Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Χιλιάδες προσλήψεις ανέργων μέσω ΟΑΕΔ και στο ... βάθος εκλογές

Ανοίγουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις 52.553 ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε δήμους, περιφέρειες και φορείς του Δημοσίου, (νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.) μετά την υπογραφή των τριών σχετικών υπουργικών αποφάσεων, από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Οι ωφελούμενοι θα προσληφθούν για πέντε μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ η αμοιβή των ωφελούμενων, κυμαίνεται από 427 ευρώ, για τους νέους κάτω των 25 ετών, έως 490 ευρώ το μήνα.
Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014- 2015» και είναι στοχευμένη σε κοινωνικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, κυρίως μακροχρόνιους ανέργους και νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους.

Συνεχίζει την παράνοια η αντιπολίτευση παίζοντας εν όψει εορτών στη ... ρουλέτα το ΕΚΑΒ!!!

Γράφει η Νανά Ζαφειροπουλου

Φαίνεται ότι ακόμη και σε ένα μείζον θέμα όπως αυτό της άμεσης εξυπηρέτησης σε ένα περιστατικό υγείας, πρώτο ρόλο παίζουν οι...   "σταυροί" προτίμησης ...
Έλεος δηλαδή!!!
Το ΕΚΑΒ θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα και σε αυτή την ανάρτηση εκφέρω τη γνώμη μου ως ασθενής μιας και δεν είχα εκτός από μια φορά, καμιά βοήθεια από τον σταθμό που βρίσκεται στα Δολιανά, λόγω ολισθηρότητας (;) του δρόμου!!! 
Επικαλείστε τα παιδιά... και στο Δελβινάκι έχει παιδιά, αλλά εκεί υπάρχει κέντρο υγείας και στον Παρακάλαμο έχει παιδία και στο Καλπάκι επίσης.
Σταματήστε να παίζετε κ. Ντόντη και κοιτάξτε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα χωριά.

Τέλος να ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και δύναμη σε όλους.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τσάκισε τον ΠΑΟΚ και έβαλε "φωτιά" στην κορυφή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα διέλυσε με 3-0 τον ΠΑΟΚ χάρη σε γκολ των Λίλα (26'), Κοροβέση (73') και Μανιά (93') και ανέβηκε έκτος με 23 βαθμούς.
Στο 26' μακρινό σουτ από τον Λίλα η μπάλα σκάει μπροστά στον Γλύκο, περνάει πάνω από τα χέρια του και καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 για τον ΠΑΣ.
Στην κόντρα επίθεση στο 73' ο ΠΑΣ, ο Τσάβες με κάθετη μπαλιά βρίσκει τον Κοροβέση που με σουτ σκοράρει δεύτερη φορά.
Στο 93', τρίτο γκολ για τον ΠΑΣ με σουτ από τον Μανιά μετά από ασίστ του Μιχαήλ και το 3-0 είναι γεγονός.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Τσάβες (87' Μανιάς), Κοροβέσης (84' Ντάσιος), Ίλιτς (62' Ακόστα)

 ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος (31' Ιτάνζ), Κίτσιου (67' Παπαδόπουλος), Βίτορ, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Κάτσε, Γκολάσα, Σαλπιγγίδης, Περέιρα (77' Κουλούρης), Αθανασιάδης

Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης: «Πρωταρχικός στόχος η ορθή και βιώσιμη διαχείριση του υδάτινου πλούτου»

«Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η βελτίωση, παρακολούθηση και διασφάλιση της ορθής και βιώσιμης διαχείρισης του υδάτινου πλούτου», με τα παραπάνω λόγια η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά παρουσίασε τις δράσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση υδάτων Ηπείρου σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς στο πλαίσιο διευρωπαϊκών-συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Αφορμή στάθηκε, η διοργάνωση ημερίδας με θέμα «χωρικός σχεδιασμός-Διαχείριση υδάτινων πόρων» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «SUSTAINABLE MANAGEMENT OF WATER RESOURCES ΤΟ SAFE GUARDING DRINKIN GWATER» εν συντομία, «Waterguard», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013, στο οποίο συμμετέχει η Διεύθυνση υδάτων Ηπείρου με επικεφαλής εταίρο το Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, την Επαρχία του Taranto και τον Δήμο Gallipoli.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για την 9η/22-12-2014 Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Σας καλούμε στις 22 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00 π.μ.. στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 8ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη επί της διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου : «Υφιστάμενος Σταθμός Βάσης κινητής τηλεφωνίας, με κωδικό θέσης «ΙΟΑΝΝΙΝΑ (1000340).», στη θέση ύψωμα «Λυκοτόπι», στο Δήμο Ιωαννιτών Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.» . (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
2. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2014 -2020.. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, ώρα 12:30

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  22η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα  Δευτέρα  & ώρα 12:30  το μεσημέρι  στο Δημαρχείο-ΚΑΛΠΑΚΙ.
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ανάθεση σε λογιστή για τακτοποίηση φορολογικών εκκρεμοτήτων και σύνταξη φορολογικών δηλώσεων-ΦΑΠ του Κληροδοτήματος Παναγιώτη Καρέτσου.
2. Περί ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του κληροδοτήματος Παναγιώτη Καρέτσου έτους 2014.
3. Σχετικά με γνωμοδότηση δικηγόρου για υπόθεση του μισθωτή κ. Τζίνη Κων/νου  διαμερίσματος κληροδοτήματος Παναγιώτη Καρέτσου.
4. Περί ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του κληροδοτήματος Αγίου Κοσμά έτους 2014.
5. Σχετικά με διανομή χρημάτων για το έτος 2014 σε άπορους Βησσανιώτες  από το Κληροδότημα Αναστασίου Ιλαρίδη.
6. Κατάρτιση σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Πωγωνίου και ΝΠΔΔ του,  έτους 2015.
7. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις  13-01-2015 ενώπιον του 2ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου  Ιωαννίνων που αφορά προσφυγή για αναγνώριση προϋπηρεσίας  των Φωτοπούλου Αγνής κ.λ.π.(συν.8) κατά του Δήμου Πωγωνίου.
8. Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2014 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Ερυθραίας, για πλαστογραφία

Συνελήφθησαν, χθες (17.12.2014) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Ερυθραίας, ηλικίας 26, 40 και 42 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι τρεις άνδρες επέδειξαν δελτία αιτήσαντος ασύλου, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν πλαστά.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος 26χρονου υπηκόου Ερυθραίας στoν Κατσικά Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 25 και 39 ετών 

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, υπόθεση ληστείας σε βάρος 26χρονου υπηκόου Ερυθραίας, που είχε γίνει το βράδυ της 14-12-2014 στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 25 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία.
Πιο αναλυτικά, το βράδυ της 14-12-2014, οι δύο δράστες, αφού επιβίβασαν τον 26χρονο από την πόλη των Ιωαννίνων, με τη θέλησή του, σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, τον μετέφεραν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Κατσικά και με τη χρήση σωματικής βίας, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (2.400) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια τον εγκατέλειψαν στο σημείο και διέφυγαν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά. 

Η Digea αναβάλει την τελευταία στιγμή το πέρασμα στην ψηφιακή τηλεόραση σε περιοχές της Ηπείρου, σε νησιά Ιουνίου, τη Δυτική Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία

Ποίες περιοχές επηρεάζονται
Σε συνολικά 22 από τα 29 κέντρα εκπομπής!

Με δελτίο τύπου η Digea ενημερώνει τους τηλεθεατές των περιοχών του αναλογικού switch off της 19ης Δεκεμβρίου (Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, νησιά Ιουνίου, Δυτική Ελλάδα) ότι το ψηφιακό σήμα θα είναι διαθέσιμο σε μόλις επτά από τα 29 κέντρα εκπομπής, που προβλέπονταν αρχικά!
Η αιτιολογία που προβάλλει η Digea είναι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στις περιοχές πολλών κέντρων εκπομπής, κάτι βέβαια που ήταν αναμενόμενο από πολλούς.
Συγκεκριμένα, το ψηφιακό σήμα θα καλύψει τις περιοχές των κέντρων εκπομπής Ακαρνανικά, Αίνος, Παντοκράτορας, Λιγγιάδες, Μεταξάς, Κλεισούρα και Κέλλη, τα οποία είναι και τα βασικά κέντρα εκπομπής των αντίστοιχων SFN, ενώ όλα τα υπόλοιπα - και μικρότερα - κέντρα εκπομπής και οι κάτοικοι που καλύπτονται από αυτά θα πρέπει να περιμένουν μία νέα ημερομηνία.

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις σε δικαιούχους παραγωγούς την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου

Ο ΕΛΓΑ πρόκειται να καταβάλλει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς 13.710 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις, ύψους περίπου 17,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το 2014.
Οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπελοειδή, οπωροφόρα δένδρα, σανοδοτικά φυτά, σιτηρά, πατάτες και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Η κατανομή των ποσών στους νομούς της Ηπείρου είναι η εξής:
ΑΡΤΗΣ: 241.908,19
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 58.748,75
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 150.413,20

ΠΡΕΒΕΖΗΣ: 92.249,11

Κάλαντα και Χριστουγενιάτικα τραγούδια έψαλλαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Σιαράβα, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ιωαννίνων

Κάλαντα και Χριστουγενιάτικα τραγούδια έψαλλαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Σιαράβα, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, ώρα 10:45 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60