Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Εν αναμονή του «καταργημένου» αριστερού ΕΝΦΙΑ


Από την Δευτέρα 28 Αυγούστου θα αρχίσουν να αναρτώνται στο Διαδίκτυο τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το κράτος ευελπιστεί να εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» το 35%  των ιδιοκτητών, μάλιστα, θα κληθεί να πληρώσει υψηλότερο φόρο.  
Συγκεκριμένα, μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, με τις επιβαρύνσεις να ξεκινούν από το 1 λεπτό και να ξεπερνούν τα 50 ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις.
Ειδικότερα:
• Το 21% των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι) θα πληρώσει από 1 λεπτό έως 10 ευρώ υψηλότερο ΕΝΦΙΑ.
• Το 5,8% των φυσικών προσώπων (περισσότεροι από 420.000 υπόχρεοι) θα πληρώσει επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ μεγαλύτερο φόρο.

• Το 3,8% των πολιτών (πάνω από 270.000 υπόχρεοι) θα κληθεί να καταβάλει ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι υψηλότερος κατά 50 ευρώ και άνω.

Έρχεται «μαύρος» Σεπτέμβρης για τις συντάξεις

Τριπλό  σοκ με περικοπές στις επικουρικές, «ψαλίδι» στα μερίσματα και εισφορά ασθενείας

Για τριπλό  σοκ με περικοπές στις επικουρικές, «ψαλίδι» στα μερίσματα και εισφορά ασθενείας από τον Σεπτέμβριο στις συντάξεις κάνει λόγο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».
Όπως σημειώνει, πρώτο σοκ είναι οι μειώσεις που φέρνει το νέο κύμα περικοπών στις επικουρικές που φτάνουν στο 47,5%, δεύτερο, τα μισά μερίσματα που θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου λόγω των αναδρομικών μειώσεων και τρίτο σοκ φέρνουν ισοδύναμα μέτρα που ψάχνει η κυβέρνηση για να επιστρέψει το ΕΚΑΣ, καθώς μία από τις προτάσεις που εξετάζονται είναι να μπει εισφορά ασθένειας 6% στις προνοιακές συντάξεις των 360 ευρώ που χορηγεί ο ΟΓΑ.
Ακόμη χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις στις επικουρικές που σε ετήσια βάση φτάνουν τα 1.650 ευρώ.
Τα ποσά που επανυπολογίστηκαν από το ΕΤΕΑ και θα πληρωθούν στις 2 Σεπτεμβρίου είναι μειωμένα έως και 138 ευρώ τον μήνα για μερίδα συνταξιούχων, ενώ μεσοσταθμικά οι περικοπές ανέρχονται στα 60-70 ευρώ.
Οι πιο μεγάλες είναι στους συνταξιούχους του πρώην επικουρικού των εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ), καθώς σχεδόν στην πλειονότητα των δικαιούχων οι περικοπές είναι πάνω από 30%.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων επαναφέρει την πρότασή του για έναρξη της περιόδου θήρας του αγριόχοιρου νωρίτερα

Επαναφέρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων την πρότασή του για έναρξη της περιόδου θήρας του αγριόχοιρου από την 1η Αυγούστου ή το αργότερο από τις 20 Αυγούστου, από την επόμενη κυνηγετική περίοδο.

Φυσικά αιτία και αφορμή για μία ακόμη χρονιά είναι οι τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες καλαμποκιού, αλλά και σταφυλιών από τις επιδρομές αγριόχοιρων που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί όπως υποστηρίζουν, εάν το κυνήγι είχε ξεκινήσει νωρίτερα.

«Έφυγε» ο καταγόμενος από το Κρυονέρι Πωγωνίου επιχειρηματίας Κώστας Μήτσης

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα λάβει χώρα την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 15:00 στη Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή στην πατρίδα του, στο Κρυονέρι Πωγωνίου, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ξενοδόχους, ο καταγόμενος από το Κρυονέρι Πωγωνίου Κωνσταντίνος Μήτσης δεν είναι πια κοντά μας.
Γεννήθηκε στο Κρυονέρι Πωγωνίου και σε ηλικία δέκα ετών, στην περίοδο του εμφυλίου, έφυγε και ύστερα από περιπέτειες, για να φτάσει στην Αθήνα να βρει την τύχη του.
Εργατικός και μεθοδικός κατάφερε να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.
Στην αρχή ως πωλητής ενδυμάτων στη συνέχεια έφτιαξε το πλεκτήριο στο Γαλάτσι και με αυτό σαν βάση μπήκε και μεγαλούργησε στον ξενοδοχειακό χώρο.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ, έχοντας στην ιδιοκτησία του, τον "Αδέσμευτο Τύπο" και την "Βραδυνή". 
Οι επιχειρήσεις του  Κωνσταντίνου Μήτση, είχαν πάντα ανοιχτές τις πόρτες σε εκείνους που έψαχναν εργασία.
Επιθυμία του να αναπαυθεί στο νεκροταφείο του χωριού του,  πλάι τους τάφους των γονέων του.Στον ξενοδοχειακό χώρο ήταν ο ιδρυτής της αλυσίδας Mitsis Hotels, με 20 και πλέον ξενοδοχειακές μονάδες στο χαρτοφυλάκιο της σ' όλη την Ελλάδα.
Ο Κωνσταντίνος Μήτσης φτάνει στην Αθήνα σε παιδική ηλικία, στα τέλη της δεκαετίας του 1940.
Στη μεταπολεμική ελληνική πρωτεύουσα που προσπαθεί να ορθοποδήσει και σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Μήτσης καταπιάνεται με μια σειρά από δουλειές ολοκληρώνοντας παράλληλα τη φοίτησή του στο 1ο Γυμνάσιο Αθηνών, σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, την Πλάκα.
Στους δρόμους της Αθήνας, με πνεύμα δυνατό, ανήσυχο και δημιουργικό, ο Κωνσταντίνος Μήτσης αφουγκράζεται, μαθαίνει και αρχίζει τη δική του επιχειρηματική πορεία.
Σε ηλικία μόλις 17 ετών ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας την πρώτη του βιοτεχνία, που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία.
Από την πρώτη κιόλας αυτή επιχειρηματική απόπειρα διαφαίνεται η επιτυχία, με αποτέλεσμα η βιοτεχνία να φτάσει να απασχολεί 170 άτομα, σε λιγότερα από δέκα χρόνια.
Σήμερα ο όμιλος επιχειρήσεων Mitsis δραστηριοποιείται στις εκδόσεις, την κλωστοϋφαντουργία, τα κατασκευαστικά και την οινοποιία.
Η καρδιά, όμως, των επιχειρήσεων χτυπάει στη φιλοξενία και τον τουρισμό.
Αφήνοντας πίσω τα όνειρα για μια καριέρα στο θέατρο και επιλέγοντας τον τομέα της φιλοξενίας από τα ναυτιλιακά, ο Κωνσταντίνος Μήτσης ανοίγει το 1978 το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας.
Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ramira στο νησί της Κω.
Είναι η πρώτη σελίδα, ο πρώτος σταθμός σε μια μεγάλη πορεία. Ακολουθούν ξενοδοχεία στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Αθήνα, τα Ιωάννινα και τα Καμένα Βούρλα.
Τα ξενοδοχεία χτίζονται και δημιουργούνται έχοντας διαφορετικό και μοναδικό χαρακτήρα το καθένα, αλλά η ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα διέπει τη λειτουργία τους: τα ξενοδοχεία πρέπει να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες τους μέσα από την ποιοτική διαμονή, τις προτάσεις για δραστηριότητες, τις άψογες εγκαταστάσεις, το προσεγμένο φαγητό πραγματώνοντας όλες τις διαστάσεις της πραγματικής ελληνικής φιλοξενίας.
Δείτε παλαιότερη συνέντευξη του Κώστα Μήτση στο timetv
«Στα ξενοδοχεία Mitsis ισχύει ο νόμος της συνεχούς προόδου» και ο Κωνσταντίνος Μήτσης με το πρωτοποριακό του πνεύμα και μέσα από τα ταξίδια του ανοίγει στην Ελλάδα το πρώτο all inclusive ξενοδοχείο.
Το ξενοδοχείο Ramira στην Κω συστήνει στον ελληνικό ξενοδοχειακό κόσμο ένα καινούργιο μοντέλο φιλοξενίας που μέχρι σήμερα εξελίσσεται μέσα από πρωτοποριακές υπηρεσίες και καινούργιες προτάσεις για δραστηριότητες και γευστικές απολαύσεις.
Τα ξενοδοχεία Mitsis σήμερα υποδέχονται περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη, στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη και φύλλα κάνναβης, βάρους (19,6) γραμμαρίων καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.
Συνελήφθησαν, στην Ηγουμενίτσα και στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 34, 36, 20 και 21 ετών, ιδιοκτήτης και υπεύθυνοι, κατά περίπτωση, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες - μπαρ), για ηχορύπανση. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανωτέρω, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου ενώ σε δύο περιπτώσεις στερούνταν και σχετικής άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων.
Συνελήφθη, στην Άρτα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 57χρονος ημεδαπός διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ), κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Συνελήφθη, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, μία 49χρονη ημεδαπή διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε χώρο οργανωμένης κατασκήνωσης (κάμπινγκ), κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνη, να λειτουργεί μουσική με ζωντανή ορχήστρα, χωρίς άδεια μουσικών οργάνων και έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 20χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε προανακριτικά, το απόγευμα της 24-08-2016, ο 20χρονος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, αφαίρεσαν από σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Στο πλαίσιο ερευνών και εξερεύνησης σε παραθαλάσσια έκταση του Νεοχωρίου Άρτας, εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δεκατέσσερα (14) δενδρύλλια κάνναβης φυτεμένα σε γλάστρες, ύψους έως 1,7 μέτρων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Συνάντηση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά

Στις 25 Αυγούστου 2016, μετά από αίτημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που είχε υποβληθεί  προφορικά κατά την επίσκεψη του Υπουργού στα γραφεία της πρόσφατα, κατά την παρουσίαση της ολοκληρωμένης μελέτης του ΕΜΠ για την Αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, αλλά και εγγράφως, αμέσως μετά την υποβολή του προφορικού αιτήματος, έγινε συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΣΕ, με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας.
Η ΠΣΕ, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για το έργο και τις δράσεις της  στα πολιτιστικά δρώμενα και τις παρεμβάσεις, που έχουν γίνει την τελευταία 5ετία για θέματα της Ηπείρου, των Ηπειρωτών και των αποδήμων.
Παράλληλα κατατέθηκε υπόμνημα με το πρόγραμμα των πολιτιστικών της εκδηλώσεων και δράσεων της διετίας 2016-2017, σύμφωνα με τις αποφάσεις, της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης του Απριλίου 2016 και του Δ.Σ.
Τέθηκε υπόψη του Υπουργού το αίτημα, για πάγια και μόνιμη χρηματοδότηση των πολιτιστικών οργανώσεων-αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών που ανήκουν στη δύναμη της, καθώς και των μεγάλων-συγκεκριμένων εκδηλώσεων της ΠΣΕ.
Επιπλέον ενημερώθηκε ο Υπουργός για το μόνιμο  οικονομικό πρόβλημα των πολιτιστικών αποδημικών οργανώσεων  και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την Πολιτεία και την Εφορία, καθώς και για τις προτάσεις της ΠΣΕ στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  Τρύφωνα Αλεξιάδη για επίλυση με νομοθετική ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων σε σχέση με την Εφορία και την Περιφέρεια Αττικής (κατατέθηκε όλη η σχετική αλληλογραφία και η πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που έχει υποβάλει)
Ακόμη επιβεβαιώθηκε η θέση της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, πώς φορέας και υπεύθυνο για την ολοκλήρωση του έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και πως πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αναστήλωσης και ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου.
Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστέιδης Μπαλτάς τόνισε πως ο προϋπολογισμός του Υπουργείου του, δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του Υπουργείου και ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν είναι αυτός που θα έπρεπε να είναι. Το Υπουργείο του, χρηματοδοτεί πάγιες και διαχρονικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις και φεστιβάλ, με μικρότερα ποσά σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν και μόνο κατά περίπτωση, εκδηλώσεις που κρίνονται και χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερης σημασίας και αξίας. Έτσι δήλωσε ότι θα στηρίξει με ικανοποιητική χρηματοδότηση την εκδήλωση της ΠΣΕ ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2017''.
Για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τις  πολιτιστικές αποδημικές οργανώσεις, σε σχέση με την Πολιτεία και την Εφορία θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, για να συντομευθεί λύση που θα ικανοποιούν τα αιτήματα, όπως αυτά έχουν κατατεθεί.
Δήλωσε ότι είναι ανειλλημένη υποχρέωση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, που θα γίνει με κάθε τρόπο και ήδη άρχισε να υλοποιείται το έργο, χωρίς επιμέρους διευκρινήσεις για τη θέση της ΠΣΕ επ΄αυτού.
Τέλος  δήλωσε ότι, διαχρονικά παρακολουθεί τη λειτουργία της ΠΣΕ, έχει άποψη για το έργο της και τις δράσεις της και για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τα προβλήματα Πολιτισμού και το πόσο σημαντική είναι η διεκδικητική και αναπτυξιακή της προσπάθεια για την Ήπειρο
Από την ΠΣΕ παρέστησαν, ο Πρόεδρος Γιώργος Δόσης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής και το μέλος του Δ.Σ.  Ελευθερία Σιαμέτη.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, κα Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξή της στο αθηναϊκό-μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων προανήγγειλε για τα τέλη Σεπτεμβρίου νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών.
«Με τον ανασχεδιασμό των τελευταίων μηνών, το πρόγραμμα - με τον ίδιο προϋπολογισμό - απευθύνεται σε 23.000 χιλιάδες ανέργους και όχι σε 16.000 που προβλεπόταν, αρχικώς» εξήγησε.
Στο εξής - σύμφωνα με την ίδια - όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, ενώ θα παρέχεται στο 50% των ωφελούμενων η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το 1/4 των ωφελούμενων και μόλις για δύο μήνες.
«Με το νέο σχεδιασμό, ο άνεργος που θα προσληφθεί, θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ, εν αντιθέσει με τον αρχικό, σύμφωνα με τον οποίο ο άνεργος θα λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος» πρόσθεσε.

Από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου τα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ανέφερε οι πιστώσεις των τραπεζικών λογαριασμών θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και πως η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα, το οποίο αναμενόταν να επιλυθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Ιόνια Οδός: Tα πρώτα 105 χμ. στην κυκλοφορία ως το τέλος του χρόνου

Tα πρώτα 105 χιλιόμετρα της Ιόνιας οδού αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία έως το τέλος του χρόνου, μετά την επιτάχυνση των απαλλοτριώσεων σε σημεία του νέου αυτοκινητόδρομου, που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα του 2009!
Με τις τελευταίες απαλλοτριώσεις καλύπτονται «τρύπες» στα εργοτάξια κοντά στην Αμφιλοχία, στο Κομπότι Αρτας, στον Ζηρό Πρέβεζας και στην περιοχή της Δωδώνης, που καθυστερούν τα ήδη έτοιμα τμήματα των 75 χμ. από τον Κουβαρά ώς τον κόμβο Αμφιλοχίας και των 30 χμ. από τη Φιλιππιάδα ώς το στρατόπεδο Παπαγεωργίου κοντά στα Γιάννενα.

Τα υπόλοιπα 90 χμ., που θα ενώσουν το Αντίρριο με την Εγνατία οδό, προβλέπεται να ολοκληρωθούν τμηματικά μέχρι το επόμενο φθινόπωρο.
Με τέσσερις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εξασφαλίστηκαν περίπου 1,3 εκατ. ευρώ για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες και να παραδώσουν τα ακίνητά τους για να ξεμπλοκάρουν τα έργα.
Με βάση τις συμβάσεις του 2007, οι απαλλοτριώσεις έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε έναν χρόνο, ενώ σε περίπτωση καθυστέρησης το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει τσουχτερές αποζημιώσεις.
Με τις συμπληρωματικές συμβάσεις, που επικυρώθηκαν από τη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013, οι εργολάβοι εξασφάλισαν 700 εκατ. ευρώ για χώρους που δεν είχαν παραδοθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα.
Οι απαλλοτριώσεις, λόγω της έλλειψης κτηματολογίου αλλά και των καθυστερήσεων στην εκδίκαση των υποθέσεων από τα δικαστήρια, αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» όλων των έργων.