Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Περιφερειάρχης για Ιωάννινα- Κακαβιά, Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, διάψευση για OPINION POLL

 


Συνάντηση Περιφερειάρχη με Υφυπουργό Υποδομών για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά

Τρίιχνος κλειστός με προδιαγραφές για μελλοντική διαπλάτυνσή του σε τετράιχνο  θα είναι ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά. Το σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών για το συγκεκριμένο έργο επανέλαβε ο αρμόδιος Υφυπουργός Γ. Καραγιάννης στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος τον επισκέφτηκε χθες στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης  συνάντησε  τον Υφυπουργό μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες μετά την παράδοση όσων μελετών είχε ετοιμάσει η Περιφέρεια.

«Μου είπε ότι έχουν βάλει περιθώριο στους μελετητές  μέχρι τέλη   Οκτωβρίου  για  να παραδώσουν τη μελέτη,  ώστε στη συνέχεια να τελειώνουν και με τους περιβαλλοντικούς όρους στις διάφορες τροποποιήσεις που γίνονται. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι τρίιχνος κλειστός αυτοκινητοδρόμος με εύκολες προδιαγραφές  για να γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες τετράιχνος. Οι δε ανισόπεδοι θα είναι κατασκευασμένοι από την αρχή για τετράιχνη διατομή, ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε άλλη αλλαγή. Ευελπιστώ, μου είπε,  να μας παραδώσουν μέχρι τέλη Οκτωβρίου και από εβδομάδα θα έχουμε μια νέα συνάντηση με τον Υπουργό».

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε  σήμερα και στην εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Jorg Rockenhauser.     

Εθελοντές δότες μυελού των οστών έγιναν ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα

 


Την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών τίμησε η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 σήμερα πριν από την αναχώρηση της αποστολής με επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι Νώντας Παντελάκης, Ζήσης Καραχάλιος, Γιώργος Παμλίδης, Άγγελος Λιάσος, Πέτρος Μπαγκαλιάνης και Παναγιώτης Τζίμας έγιναν εθελοντές δότες στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης Δωρεάς Μυελού Οστών που διοργανώθηκε από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, σε μια πράξη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο.

Τους ποδοσφαιριστές μας υποδέχτηκε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου κ. Νίκος Κατσακιώρης, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και προϊσταμένη τομέα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο κ. Έφη Γιάγκου συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία νοσηλευτών και εργαζομένων.

Ο αρχηγός μας, Νώντας Παντελάκης, χαρακτήρισε εξαιρετική την υποδοχή που επιφυλάχθηκε από τη διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και τους νοσηλευτές και συμπλήρωσε: «Είναι χρέος κάθε ανθρώπου να βοηθάει τον συνάνθρωπό του. Έτσι κι εμείς σαν ομάδα, αλλά και ατομικά, είμαστε χαρούμενοι που θα βοηθήσουμε».

Ε.Π.Σ.ΗΠ: Αναβολή αγώνων των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου

 


Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Ηπείρου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις αναβάλλει την έναρξη των πρωταθλημάτων και των αγώνων Κυπέλλου της Ενώσεως μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

***

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ ενημερώνει τα Σωματεία της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας καθώς και τα Σωματεία της Γ΄ Ερασιτεχνικής, ότι οι προγραμματισμένες κληρώσεις του πρωταθλήματος της Β΄ ερασιτεχνικής καθώς και του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

Δήμος Πωγωνίου: Προμήθεια εξοπλισμού για την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Δελβινακίου

 


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ 2014-2020» ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΟΠΣ 5022567 (κωδικός ΣΑ: Ε1551 / Ενάριθμος: 2018ΣΕ155010081)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο Δήμος Πωγωνίου, προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό (μέσω της πλατφόρμας του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού για την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του πρώην

Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Δελβινακίου» με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της προμήθειας σύμφωνα με τις

διατάξεις του Ν.44412/2016.

Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη της εν λόγω προμήθειας είναι 228.245,56€ (με Φ.Π.Α. 24%) και η χρηματοδότηση της προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με κωδικό Ο.Π.Σ. του έργου 5022567 και κωδικό ΣΑ: Ε1551 / Ενάριθμος: 2018ΣΕ155010081 και αφορά στο Υποέργο 2 της Πράξης με τίτλο «Επανάχρηση Δημοτικού Κτηρίου πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου για πολυχώρο παροχής γνώσεων & πολιτισμού».

Η δαπάνη για την εν λόγω σύμβαση βαρύνει την με Κ.Α. 64-7135.003 σχετική πίστωση του τακτικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022 του Φορέα. Για την παρούσα διαδικασία έχει εκδοθεί η απόφαση με αρ. πρωτ. 4271/13-07-2022 (ΑΔΑΜ: 22REQ011018547, ΑΔΑ: Ψ4Ε5Ω1Ω-ΥΤ5) για την ανάληψη υποχρέωσης/έγκριση δέσμευσης πίστωσης για το οικονομικό έτος 2022 και έλαβε α/α Α-290/2022 καταχώρησης στο μητρώο δεσμεύσεων/Βιβλίο εγκρίσεων & Εντολών Πληρωμής του φορέα. 

Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Συλλογική Απόφαση Ένταξης Ε1551, αρ. ενάριθμου έργου 2018ΣΕ155010081).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 σε ηλεκτρονικό φάκελο.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: 07-10-2022 και ώρα 7:00 π.μ.

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Ηλεκτρονικό Σύστημα.

Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των:

ΟΜΑΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΡΟ Φ.Π.Α ΣΕ € ΥΨΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ €

ΟΜΑΔΑ Α ΕΠΙΠΛΑ 71.513,00€ 1430,26€ (χίλια τετρακόσια τριάντα ευρώ και είκοσι έξι λεπτά)

ΟΜΑΔΑ Β ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ 12.200,00€ 244,00€ (διακόσια σαράντα τέσσερα ευρώ)

ΟΜΑΔΑ Γ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 74.256,00€ 1485,12€ (χίλια τετρακόσια ογδόντα πέντε ευρώ και δώδεκα λεπτά)

ΟΜΑΔΑ Δ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΤΙΡΙΟΥ 26.100,00€ 522,00€ (πεντακόσια είκοσι δύο ευρώ)

Συνολικό ποσό εγγύησης συμμετοχής για όλες τις ομάδες: 3.681,38€ (τρείς χιλιάδες εξακόσια ογδόντα ένα ευρώ και τριάντα οχτώ λεπτά)

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα (ημεδαπά ή αλλοδαπά), συνεταιρισμοί και ενώσεις, κοινοπραξίες, που υποβάλλουν κοινή προσφορά σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης και τους λοιπούς όρους συμμετοχής.

Στο σύνολο των τευχών του διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΕΣΗΔΗΣ www.promitheus.gov.gr και στον ιστότοπο του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr  

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον Δήμο Πωγωνίου, Καλπάκι, Ιωάννινα, ΤΚ 44004 ή στο τηλέφωνο 2653360119 (Αρμόδιος υπάλληλος: κα Τάγκα Δροσούλα).

Προδικαστικές προσφυγές: Στοιχεία αρμόδιου φορέα για τις διαδικασίες προσφυγής: Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) Διεύθυνση: Λεωφ. Θηβών 198, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, κτίριο Κεράνης, Αθήνα τηλέφωνο: 2132141216 e-mail: aepp@aepp-procurement.gr  διεύθυνση διαδικτύου: www.aepp-procurement.gr

Σε περίπτωση προσφυγής κατά πράξης της αναθέτουσας αρχής, ισχύουν οι διατάξεις του Βιβλίου IV (άρθρα 345 εως 374) του ν.4412/2016, και το υπ’αριθμ. 39 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 64/04-05-2017/τεύχος Α) περί «Κανονισμός Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ενώπιον της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ)»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

 


Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι προκηρύχθηκαν οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων. Συγκεκριμένα για εξετάσεις αρχικής απόκτησης άδειας θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 και οι εξετάσεις για την ανανέωση αδειών την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.  Όλες οι εξετάσεις θα γίνουν στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι Σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε. πρέπει να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών την Υ/Δ του Διευθυντή Σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων μέχρι και την Τρίτη 20-9-2022.

 ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Ιερά Μονή Σωσίνου: Θεία λειτουργία, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

 


Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, Σοφίας, Πίστης, Αγάπης, Ελπίδας, Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Συνάντηση Δημάρχου Κόνιτσας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

 


Τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, παρουσία του συντοπίτη μας Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Κόνιτσας και η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία και λειτουργία «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και  Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού» στην Κόνιτσα στην Αναγνωστοπούλειο Γεωργική Σχολή. 

Σε επικοινωνία την ίδια μέρα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και την ένταξη άλλων έργων σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο Δήμαρχος εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους Υφυπουργούς για την εξαιρετική συνεργασία, το ενδιαφέρον και την ανταπόκρισή τους. 

Από το Γραφείο Δημάρχου

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στις 18-19 και 20 Σεπτεμβρίου

 


1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στις 18-19 και 20 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

 


Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Βουτσαράς, Κέντρο Υγείας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Σολάριουμ: Ποιοι και γιατί αποφεύγουν τη χρήση του;

 


Η γνώση του κινδύνου αλλάζει τις συμπεριφορές που θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει μελάνωμα, της πιο επιθετικής και θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος.

Ερευνητές από τη Mayo Clinic, βασιζόμενοι σε δεδομένα από το Rochester Epidemiology Project, ανέπτυξαν τη μελέτη Olmsted County Healthy Skin Study, η οποία εξέτασε τον ρόλο της χρήσης του σολάριουμ (που αποδεδειγμένα προκαλεί καρκίνο) σε άτομα που γνώριζαν για τις αυξημένες πιθανότητες που έχουν για εμφάνιση καρκίνου. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα που διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο ήξεραν ακριβώς το πόσο κινδυνεύουν και ήταν απίθανο να χρησιμοποιήσουν σολάριουμ μέσα στο επόμενο έτος. Τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Dermatologic Surgery.

«Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει έξαρση των περιστατικών μελανώματος. Παγκοσμίως, καταγράφεται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που εμφανίζουν αυτή τη μορφή καρκίνου συγκριτικά με 40 χρόνια πριν, κυρίως μεταξύ των νέων και των μεσήλικων γυναικών. Η επίπτωση είναι υψηλή και προβλέπεται να αυξηθεί απότομα τις επόμενες 2 δεκαετίες. Όπως αποκάλυψε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος στο Jama Dermatology, το 2020 διαγνώστηκαν με μελάνωμα περί τους 325.000 άνθρωποι. Ακόμη και με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% έως το 2040. Για τους θανάτους οι προβλέψεις είναι ακόμη χειρότερες, με την αύξηση να υπολογίζεται ότι θα αγγίξει το 70%.

Κάθε συμπεριφορά, λοιπόν, που θα μπορούσε να περιορίσει αυτήν την εξέλιξη πρέπει να εφαρμόζεται», επισημαίνει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.