Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

«Ο καθολικός εμβολιασμός σώζει ζωές» στον Καταρράκτη Άρτας το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης

 


Θερμή υποδοχή και ενθουσιώδη συμμετοχή επεφύλαξαν κάτοικοι αλλά και επισκέπτες στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στη διάρκεια της φιλοξενίας του, στο μαρτυρικό χωριό Καταρράκτης Άρτας. Κυρίαρχο θέμα, για μία ακόμη φορά, τόσο από την πλευρά των εισηγητών όσο και από τους παρευρισκόμενους και συνάμα συμμετέχοντες με ερωτήσεις στην ενημερωτική εκδήλωση, αποτέλεσε η αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ως απαραίτητη συνθήκη για να ελεγχθεί η πανδημία και να εξαλειφθούν οι μεταλλάξεις. 

Φορείς συνέργειας και οικοδεσπότες στην Κεντρική Πλατεία του ιστορικού χωριού -τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου (αποστάσεις, μάσκες)- υπήρξαν οι: Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων,  Πολιτιστικός Σύλλογος Καταρρακτινών «Ιωάννης Τσαμάκος», Αδελφότητα των Εν Αθήναις Καταρρακτινών Άρτας «Η Αγία Αικατερίνη», Πανελλήνια Ένωση Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του Μαρτυρικού Χωριού Καταρράκτης Άρτας, Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτας κ.κ. Καλλίνικου. 

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος, συνεχάρη τον κ. Στέφανο Φούσα για την ανταπόκριση στην πρόσκληση και ευχήθηκε η ημερίδα να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία από το προ 20ετίας συνέδριο, στο ίδιο χώρο, με ομιλητή και τότε τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, με τηλεφωνική του παρέμβαση, τόνισε: «Συγχαίρω τον ακούραστο φίλο μου Στέφανο, γιατί προάγει με την αδιάκοπη προσπάθειά του το κοινωνικό γίγνεσθαι, μας ωθεί να δράσουμε, με το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη, με το εμβόλιο που είναι το όπλο της ζωής. Μακριά από δοξασίες και μυθεύματα, όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε τόσο πιο γρήγορα θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος των μεταλλάξεων». 

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωϋσής Ελισάφ, με παρέμβασή του συνεχάρη τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας για την άοκνη δραστηριότητά του και αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία του εμβολιασμού. Την εκδήλωση χαιρέτησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας κ. Ευάγγελος Χαρμπής, με την ευχή «να ξεπεράσει η χώρα μας το σκόπελο της πανδημίας». Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Καλλίνικος, υπογραμμίζοντας με νόημα μεταξύ άλλων: 

«Συγχαρητήρια στον κ. Φούσα και τους συνεργάτες του. Το θέμα του εμβολιασμού είναι καθαρά ιατρικό και όχι πνευματικό. Προσωπικά έχω κάνει και τα δύο εμβόλια. Η ειδική επιτροπή βιοηθικής εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο ότι το εμβόλιο δεν περιέχει τίποτε το εφάμαρτο, είναι ένα ιατρικό επίτευγμα».  Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκ των συνδιοργανωτών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ένωσης Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του Μαρτυρικού Χωριού Καταρράκτης Άρτας κ. Δημήτριος Φλώρος, μιλώντας για τις εμπειρίες του ως συνοδοιπόρος στο από 15ετίας αρχόμενο Οδοιπορικό, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των Εν Αθήναις Καταρρακτινών Άρτας «Η Αγία Αικατερίνη» κ. Γιάννης Σκούτας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καταρρακτινών «Ιωάννης Τσαμάκος», κ. Κώστας Καρέζος. Ευχάριστη ανάπαυλα ποίησης πρόσφερε στους συμμετέχοντες ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Βελλαϊτών κ. Σωκράτης Μπαλάφας. Στη θεματική ενότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και της ανάγκης για καθολικό εμβολιασμό αναφέρθηκε ο Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας, ευχόμενος «να μην ισχύσει η απόφαση να κλείσει η Βελλά για να μην καταλήξει να μετατραπεί σε κάρβουνο η διαμαντόπετρα της Ελλάδας αλλά και της Βορείου Ηπείρου». 

Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο  Κωνσταντίνος Θ. Τσουμάκας, ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ («Η αναχαίτιση της πανδημίας.  Επιτακτική ανάγκη για καθολική συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών»), η Σταυρούλα Τσιάρα, Καθηγήτρια Ιατρικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων («Εμβολιασμοί»), ο Γεώργιος Σαρόγλου, Ομ. Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ («Η πανδημία σήμερα»), ο Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος, («Καρδιολογικές αποφάσεις στην εποχή της πανδημίας»), η Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Οφθαλμολογία και Κορωνοϊός»), η Λαμπρινή Τάτση, Γενικός Ιατρός και Συντονίστρια ΤΟΜΥ («Χρόνια νοσήματα στη μετά-covid εποχή»), ο Χάρης Στεφανάκης, Χειρουργός Οδοντίατρος ΠΓΝΙ («Οδοντιατρική και Κορωνοϊός») και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Πανδημία και εθισμός στο Διαδίκτυο).

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο άτομα, κατηγορούμενα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν -17,6- γραμμάρια ηρωίνης που βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο της μηχανής αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι

 

Συνελήφθησαν χθες (20-08-2021) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα, ημεδαπός - αλλοδαπός, κατηγορούμενα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι, βρέθηκαν κρυμμένες στο χώρο της μηχανής του οχήματος και συγκεκριμένα στο δοχείο νερού των υαλοκαθαριστήρων, -5- συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους -17,6- γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Είκοσι τρεις θάνατοι σήμερα, 3.191 νέα κρούσματα

 


19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι τρεις θάνατοι σήμερα, 3.191 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.191, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 557.239 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.501 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας:

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.351 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 317 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.913 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 280 (ημερήσια μεταβολή +4.87%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 252 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 24 Αυγούστου, ώρα 10:00 π.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ

Α΄55/11-03-2020.

 Την εγκύκλιο 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ : 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας».

 Την αρ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 50907/13-8-2021 (ΦΕΚ Β΄ 3793)ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο

σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 και ώρα 6.00.»

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.8/77/07-01-21 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ) απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.1035/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

 Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 24η Αυγούστου 2021, ημέρα Τρίτη ώρα 10.00 π.μ., για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Αποδοχή επιχορήγησης 2.500,00€ (ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου) από την Περιφέρεια Ηπείρου για διοργάνωση θεατρικής παράστασης «Τι γύρευες στη Μύκονο Παγώνα» από το θέατρο Δυτ. Αττικής & το Ηπειρωτικό Θέατρο.

2. Αποδοχή έκτακτης επιχορήγησης 50.200,00€ από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού SARSCoV-2.

3. Σχετικά με διαγραφή μισθώματος ακινήτου Κοινότητας Άνω Ραβενίων λόγω λύσης σύμβασης (76/21 Α.Δ.Σ.).

4. Σχετικά με συμπληρωματική διαγραφή οφειλών ύδρευσης στο όνομα Δ. Εξάρχου στην Κοινότητα Μαζαρακίου – Δ.Ε. Άνω Καλαμά- Δήμου Πωγωνίου (σχετ. 186/21 Α.Ο.Ε.).

5. Παράταση ή μη συμβάσεων που αφορούν την «Προμήθεια γάλακτος εργατοτεχνικού προσωπικού Δήμου Πωγωνίου & προμήθεια τροφίμων για την λειτουργία Κοινωνικού Συσσιτίου – Παντοπωλείου» ως προς τα τμήματα 2,3,4,5 & 10.

6. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΒΔΑΝΗΣ» τελικής δαπάνης 12.200,46 με Φ.Π.Α.

7. Εξειδίκευση πίστωσης για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Πωγωνισίου Πολυφωνικού Τραγουδιού (81/21 Α.Δ.Σ.).

8. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 8η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021 Δήμου Πωγωνίου».

9. Έγκριση μετακίνησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μποτίνη Γρηγόρη στην Αθήνα 30 & 31 Αυγούστου ( σύσκεψη στην ΕΕΤΑΑ για θέματα του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ.)

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Δεκατέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 20 Αυγούστου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 108.816 έλεγχοι, από τους οποίους οι 65.268 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 306 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

184 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 180 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

40 στο Νότιο Αιγαίο,

27 στη Θεσσαλονίκη,

26 στη Στερεά Ελλάδα,

22 στην Πελοπόννησο,

17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

14 στην Ήπειρο,

  9 στη Δυτική Μακεδονία,

  6 στη Δυτική Ελλάδα,

  7 στη Θεσσαλία,

  5 στα Ιόνια Νησιά,

  4 στο Βόρειο Αιγαίο,

  3 στην Κεντρική Μακεδονία,

  3 στην Αττική και

  1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 64.496 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 62.182 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.314 των 150 ευρώ.

26 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 13 στην Κρήτη, 10 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.370 ομοειδείς παραβάσεις.

96 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε καταστήματα.

Στα Ιόνια Νησιά,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση στον εσωτερικό χώρο πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για ζωντανή μουσική,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κρήτη,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ψητοπωλείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Στον πελάτη επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε σούπερ μάρκετ, για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ, για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,

- 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφέ μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια.

Στην Ήπειρο, 1.500 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση ζωντανών θεαμάτων, για μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων (μη χρήση μάσκας και όρθιοι θεατές).

Στη Δυτική Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Κρήτη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή κοινωνικής εκδήλωσης σε δημόσιο εξωτερικό χώρο, για υπεράριθμους καλεσμένους και μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 9.263 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.338 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση -διά περιφοράς- του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 26 Αυγούστου, ώρα 10:00

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

   Σας  καλούμε σε τακτική συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου,  στις    είκοσι έξι (26) του μηνός ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, ημέρα  Πέμπτη και ώρα 10.00, η οποία θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις α) του άρθρου 167 του Ν 3852/2010, όπως ισχύει,  β) του άρθρου 10, της δημοσιευμένης στο ΦΕΚ τ.Α΄55/11-3-2020 Π.Ν.Π., η οποία κυρώθηκε με το άρθρ. 2 του ν.4682/2020, Α΄76 και γ) της υπ΄αριθμ. 427/2020 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. (ΑΔΑ Ψ8Τ646ΜΤΛ6-ΠΓΦ), με θέματα  Ημερήσιας Διάταξης:

1.        Έγκριση πενήντα (50) θέσεων για πρακτική άσκηση σπουδαστών στην Περιφέρεια Ηπείρου. (εισήγηση: η Δ/νση Διοίκησης).

2.  Καθορισμός αριθμού μαθητευομένων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., για απασχόληση στην Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την περίοδο 2021-2022). (εισήγηση: η Δ/νση Διοίκησης)

3.  Καθορισμός αριθμού μαθητευομένων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μαθητείας ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ, για απασχόληση στην Περιφέρεια Ηπείρου, για το σχολικό έτος 2021-2022. (εισήγηση: η Δ/νση Διοίκησης)

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ-ΜΠΟΤΣΗ

Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για τη χθεσινή υπόθεση των ναρκωτικών της Θεσπρωτίας

 


Σε συνέχεια του από 20.08.2021 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τον εντοπισμό στη Θεσπρωτία αυτοκινήτου φορτωμένου με σημαντική ποσότητα ναρκωτικών και τη σύλληψη του οδηγού του οχήματος , συμπληρωματικά συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Στυλίδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, ένα ακόμη άτομο, για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Πρόκειται για τον ημεδαπό, που αναζητούνταν, ο οποίος είχε μισθώσει το παραπάνω αυτοκίνητο από εταιρία εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, το Σάββατο 21

 


 

Το Σάββατο 21 Αυγούστου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (23-29/08/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (23 έως 29 Αυγούστου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/08/2021

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 24/08/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/08/2021

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 26/08/2021

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/08/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/08/2021

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00 - 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/08/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 24/08/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/08/2021

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 26/08/2021

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/08/2021

Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/08/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι – Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/08/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/08/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 24/08/2021

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/08/2021

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 26/08/2021

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 27/08/2021

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/08/2021

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/08/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 24/08/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/08/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 26/08/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 /0 8 /2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/08/2021

Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή

08:00-15:00

Διατροφή και λαμπερό δέρμα: Πώς επιτυγχάνεται το καλοκαίρι;

 


Κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας του δέρματος, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών επιθέσεων που δέχεται καθημερινά, έχει η διατροφή. Οι διατροφικές ελλείψεις συχνά σχετίζονται με διαταραχές της υγείας του, ενώ οι δίαιτες μπορούν να το επηρεάσουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί η συμβολή και των συμπληρωμάτων διατροφής, ως ένας αποτελεσματικός τρόπος ενίσχυσης εν γένει του οργανισμού, και διατήρησης της υγείας και της ομορφιάς του δέρματος.

«Με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, η ανάγκη να είμαστε αλλά και να δείχνουμε υγιείς έχει γίνει επιτακτική, εάν θέλουμε να την απολαύσουμε στο έπακρο. Το δέρμα, ειδικά του προσώπου, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ελκυστικότητας και η διατροφή μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους που εμπλέκεται στη ρύθμιση της υγείας του. Έχει αποδειχθεί ότι ο υποσιτισμός ή η αδυναμία απορρόφησης των προσλαμβανόμενων βιταμινών, πρωτεϊνών και αμινοξέων έχει αρνητικές επιπτώσεις. Αντιθέτως, η ισορροπημένη διατροφή του δίνει τα θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την άμυνά του και τη λαμπερή εμφάνισή του», μας εξηγεί ο Ειδικός Εφαρμογών Διαιτολογίας κ. Δημήτρης Οικονομάκης.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Έγκύκλιο τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ.κ. ΑΝΔΡΕΟΥ, διά τήν ἑορτήν τῆς ἱερᾶς μνήμης τοῦ Ἁγίου Ἐθνοϊερομάρτυρος καί Ἱσαποστόλου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ

 

ριθ. Πρωτ. 621

ν Δελβινακί τ 19 Αγούστου 2021

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 236

Θέμα:  γιος Κοσμς Ατωλός: ερομάρτυς θναπόστολος (1714-1779)

     γαπητοί μου Χριστιανοί,

      -Α-

      Συμπληρώθηκαν, φέτος, διακόσια χρόνια πό τήν ναρξη τς παναστάσεως το 1821. Μέ τήν εκαιρία ατή, πού γεμίζει μέ θνική περηφάνεια λο τόν λληνισμό, ρκετές κδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, πολλά γράφησαν καί θά γραφον κι’ λλα. Λίγοι, μως, ναφέρθηκαν στά γραπτά τους στόν γιο Κοσμ τόν Ατωλό, ποος, κατά κοινή μολογία, μαρτύρησε γιά τήν ρθόδοξη Πίστη του, λλά καί πρξε στέρεη βάση γιά τήν ναρξη τς Μεγάλης θνικς μας παναστάσεως πρίν πό διακόσια (200) χρόνια.

-Β-

        18ος αώνας, κατά τόν ποο γεννήθηκε καί δρασε εραποστολικά γιός μας, βρκε λόκληρο τόν λληνικό χρο νά ζ κάτω πό τήν νυπόφορη τυραννία τν Τούρκων. κενο δέ πού κόστιζε διαίτερα στούς ραγιάδες, ταν κυρίως λλαξοπιστία στήν ποία ποχρεώνονταν πό τούς δυνάστες: Δηλαδή, νά ρνηθον τήν ρθόδοξη πίστη τους καί νά σπαστον τόν μωαμεθανισμό. Κάποιες φορές, λλαξοπιστία γινόταν μέ τήν θέληση τν διων τν ποδούλων, προκειμένου νά ποφύγουν τήν βάσταχτη φορολογία, τήν ρπαγή τν παιδιν τους, κόμη καί τόν θάνατό τους, φο ο Τορκοι σαν εκολοι στό νά θανατώνουν τούς γκιαούρηδες μέ σήμαντες καί νύπαρκτες ατίες