Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Οι δικαιούχοι νέων αδειών ταξί στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου

Ολοκληρώθηκαν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου οι διαδικασίες για την έκδοση νέων αδειών ταξί, καθώς και για μετατροπή υφιστάμενων αδειών σε ταξί ειδικής μίσθωσης. «Ήταν μια επίπονη, μακρόχρονη εργασία την οποία έφεραν σε πέρας με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια οι υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας, εφαρμόζοντας στο ακέραιο το νέο νόμο», τόνισε σε δήλωσή του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ιωάννης Κατέρης.
Αναλυτικά δικαιούχοι νέων αδειών είναι οι εξής:
Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. Έδρα - Διοικητική Μονάδα Ασπράγγελων Ζαγορίου: Δικαιούχος για ταξί ειδικής μίσθωσης η «ΛΟΥΤΣΙΑΡΗΣ και Σια Ε.Ε»
2. Έδρα - Διοικητική Μονάδα Γρεβενιτίου Ζαγορίου: Δικαιούχος για ταξί ειδικής μίσθωσης, με μετατροπή ισχύουσας άδειας ταξί, ο Παναγιώτης Δάλλας.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ: «Στόχος παραμένει ο πανελλήνιος εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Καλπάκι»

"Στη σημερινή συγκυρία για τη χώρα μας ο αγώνας κατά του φασισμού και του ναζισμού, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των ηρώων του Έπους του ’40 στο Καλπάκι, αποκτούν ιδιαίτερο βάρος και σημασία"

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ.  Κώστας Καψάλης στη συνέντευξη του αναφερόμενος στις εκδηλώσεις  του Έπους του ’40 σημείωσε:
«Είναι για μας βαριά κληρονομιά και ιερή παρακαταθήκη να τιμάμε τον αγώνα όλων αυτών που θυσιάστηκαν για ελευθερία, ανεξαρτησία, εθνική συμφιλίωση και εθνική ενότητα. Θέλω να πιστεύω ότι επιτελούμε το χρέος μας μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές και αναδεικνύουμε το όραμα και τη θυσία των προγόνων μας. Παραμένει ως στόχος ο κύριος εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου να γίνεται στο Καλπάκι. Ελπίζουμε να ανοίξουν τα αυτιά τους οι υπεύθυνοι και να μας ακούσουν».
Τα «Καλπάκια 2013» πραγματοποιούνται στο φυσικό χώρο των μαχών και κορυφώνονται με την εντυπωσιακή αναπαράσταση την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 57χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας ειδών κυνηγίου, για παράνομη κατοχή όπλων

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Νικόπολη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 57χρονος, ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας ειδών κυνηγίου και όπλων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά του, βρέθηκαν σε αποθήκη κοντά σε αυτό, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, για τα οποία είχε ληγμένες άδειες κατοχής καθώς και ένα ακόμα κυνηγετικό όπλο, με ληγμένη άδεια κατοχής, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος και αναζητείται.
Τα παράνομα κυνηγετικά όπλα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

«Σπονδή στην Ελληνική Παράδοση» την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα Αντώνη Τρίτση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων


10η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, με Πωγωνίσιο ντέρμπι στον Παρακάλαμο, Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (27-10-13/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με τον Α.Ο. Σταυρακίου (27-10-13/15:00 π.μ.), εντός έδρας και ο Α.Σ. Καλπακίου με την Α.Ε. Μικρασιατών (26-10-13/16:00 μ.μ.), για την 10η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Εξιχνιάστηκε η κλοπή καυσόξυλων

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή ξυλείας από επιχείρηση στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας που έγινε  πριν από είκοσι μέρες περίπου.
Ως δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν προχθές (23-10-2013) το μεσημέρι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, όπου και ομολόγησαν την πράξη τους. 
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες το βράδυ της 05/06-10-2013 έκλεψαν από επιχείρηση εμπορίας στερεών καυσίμων που βρίσκεται στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ξυλεία ελιάς συνολικής αξίας (800) ευρώ.
Στη συνέχεια, φόρτωσαν την ξυλεία σε φορτηγό και την πούλησαν σε ανυποψίαστους πολίτες, έναντι χρηματικού ποσού.
Το ανωτέρω Ι.Χ. Φορτηγό κατασχέθηκε, ενώ τα κλεμμένα καυσόξυλα, τα οποία βρέθηκαν, δόθηκαν με μεσεγγύηση στους αγοραστές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο δραστών  θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Φόρος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% για τους αγρότες από το 2014

Βιβλία εσόδων-εξόδων θα τηρούν από το 2014 περίπου 1 εκατομμύριο αγρότες, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εισοδήματός τους.
Όπως αναφέρεται στο «Έθνος» της Παρασκευής, ο φόρος θα υπολογίζεται επί των καθαρών εσόδων από το πρώτο ευρώ. 
Βάση θα αποτελούν τα τιμολόγια και οι κοινοτικές αποζημιώσεις-ενισχύσεις.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα υπάρξουν περιορισμένες εξαιρέσεις από την τήρηση βιβλίων, οι οποίες θα αποφασιστούν μέχρι το τέλος του 2013. Θα αφορούν κυρίως όσους αποκτούν εισοδήματα της τάξης των 1.500-3.000 ευρώ το χρόνο.
Το καθαρό γεωργικό εισόδημα που θα δηλωθεί το 2015 (εισοδήματα 2014) θα φορολογηθεί ολόκληρο με 13%, καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.
Επίσης, οι αγρότες θα προκαταβάλλουν και φόρο 55% για το επόμενο έτος, όπως ακριβώς ισχύει για επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.
Θα έχουν τη δυνατότητα μείωσης του φόρου με δήλωση δαπανών για την παραγωγή του προϊόντος, έξοδα για φάρμακα, αγορές εξοπλισμού κλπ.
Παραδείγματα:
Αγρότης με ετήσιο εισόδημα 4.800 ευρώ δεν πλήρωσε φόρο, λόγω αφορολόγητου. Τώρα θα πληρώσει 624 ευρώ.
Αγρότης με εισόδημα 10.000 ευρώ τώρα πληρώνει 500 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα θα πληρώσει 1.300 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Αυξημένα μέτρα τροχαίας, κατά την περίοδο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας. 
Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.