Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Οι αγώνες της Δ΄ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Ηπείρου την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αετός Χαροκοπίου 14-11-18/15:15)


ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 15:15

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΕΤΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Τετάρτη 14  Νοεμβρίου 2018
ΑΠΟΕΛ-Α.Ε. Μικρασιατών (15:15)
Θρίαμβος Σερβιανών-Αγροτικός Καστρίτσας (15:15)
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αετός Χαροκοπίου (15:15)
Αετός Νήσου-Θύελλα Κατσικά (15:15)

Περιφέρεια Ηπείρου: Μέχρι 20 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για εξετάσεις Ακτινοφυσικού κ.α.


Υποβολή δικαιολογητικών για τις εξετάσεις περιόδου Δεκεμβρίου  Φυσικών Νοσοκομείου- Ακτινοφυσικού Ιατρικής και Φυσικού Νοσοκομείου εκτός Περιοχής Ιοντιζουσών ακτινοβολιών
Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για συμμετοχή στις εξετάσεις  περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018   είναι έως και  την Τρίτη 20-11-2018.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά, τα οποία έχουν καθοριστεί με την αριθ. Υ7α/Γ.Π.οικ.13475/11-2-2014Υ.Α.υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Για κάθε επάγγελμα απαιτείται ξεχωριστή αίτηση συνοδευόμενη με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
Α. Για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας Φυσικού Νοσοκομείου – Ακτινοφυσικού Ιατρικής, την Δευτέρα 3-12-2018 και ώρα 10.00 π. μ.  στην Ιατρική Σχολή Αθηνών – Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής- κτίριο Ανατομίας, Μικράς Ασίας 75, Γουδή.
Β. Για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας Φυσικού Νοσοκομείου εκτός της περιοχής των ιοντιζουσών ακτινοβολιών, την Τρίτη 4-12-2018 και ώρα 10.00 π. μ. στην Ιατρική Σχολή Αθηνών – Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής – κτίριο Ανατομίας, Μικράς Ασίας 75, Γουδή
Υποψήφιοι, που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις και είχαν γίνει δεκτοί για εξετάσεις κατά τη δημοσίευση του Ν. 4058/2012 και είχαν δοκιμασθεί με επιτυχία έστω και σε ένα μάθημα ή έχουν δοκιμασθεί με επιτυχία σε ένα μάθημα μετά την δημοσίευση του Ν. 4058/2012, δεν θα καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά. Απαιτείται η υποβολή μόνο σχετικής αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις.
Όσοι υποψήφιοι δεν εμπίπτουν στην προαναφερόμενη κατηγορία υποχρεούνται στην υποβολή νέας αίτησης, μετά των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως αυτά έχουν καθοριστεί στην Υ7α/ΓΠ.οικ. 13475/11-2-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.
Αιτήσεις υποψηφίων, που έχουν υποβληθεί μέχρι την δημοσίευση του Ν. 4058/2012 (22-3-2012), δεν ισχύουν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων, Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας, Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας, Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60185 & 60184
4. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας, Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113
5. Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελματιών Υγείας 213-2161501

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Γιάννης Καραγιάννης: Η EBRD θα συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα μέχρι το 2025


Το Συμβούλιο Διευθυντών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ενέκρινε ομόφωνα τη χρονική επέκταση των επενδύσεων της τράπεζας στην Ελλάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025, σε απάντηση σχετικού αιτήματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη. Η απόφαση της χρονικής επέκτασης θα οριστικοποιηθεί με σχετικό ψήφισμα των Governors της EBRD (αρμόδιοι υπουργοί και εκπρόσωποι των 69 μετόχων) εντός του 2018.
Μέχρι σήμερα η EBRD έχει επενδύσει στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ σε 42 projects ενώ σε διαδικασία αξιολόγησης βρίσκονται 30 projects συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις της EBRD αφορούν συνεργασίες με τις ελληνικές τράπεζες, χρηματοδοτήσεις και εταιρικά ομόλογα για επιχειρήσεις, επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας και προγράμματα ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού και της εισαγωγής εναλλακτικών διαδικασιών άντλησης κεφαλαίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
"Η συνέχιση της δραστηριοποίησης της EBRD στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2019-2025 αποτελεί θετική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία και θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη των επενδύσεων" ανέφερε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος ήταν τον Οκτώβριο του 2015 εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου  Οικονομίας και Ανάπτυξης για την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης» (ΦΕΚ Α' 142/6.11.2015 - Ν.4341/2015).

Συνελήφθησαν στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν,  προχθές (10.11.2018) το μεσημέρι, στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, τρεις αλλοδαποί, 20, 35 και 40 ετών, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι τρεις αλλοδαποί επέδειξαν προκειμένου να δικαιολογήσουν τη νομιμότητα της παραμονής τους στη χώρα, πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο στη χώρα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων: Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ώρα 10:30 π.μ., στην αίθουσα της Αδελφότητας Κουκλιωτών

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κατεψυγμένα ψάρια από δύο καταστήματα των Ιωαννίνων


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου προχώρησαν στην ανάκληση μη ασφαλών κατεψυγμένων ιχθυηρών, αφού  σε δειγματοληψία που διενεργήθηκε από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα στα ανωτέρω δείγματα, τα οποία και χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά και μη ασφαλή.
Πρόκειται για τα προϊόντα "Γλαύκος φέτα" και "Ξιφίας σε φέτες" που πωλούνται σε δύο καταστήματα των Ιωαννίνων.
Πρόκειται για τα προϊόντα τα οποία πωλούνται με την εμπορική ονομασία:
"ΓΛΑΥΚΟΣ ΦΕΤΑ, Prionace Glauga, FAO 41, ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ", με αριθμό παρτίδας 586255181 και ημερομηνία λήξης 10/09/19, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, επί του 2ου χλμ. Εθν. Πέλεκα – Αλεπού, ΔΕΗ, στην ΚΕΡΚΥΡΑ και από το υποκατάστημα στο 1ο χλμ. της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων – Πεδινής, στα Ιωάννινα.
"ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ, FAO 71, SEA WORLD", με αριθμό παρτίδας 180416 και ημερομηνία λήξης 30/05/19, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία SEA WORLD AEBE επί του 3ου χλμ. Καρδίτσας – Τρικάλων και την επιχείρηση ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ, με τη διακριτική ονομασία "ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", στην οδό Π. Μελά 15, στα Ιωάννινα.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Η Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου διοργανώνει βραδιά για τους άντρες του χωριού, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ. στο παραδοσιακό καφενείο-τσιπουράδικο του Σωτήρη Φλίντρα στη Κεντρική Πλατεία της Νέας Πεντέλης


Και φέτος οι άντρες θα έχουν την τιμητική τους.

Η Αδελφότητα διοργανώνει τη βραδιά για τους άντρες του χωριού μας την Πέμπτη 29/11 και ώρα 8:30 μ.μ. στο παραδοσιακό καφενείο-τσιπουράδικο του συγχωριανού μας Σωτήρη Φλίντρα στη Κεντρική Πλατεία της Νέας Πεντέλης.
Στο ίδιο ζεστό περιβάλλον με σπιτικά πιάτα και οικεία ακούσματα σας περιμένουμε όλους να περάσουμε όμορφα.
Η πετυχημένη συνταγή θα ισχύσει και φέτος.
Τα πρώτα τσίπουρα κερασμένα από την Αδελφότητα, τα δεύτερα από τον οικοδεσπότη και η συνέχεια δική σας.
Σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά, να γελάσουμε και να χαλαρώσουμε όπως κάνουμε στο χωριό.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε και τα υπόλοιπα μέλη της Αδελφότητας που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

Παλιοκώστας Βαγγέλης     Δάγιος Χρήστος

Συνελήφθη αλλοδαπός με ένταλμα σύλληψης στην Κακαβιά Πωγωνίου


Συνελήφθη, χθες (11-11-2018) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, 32χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, ο 32χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 10ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών καθώς και Διάταξη Προέδρου Εφετών Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ημέρα ακρόασης πολιτών από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου η τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα


Την Πέμπτη 29.11.2018, κατά τις ώρες 14.00 - 22.00, όπως και την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, 4μελής επιτροπή αξιωματικών, θα είναι στην διάθεση πολιτών και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων για να συζητήσουν θέματα αστυνομικής φύσεως.
- Αιτήματα πολιτών και φορέων μπορούν να υποβάλλονται
-είτε εγγράφως,
-είτε στο email: gadpipirou@astynomia.gr
-είτε  τηλεφωνικά στον αριθμό 26510-26582

Για περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/2zNybmz

Ενδυνάμωση της μνήμης: Η μαγική δύναμη του ροδιού


Ένα νέο υπερ-όπλο κατά της αντιγήρανσης ήρθε να προστεθεί στην επιστημονική φαρέτρα. Οι σπόροι του ροδιού και η υψηλή περιεκτικότητα τους σε ισχυρότατα αντιοξειδωτικά, είναι το μυστικό που έχει προσελκύσει τελευταία το ενδιαφέρον των ερευνητών. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το έλαιο που προκύπτει από την επεξεργασία των σπόρων αυτών, μπορεί να αποδειχθεί ισχυρός αντίπαλος στις σοβαρές νευροεκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου, όπως είναι το Αλτσχάιμερ, η Άνοια και η νόσος του Πάρκινσον.
Δύο μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nanomedicine, απέδειξαν ότι το έλαιο των σπόρων του ροδιού (seed oil - PSO) είναι, όχι μόνο ένα από τα πλέον ισχυρά αντιοξειδωτικά φάρμακα που διαθέτει η φύση, αλλά ότι μπορεί ακόμη και να ενδυναμώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου.