Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: 48ωρη απεργία την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου προχωρούν οι εφοριακοί (ΔΟΥ, ΣΔΟΕ, κ.λπ.).

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΕ-ΔΟΥ), επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται λόγω των οξυμένων προβλημάτων που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, ‘τα οποία έχουν επιδεινωθεί μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση που ο κλάδος δέχεται, καθώς και τις πολιτικές αποφάσεις που συμβάλλουν στην αυξανόμενη εξαθλίωσή του”.

Νέο κατόρθωμα Διαμαντοπούλου: Ραντεβού στα τυφλά με τις εισαγωγικές εξετάσεις

Του Π. Στεφανάκου



Ραντεβού στα τυφλά δίνουν με τις εξετάσεις εισαγωγής τα παιδιά της Α' Λυκείου. Η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει νέο εξεταστικό από το 2014, αλλά οι μαθητές που θα έχουν παρακολουθήσει το νέο πρόγραμμα να δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα!
Το νέο σύστημα μπορεί να σκοντάψει στη συγκυβέρνηση και οι εξετάσεις να γίνουν με το παλιό, όταν οι μαθητές παρακολουθούν ήδη τα νέα προγράμματα, ομολόγησε η Α. Διαμαντοπούλου.
Όσοι παρακολούθησαν χθες την Α. Διαμαντοπούλου να κάνει τις παραπάνω δηλώσεις στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 έμειναν άναυδοι με την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο ευαίσθητο και σοβαρό θέμα. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το νέο εξεταστικό μπορεί να σκοντάψει σε κάποιο από τα υπόλοιπα μέλη της παρέας που αποτελεί τη συγκυβέρνηση. Είχαμε πει ότι το νέο εξεταστικό θα ήταν σε ισχύ από το 2014, δήλωσε η Α. Διαμαντοπούλου.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα επρόκειτο να συζητηθεί τον προηγούμενο Νοέμβριο. Όμως, λόγω των πολιτικών αλλαγών που οδήγησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, το νέο σύστημα πρέπει πλέον να έχει τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων. Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συναίνεση. Αν όμως δεν υπάρξει, οι εξετάσεις μπορεί να γίνουν με το παλιό σύστημα.
Να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας επέμεινε πως το νέο Λύκειο, που ούτε και αυτό έχει ψηφιστεί, θα εφαρμοστεί κανονικά! Ενώ λοιπόν θα εφαρμόζεται το νέο Λύκειο, που έχει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία (Λύκειο απόλυτης εξειδίκευσης με ελάχιστα μαθήματα γενικής παιδείας στο πρόγραμμά του), οι μαθητές θα εξετάζονται με το παλιό σύστημα, το οποίο υπηρετεί άλλη φιλοσοφία και πρόγραμμα.
Αυτές τις απαντήσεις έδωσε η υπουργός σε ερώτημα μαθήτριας της Α' Λυκείου για το πότε επιτέλους θα γίνει γνωστό το σύστημα των εξετάσεων.
Μάλιστα συνέστησε στους μαθητές να μην ανησυχούν και να ασχολούνται μόνο με τα μαθήματά τους και τα projects τους, προκαλώντας την αντίδραση του συνομιλητή της Γ. Παπαδάκη ότι είναι απαράδεκτο τέλος Δεκεμβρίου οι μαθητές να μην ξέρουν με ποιο σύστημα θα δώσουν εξετάσεις.
Οι μαθητές της Α' Λυκείου και οι φουρνιές που ακολουθούν δεν είναι μόνο τα παιδιά-θύματα της κρίσης, αλλά και τα θύματα της επιπολαιότητας και ελαφρότητας του υπουργείου Παιδείας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα και αύριο αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, οι οποίες ενδεχομένως να επεκταθούν, κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, εφιστά την προσοχή όλων όσων κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, οι οποίοι πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Σε περίπτωση χιονοπτώσεων θα ήταν χρήσιμο – και έως καθαριστούν οι δρόμοι – να αναβληθούν οι μη επείγουσες μετακινήσεις.
Σημειώνεται ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη χιονόπτωση που σημειώθηκε τη νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη, σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου, αντιμετωπίστηκαν άμεσα με τη συνεργασία των κατά τόπους υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων, της Τροχαίας και των Δήμων.
Επίσης σήμερα το πρωί στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Γραφείου Ιωαννίνων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Θεμιστοκλή Σιόντη και του Διευθυντή του τμήματος Αποχιονισμού της Εταιρείας κ. Φιλ. Μέρμηγκα, με αντικείμενο όπως δήλωσε ο Διευθυντής Π. Π. κ. Δ. Μαυρογιώργος τον συντονισμό για τον αποχιονισμό της Εγνατίας.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Το Πωγώνι «ψάχνεται» για να βρει το δρόμο της Ανάπτυξης

Προτάσεις κατέθεσαν Αδελφότητες και Ενώσεις της περιοχής.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΟΤΣΗΣ: Στόχος μας η δημιουργία Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών και Βιοτεχνικού Πάρκου…
Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η ακριτική περιοχή του Πωγωνίου, που σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον οικονομικό μαρασμό και την ερήμωση.

Κι αυτή ακριβώς η αρνητική εικόνα είναι που προβληματίζει έντονα ντόπιους και απόδημους Πωγωνήσιους, αλλά και φορείς της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους κάνει να «ψάχνονται», προκειμένου να βρεθούν λύσεις.
Εκείνο που προέχει αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο είναι να αντιστραφεί η καθοδική πορεία.
Και για να γίνει αυτό απαιτείται ανάπτυξη, ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι να πάρουν μία… ανάσα, ενώ παράλληλα να δοθούν κίνητρα στους απόδημους να δραστηριοποιηθούν ξανά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, δίνοντας ζωή σε μία περιοχή με στρατηγική γεωγραφική σημασία.
Εκδήλωση Ενώσεων
Ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε το περασμένο Σάββατο, με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε στο Χίλτον της Αθήνας η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου. Εκείνο που τόνισαν τόσο οι πρόεδροι των 60 περίπου Συλλόγων - μελών της Ομοσπονδίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην συνάντηση όσο και οι εκπρόσωποι φορέων της Αυτοδιοίκησης ήταν ακριβώς αυτό: Η ανάγκη αναζήτησης τρόπων που θα βάλουν την ακριτική περιοχή ξανά σε πορεία ανάπτυξης.
Μάλιστα, κάθε Αδελφότητα του διευρυμένου Δήμου κατέθεσε τις απόψεις και τις προτάσεις της μέσω υπομνημάτων που παρέδωσαν στον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να αλλάξει η σημερινή εικόνα στο Πωγώνι και την ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Για παράδειγμα, εμείς στηρίζουμε την πρόταση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής για αξιοποίηση του στρατοπέδου στο Χάνι Δελβινάκι, με την δημιουργία σε αυτό συνεδριακού κέντρου, που θα φιλοξενεί συναντήσεις των αποδήμων και άλλες εκδηλώσεις», τόνισε το στέλεχος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Πωγωνίου κ. Γρηγόρης Άρμπυρος, μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα.
Ο κ. Άρμπυρος αναφέρθηκε με την ευκαιρία και στην πρόταση των αποδήμων Πωγωνησίων να απομακρυνθεί από το Χάνι Δελβινάκι το αεροπλάνο που έχει στηθεί δίπλα στο μνημείο του Πολέμου του ΄40 και να τοποθετηθεί στην θέση του κάτι που να χαρακτηρίζει εκείνη την εποχή. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως στις 29 Δεκεμβρίου θα γίνει στο Δελβινάκι, με πρωτοβουλία Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ημερίδα για την ανάπτυξη των περιοχών Πωγωνίου – Καλαμά.
Ο Οδυσσέας Πότσης
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις στην πρόσφατη εκδήλωση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, υιοθετώντας μάλιστα και την πρόταση για την δημιουργία Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών που ο «Π.Λ» ανέδειξε το περασμένο Σάββατο σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ.
«Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται η περιοχή του Πωγωνίου, έχει τις δυνατότητες να διαδραματίσει ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο: Η δημιουργία Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών και Βιοτεχνικού Πάρκου σε περιοχή που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πωγωνίου, αποτελούν δύο στόχοι της Περιφερειακής Αρχής, ώστε να υπάρξει διασυνοριακή ανάπτυξη και να δοθεί ανάσα ζωής στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε απόδημους που θα θελήσουν να επιστρέψουν και να δραστηριοποιηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.
Ο πρωτογενής τομέας
Παράλληλα, ο κ. Πότσης σημείωσε ότι δεύτερη στόχευση της Περιφέρειας, είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που ήδη, όπως είπε, εκδηλώνεται με διάφορες δράσεις και παρεμβάσεις.
Ειδικά για την περιοχή του Πωγωνίου, τόνισε ότι με τους αναδασμούς που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, υπάρχουν υποδομές σε ορισμένες περιοχές για την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι απόδημοι έστω και αν δεν ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, επωμίζονται σημαντικό ρόλο στη στήριξή τους. Και αυτός δεν είναι άλλος από την παραχώρηση των αναξιοποίητων εκτάσεων που διαθέτουν σε επαγγελματίες νέους και όχι μόνο, οι οποίοι θέλουν να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα.
Ο Κώστας Καψάλης
Όσον αφορά τον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, αφού άκουσε προσεκτικά τους εκπροσώπους των Ενώσεων και Αδελφοτήτων, σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα λάβει πολύ σοβαρά τις προτάσεις και τις απόψεις τους, ενώ παράλληλα εξέθεσε τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και αναφέρθηκε στα έργα που ο Δήμος προωθεί εντάσσοντάς τα στο ΕΣΠΑ. Τέλος, ο κ. Καψάλης διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων επιλύεται οριστικά από τις αρχές Ιανουαρίου, αφού το έργο ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία.
Παρών στην εκδήλωση ήταν κι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πωγωνίου Ιωάννης Ντόντης, ο οποίος άσκησε κριτική στην Δημοτική Αρχή για καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί σε παρεμβάσεις και έργα.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/9107

Μετά τον εντοπισμό κλεμμένων εικόνων, έρχονται και συλλήψεις

Σε τρία άτομα έχει καταλήξει η Αστυνομία ως εγκεφάλους της μεγάλης κλοπής δεκάδων βυζαντινών εικόνων από τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουκούλι Ζαγορίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Πρόκειται για δυο Έλληνες και έναν Άγγλο για τους οποίους αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.
Οι εικόνες, περισσότερες από 50, είχαν κλαπεί τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2009 και πουλήθηκαν σε συλλέκτες και γκαλερί.
Οι έρευνες της αστυνομίας φαίνεται ότι φέρνουν αποτέλεσμα αφού βρέθηκε η άκρη του νήματος στο κύκλωμα που λεηλάτησε μοναστήρια και εκκλησίες στην Ήπειρο το 2009 και νωρίτερα. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 16 κλεμμένες εικόνες και αρκετές έχουν επαναπατριστεί.
Σημαντικό ρόλο στις έρευνες έπαιξε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και από την αρχή του έτους η Περιφέρεια με την ανάρτηση φωτογραφιών των κλεμμένων εικόνων στο διαδίκτυο.
Τον Απρίλιο του 2011 αρχικά εντοπίστηκαν μερικές από αυτές τις εικόνες στο Άμστερνταμ και έτσι ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Ακολούθησε ο εντοπισμός μεγάλου αριθμού κλεμμένων εικόνων και στην γκαλερί «Temple» του Λονδίνου λίγο προτού βγουν στο σφυρί.
Οι εικόνες που εντοπίσθηκαν στο Άμστερνταμ επαναπατρίσθηκαν πριν από λίγες ημέρες και παρουσιάσθηκαν σε ειδική τελετή που έγινε στο Βυζαντινό Μουσείο από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.
Επιχειρηματίας από την περιοχή Τρικάλων-Μετσόβου
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ στα «Νέα», σύμφωνα με καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές, εις βάρος των τριών βασικών υπόπτων, δύο Ελλήνων και ενός Άγγλου, προέκυψαν ισχυρές αποδείξεις για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα που άρπαξε αμύθητης περιουσίας βυζαντινές εικόνες.
Πρωταγωνιστικό ρόλο, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαδραμάτισε 40χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού και έχει επιχειρήσεις στην περιοχή των Τρικάλων και του Μετσόβου.
Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Temple, ο 40χρονος Έλληνας ήταν συστηματικός προμηθευτής του.
Για τις κλεμμένες εικόνες από το Κουκούλι υποστήριξε στον ιδιοκτήτη της γκαλερί πως προερχόταν από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας του, που αναγκαζόταν να την εκποιήσει για οικονομικούς λόγους.
Στενός συνεργάτης του και επίσης βασικός ύποπτος είναι ένας Έλληνας που διαμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη βρετανική πρωτεύουσα και ο οποίος βοήθησε στη μεταφορά των εικόνων. Η Αστυνομία επίσης εντόπισε έναν ακόμη Έλληνα που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Κουκούλι και διαδραμάτισε περιφερειακό ρόλο για τη μεγάλη κλοπή του 2009. Όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί στον ανακριτή και αναμένεται η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης των τριών.
Από το Μοναστηράκι η αντίστροφη μέτρηση
Η αντίστροφη μέτρηση για τους αρχαιοκαπήλους ξεκίνησε από το παρατηρητικό μάτι ενός πρώην κατοίκου του χωριού και το ακόμη πιο παρατηρητικό μάτι ενός υποψήφιου συλλέκτη εικόνων, όπως αποκαλύπτει στα «Νέα» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Αρχικά ένας συλλέκτης βυζαντινών εικόνων με καταγωγή από την περιοχή που ήξερε καλά τις εικόνες της εκκλησίας ειδοποίησε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη πως μια εικόνα από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πωλούνταν στο Μοναστηράκι σε κατάστημα 73χρονου επιχειρηματία - συνελήφθη στις 5 Φεβρουαρίου διότι στην επιχείρηση του εντοπίστηκαν εκτός αυτής της εικόνας και πλήθος άλλων κλεμμένων από μοναστήρια και εκκλησίες.
Η κίνηση της Περιφέρειας ήταν να αγοράσει τη συγκεκριμένη εικόνα και στη συνέχεια να ενημερώσει το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας για το εύρημα. Τότε αποφασίστηκε να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο και οι φωτογραφίες των κλεμμένων εικόνων και κειμηλίων σε περίπτωση που κάποιος συλλέκτης έπεφτε πάνω τους.
Στη γκαλερί του Λονδίνου
Η τύχη χαμογέλασε στις διωκτικές Αρχές τρεις μήνες αργότερα. Συλλέκτης ο οποίος εξέταζε τις βυζαντινές εικόνες που θα έβγαζε σε δημοπρασία η γκαλερί Temple αναγνώρισε μερικές από τις κλεμμένες στον κατάλογο της προσεχούς δημοπρασίας. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας εντόπισαν στο Άμστερνταμ 6 από τις κλεμμένες εικόνες. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 16, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ ειδικά για την αγορά της Ρωσίας όπου θεωρείται σίγουρο πως κατέληξαν πολλές από τις κλεμμένες βυζαντινές εικόνες.
Η Ιντερπόλ σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές έχει εντοπίσει μέχρι τώρα εικόνες σε Λονδίνο, Άμστερνταμ, Ιταλία και Κωνσταντινούπολη. Συστηματικά, η έρευνα για τις συνεχείς λεηλασίες του εκκλησιαστικού θησαυρού των Ιωαννίνων άρχισε το 2008 και έχει να παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα.
Μετά το Κουκούλι ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας
Την έρευνα μέχρι τότε είχε στα χέρια της η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων. Μάλιστα, λόγω της σωρείας των κλοπών, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών η οποία έκανε και πολύ συχνές περιπολίες ειδικά στην περιοχή του Ζαγορίου. Το 2009 έγινε η μεγάλη κλοπή στο Κουκούλι και τον Φεβρουάριο 2010, η υπόθεση έφυγε από την Ασφάλεια Ιωαννίνων για να περάσει στα χέρια του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας.
Οι κλοπές από μοναστήρια και εκκλησίες του νομού
Σύμφωνα με τα επίσημα και καταγεγραμμένα στοιχεία, οι περισσότερες κλοπές έγιναν το χειμώνα του 2009 αλλά και τα προηγούμενα τρία χρόνια πολλά δέχθηκαν επιθέσεις από οργανωμένα κυκλώματα.
Μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε ο Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουκούλι Ζαγορίου, που χρονολογείται από το 1630. Οι ιερόσυλοι εισέβαλαν παραμονή των Χριστουγέννων του 2009 και λεηλάτησαν τα πάντα.
Συνολικά άρπαξαν 64 εικόνες, τα δύο ευαγγέλια, εξαπτέρυγα, ιερά σκεύη, ενώ πήραν ακόμη και τμήματα λειψάνων των Αγίων Παντελεήμονα και Χαραλάμπους.
Όλα όσα αφαίρεσαν από την εκκλησία που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού είναι αμύθητης αξίας.
Μία από τις πιο σημαντικές κλοπές ήταν αυτή του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βισικού, στην Καλουτά Ζαγορίου, η οποία σύμφωνα με τις επιγραφές κτίστηκε το 1114 μ.Χ.
Οι ιερόσυλοι αφαίρεσαν το επίχρυσο τέμπλο και δώδεκα εικόνες.
Τις ημέρες του Πάσχα του 2009, άγνωστοι έσπασαν με σιδηρολοστό τη βαριά, ξύλινη πόρτα του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Ηλιοχώρι και άρπαξαν δύο εικόνες, έναν σταυρό, το Ευαγγέλιο και τρία εξαπτέρυγα.
Το ίδιο διάστημα διέρρηξαν και την εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου έξω από το Ηλιοχώρι, από όπου αφαίρεσαν δώδεκα εικόνες.
Στα μέσα Μαρτίου 2009, οι ιερόσυλοι αφαίρεσαν πέντε εικόνες και δύο βημόθυρα από το σπάνιο ξυλόγλυπτο τέμπλο στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στον Ελαφότοπο, το οποίο είναι χτισμένο το 1806.
Το Φεβρουάριο του 2009, το ίδιο προφανώς κύκλωμα, αφαίρεσε εικόνες και πολύτιμα σκεύη από το Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου και πάλι στον Ελαφότοπο.
Από το Ναό του Αγίου Αθανασίου, που κτίστηκε το 1702 στα Κάτω Πεδινά, έκλεψαν άλλες έντεκα παμπάλαιες εικόνες.
Το 2008, οι αρχαιοκάπηλοι χτύπησαν το ιστορικό μοναστήρι της Γεννήσεως της Θεοτόκου στους Δραμεσιούς Δωδώνης, ξήλωσαν την οροφή του ξυλόγλυπτου τέμπλου που χρονολογείται από το 1683 και άρπαξαν 15 παμπάλαιες εικόνες.
Άφησαν όμως άλλες, προφανώς επειδή γνώριζαν ότι αποτελούν αντίγραφα των γνήσιων.
Μία από τις μεγαλύτερες κλοπές, θεωρείται αυτή στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μακρίνο του Ανατολικού Ζαγορίου, το Νοέμβριο του 2007, όταν οι δράστες άρπαξαν 37 πολύτιμες εικόνες και ξήλωσαν ολόκληρη την επίχρυση και ξυλόγλυπτη δίφυλλη πόρτα της Ωραίας Πύλης.
Λίγα χρόνια πριν, από τη Μονή Κηπίνας στα Τζουμέρκα οι ιερόσυλοι είχαν ξηλώσει ολόκληρο το παμπάλαιο και μεγάλης αξίας τέμπλο.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ: Το δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,68%

To Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων την Τρίτη, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 0,05% υψηλότερα έναντι της προηγούμενης έκδοσης, το Νοέμβριο.

Στο συνολικό ποσό περιλαμβάνονται συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές 300 εκατ. ευρώ.
Το μεσοσταθμικό επιτόκιο ανήλθε στο 4,68% έναντι 4,63% της προηγούμενης έκδοσης, είπε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,91 φορές, έναντι συντελεστή κάλυψης 2,94 φορές στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ''Η αναβολή της συνεδρίασης του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί στην απαξίωση των εκλεγμένων οργάνων του Κινήματος''

ΔΗΛΩΣΗ
20.12.11

Η αναβολή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ με το έωλο επιχείρημα της πραγματοποίησης Υπουργικού Συμβουλίου την ίδια ημέρα, αποτελεί μια ακόμη ενέργεια που προστίθεται στη λογική της απαξίωσης των εκλεγμένων οργάνων του Κινήματος.
Προκαλεί απορία η «ευαισθησία» του προέδρου την ώρα που η χώρα βαδίζει ακυβέρνητη, την ώρα που ο λαός μας οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης περικυκλωμένο από δεκάδες δελφίνους και υποψήφιους αρχηγίσκους ενώ η κοινωνία του γυρνάει την πλάτη, να αξιολογεί με αυτόν τον τρόπο την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Αν η δικαιολογία είναι η πιθανή απουσία των Υπουργών της συγκυβέρνησης, πρέπει να αντιληφθεί ότι το Πολιτικό Συμβούλιο δεν συγκυβερνά και δεν συναποφασίζει με όσους συμμετέχουν σε μια Κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.
Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει μπερδέψει τις λειτουργίες των οργάνων.
Ήταν στραβό το κλίμα τo έφαγε και ο γάιδαρος. Δεν μπορεί ο κ. Παπαδήμος να θέλει να ορίσει τις λειτουργίες ενός μεγάλου κόμματος.
Αντίκειται σε κάθε δημοκρατική λογική και εγκυμονεί κινδύνους για τη λειτουργία των κομμάτων. Δεν φτάνει που το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι διαλυμένο, ο Πρόεδρος του Κινήματος το οδηγεί με αυτές τις ενέργειες στην πλήρη απαξίωση.
Για να συνεδριάσουμε θα πρέπει από δω και πέρα να ρωτάμε τον διορισμένο πρωθυπουργό.
Από επικεφαλής της διορισμένης κυβέρνησης γίνεται καθοριστικός παράγοντας για την λειτουργία του κινήματος.
Φτάνει πια.
Η απαξίωση του κινήματος πρέπει να σταματήσει.
Αρκετά!


ΠΗΓΗ: www.socialismos.gr

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΟΥΡΗ

Δεν χάνονται δεν ντρέπονται,
δεν πάν ν' αυτοκτονήσουν
που θέλουν "αναδρομικά"
τα κτήνη να ζητήσουν.

Καθόλου δεν αισθάνονται
το τι καιρός περνάει..
όταν στους δύο Έλληνες
ο ένας μας, πεινάει.


Ελλάδα μου!


Αυτοί που σε κατάντησαν
μια μόνιμη πληγή,
σαν τα σκουλήκια θέλουνε
να σ' έχουν για πηγή.


Δεν θα βρεθεί ένας «σωστός»
αυτά να εξαλείψει
και την πληγή Ελλάδα μου
με βάλσαμο ν' αλείψει;


Αχ αθάνατε Σουρή!
Ω Ελλάς, Ελλήνων χώρα!
Τι σκουλήκια βγάζεις τώρα!


Μαζαράκι Πωγωνίου
12/12/2011
ΚΑΓΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Προς τα Τοπικά Συμβούλια Δήμου Πωγωνίου και κάθε ενδιαφερόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος μας καταβάλει προσπάθεια δημιουργίας ενός δικτύου μνημείων του Δήμου μας (Φυσικών, Ιστορικών, Θρησκευτικών, κλπ) με στόχο την προβολή και την ανάδειξή τους με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο.
Για το παραπάνω θέμα σας καλούμε σε σύσκεψη :
στο Δημαρχείο (ΤΚ Καλπακίου) την 23η Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 6.00 μ.μ.
με κύριο θέμα: την καταγραφή αυτών , την ενοποίηση τους και την κατάρτιση ενός ενιαίου σχεδίου για τον Δήμο Πωγωνίου.


Ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε θετικά σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.
Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία των δημοτών που έχουν ευαισθησία στα παραπάνω θέματα και τους προσκαλούμε να παραστούν με γόνιμες ιδέες για την ανάδειξη του τόπου μας.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΛΑΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Δ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Δημαρχείο Καλπάκι 44004
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2653- 360 108
FAX : 2653 - 360 103

Eυχές της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Α.Ο. ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι




Οι επίκαιροι στίχοι του Γ. Σουρή

ΑΡΤΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (19-12-2011) στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 19 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στους Άγιους Ανάργυρους Άρτας, ύστερα από έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου, ο οποίος είχε μόλις αποβιβαστεί από υπεραστικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από Αθήνα με προορισμό την Άρτα, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους (515) γραμμαρίων.
Ναρκωτικές ουσίες καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οδηγοί λεωφορείου, στο οποίο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς

Κατασχέθηκαν παραπάνω από (5) κιλά ηρωίνης!

Συνελήφθησαν, χθες (19-12-2011) το βράδυ στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ένας ομογενής και ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 43 και 45 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά αυτών με χερσαίο μεταφορικό μέσο και κατοχή με σκοπό την εμπορία.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, στο 5ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Κακαβιάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πραγματοποίησαν έλεγχο σε λεωφορείο, ιδιοκτησίας A λβανικής εταιρείας, το οποίο μετέφερε επιβάτες από τους Αγίους Σαράντα Αλβανίας με προορισμό την Αθήνα.
Κατά τον έλεγχο, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, εντός του αεραγωγού του κλιματιστικού του οχήματος, δέκα (10) συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους πέντε (5) κιλών και εκατό (100) γραμμαρίων.
Ναρκωτικές ουσίες, όχημα και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Παγώνουν όλες οι επιστροφές φόρων μέχρι το τέλος του 2011

Παραδοχή Φ. Σαχινίδη ότι η κυβέρνηση έχει πέσει έξω!

Τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού την ύστατη στιγμή αποπειράται να βουλώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Τέλος στις επιστροφές φόρων στους πολίτες μέχρι το τέλος του 2011.
Νέες εναλλακτικές μεθόδους, προκειμένου να "βουλώσει" η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών, με θύμα τον φορολογούμενο.
Το ανώτατο κλιμάκιο του αρμόδιου υπουργείου έδωσε εντολή προς όλες τις εφορίες να παγώσουν τις επιστροφές φόρων μέχρι το τέλος του έτους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: Νέα ρύθμιση χρεών ... 60 δόσεις και από 300 ευρώ το μήνα

Νέα και πιο φιλική ρύθμιση για να βάλουν σε σειρά τα χρέη τους δίνει στους φορολογουμένους η κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει νέες διευκολύνσεις από το 2012 για όσους χρωστάνε και δεν έχουν να πληρώσουν, προσφέροντας συνολικά έως και 60 μηνιαίες δόσεις.

Επειδή με τις ως τώρα ρυθμίσεις η ελάχιστη καταβολή παρέμενε απαγορευτική για πολλούς οφειλέτες που τελικώς δεν παρέμεναν συνεπείς και έχαναν μετά από κάποιους μήνες την ρύθμιση, θα επιτρέπεται πλέον να πληρώνει κάποιος έστω και 300 ευρώ το μήνα, για να μπορεί να γλιτώσει τα χειρότερα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα δώσει νέα παράταση στη ρύθμιση της περαίωσης που εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου 2011.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση για τη λειτουργία της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Με δεδομένο ότι κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και Νέου έτους η ζήτηση των αγαθών είναι αυξημένη, επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη τόσο με τον Αγορανομικό Κώδικα και τις Αγορανομικές Διατάξεις όσο και με την νομοθεσία περί Ανταγωνισμού.
ΓΕΝΙΚΑ:
*΄Όλα τα καταστήματα εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού, έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τις αγορανομικές διατάξεις σχετικά με την τοποθέτηση πινακίδων ή τιμοκαταλόγων που θ΄αναγράφουν το είδος, την τιμή, την προέλευση και την ποιότητα όπου η ποιότητα επιβάλλεται από ιδιαίτερες διατάξεις.
*Παρακολούθηση εφαρμογής των ανώτατων τιμών διάθεσης ειδών σε χώρους περιορισμένου ανταγωνισμού(χώροι υπεραστικών λεωφορείων , επιβατικών πλοίων, σιδηροδρόμων, αεροδρομίων).
*Στον τομέα των ειδών διατροφής όπου οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αν οι τιμές που εισπράττονται, ανταποκρίνονται στις τιμές πώλησης που αναγράφονται στις πινακίδες.
*Ειδικότερα στα συσκευασμένα τρόφιμα ασφαλιστική δικλείδα ενημέρωσης και προστασίας των καταναλωτών αποτελεί η αναγραφή των ενδείξεων που ορίζουν οι αγορανομικές διατάξεις. Η ενημέρωση δηλαδή βρίσκεται στην ετικέτα.
Ο καλός καταναλωτής πριν επιλέξει οποιοδήποτε προϊόν:
*Διαβάζει προσεκτικά τα συστατικά του που πρέπει ν΄αναγράφονται αναλυτικά στη συσκευασία.
*Λαμβάνει υπόψη του την ημερομηνία λήξης.
*Ακολουθεί πάντα πιστά τις οδηγίες συντήρησης του προϊόντος.
*Τα ρούχα θα πρέπει να έχουν ετικέτα που θα πληροφορεί και για την σύνθεσή τους.
*Τα παπούτσια πρέπει να έχουν ετικέτα που θα πληροφορεί και για το υλικό που είναι κατασκευασμένα.
*Τα παιχνίδια πρέπει να έχουν την σήμανση «CE» που τίθεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή που σημαίνει ότι έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών.
*Απαγορεύεται να διατίθενται στην κατανάλωση τρόφιμα κάθε είδους τοποθετημένα μαζί με παιχνίδια στην ίδια συσκευασία εκτός και αν είναι σύμφωνα με τις ισχύουσες εναρμονισμένες προς το κοινοτικό δίκαιο διατάξεις για την ασφάλεια των παιχνιδιών.
*Προσοχή στην επιλογή παιχνιδιών με γνώμονα την συμβολή τους στην ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτει κάθε παιδί και όχι με βάση την διαφημιστική τους προβολή που οδηγεί στον υπερκαταναλωτισμό.
*Προσοχή στα παιχνίδια που πωλούνται υπαίθρια. Είναι φτιαγμένα συνήθως από άγνωστους κατασκευαστές χωρίς σήμα κατασκευής που να δείχνουν την προέλευσή τους.
*Τα κοσμήματα πρέπει να έχουν ένα κωδικό που δηλώνει την ταυτότητα του κατασκευαστή ή εισαγωγέα και τον αριθμό που δηλώνει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμο μέταλλο, εκφρασμένη σε χιλιοστά.
*Καλή χρήση των πιστωτικών καρτών.
Ειδικότερα τα νωπά κρέατα (χοιρινά-αρνιά-γαλοπούλες)
*Έχουν επισημάνσεις που δηλώνουν τόσο την κτηνιατρική καταλληλότητα αφού ο κτηνίατρος είναι ο πλέον αρμόδιος για τον κρεοσκοπικό έλεγχο, όσο και την προέλευση αυτών (εγχώριο ή εισαγωγής με ακριβή την χώρα προέλευσης ) και αυτό για να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών και να γνωρίζει ποιας προέλευσης είναι το κρέας που αγοράζει, ώστε να μην παραπλανάται.
*Επισημαίνεται η υποχρέωση της τήρησης της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με την επισήμανση του βοείου κρέατος με την τοποθέτηση των ετικετών με το εξωτερικό μπλε περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα (Ελληνικό βόειο κρέας) και την ετικέτα χωρίς μπλε εξωτερικό περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα.
*Οι καταναλωτές να μην αγοράζουν κρέατα από ζώα που σφάζονται σε χώρους που δεν ελέγχονται από κτηνιατρικής πλευράς, γιατί πιθανά εφόσον δεν έχουν υποστεί τον κρεοσκοπικό έλεγχο να έχουν πρόβλημα.
*Το χρώμα σφραγίδας είναι λαμπρό κυανό(που κλίνει προς το πράσινο) Ε133 για νωπά κρέατα, αμνοερίφια γάλακτος και μη, από ζώα χωρών Ε.Ε συμπεριλαμβανόμενης φυσικά και της χώρας μας και ολογράφως την χώρα προέλευσης και καστανού χρώματος που κλίνει προς το κόκκινο Ε155 για νωπά κρέατα τρίτων χωρών.
*Τα κεφάλια των αμνοεριφίων γάλακτος ή όχι κατά τα ισχύοντα είναι απολύτως εμπορεύσιμα όλο τον χρόνο και πωλούνται σύμφωνα με τα αγορανομικά δεδομένα σε επίπεδο εμπόρων σε τιμή κατά τεμάχιο δηλαδή ξεχωριστά από το κρέας με εξαίρεση την Πασχαλινή περίοδο (Σάββατο του Λαζάρου μέχρι Κυριακή του Θωμά) που πωλούνται μαζί με το κρέας.
*Οι νωπές γαλοπούλες είναι απεντερωμένες με πόδια και κεφάλι πλην του τύπου 67% που εφόσον κυκλοφορεί πρέπει να είναι χωρίς πόδια και κεφάλι.
*Οι κατεψυγμένες γαλοπούλες είναι συσκευασμένες και πρέπει να φέρουν τις προβλεπόμενες ενδείξεις(χώρα προέλευσης, βάρος, ημερομηνία ανάλωσης κ.α.).
ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ:
*Να κάνει έγκαιρα και προγραμματισμένα τις αγορές του για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, χωρίς άγχος και να μην τις αφήσει για την τελευταία στιγμή.
*Υπάρχει αποδεδειγμένα επάρκεια σε όλα τα είδη βιοτικής ανάγκης οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
*Να κάνει έρευνα στην αγορά ελέγχοντας και συγκρίνοντας σε περισσότερα του ενός καταστήματος τα ομοειδή είδη, κερδίζοντας έτσι χρήματα και ποιότητα.
*Να μην παρασύρεται από διαφημιστικές καμπάνιες αλλά να αγοράζει το προϊόν που πραγματικά επιθυμεί.
*΄Όταν αγοράζει προϊόντα με μακρά καταναλωτική διάρκεια να ζητεί εγγύηση και οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
*Τέλος μην ξεχνάτε σε όλες τις αγορές σας να ζητάτε την νόμιμη απόδειξη γιατί η παράβαση βαρύνει και σας.
-Δεν παραλείπουμε να σημειώσουμε ότι τα τμήματα εμπορίου & τουρισμού των Δ/νσεων Ανάπτυξης όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου , προβαίνουν καθημερινά σε ελέγχους αναφορικά με την εφαρμογή των αγορανομικών διατάξεων σε κρεοπωλεία, εργαστήρια και επιχειρήσεις ζαχαροπλαστικής, Σούπερ Μάρκετ, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης κ.α. καθώς και σε δειγματοληψίες ειδών τροφίμων-ποτών και καυσίμων για την ποιοτική τους εξέταση από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους.
- Μέχρι στιγμής η κατάσταση διαμορφώνεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr