Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Εκτός ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Βαγγέλης Ζήνδρος λόγω "ποσόστωσης"

Έξι και όχι επτά υποψήφιοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, καθώς σε αυτό δε συμπεριλαμβάνεται τελικά ο Βαγγέλης Ζήνδρος.
Το «λειψό» ψηφοδέλτιο οφείλεται όχι σε αδυναμία συγκρότησης, αλλά σε πρόβλημα ποσόστωσης που διαπιστώθηκε εκ των υστέρων και δεν επέτρεπε ούτε τη συμπλήρωσή του με γυναίκα, κάτι που όπως εξήγησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ζούμπας, είχε ως αποτέλεσμα και άλλα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να εμφανίζονται με μικρότερο αριθμό υποψηφίων. 

Στον αγιασμό στο Λύκειο Ζωσιμαίας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης


Στον αγιασμό που τελέστηκε στο Λύκειο Ζωσιμαίας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλεξανδρος Καχριμάνης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Γιάννενα: Ρόλο "παλατιού" απέδωσε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας

Από την χτεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα!
ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!
Δεν ζητάμε πολλούς. Ζητάμε δύο παραπάνω βουλευτές από αυτούς που μας έδωσε ο λαός το Γενάρη, να μην έχουμε ανάγκη τα δεκανίκια τους, να μην είμαστε όμηροι του συστήματος.
Για ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας που από την πρώτη στιγμή επεδίωξαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να αποτελέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια αριστερή παρένθεση, έκανε λόγο από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για διαδοχικές προσπάθειες ανατροπής του πότε με τη δημιουργία συνθηκών ασφυξίας, πότε με τα capital controls και πότε με την απειλή του Grexit, για να αποδώσει μάλιστα στις Βρυξέλλες το ρόλο που είχε κάποτε το «παλάτι» στην Ελλάδα, το οποίο ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. «Τον επόμενο πρωθυπουργό θα τον εκλέξει ο λαός και όχι τα παλάτια», ανέφερε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες ψήφο τετραετίας και ισχυρή εντολή, εμφανίζοντας το κόμμα του ως δύναμη εγγύησης της πολιτικής σταθερότητας, προβλέποντας ότι θα διαψευστούν οι δημοσκοπήσεις, όπως συνέβη στο δημοψήφισμα, και θα επιτευχθεί μια μεγάλη νίκη. Παράλληλα, απευθύνθηκε και στους συντηρητικούς πολίτες, ενώ χρησιμοποίησε και μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για να δείξει πως διδάχθηκε από τα λάθη του.

Δημήτρης Σ. Ντότης: Ευχές για το νέο Σχολικό Έτος


Εύχομαι σε όλα τα παιδιά του δήμου Πωγωνίου καλή και δημιουργική σχολική χρόνια γεμάτη πρόοδο και υγεία, στους εκπαιδευτικούς θέληση να προσφέρουν στους μαθητές και στους γονείς καλές και πολλές αντοχές.

Με τιμή
Δημήτρης Σ. Ντότης
Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Πωγωνίου

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη  16  Σεπτεμβρίου  2015   και ώρα  18.00.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι-στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [παιδικός σταθμός Καλπακίου]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ήπειρο

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά μοίρασαν σήμερα (11.09.2015) το πρωί, αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.
Η ευαισθητοποίηση των γονέων και η τήρηση των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς, κατά τη μεταφορά των μαθητών αλλά και η ενημέρωση των μικρών μαθητών για την οδική ασφάλεια είναι μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστεί και στην Ήπειρο, καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.
Μέρος των μέτρων που θα εφαρμοστεί προβλέπει:
την διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα
την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές
την διοργάνωση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία
την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους
Παράλληλα, από την πρώτη μέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Ιωάννινα: Συνελήφθη φυγόποινος ημεδαπός

Συνελήφθη χθες (10-09-2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούν σε βάρος του πέντε καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή (2.000) ευρώ, για εισφορές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Αυξήσεις-σοκ στις εισφορές των αγροτών από 50% έως 130%!!!

Μονόδρομο θα αποτελέσει η αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ για τους αγρότες καθώς το Ταμείο πρέπει να επιβιώσει τα επόμενα χρόνια με πολύ λιγότερη κρατική επιχορήγηση.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι αυξήσεις των εισφορών θα κυμανθούν από 50% έως 130%, ενώ το σχέδιο που επεξεργάζεται ο ΟΓΑ με το υπουργείο Εργασίας εν όψει των σαρωτικών αλλαγών που έρχονται στο ασφαλιστικό των αγροτών τον Οκτώβρη, περιλαμβάνουν πληρωμή ανά τρίμηνο, δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, αλλά και πιθανές εκπτώσεις στην περίπτωση που ασφαλίζονται και οι δύο σύζυγοι.

Γιάννενα: Επίσκεψη και ανοιχτή ομιλία της Φώφης Γεννηματά, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Du Lac

Τα Γιάννενα θα επισκεφτεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά.
Η κα Γεννηματά θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Du Lac, και θα ακολουθήσει στις 7:30 μ.μ. ανοιχτή ομιλία στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων καλεί τους συντρόφους και τους φίλους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης να ενωθούν μαζί της για να δώσουν από κοινού τη μάχη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα και τον λαό.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω εργασιών επισκευής-αποκατάστασης του οδοστρώματος στο 76,2ο χμ της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας, που έχει υποστεί καθίζηση

Κατόπιν ενημέρωσης από τη Δ/νση Αστυνομίας Άρτας, πληροφορούμε τους διερχόμενους οδηγούς ότι θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες επισκευής – αποκατάστασης του οδοστρώματος στο 76,2ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, που έχει υποστεί καθίζηση, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα, για το χρονικό διάστημα από 8 Σεπτεμβρίου έως και 16 Σεπτεμβρίου 2015.
Συγκεκριμένα: θα πραγματοποιηθεί εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, δεξιά μέσω παράδρομου στην Εθνική οδό Άρτας, πλησίον του Υπεραστικού ΚΤΕΛ (περιοχή παλιού Σκοπευτηρίου), στο ρεύμα εισόδου από Αμφιλοχία προς Άρτα, για το ως άνω χρονικό διάστημα.
Αρμόδια Υπηρεσία κατασκευής του έργου είναι η ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση και τις οδηγίες σύμφωνα με τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο διακινητών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν, χθες (10-9-2015) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή τους, μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, στην είσοδο της Εγνατίας Οδού, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με ελληνικές πινακίδες, που οδηγούσε ο 43χρονος με συνοδηγό τον 27χρονο, διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 31χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι σε βάρος του λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπρόσθετα, μέτρο απαγόρευσης εισόδου λόγω δικαστικής απέλασης.
Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρία (3) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (790) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, σήμερα (10-09-2015) το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, πραγματοποίησαν έλεγχο στον δράστη, κατά τον οποίο βρήκαν στη κατοχή του μία συσκευασία με κάνναβη βάρους (5,3) γραμμαρίων ενώ στην αυλή του σπιτιού του, βρέθηκαν άλλες δύο συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (75,6) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.