαρτίου η υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.
Η παράταση χορηγήθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου μετά την πολύ μεγάλη προσέλευση των φορολογουμένων σε εφορίες και τελωνεία.
Στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν βασικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα Τελωνεία, μέχρι 10.000 ευρώ όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και μέχρι 75.000 ευρώ όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Το αίτημα χορήγησης ρύθμισης ληξιπροθέσμων οφειλών άνω των 24 δόσεων εξετάζεται από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ ή του Τελωνείου, όπου είναι βεβαιωμένη η οφειλή, ο οποίος εκδίδει αιτιολογημένη απόφαση, η οποία αναγράφεται επί της αίτησης ή επισυνάπτεται, ανάλογα με τη φορολογική εικόνα και τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη, με βάση τα ακόλουθα δικαιολογητικά, που προσκομίζονται από τον τελευταίο:
α) Υποβληθείσες δηλώσεις (όταν απαιτείται):
i) φορολογίας Εισοδήματος των τελευταίων τριών ετών,
ii) της τελευταίας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ και οριστικής δήλωσης ΦΜΥ,
iii) όλων των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και προσωρινών δηλώσεων ΦΜΥ, που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής/οριστικής και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
iv) δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9)
β) Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν ζημία των 2 τουλάχιστον τελευταίων ετών.
γ) Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν καταστροφή αγαθών ή περιουσιακών στοιχείων επιχείρησης ή φυσικού προσώπου.
δ) Δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν βαριά ασθένεια του οφειλέτη ή μέλους της οικογενείας του Α βαθμού συγγένειας ή προστατευόμενου μέλους, ή του προσώπου που έχει προσωπική ευθύνη για την καταβολή της οφειλής.
ε) Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
στ) Επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν τη διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά λαμβάνονται υπόψη σωρευτικά ή διαζευκτικά για την διαμόρφωση της κρίσης του προϊσταμένου της ΔΟΥ ή του Τελωνείου, με εξαίρεση τις δηλώσεις της περίπτωσης 2α', η υποβολή των οποίων είναι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέταση του αιτήματος.
Εφόσον ο οφειλέτης επιθυμεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης να εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης απαλλαγής κατά ποσοστό επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται.
Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής, παρέχεται απαλλαγή από το σύνολο των μέχρι την ημερομηνία της αίτησης προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
Σε περίπτωση καταβολής των οφειλών σε δόσεις, παρέχονται ευνοϊκοί όροι πληρωμής ως προς τη μείωση του ποσοστού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται με την υποβολή της αίτησης.
Οι επόμενες δόσεις (το ποσό της καθεμιάς από αυτές δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100€) καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
Στην παραπάνω ρύθμιση μπορούν να συμπεριληφθούν και οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, των οποίων οι όροι τηρούνται και οφειλές οι οποίες τελούν σε αναστολή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Έως τις 15 Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Τις προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2012, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο δίνει περιθώριο μέχρι τις 15 Ιουνίου σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και επιτηδευματίες για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, ενώ η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 λήγει στις 31 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της απλοποίησης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ομαδοποιούνται και καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ως εξής:
1) Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν.
2). Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των Α.Ε, Ε.Π.Ε κ.λ.π. δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις Α.Ε η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. τους.
3) Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κ.λ.π.), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.
4) Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.
Τέλος, διευκρινίζεται ότι η εκτύπωση των εντύπων, οι οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ και η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων μέσω του TAXISnet εξελίσσονται στους προβλεπόμενους χρόνους σε σχέση με τις οριζόμενες προθεσμίες και σημειώνεται ότι αντίστοιχα είχαν εξελιχθεί και τον προηγούμενο χρόνο.

Σχέδια και εισηγήσεις για «κούρεμα» δανείων των ιδιωτών

Τα νοικοκυριά θα απαλλαγούν από μέρος του χρέους τους, που μπορεί να κυμανθεί από 22,5 δισ. ευρώ έως 34 δισ. ευρώ

Μείωση στις οφειλές των ιδιωτών προς τις τράπεζες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από τις απροσδόκητες, για τους δανειολήπτες, μειώσεις των αποδοχών τους κατά 20%-40% και τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας. Ήδη έχει αποσταλεί στις τράπεζες προς επεξεργασία σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αφορά εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους και όλους τους ιδιώτες που τα εισοδήματά τους έχουν υποστεί σημαντική μείωση το 2011 σε σχέση με το 2010.

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, προκειμένου να διατυπώσουν οι τραπεζίτες τις παρατηρήσεις τους και να προχωρήσουν σε συζήτηση επ΄αυτών. Για το εάν θα γίνει «κούρεμα» σε ένα δάνειο θα συνεκτιμάται η μέχρι τώρα προθυμία των δανειοληπτών να δίνουν έστω και ένα μέρος της δόσης τους και θα υπάρξει ένας σαφής διαχωρισμός με τους δανειολήπτες που λόγω... «άποψης» δεν πληρώνουν. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα καθορίζει συγκεκριμένο ποσοστό πλαφόν δόσης που θα δίνουν οι δανειολήπτες, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 40-50% των εισοδημάτων των νοικοκυριών.
Επιβάρυνση
Οι αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν άμεσα για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και για το ποιος θα επωμιστεί την τεράστια αυτή επιβάρυνση. Οι ελληνικές τράπεζες, μετά το «κούρεμα» περί του 75% της περιουσίας που κατέχουν σε ελληνικά ομόλογα, αλλά και τα αποτελέσματα της διαγνωστικής άσκησης της BlackRock -ύστερα από την οποία θα τους επιβληθεί η εγγραφή ετήσιων ελαχίστων προβλέψεων για 3 χρόνια- δεν διαθέτουν μεγάλα περιθώρια άλλων διαγραφών. Για το θέμα αυτό θα γνωμοδοτήσει η Τράπεζα της Ελλάδας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιδοτηθεί το πρόγραμμα αυτό και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα, καθώς και τα κριτήρια που θα ακολουθηθούν για τις διαγραφές μέρους των δανείων.
Η λογική αυτή ακολουθήθηκε σε πολλές χώρες που η δημοσιονομική κρίση οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες σε απόγνωση, αλλά και τις τράπεζες σε υπέρογκες ζημίες από τα δάνεια που δεν πληρώνονταν. Την ίδια ώρα οι δόσεις των δανειοληπτών υποχώρησαν σημαντικά και ο χρόνος που τους δόθηκε βοήθησε και τις τράπεζες, αλλά και τους ίδιους να διατηρήσουν τα ακίνητα που είχαν αγοράσει.
Bain - BlackRock
Το «κούρεμα» των οφειλών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων παρουσιάστηκε πρόσφατα στο εγχώριο οικονομικό επιτελείο από τη διεθνή εταιρεία Bain, ενώ παράλληλα η BlackRock εξετάζει εκ νέου τα εν λόγω δάνεια. Αν υιοθετηθεί η λύση του «κουρέματος», τα νοικοκυριά θα απαλλαγούν από σημαντικό κομμάτι χρέους που μπορεί να κυμανθεί στο σύνολό του από 22,5 δισ. έως 34 δισ. Ωστόσο, όσον αφορά τις επιχειρήσεις, θα γίνει στρατηγικός σχεδιασμός και το «κούρεμα» θα σχετίζεται και με τις πιθανότητες επιβίωσή τους.
Δηλαδή, το «κούρεμα» θα εφαρμοστεί στις επιχειρήσεις που έχουν δυνατότητες επιβίωσης, ανάλογα με τον κλάδο που δραστηριοποιούνται, με το συνολικό δανεισμό τους και με τις προοπτικές που υπάρχουν γι' αυτές. Στο τέλος του 2011 οι συνολικές οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες ήταν ύψους 248,5 δισ. ευρώ. Και τα «κόκκινα» δάνεια είχαν υπερβεί τα 36,5 δισ.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Άμεση κινητοποίηση

Αυτή την φορά με το που έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού και πριν καλά καλά το ύψος του χιονιού είχε φτάσει το ένα (1) εκατοστό, ένα μεγάλο τρακτέρ έκανε την εμφάνιση του στον Παρακάλαμο έτοιμο να κάνει άμεση επέμβαση.
Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβει.
Τι έχουν να πουν όλοι όσοι στην προηγούμενη χιονόπτωση έλεγαν ότι υπήρχε ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής;
Γιατί τώρα σφυρίζουν αδιάφορα;
Γιατί σιωπούν;
Καλές είναι κι οι αναρτήσεις περί πεζοδρομίων!


«Μοντεγιώργος»-Παρακάλαμος

Επιστολή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στον Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, για την κατασκευή νέου υδροηλεκτρικού φράγματος, στον Άραχθο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Τύπου της ΠΣΕ και φορέων της Ηπειρωτικής αποδημίας για το φράγμα του Αγίου Νικολάου Αράχθου και φήφισμα κατα του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ.
Αρνητική εξέλιξη είχε η συνάντηση της ΠΣΕ στην Βουλή με τον ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στις 25-01-2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00' στα γραφεία της ΠΣΕ, Κλεισθένους 15, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μαζί με την Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών και τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ προέβησαν σε συνέντευξη τύπου προς στα ΜΜΕ, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, προκειμένου να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός, για τις επιβλαβείς επιπτώσεις που θα επιφέρει στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, αλλά και στον Νομό 'Αρτας η κατασκευή φράγματος στον Άγιο Νικόλαο Αράχθου και να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην κατασκευή του φράγματος, που επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω των φωτογραφικών διατάξεων των άρθρων 52 και 56 του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ, που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Εγκρίθηκαν από την Γ.Γ. τρεις νέες άδειες εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Σταθμών στο δήμο Σερβίων-Βελβεντού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 29/2/2012

Η απόφαση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα να υπογράψει τρεις νέες άδειες εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 6,494 MW στο δήμο Σερβίων-Βελβεντού, αποδεικνύει έμπρακτα, πως ο τομέας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, αποκτά σήμερα ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική, προκειμένου να διαδραματίσει ένα καθοριστικό αναπτυξιακό ρόλο για το μέλλον της περιοχής και μέσα από τις νέες επενδύσεις να θέσει τις βάσεις για ένα βιώσιμο ενεργειακά αλλά και περιβαλλοντικά μέλλον.
Η πρώτη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «SOLAR ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ε.Π.Ε.» για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια, εγκατεστημένης ισχύος 2.952 MW, στη θέση «Κωδωνότρυπα I» στην κτηματική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεταξά, της Δημοτικής Ενότητας Σερβίων, του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η δεύτερη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «SOLAR ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ε.Π.Ε.» για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια, εγκατεστημένης ισχύος 1.771 MW, στη θέση «Κωδωνότρυπα IΙ» στην κτηματική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεταξά, της Δημοτικής Ενότητας Σερβίων, του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η Τρίτη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «SOLAR ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ε.Π.Ε.» για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια, εγκατεστημένης ισχύος, επίσης 1.771 MW, στη θέση «Κωδωνότρυπα IΙΙ» στην κτηματική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεταξά, της Δημοτικής Ενότητας Σερβίων, του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Ludwigshafen και Περιχώρων, γιορτάζει την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Ludwigshafen και Περιχώρων, σας προσκαλεί στις 3 Μαρτίου 2012 και ώρα 20:00 μ.μ. στην γνωστή αίθουσα στο Kulturzentrum „Das Haus“ (Haus der Jugend), Bahnhofstraße 30, 67059 Ludwigshafen, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων το 1913.

Θα μας διασκεδάσει η λαϊκό – δημοτική ορχήστρα του Δημήτρη Λαμπρούση – κλαρίνο, Σάκης Ζιώγας – τραγούδι.
Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά με τραγούδι, κέφι και χορό.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.
Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στην Εκδήλωσή μας και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.


Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.
Κωνσταντίνος Τσουμάνης, Πρόεδρος
Χαράλαμπος Καρακατσάνης, Γραμματέας

Για Ιούνιο - και βλέπουμε - οι δηλώσεις εισοδήματος Ε1

Για Απρίλη φαίνεται πως «μετατίθεται» η υποβολή φορολογικών δηλώσεων και από ... Ιούνιο ή Ιούλιο η εκκαθάριση και πληρωμή των φόρων. Μπορεί οι δανειστές να απειλούν την κυβέρνηση με ακόμα πιο άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, εάν δεν μπαίνουν στην ώρα τους στον «κλειστό λογαριασμό» τα φορολογικά έσοδα που έχει προβλέψει για να πληρώνει το δημόσιο ανά τρίμηνο τα χρέη του από τον κρατικό προϋπολογισμό, στο υπουργείο Οικονομικών όμως έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται να δώσουν παρατάσεις για την δήλωση (και πληρωμή) των φόρων εισοδήματος, επειδή ... δεν έχουν ακόμα έτοιμα τα «χαρτιά» με τις νέες δηλώσεις Ε1.
Το ειδικό έντυπο Ε1 παρουσίασε προ ημερών το protothema.gr, αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί το βιβλιάριο με τις οδηγίες για την συμπλήρωσή του, ούτε έχουν ακόμη τελειώσει οι διαδικασίες για τη σχεδίαση και εκτύπωση του Ε3 και του Ε9.
Ήδη το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να εκδώσει αποφάσεις με τις οποίες οι πρώτες προθεσμίες συμπλήρωσης και κατάθεσης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες λήγουν κανονικά στο πρώτο 15νθήμερο Μαρτίου (αγρότες, κάτοικοι εξωτερικού, επιτηδευματίες) θα παρατείνονται για τουλάχιστον ένα μήνα!
Με αυτά τα δεδομένα η έναρξη των δηλώσεων θα ξεκινά από Απρίλιο και όλες οι προθεσμίες υποβολής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φαίνεται πως θα ... συνωστίζονται Μάιο και Ιούνιο, μαζί με μισθωτών και συνταξιούχων. Αν συνυπολογιστεί όμως πως ίσως έχουν μεσολαβήσει οι εκλογές, τα χρονοδιαγράμματα πάνε ακόμα πιο πίσω, πριν καν ξεκινήσουν...


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Κοπή Πίτας από την Ομοσπονδία Άνω Δρόπολης ''Οι Σελλοί'', την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 και ώρα 13:00', στην ταβέρνα «ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ», οδός Χίου 7 και Φαβιέρου στο σταθμό του Μετρό, στο Μεταξουργείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας και με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης "ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ", διοργανώνει την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Θα διασκεδάσουμε με παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή το μεσημέρι, στις 04 Μαρτίου 2012, ώρα 13:00', στην ταβέρνα «ΤΑ ΒΑΡΕΛΙΑ», οδός Χίου 7 και Φαβιέρου στο σταθμό του Μετρό, στο Μεταξουργείο.
Η πρόσκληση θα περιλαμβάνει πλούσιο μενού και απεριόριστο κρασί.
Είσοδος 15 ευρώ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.


Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Πρόεδρος Ηλέκτρα Κίκη.
Ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Ζώτος

Στα λευκά και πάλι ολόκληρος ο Νομός Ιωαννίνων


Το καλύτερο μας το φύλαγε ο Φλεβάρης για την τελευταία μέρα.
Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει από τα ξημερώματα ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων.
Χιόνι πέφτει ακόμα και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Η θερμοκρασία σημείωσε κάθετη πτώση, ενώ στην Κατάρα έφθασε τους -8 βαθμούς Κελσίου. Η συγκοινωνία σε ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ δεκάδες ορεινά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα.
Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες της Περιφέρειας, της ΔΕΣΕ, της Εγνατίας Οδού και των Δήμων δουλεύουν συνεχώς για να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε ολόκληρο το Νομό.
Κανονικά θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


Μ.Κ.

Από 1η Μαρτίου η εφαρμογή του νόμου για την έκδοση αδειών δόμησης

Από την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 ξεκινά η εφαρμογή του νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών» (Ν. 4030/2011). Με το νέο νόμο απλοποιούνται και ελαχιστοποιούνται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και συγκεκριμένα:
Η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) του Δήμου εντός πέντε ημερών και μόνο με την κατάθεση από μέρους του ενδιαφερομένου πολίτη:
1ον της αίτησης, 2ον του Τοπογραφικού Διατάγματος και του Διαγράμματος Δόμησης και, 3ον αποδεικτικό καταβολής εισφορών, εκδίδει την Έγκριση Δόμησης αφού ελέγξει το σύννομο των υποβαλλομένων στοιχείων.
Η έγκριση δόμησης ισχύει για ένα έτος για κτίρια επιφάνειας έως 2.000 τ.μ., και για δύο έτη για κτίρια μεγαλύτερα των 2.000 τ.μ.
Η υποβολή στη συνέχεια των απαραίτητων μελετών (Αρχιτεκτονικών, στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών κ.α.) ελέγχεται από την Υ.ΔΟΜ μόνο ως προς την πληρότητα του φακέλου και εντός δύο ημερών εκδίδεται η άδεια δόμησης (ΦΕΚ Β 251).
Όλες οι μελέτες υποβάλλονται με αποκλειστική ευθύνη του μελετητή. Επομένως δεν ελέγχονται από τις Υπηρεσίες Δόμησης δεκάδες δικαιολογητικά και μελέτες, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αντίθετα απλοποιείται η διαδικασία της αδειοδότησης.
Επιπροσθέτως οι Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων δεν θα έχουν πλέον αρμοδιότητα για την διεξαγωγή του ελεγκτικού έργου, το οποίο ανατίθεται στους Ελεγκτές Δόμησης, που είναι ανεξάρτητο Σώμα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θέματα συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής την 1 Φεβρουαρίου 2012

Την 01-03-2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 20-02-2012 συνεδριάσεως.
1.Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή ασφαλτοταπήτων Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας από Τέροβο έως κόμβο Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.
2.Έγκριση του Πρακτικού Νο 1/16-02-2012 της Επιτροπής διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια λιπαντικών για τις ανάγκες των αυτοκινήτων και μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για το έτος 2012.