Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα

Μετά την Θεία Λειτουργία, οργανώθηκε με  επιτυχία το πανηγύρι στην αίθουσα που βρίσκεται δίπλα από τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Παρακάλαμο την Παρασκευή 27 Ιουλίου.
Κάτοικοι του χωριού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Ξεπερνούν τις 40.000 οι αιτήσεις για εφάπαξ

Κίνδυνος να μην υπάρχουν χρήματα για άλλους συνταξιούχους του δημοσίου
  
Πάνω από τις 40.000 είναι οι αιτήσεις για εφάπαξ που βρίσκονται σε αναμονή στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων.
Όπως αναφέρει το Mega, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής διεύθυνσης του Ταμείου, ενώ πέρυσι από τον Ιανουάριο μέχρι τις 24 Ιουλίου είχαν κατατεθεί 7.200 αιτήσεις, φέτος από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 24 Ιουλίου κατατέθηκαν 10.800 αιτήσεις.
Εάν συνεχιστεί η κατάθεση αιτήσεων με τον ίδιο ρυθμό και τους επόμενους μήνες τότε οι συνταξιοδοτήσεις μόνο στον στενό δημόσιο τομέα θα πλησιάσουν φέτος στο σύνολο της χρονιάς τις 20.000.

Ανανέωση της κάρτας ανεργίας με ένα κλικ στον υπολογιστή

Το μέτρο αφορά πάνω από 800. 000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα και σήμερα είναι υποχρεωμένοι να «επισκέπτονται» τον Οργανισμό για την ανανέωση της κάρτας.
Με τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση θα ανοίξει ο δρόμος, ώστε οι άνεργοι να ανανεώνουν την κάρτα από τον προσωπικό τους υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Στην αιτιολογική έκθεση προβλέπεται πως με την αξιοποίηση του Διαδικτύου «δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας, αλλά θα αρκεί η ψηφιακή και εξ αποστάσεως επιβεβαίωσή τους ότι εξακολουθούν να αναζητούν εργασία».
Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτσης τονίζει πως «δίνουμε λύση σε ένα ακόμα πρόβλημα της καθημερινότητας. Βάζουμε οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και τις ουρές στον ΟΑΕΔ. Η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται καμία επίσκεψη στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ».

Αυτοψία για τα αίτια του θανάτου δεκάδων ψαριών στη λίμνη Παμβώτιδα

Κανένα αίτιο δεν μπορεί να αποκλειστεί σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης

Την επιβάρυνση του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας και την ανάγκη απολύτου στεγανοποίησής της ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανή διαρροή λυμάτων αναδεικνύει η νέα εμφάνιση νεκρών ψαριών, το τελευταίο 24ωρο.
Εκατοντάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν ξανά στην παραλίμνια περιοχή, γεγονός που μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι η λίμνη είναι ευτροφική, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, όπως και στην ρύπανσή της που συνεχίζεται, όπως όλα καταμαρτυρούν.

Αγία Ειρήνη Άρτας: Συνελήφθη 42χρονη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη  στην Αγία Ειρήνη Άρτας, 42χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού 130.337 ευρώ.