Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης διοργανώνει γλέντι την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Καθαρισμός της Εθνικής Οδού Καλπακίου-Κακαβιάς την Κυριακή 15 Ιουλίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Εντατικοποίηση της επιτήρησης για τον ιό Δυτικού Νείλου


Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνει ότι μετά από επιβεβαίωση της λοίμωξης τεσσάρων ατόμων στη Δυτική Αττική από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εντατικοποιείται η επιτήρηση του ζωικού κεφαλαίου για την πρόληψη της νόσου. Σε κάθε υποψία εμφάνισής του νοσήματος πρέπει να ειδοποιούνται άμεσα οι αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές από: α) τους ιδιοκτήτες ιπποειδών (ίπποι, όνοι, ημίονοι-γίννοι) ή τους υπεύθυνους μονάδων εκτροφής αυτών ή τους υπεύθυνους/μέλη ιππικών εγκαταστάσεων ή τους ιδιώτες κτηνιάτρους που φροντίζουν τα ιπποειδή όταν παρατηρήσουν πυρετό ή/και νευρικά/κινητικά συμπτώματα ή μόλις εντοπίσουν νεκρά άγρια πτηνά εντός ή πέριξ των εγκαταστάσεών τους, β) κυνηγούς, μέλη φυσιολατρικών οργανώσεων ή φορέων προστασίας – μελέτης άγριων ζώων ή άλλων συναφών φορέων όταν εντοπίζουν νεκρά άγρια πτηνά. 
Η μετάδοση του νοσήματος γίνεται κυρίως μέσω τσιμπήματος μολυσμένων κουνουπιών. Τα κουνούπια προσλαμβάνουν τον ιό όταν τσιμπήσουν μολυσμένα άγρια πτηνά (δεξαμενή της νόσου) και εν συνεχεία μπορούν να τον μεταδώσουν σε άλλα πτηνά ή θηλαστικά (π.χ. ανθρώπους, ιπποειδή).
Τα θηλαστικά (και ο άνθρωπος) δεν μεταδίδουν τον ιό και δεν συμβάλλουν στη συνέχιση του κύκλου του μέσω των κουνουπιών.
Για την πρόληψη της νόσου στα ζώα μπορούν να εφαρμοσθούν εντομοκτονίες στις εγκαταστάσεις σταβλισμού ή πέριξ αυτών, σε περιοχές που αποτελούν βιότοπους κουνουπιών, εφαρμογή εντομοαπωθητικών στα ζώα ή εμβολιασμός». Για τον ίδιο σκοπό ιδιαίτερη σημασία αποκτά η γενική καθαριότητα των εγκαταστάσεων με τακτική αποκομιδή της κόπρου και η εξάλειψη των εστιών αναπαραγωγής και ανάπτυξης κουνουπιών (λιμνάζοντα νερά), όπως είναι τα στάσιμα νερά μέσα σε ποτίστρες ή λίμνες που σχηματίζονται σε σημεία διαρροών του δικτύου ύδρευσης, κ.τ.λ.
Πληροφορίες για το κοινό αναφορικά με τη νόσο στον άνθρωπο και τα μέτρα πρόληψης παρατίθενται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.keelpno.gr/  → Ιός του Δυτικού Νείλου (ΙΔΝ): Ενημέρωση και Επιδημιολογική Επιτήρηση → Ιός του Δυτικού Νείλου (λοίμωξη από) - Αναλυτικές πληροφορίες για τη λοίμωξη από τον ΙΔΝ → Πληροφορίες για το κοινό (Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις, φυλλάδια, βίντεο, οδηγίες, ψεκασμοί …).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Νέα μεταγραφική ενίσχυση με τον επιθετικό Χριστόφορο Ορφανό



Η Διοίκηση του  Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοίνωσε και νέα  μεταγραφική ενίσχυση με την απόκτηση του επιθετικού Χριστόφορου Ορφανού από τον Α.Ο. Ανατολής.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 9 Ιουλίου


Τη Δευτέρα 09-07-2018, και ώρα 9.00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 29-06-2018 συνεδρίασης.
1. Κατάρτιση της έκθεσης απολογισμού οικονομικού έτους 2017, της Περιφέρειας Ηπείρου
και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 28-02-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή κόμβου επί της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στη διακλάδωση Βράχου», προϋπολογισμού € 500.000,00 με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.
3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 25-05-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση χώρου στάθμευσης Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα», προϋπολογισμού 400.000,00 € με Φ.Π.Α.
4. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 30-03-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας», προϋπολογισμού € 205.000,00 με Φ.Π.Α.
5. Έγκριση του από 03-07-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ. του Ν. 4412/16 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση καθιζήσεων στην οδό προς Αχούρια και Πρέσπα Κεραμίτσας», προϋπολογισμού € 62.000,00 με ΦΠΑ.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιούνιο 2018 στην Ήπειρο


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούνιο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 7 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 12 και το 2017).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 3 το 2017)
κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2017)
6 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 7 το 2017)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 13 παθόντες (έναντι 14 το 2017).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
ένας νεκρός (έναντι 3 το 2017)
κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2017)
12 ελαφρά τραυματίες (έναντι 9 το 2017)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: υπερβολική ταχύτητα
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
καιρικές συνθήκες
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.537) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:

Μουντιάλ: Γιατί οδηγεί τις γυναίκες στην απιστία;


Ενώ οι άνδρες, λόγω Μουντιάλ, είναι κολλημένοι στις οθόνες,  την ίδια ώρα οι γυναίκες έχουν «ελευθέρας» και αλωνίζουν εκτός αγωνιστικού χώρου, σκοράροντας σε ξένα κρεβάτια.
Οι… ποδοσφαιρόπληκτοι κάθε τέσσερα χρόνια κόβουν το σεξ και αφιερώνονται στα στοιχήματα για το ποιος θα πάρει το κύπελλο και ποιος παίκτης θα βάλει τα περισσότερα γκολ. Με δυο - τρία ματς την ημέρα, με παρατάσεις και πέναλτι, κάθονται σερί ως τις πρώτες πρωινές ώρες στην τηλεόραση. Πού καιρός για σεξουαλικές επαφές.
Του λόγου το αληθές έδειξε και η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε δείγμα πεδίου με χρονικό παράθυρο τον Ιούνιο. Οι επιδόσεις των ανδρών σε συχνότητα επαφών ήταν οι μισές, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, ενώ στις γυναίκες η συχνότητα ήταν ίδια ή λίγο ανεβασμένη. Απλά μαθηματικά…
«Το εύλογο συμπέρασμα είναι πως, αφού οι άνδρες μείωσαν τις επαφές τους λόγω ποδοσφαιροπληξίας, ενώ οι γυναίκες είχαν ίδιες ή και καλύτερες επιδόσεις την περίοδο αυτή, οι γυναίκες θα έπαιζαν εκτός γηπέδου τις ώρες που οι άνδρες έπαιζαν εντός», λέει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Σε πολλές έρευνες του εξωτερικού η μείωση συχνότητας στις ερωτικές επαφές των ανδρών παρατηρήθηκε επανειλημμένα στις αθλητικές Κυριακές και σε μεγάλες διοργανώσεις.
Οι άρρενες του πλανήτη μειοδοτούν σε επιδόσεις ερωτικές, ενώ πλειοδοτούν σε ασκήσεις κατανάλωσης μπύρας και πίτσας,  αφού η γυναικεία παρουσία την ώρα του ποδοσφαιρικού οργασμού τους προκαλεί συνήθως ένα είδος αλλεργίας.
«Η βιολογική ερμηνεία της απέχθειας στα οιστρογόνα των γυναικών - ανδρών σε υπερέκκριση ανδρογόνων είναι γονιδιακή και πανάρχαια, γιατί τα ομαδικά αθλήματα οι άνδρες τα ξεκίνησαν ήδη από τους τροφοσυλλέκτες κυνηγούς, μέχρι την εποχή του Πλάτωνα, που έτρεχαν γυμνοί στα στάδια για να ξοδέψουν την τεστοστερόνη των μυών και να αναπτύξουν ίσως την διάνοια των μυαλών», εξηγεί περαιτέρω ο Δρ. Κωνσταντινίδης.
Και προσθέτει: «Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει, λέει ο γνωστός στίχος του Διονύση Σαββόπουλου και ίσως αυτό να εξηγεί πως η γυνή βαριαναστενάζει αλλά και ξενοκοιτάζει, όταν ο σύντροφός της φέρνει την μόνιμη ερωμένη του, τη μπάλα, στο σαλόνι, με τους φωνακλάδες φίλους του μάλα ενοχλητικούς για την αδιάφορη στο σπορ συνήθως γυνή».
Οι ειδικοί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σημειώνουν τους λόγους της γυναικείας απιστίας στην ποδοσφαιρομανία του Μουντιάλ.
Η εκδίκηση της αμαζόνας
Αυτή η ομαδική υστερία των ανδρών στη θέα της μάχης των γηπέδων ξυπνά πανάρχαιες μνήμες και φόβους των γυναικών, θυμάτων κλοπών και βιασμών στην ιστορία της ανάπτυξης των φύλων και των εθνών (η Αρπαγή των Σαβίνων Γυναικών δημιούργησε τη Ρώμη). Και οι μνήμες αυτές γίνονται εφιάλτες, όταν συνειδητοποιούν ότι ο σύντροφός τους είναι συνέχεια αυτής της αρχαίας συνήθειας της βίας ενάντια στις γυναίκες (το φεμινιστικό γονίδιο ξυπνά) και καλύτερη εκδίκηση από το κεράτωμα ενός αρσενικού, με βεβαιότητες ερωτικές και βιαιότητες ιστορικές, δεν έχει ακόμη εφευρεθεί.
Ερωτικός λόγος (ακουστική διέγερση).

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούνιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (675) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -477- (εκ των οποίων -7- διακινητές)
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -39-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -13-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 19 -
Για απάτη: -1-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -5-
Για πλαστογραφίες: -16-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -1-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -34-
Για ενδοοικογενειακή βία: -9-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -36-
Για λαθρεμπόριο - παραεμπόριο: -2-
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -2-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση - διασπορά ψευδών ειδήσεων: -8-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -11-
Εξιχνιάστηκαν:

Τι παθαίνει το δέρμα όταν περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο


Το περπάτημα είναι μία εύκολη, ανέξοδη και φυσική άσκηση, ιδανική για τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Ειδικά το περπάτημα στην άμμο θεωρείται ακόμα καλύτερο, αφού μας επιτρέπει να έρθουμε σε επαφή με την φύση, να πάρουμε ενέργεια και να αισθανθούμε «σαν στο σπίτι μας».
Επειδή, όμως, όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα: η άμμος δεν είναι ιδιαίτερα φιλική για το δέρμα μας.
«Η βάδιση με γυμνά πόδια στην άμμο δυστυχώς κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα», λέει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Και αυτό, διότι αφενός υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού από αντικείμενα που ενδεχομένως κρύβονται στην άμμο, αφετέρου υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από κάθε είδους ιό, βακτήριο, παράσιτο και μύκητα. Αυτό είναι πιθανότερο στα σημεία όπου υπάρχει λύση της συνέχειας του δέρματος, δηλαδή κάποια μικρή αμυχή ή εκδορά».
Αν και οι περισσότεροι παθογόνοι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στην άμμο είναι αβλαβείς, μερικοί προκαλούν ασθένειες που μερικές φορές είναι επίμονες ή/και σοβαρές.
«Οι πιο γνωστές από τις δερματοπάθειες που μπορεί να κολλήσει κανείς από την άμμο είναι οι μυρμηγκιές». «Για παράδειγμα, κανένα παιδάκι δεν φοράει πεδιλάκια όταν παίζει στην άμμο, αλλά μετά έρχονται στα ιατρεία μας γεμάτα με μυρμηγκιές στα πέλματα ή στα δακτυλάκια τους».
Οι μυρμηγκιές είναι καλοήθη εξογκώματα στο δέρμα, που προκαλούνται από ορισμένα στελέχη του των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Τα στελέχη αυτά μπορεί να καταλήξουν στην άμμο από άλλα άτομα τα οποία είτε δεν γνώριζαν ότι είναι μολυσμένα με αυτά, είτε δεν έδωσαν σημασία. Οι μυρμηγκιές μπορεί να εμφανιστούν στα χέρια, στο πρόσωπο και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του δέρματος. Το χρώμα τους συνήθως είναι ανοικτό καφέ (σαν το χρώμα του δέρματος), αλλά ειδικά στα πέλματα εμφανίζονται σαν ανάγλυφα επάρματα με μαύρα στίγματα και είναι επώδυνες γιατί η ανάπτυξή τους γίνεται προς τα μέσα, επειδή όλο το βάρος του σώματος ασκείται στα πέλματά μας.