Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ληγμένα υλικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τι δείχνει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας που πραγματοποιήθηκε στο Π.Γ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Διατηρούσαν στις αποθήκες "ληγμένα" ιατρικά υλικά για τα χειρουργεία, ενώ παράλληλα πραγματοποιούσαν νέες προμήθειες με αποτέλεσμα να χρεώνεται υπερβολικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προς τις προμηθεύτριες εταιρείες και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτή την εικόνα του "ξέφραγκου αμπελιού" στον τομέα της προμήθειας ιατρικών υλικών κατά την περίοδο 1997 – 2002 δίνει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας που πραγματοποιήθηκε στο Π.Γ Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπολογίζοντας αρχικά τη ζημία από τα ληγμένα υλικά που βρέθηκαν στα 151.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, σημειώνεται ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί το συνολικό μέγεθος της αφού δεν βρέθηκαν τα παραστατικά για τις προμήθειες που πραγματοποιήθηκαν πριν από το 2002.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Επιθεωρητές Υγείας επισημαίνουν πως στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν για μια πενταετία (από το 2005 έως το 2009) δύο Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις που κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι υπήρχαν ληγμένα υλικά για τις χειρουργικές κλινικές του νοσοκομείου αλλά η διοίκηση αντί να λάβει μέτρα ελέγχου του υλικού μεταβίβασε τις ΕΔΕ στο υπουργείο Υγείας για να διατάξει έλεγχο και από το Σώμα Επιθεωρητών.


ΠΗΓΗ: Έθνος της Κυριακής

Η ενεργοποίηση πολιτών και φορέων βασική παράμετρος για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών

Η ενεργοποίηση των πολιτών για την ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών (Πολιτική Προστασία, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική) στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, όπως πλημμύρες και χιονοπτώσεις, είναι ο στόχος που θέτει η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, όπως επισημάνθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.
 Κατά τη συνεδρίαση, όλοι οι συμμετέχοντες φορείς διαβεβαίωσαν ότι είναι έτοιμοι για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε την αναγκαιότητα συντονισμού και συνεργασίας όλων των φορέων, Δήμων και υπηρεσιών, στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στη διευκόλυνση των πολιτών. Ειδικότερα, ζήτησε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εξήρε τη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση, την VIIIη Μεραρχία και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, ενώ σημείωσε τη σημαντική συμβολή των εθελοντικών ομάδων. 

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης


Από 1,25 έως 1,3 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αττική

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την διεύρυνση των κριτηρίων και αύξηση του ποσού για το επίδομα θέρμανσης.
 Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:
1. Τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να δικαιούνται περισσότεροι συμπολίτες μας το επίδομα, ως εξής:
Εισοδηματικά κριτήρια:
- άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),
- έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,
- μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά  στον Παρακάλαμο.
Στις 11:00 το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη.
Στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Δ.Α.Π. Παρακαλάμου, έγινε η πανηγυρική ομιλία από τον φιλόλογο καθηγητή κ. Ηλία Παπαζήση.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων διεξήχθη αγώνας δρόμου με συμμετοχή μαθητών των Σχολείων του Δήμου Πωγωνίου.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευσης μαθητών οικονομικά αδύναμων οικογενειών Π.Ε. Ιωαννίνων

Μετά τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Ιωαννίνων και του Συλλόγου Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευση μαθητών οικονομικά αδύναμων οικογενειών για το σχολικό έτος 2013-2014. 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου για μαθήματα που διδάσκονται σε Φροντιστήρια και σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για το μάθημα των Αγγλικών που διδάσκεται σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. 
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν μαθήματα σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Κριτήριο ένταξης θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί παράγοντες. 
Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα.
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής .
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Επικυρωμένη φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2013 (οικονομικού έτους 2012) και επικυρωμένη φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης 2013 που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ ή εκτύπωση μέσω TAXIS.
5. Επικυρωμένη φωτοτυπία του τελευταίου Ε9.
 Ανάλογα με την περίπτωση και εφόσον συντρέχουν λόγοι.
- Επικυρωμένη φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω.
-Επικυρωμένη φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της τελευταίας θεώρησης του βιβλιαρίου απορίας .
-Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ.
-Επικυρωμένη φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας.
 Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 15/10/2013 έως και 01/11/2013 κατά τις ώρες 09:00 – 13:00 στο 128 γραφείο της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, στο κτήριο του Διοικητηρίου. (Πληροφορίες τηλ.: 2651087128).

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσε στη χώρα μας

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) έμποροι ναρκωτικών και κατασχέθηκαν περισσότερα από (153) κιλά κάνναβης

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εγκληματική ομάδα που ενέχεται στην  εισαγωγή στη χώρα μας  μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, ενώ   συνελήφθησαν τέσσερις έμποροι ναρκωτικών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση παραπάνω από (153) κιλών κάνναβης, με σκοπό την μεταφορά τους στην Αθήνα.
Πρόκειται για  τρεις ημεδαπούς (ένα ανδρόγυνο, ηλικίας 22 και 23 ετών και μία 22χρονη ημεδαπή) και έναν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος με συνοδηγό την 23χρονη σύζυγό του, το οποίο ακινητοποιήθηκε  στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας  ενώ στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών και της καμπίνας των επιβατών, βρέθηκαν 146  δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -153.174- γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο συνοδευόταν από άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο (όπου επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες), οι οποίοι καθοδηγούσαν τα υπόλοιπα μέλη ως προς τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών ενώ παράλληλα  λειτουργούσαν ως προπομποί, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο των συνεργών - προπομπών εντοπίστηκε στα διόδια της Κορίνθου, οπότε και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
•    ποσότητα κάνναβης βάρους (153.174) γραμμαρίων
•    δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
•    τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.
Οι αστυνομικές έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο , ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος «μπαρ» για μαστρωπεία

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπής, υπαλλήλου του καταστήματος, για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων

Συνελήφθησαν, χθες (13-10-2013) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός και μία 47χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστρωπεία.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, σε βάρος μιας 55χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αρμενίας, υπαλλήλου του καταστήματος.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ημεδαπός εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (οβελιστήριο –μπαρ) προάγει κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία στην πορνεία εργαζόμενες γυναίκες, σχεδιάσθηκε επιχείρηση και συνελήφθησαν οι ανωτέρω δράστες.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος έχοντας ως συνεργό την 47χρονη σερβιτόρα του καταστήματος,  προήγαγε στην πορνεία την 55χρονη αλλοδαπή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  μέσα στο κατάστημα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
•    το χρηματικό ποσό των επτακοσίων εβδομήντα πέντε (775) ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.
•    εκατόν τριάντα επτά (137) μάρκες.
•    ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΟΑΕΔ: Πάνω από 100 χιλιάδες αιτήσεις για 10 χιλιάδες θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης

Περισσότερες από 100.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά, από ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για 10.000 πεντάμηνες θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες.
Η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης.
Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, για να τοποθετηθούν οι δικαιούχοι στις δουλειές τους, το αργότερο έως τις 5 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα αφορά ανέργους που είναι τελειόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) και οι αποδοχές είναι 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών, και 490 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών.
Το επόμενο δεκαήμερο ο ΟΑΕΔ αναμένεται να προκηρύξει άλλες 30.000 θέσεις απασχόλησης για ανέργους κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), αλλά και κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΕ).

ΠΗΓΗ:
www.tanea.gr

H γρυλλοτάλπη* της δημοκρατίας

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

Στο άρθρο του «Οι εκλογές για τη συντακτική συνέλευση και η δικτατορία του προλεταριάτου» (1919), ο Β. Ι. Λένιν έθεσε τη βάση της αμφισβήτησης του λεγόμενου «αστικού κοινοβουλευτισμού»: «…αποτελεί τώρα πολύ επικίνδυνη αυταπάτη (…) η αναγνώριση στα λόγια της δικτατορίας του προλεταριάτου από τους ηγέτες των Γερμανών «ανεξάρτητων» ή των Γάλλων λονγκετιστών κτλ., που στην πραγματικότητα συνεχίζουν την παλιά, τη συνηθισμένη πολιτική των παραχωρήσεων και των μικροπαραχωρήσεων στον οπορτουνισμό, του συμβιβασμού μ' αυτόν, της δουλοπρέπειας απέναντι στις προκαταλήψεις της αστικής δημοκρατίας (της «συνεπούς δημοκρατίας» ή της «καθαρής δημοκρατίας» όπως λένε), του αστικού κοινοβουλευτισμού και τα λοιπά».
Η θέση αυτή, συγκαιρινή της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, θυμίζει αρκετά την στάση μιας μερίδας συμπολιτών μας (θυμωμένοι, στενοχωρημένοι, αγανακτισμένοι), οι οποίοι - χωρίς απαραίτητα να συμμερίζονται τις θέσεις του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης, - υιοθετούν εν πολλοίς αντικοινοβουλευτικές και αντιδημοκρατικές προσεγγίσεις, που καλύπτονται πίσω από το μανδύα της λεγόμενης αγανάκτησης για την ατυχή πορεία της χώρας.