Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Στον ακριτικό Δήμο Πωγωνίου τα πιο πολλά λουκέτα σε ΕΛ.ΤΑ.

Έντονη η διαμαρτυρία του Δημάρχου Κ. Καψάλη

Κλείνουν σε Δελβινάκι, Δολιανά, Κεφαλόβρυσο

«Δεν μπορεί πάντα ο πολύπαθος ακριτικός Δήμος Πωγωνίου ν’ αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο θύμα κάθε κρατικής περικοπής και να απογυμνώνεται ακόμη και από υπηρεσίες, άκρως απαραίτητες για τη διαβίωση όσων υπερηλίκων ακόμα διαμένουν στα χωριά μας».
Τα παραπάνω δήλωσε χθες ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης (φωτό) όταν ρωτήθηκε από τον «Π.Λ» να σχολιάσει τα λουκέτα σε 80 ΕΛ.ΤΑ της ελληνικής Περιφέρειας, τρία από τα οποία εδώ και δεκαετίες λειτουργούσαν σε τέσσερα κεφαλοχώρια του Δήμου Πωγωνίου. «Δεν μπορεί -είπε ο κ. Καψάλης- σχεδόν το 4% των ΕΛ.ΤΑ  που κλείνουν πανελλαδικά να προέρχονται μόνο από το Δήμο Πωγωνίου που μάλιστα εφάπτεται των συνόρων και οι κάτοικοί του πλέον θα αναγκάζονται για τις ταχυδρομικές τους ανάγκες (επιταγές, συστημένα, συντάξεις κ.α.) να ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν».
Όπως μας είπε ο κ. Καψάλης προ μηνός είχε απευθυνθεί στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ., κ. Κ. Μελαχροινό, όταν ακόμη φημολογούνταν ότι πρόκειται να κλείσουν γραφεία των ΕΛ.ΤΑ. και είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι η περιοχή του δεν θα θιγεί. Σήμερα όμως, δυστυχώς, βλέπουμε το αντίθετο. Άμεσα, είπε ο κ. Καψάλης, θα απευθυνθεί με έγγραφά του στα αρμόδια Υπουργεία και θα ζητήσει τη ματαίωση της απόφασης για λουκέτο στα τρία γραφεία των ΕΛ.ΤΑ., απαιτώντας τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
***
• Τα γραφεία που κλείνουν στο Ν. Ιωαννίνων: Δελβινακίου, Κεφαλοβρύσου Δολιανών (και τα τρία στον ακριτικό Δήμο Πωγωνίου!) Δερβιζιάνων και Βροσύνας  αλλά και δύο στο Ν. Άρτας, στα Άγναντα και στα Μηλιανά.

Η «Δωδώνη» πλήρωσε το 20% του Απριλίου

Ένα ακόμα βήμα προσέγγισης των κτηνοτρόφων έκανε η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».
 
Όπως έκανε γνωστό, χτες πιστώθηκε στους λογαριασμούς των παραγωγών – συνεργατών της ποσό ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 20%, του συνολικού εισκομιζόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος για τον Απρίλιο.
Επιπλέον αυτού, εξοφλήθηκαν όλοι οι παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος για το Μάιο μήνα, ενώ η εταιρία προχώρησε και στην ολική εξόφληση για τον μήνα Απρίλιο περισσοτέρων των 1000 παραγωγών της, οι οποίοι στους λογαριασμούς τους ήταν πιστωμένοι με μικρά χρηματικά υπόλοιπα.
Από τη διοίκηση της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας επισημαίνεται ό,τι «όπως είχε ανακοινώσει και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Δημήτρης Κάφαλης, η «Δωδώνης Α.Ε συνεχίζει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, την τμηματική καταβολή των οφειλών της προς τους παραγωγούς».
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων παραγωγών για τις προκαταβολές, αποκλειστικά για την προμήθεια ζωοτροφών, ενώ υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων είναι η 8η Αυγούστου.
Η κίνηση αυτή της «Δωδώνης» έρχεται μετά την απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη, να γίνει παρέμβαση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών από επιτροπή που θα συστήσει το συμβούλιο με τους κτηνοτρόφους.
Σκοπός είναι η δημοσιοποίηση του προβλήματος των πληρωμών στους παραγωγούς.
Πάντως, ήδη από την Παρασκευή στη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων στο εργοστάσιο, η διοίκηση είχε ανακοινώσει ότι θα πληρώσει τμηματικά τον Απρίλιο και τον Μάιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ρύθμιση αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων

Λύση σε ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων

Η σχετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων που ήταν πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων της χώρας είναι από χθες νόμος του κράτους.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ψήφιση Νόμου του ΥΠΕΚΑ, «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», που περιλαμβάνει και γενναίες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, δήλωσε τα εξής:
«Με τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει οριστική λύση σε ένα ακόμη χρόνιο πρόβλημα των κτηνοτρόφων.

Ποιοι θα υποβάλουν το Ε9 για την περιουσιακή τους κατάσταση

Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου κατά το προηγούμενο έτος, είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα.
Ειδικά για το έτος 2013, ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, βάσει των σχετικών διατάξεων (άρ.19 ν. 4110/2013), οι φορολογούμενοι οι οποίοι, κατά την 1.1.2013, έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά, μέχρι 15.9.2013, την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ("Υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9") , προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν.

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης από την Πρέβεζα, στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των Σουλιωτισσών που τον Δεκέμβρη του 1803 , κυνηγημένες από τον Αλή Πασσά προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό και να βρουν τραγικό θάνατο μαζί με τα παιδιά τους.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
8.00 Επαρση Σημαίας στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου
8.10 Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου
10.00 Ανάβαση στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου
10.15 Προσέλευση επισήμων στο χώρο του Μνημείου
10.40 Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων
10.45 Κατάθεση Στεφανιών
10.00 Αναπαράσταση της Θυσίας
Εθνικός Υμνος, Λήξη Τελετής
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο εκπαιδευτικός Κοσμάς Κοψάρης.
Μετά την λήξη της τελετής θα προσφερθούν αναψυκτικά στην πλατεία της Τ.Κ Καμαρίνας.

ΑΓΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνάντηση-κατασκήνωση νέων από όλο τον κόσμο από την Παρασκευή 2 έως τις 9 Αυγούστου

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 9 Αυγούστου, η συνάντηση-κατασκήνωση νέων από όλο τον κόσμο στους Αγιούς Πωγωνίου, με ομιλίες για κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα.

Από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014, η διάρκεια της νέας κυνηγετικής περιόδου

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τα τέλη έκδοσης και ανανέωσης των αδειών θήρας προς το Δημόσιο.

Με  υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το έτος 2013-2014, καθορίζεται από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014.
Δεν υπάρχουν ουσιαστικές μεταβολές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πέρα από το γεγονός, ότι κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι την 10η Μαρτίου 2014. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σπύρος Καλαφάτης, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την πλειονότητα των πολιτών, η ηγεσία του υπουργείου αποδέχθηκε την εισήγηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) να διατηρήσει σταθερά τα τέλη τόσο για τη Γενική όσο και για την Περιφερειακή και Τοπική άδεια κυνηγίου.

Άρτα: Τροχαίο με 5 νεκρούς και 4 τραυματίες μετά από σφοδρή μετωπική σύγκρουση

Νέα πολύνεκρη τραγωδία στο δρόμο καρμανιόλα!

Την Πέμπτη (01-08-2013) το μεσημέρι, στο 140,5ο χλμ της Εθνικής Οδού Άρτας -Αντιρρίου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό έναν 40χρονο ημεδαπό και επιβάτες έναν 84χρονο και μία 69χρονη, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 43χρονη ημεδαπή, στο οποίο επέβαιναν μία 31χρονη και τέσσερα ανήλικα παιδιά ηλικίας 3, 13, 15 και 16 ετών.
Αποτέλεσμα της σφοδρότατης σύγκρουσης ήταν να τραυματισθούν θανάσιμα η 43χρονη οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, η 31χρονη και ο 13χρονος, επιβάτες του ίδιου οχήματος, καθώς και οι δύο επιβάτες του πρώτου οχήματος (ηλικίας 84 και 69 ετών).
Επίσης σοβαρά τραυματίστηκαν ο 40χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος και τα τρία παιδία ηλικίας 3, 15 και 16 ετών, που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.
Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

 
 

ΙΕΡΟΜΝΗΜΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 2 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στο χωριό Ιερομνήμη  Πωγωνίου.

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η θεατρική παράσταση «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» του Γκαλθεράν Τζόρντι από την ομάδα «ΕΞΑΥΔΑ», την Παρασκευή 2 Αυγούστου

Η ομάδα «ΕΞΑΥΔΑ» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» στους Κουκλιούς Πωγωνίου, τη Παρασκευή 2 Αυγούστου  και ώρα 9:00 μ.μ..

Αρχίζουν την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, οι εκδηλώσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάργας, που είναι αφιερωμένες στα 100 Χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

Αρχίζουν την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, οι εκδηλώσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάργας, που είναι αφιερωμένες στα 100 Χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.  Δείτε  την αφίσα με τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού 2013.

Οι φετινές εκδηλώσεις αφιερώνονται στην ιστορική πόλη μας για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται και πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τον Ν.Ο. Πάργας.
Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας απαντάμε, για ένα ακόμα καλοκαίρι, με εκδηλώσεις οι οποίες ανεβάζουν τον πολιτιστικό αλλά και τον αθλητικό πήχυ της πόλης μας.
Στις συνεχόμενες προσπάθειες μας όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν άνθρωποι και φορείς που πίστεψαν σε εμάς , μας στήριξαν και μας στηρίζουν.
Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τον ναυταθλητισμό και τον πολιτισμό του τόπου μας.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το κληροδότημα Βασιλά για την ευγενική του χορηγία.
Επίσης την περιφέρεια Ηπείρου και την Π.Ε. Πρέβεζας, τους χορηγούς και όλους τους φίλους του Ν.Ο. Πάργας .
Τον δήμο Πάργας για την παραχώρηση του χώρου των εκδηλώσεων και του παταριού.
Και τέλος να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε την Διονυσία Δράκου που επιμελήθηκε την αφίσα μας.
Ναυτικός 'Ομιλος Πάργας