Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Εξαρθρώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων, δύο ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας


Α’ Εγκληματική Οργάνωση: Συνελήφθησαν οκτώ (8) από τα εννιά μέλη της (μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος), τα οποία δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και μετέπειτα εμπορία, διακινώντας σε τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) αγοραπωλησίες, περίπου (5) κιλά κάνναβης, τους τελευταίους τρεις μήνες
Β’ Εγκληματική Οργάνωση: Συνελήφθησαν τα πέντε (5) από τα έξι μέλη της (μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος), τα οποία δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμάκων, διακινώντας σε τουλάχιστον διακόσιες (200) αγοραπωλησίες περίπου (500) γραμμάρια ηρωίνης, τους τελευταίους τρεις μήνες
Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ταυτόχρονων – συντονισμένων αστυνομικών ερευνών σε οικίες, ενώ οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές των Δήμων Βορείων & Κεντρικών Τζουμέρκων, Νικολάου Σκουφά και Αρταίων
Κατασχέθηκαν συνολικά (104) δενδρύλλια κάνναβης (σε φυτώριο και σε γλάστρες), ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά, χρηματικό ποσό, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια κ.α.
Εξαρθρώθηκαν πλήρως, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, δύο ανεξάρτητες εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής για μαθητές Δημοτικών σχολείων κ.α.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό για την προστασία του παιδιού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρόκειται να πραγματοποιήσει στην πόλη μας πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής /οδοντιατρικής από την Κινητή  Μονάδα «Ιπποκράτης», από την Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, στην κεντρική Πλατεία Πύρρου των Ιωαννίνων.
Tο πρόγραμμα αφορά κυρίως μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου, αλλά και άτομα ευπαθών ομάδων, όπως οικογένειες που εξυπηρετούνται από τις δράσεις του προγράμματος «Στήριξης του Παιδιού και της οικογένειας» των Παιδικών Χωριών SOS, φιλοξενούμενους δομών κοινωνικής προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών,  καθώς και άλλους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Στόχος αυτής της δράσης είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά, στον τομέα της Υγείας.
Η κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα πλαισιωθεί από εθελοντές Ιατρούς του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και θα περιλαμβάνει Παιδίατρο, Ωτορινολαρυγγολόγο, Οφθαλμίατρο, Οδοντίατρο και   Γενικό Ιατρό.          
Η όλη εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία με τη συμμετοχή της σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα αναδεικνύει το ανθρωπιστικό της πρόσωπο και το μεγάλο ενδιαφέρον της για την υγεία και την ευεξία των πολιτών της και προάγει τις συνεργασίες ευρύτερου χαρακτήρα με φορείς και οργανώσεις κοινωνικής φροντίδας παρέχοντας προστασία στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Θρίαμβος Σερβιανών και Α.Ε. Μικρασιατών στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Ηπείρου

*Ο Θρίαμβος Σερβιανών νίκησε και στον επαναληπτικό αγώνα στο γήπεδο Σερβιανών τον  Αγροτικό Αστέρα με 2-1 και με την Α.Ε. Μικρασιατών θα παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Ηπείρου.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 6΄, με σουτ του Τσιαφίτσα.
Ο Αγροτικός Αστέρας στη  συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και έχασε δύο καλές ευκαιρίες,  μια από κεφαλιά του Ταΐρη Γεώργιου  και ένα δυνατό  σουτ του Ορφανού Χριστόφορου πέρασε άουτ.
Στο 36΄ ο Τσιαφίτσας με πλασέ έκανε το 2-0.
Τελικό 2-1 έγινε στο 76΄, όταν ο Βραχνός στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Θρίαμβος Σερβιανών:
Αρχοντάκης Δημήτριος, Πάσχος Παναγιώτης-Ορέστης  Διαμαντόπουλος, Πολυχρόνης  Λέανδρος (Γιωτάκης 86΄), Βραχνός, Πάκος, Κωσταμένας Γεώργιος (Νάνος Ιωάννης 67΄), Μούτσιος Βαλεντίνος, Μπλέτσας Μάριος, Τσιαφίτσας (Ριστάνης 80΄), Τσουμάνης  Ανδρόνικος
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: (Αλέκος Τάτσης)
Γρηγοριάδης  Νικόλαος,  Ταΐρης Γεώργιος, Ηλίας Μιχάλης (Τάσσος Παναγιώτης 46΄),  Ζότα Romeo (Κυρίτσης Ιωάννης 42΄), Πανίδης Νικόλαος, Φαρμάκης Αναστάσιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Καράβας Αναστάσιος (Τσόκρης Λάμπρος 42΄), Σπαλιάρας Νικόλαος (Γκόνης Πέτρος 65΄), Ορφανός Χριστόφορος, Παπαρούνας Στέφανος
Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:
Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου  2019
Θρίαμβος Σερβιανών-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 2-1
Αετός Νήσου-Α.Ε. Μικρασιατών 2-3

Κυνηγητικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου: Τακτική γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέου ΔΣ, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε τα μέλη μας σε τακτική Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 07/04/2019 και σε περίπτωση μη απαρτίας την επόμενη Κυριακή 14/04/2019, ώρα 11:00 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου στο Δελβινάκι.
Αιτήσεις συμμετοχής υποψηφίων γίνονται δεκτές από 08/03/2019 έως 20/03/2019.

Το Δ.Σ

Κουκουλάρης Στυλιανός: Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη ένταξη όλων των χωριών στα λίστα των «λευκών περιοχών»


Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη ένταξη όλων των χωριών στα λίστα των «λευκών περιοχών» απέστειλε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Επανερχόμαστε για τρίτη φορά στο θέμα της καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης και εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στο γεγονός ότι στις «λευκές περιοχές» δεν περιλαμβάνονται πολλές από τις Τοπικές Κοινότητες του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου με αποτέλεσμα να αποκλείονται πολλοί ακρίτες δημότες από το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο τηλεοπτικό σήμα. Υπάρχουν σημεία στο νομοσχέδιο που προκαλούν αφενός προβληματισμό κι αφετέρου δίκαιη αγανάκτηση τόσο από την πλευρά μας όσο και από την πλευρά των δημοτών μας που αισθάνονται παραγκωνισμένοι καθώς τους αποκλείεται το δικαίωμα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.
Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντησή σας σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία επιλέγηκαν οι περιοχές που αποκτούν πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου ενώ δεν έγινε καμία διορθωτική παρέμβαση ώστε να ενταχθούν στη λίστα τα χωριά που έχουν αποκλειστεί.
Ζητάμε εκ νέου να μας ενημερώσετε για τα εξής:
1.      Για ποιο λόγο δε συμπεριλαμβάνονται στις λευκές περιοχές όλα τα χωριά και με ποια κριτήρια έγινε ο διαχωρισμός τους.
2.      Για ποιο λόγο υπάρχει διαχωρισμός των κατοίκων σε μόνιμους και μη, δεδομένου του γεγονότος ότι όλοι πληρώνουν ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
3.      Οι εργαζόμενοι όπως αγροτικοί γιατροί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί κ.λπ. που ζουν στα χωριά για όσο χρονικό διάστημα απαιτεί η υπηρεσία τους, θεωρούνται μόνιμοι ή μη μόνιμοι κάτοικοι; Θα έχουν δικαίωμα στην τηλεοπτικό σήμα;
4.      Όσοι μετοικίσουν στα χωριά μετά την λήξη της υποβολής αιτήσεων για την τηλεοπτική κάλυψη, πώς θα εξυπηρετηθούν;
Ζητούμε την άμεση διόρθωση της λίστας των «λευκών περιοχών» για την αντιμετώπιση της αδικίας καθώς και απάντηση στα ερωτήματα που σας έχουμε θέσει.

Ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου
Στυλιανός Κουκουλάρης».
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟY

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ στην τριμερείς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για θέματα Διασποράς στα Ιεροσόλυμα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ. ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ REUVEN RIVLIN

«ΟΙ ΝΕΟΙ 25 - 35 ΕΤΩΝ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΡΑΗΛ»

Με τη σφραγίδα στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, έκλεισαν οι εργασίες της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ για θέματα Διασποράς που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ και ο Κύπριος Προεδρικός Επίτροπος κ.Φώτης Φωτίου, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin, συνοδευόμενοι από τον επικεφαλής του The Jewish Agency for Israel κ.Isaac Herzog.
Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ συμφώνησαν τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για να επενδύσουν επάνω στους νέους των Ομογενειών τους, σε εκπλήρωση σχετικής απόφασης που ελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στη Τριμερή Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ με τη συμμετοχή των κκ Τσίπρα, Αναστασιάδη και Νετανιάχου.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο Κύπριος Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου και ο επικεφαλής του The Jewish Agency for Israel κ.Isaac Herzog, στις τριμερείς διεργασίες που είχαν στα Ιεροσόλυμα, αποφάσισαν η πρώτη δράση με νέους 25-35 ετών, να πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου.

Σπύρος Ριζόπουλος: Πρώτη και τελευταία προειδοποίηση στην κλίκα των ξεπεσμένων


«Η κοινωνία έχει αποφασίσει ότι στις 27 Μαΐου η Ήπειρος θα γυρίσει σελίδα και θα έχει νέο Περιφερειάρχη.
Αυτή η διαπίστωση, εκτός από την ανησυχία που έχει δημιουργήσει στον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Αλέκο Καχριμάνη, έχει προκαλέσει αναστάτωση και σε συγκεκριμένα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα που επιχειρούν να παρέμβουν στη διαδικασία παρενοχλώντας στελέχη των Οριζόντων Ηπείρου και ψηφοφόρους.
Η στάση τους αυτή μας κινεί εύλογες υποψίες.
Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που τους προειδοποιώ δημοσίως να σταματήσουν να εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία επιχειρώντας να επηρεάσουν στελέχη της παράταξής μας και πολίτες της Ηπείρου.
Την επόμενη φορά θα δώσω στη δημοσιότητα τα ονόματά τους και θα περιγράψω αναλυτικά τις μεθόδους τις οποίες μετέρχονται.»

Παρακάλαμος: Νέα πυρκαγιά κατέστρεψε τον αγωγό ύδρευσης


Δεν έχουν τελειωμό οι ανεξέλεκτες πυρκαγιές τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Άνω Καλαμά.
Μετά την μεγάλη πυρκαγιά στο βάλτο του Ριαχόβου και την χτεσινή που κατέστρεψε παρκαρισμένα οχήματα στον Παρακάλαμο, άλλη μια ήρθε να καταστρέψει το δίκτυο ύδρευσης του Παρακαλάμου.
Μερικοί "ανεγκεφαλοι" μάλλον το έχουν δει σαν παιχνίδι και ανάβουν φωτιές με οδυνηρές συνέπειες για άλλους συνδημότες.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτριας επιχείρησης στην Πάργα Πρέβεζας


Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, περίπτωση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτριας επιχείρησης στην Πάργα Πρέβεζας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 28 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται ακόμα ένας συνεργός τους.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, προχθές (25-02-2019) το πρωί, ένας από τους δράστες επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτρια επιχείρησης στην Πάργα Πρέβεζας και προσποιούμενος διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος την έπεισε να καταβάλει σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των -8.730- ευρώ, με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης πολλαπλάσιου χρηματικού ποσού μέσω ΕΣ.ΠΑ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου στο πλαίσιο του προληπτικού - κοινωνικού της ρόλου και με αφορμή το παραπάνω περιστατικό συνιστά στου πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να μην καταβάλουν χρήματα σε ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης επιδοτήσεων.
Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Επίσης, χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης καθώς και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr   Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.

Αριθμητικά όρια συνταγογράφησης


Με βάση την ενημέρωση από τα ΜΜΕ για το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τα όρια συνταγογράφησης φάρμακων είδαμε ότι υπάρχει πάλι το αντιεπιστημονικό και καθαρά λογιστικό κριτήριο συνταγογράφησης του μέσου όρου ανάλογα με πάθηση, ειδικότητα, γεωγραφική περιοχή και μήνα του έτους. Με απλά λόγια το σύστημα βλέπει τι έχει συνταγογραφηθεί για την συγκεκριμένη πάθηση τον προηγούμενο χρόνο διαιρεί με αριθμό ιατρών και βγάζει ένα μέσο όρο ανά περιοχή και μήνα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ) κ. Φώτιο Πατσουράκο «υπό αυτές τις συνθήκες χρειαζόμαστε λογιστές (με κάθε σεβασμό στους λογιστές) και όχι ιατρούς, αφού δεν λαμβάνονται υπόψιν επιστημονικά κριτήρια και φυσικά τα πρωτόκολλα, που από διετίας εκπονούνται από ομάδες εργασίας, έχουν θεσμοθετηθεί με την έγκρισή τους από την ολομέλεια της αντίστοιχης επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου και έχουν δοθεί στην ΗΔΙΚΑ για ψηφιοποίηση και εφαρμογή».
Με δεδομένη λοιπόν την εφαρμογή των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, που ιδίως στην Καρδιολογία έχουν εκπονηθεί τα σημαντικότερα που αφορούν τουλάχιστον το 80% της συνταγογράφησης, δεν είναι κατανοητό γιατί να ισχύουν αριθμητικά και λογιστικά κριτήρια. 

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη 27χρονου, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση


Συνελήφθη, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στην ευρύτερη περιοχή της Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη ο 27χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Γαλλικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές καθώς και για ένοπλη ληστεία, πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τα έτη 2017 και 2018 σε περιοχές της Γαλλίας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Ρήξη στροφικού πετάλου: Τι οδηγεί τους ασθενείς στο χειρουργικό τραπέζι;


Η βελτίωση της κινητικότητας του ώμου είναι ο σημαντικότερος λόγος που οι ασθενείς με ρήξη στροφικού πετάλου αποφασίζουν να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση. Όσοι επιλέγουν δε να υποβληθούν σε αρθροσκόπηση εμφανίζουν, τόσο αύξηση του εύρους κίνησης της άρθρωσης, όσο και ανακούφιση από τον πόνο, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας για την Αθλιατρική (American Orthopaedic Society for Sports Medicine), στο Σαν Ντιέγκο.

«Το στροφικό πέταλο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ώμου και στην επιτυχή ολοκλήρωση εργασιών, που απαιτούν την ικανότητα να τοποθετείται το χέρι με ακρίβεια στο χώρο, ιδιαίτερα όταν ο βραχίονας είναι μακριά από το σώμα και πάνω από το ύψος του ώμου. Το στροφικό πέταλο αποτελείται από τους τένοντες τεσσάρων μυών, οι οποίοι ξεκινούν από την ωμοπλάτη και καταλήγουν στο βραχιόνιο οστό, περιβάλλοντας την κεφαλή του. Ρήξη των τενόντων, μερική ή ολική, προκαλείται είτε από εκφυλισμό, είτε από τραυματισμό. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περίπου το 1% των ενηλίκων ηλικίας άνω των 45 ετών αντιμετωπίζουν κάποιο νέο πρόβλημα στην άρθρωση του ώμου, με τα προβλήματα στο στροφικό πέταλο να αντιπροσωπεύουν πάνω από τα δύο τρίτα των περιπτώσεων», μας εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Παναγιώτης Πάντος, Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Διευθυντής Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας στην Κλινική Χειρουργικής Ώμου Klinik Maingau vom Roten Kreuz στη Φρανκφούρτη και υπεύθυνος των τμημάτων Άνω Άκρου και Αθλητικών Κακώσεων της Osteon Orthopedic & Spine Clinic.