Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Συνέντευξη του κ. Ζηκόπουλου Σταύρου στο www.tzourlakos.com/ για τη μελέτη του και το Εκθεσιακό Κέντρο Πωγωνίου

 


Συνέντευξη του κ. Ζηκόπουλου Σταύρου στο www.tzourlakos.com/ για τη μελέτη του και το Εκθεσιακό Κέντρο Πωγωνίου.

Αδελφότητα Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου: Αναβάλλονται οι εκλογές για την εκλογή νέου Δ.Σ., λόγω κορονοϊού


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι της Αδελφότητας,

Με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία όλων μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Οι επερχόμενες εκλογές για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένες εντός τους μήνα Νοεμβρίου αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία, του ιδιαίτερα μικρού χώρου στέγασης των γραφείων της Αδελφότητας αλλά και των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για την αναστολή δημόσιων  συναρθροίσεων στην περιφέρεια Αττικής.

Αναμένουμε όπως όλοι το πέρας των μέτρων και τις νεότερες εξαγγελίες, ώστε να σας ενημερώσουμε εκ νέου για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη όλα αυτά τα 3 χρόνια και ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και υγεία.

 

Με εκτίμηση,

ΔΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Η δολοφονία του εθνομάρτυρα βορειοηπειρώτη Κων/νου Κατσίφα ήταν προμελετημένη

 


Εν Δελβινακίω τη 30η Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΕΟΔΥ: Εννέα θάνατοι σήμερα, 1.678 νέα κρούσματα

 


25  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εννέα νέοι θάνατοι, 1.678 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.678 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 91 συνδέονται με συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 40929, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4137 (10.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13493 (33.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

140 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 37 (26.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 635 θανάτους συνολικά στη χώρα. 241 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Φιλιππιάδας, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου από τις 8:00 έως τις 18:00

 


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Φιλιππιάδας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Φιλιππιάδας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ιστών οδοφωτισμού του εν λόγω κόμβου.

Ειδικότερα, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου από τις 08:00 έως τις 18:00 θα ισχύσει αποκλεισμός του κλάδου εξόδου του κόμβου από τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Φιλλιπιάδα, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί επιθυμούν να ειξέλθουν του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση προς Φιλιππιάδα, με τη χρήση κατάλληλων προειδοποιητικών σημάνσεων θα ενημερώνονται έγκαιρα, προκειμένου να εξύθουν από τον προηγούμενο κόμβο (Α/Κ Άρτας) και μέσω της Παλαιάς εθνικής Οδού και τη χρήση κατευθυντήριων σημάνσεων, να οδηγούνται έως την πόλη της Φιλιππιάδας.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη  σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

Τριάντα έξι δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (49.370) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(601) παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(399) στην Αττική,

  (53) στη Θεσσαλονίκη,

  (50) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

  (50) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (16) στη Θεσσαλία,

  (13) στη Δυτική Μακεδονία,

  (10) στην Ήπειρο και

  (10) στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.529) σχετικές παραβάσεις.

(61) παραβάσεις και (12) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (18) καταστήματα, από τα οποία (7) στην Αττική, (4) στην Πελοπόννησο, (3) στο Νότιο Αιγαίο, (2) στη Στερεά Ελλάδα και από (1) σε Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.144) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (97) άτομα.

(18) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία από (4) σε Αττική και Πελοπόννησο, (3) στην Κεντρική Μακεδονία, από (2) σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Κρήτη και από (1) σε Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (253) σχετικές παραβάσεις.

(1.684) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (1.679) διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και (5) των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(680) στην Αττική,

(183) στη Θεσσαλονίκη,

(160) στην Κεντρική Μακεδονία,

(138) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(112) στη Στερεά Ελλάδα,

  (90) στα Ιόνια Νησιά,

  (72) στη Θεσσαλία,

  (43) στην Κρήτη,

  (43) στη Δυτική Ελλάδα,

  (41) στο Νότιο Αιγαίο,

  (38) στη Δυτική Μακεδονία,

  (37) στην Πελοπόννησο,

  (36) στην Ήπειρο και

  (11) στο Βόρειο Αιγαίο

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (33.222) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (33.194) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (28) των (300) ευρώ.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (237) σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθησαν σε περιοχή της Πρέβεζας τρεις ημεδαποί ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο

 


Κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και παραβάσεις περί όπλων

 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πρέβεζας, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τρεις ημεδαποί ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 31χρονο, 33χρονο και 38χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη επιπλέον ακόμη ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι, ο 31χρονος και ο 33χρονος μετέβησαν σε επαγγελματικό χώρο του 38χρονου που βρίσκεται σε περιοχή της Πρέβεζας, όπου συνεπλάκησαν μαζί του, λόγω οικονομικών διαφορών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 38χρονου.

Κατά την αποχώρηση του 31χρονου και του 33χρονου από το σημείο του επεισοδίου και ενώ είχαν επιβιβαστεί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο 38χρονος πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγητικό όπλο τραυματίζοντάς τους.

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου στην συνέχεια ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύεται.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας αναζητήθηκε και συνελήφθη ο 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του κυνηγητικού όπλου που χρησιμοποίησε ο 38χρονος.

Από το σημείο του επεισοδίου κατασχέθηκαν το όπλο, δύο κάλυκες και οκτώ (8) φυσίγγια.

Ο 38χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλλετ

 


Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

 

Αυξημένο θα είναι φέτος το ανώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο θα διατεθεί σε περισσότερο νοικοκυριά αφού θα επιδοτείται πλέον εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο και το υγραέριο. Για το πέλλετ και τα καυσόξυλα η επιδότηση θα χορηγείται μόνο σε οικισμούς κάτω των 2.500 κατοίκων.

Ειδικότερα με βάση τις ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη το ανώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να αυξηθεί στα 600 ευρώ από 350 ευρώ που ήταν κατά την περυσινή χειμερινή περίοδο ενώ το κατώτατο ύψος του επιδόματος θα παραμείνει αμετάβλητο στα 80 ευρώ. Παράλληλα, εκτός από την αύξηση του επιδόματος και τις νέες κατηγορίες καυσίμων που θα επιδοτούνται αλλάζει φέτος και το σύστημα υπολογισμού του επιδόματος στους δικαιούχους.

Το υπουργείο Οικονομικών θα εφαρμόσει ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε μελέτη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα (διαστάσεων 750μΧ750μ), ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Έτσι θα προκύπτουν και οι ανάγκες για θέρμανση οι οποίες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με το υψόμετρο, την απόσταση από τη θάλασσα και άλλες παραμέτρους. 

Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται επίδομα των 534 ευρώ

 


Νέα μέτρα για τους εργαζόμενους


Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους είναι τα εξής:

1ον. Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας. Συνεπώς είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

2ον. Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή ανά την επικράτεια, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών που είναι πληρωτέες τον μήνα Νοέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης.

3ον. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους.

4ον. Επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν και λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, κατά δύο μήνες.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αναλυτικά τα νέα μέτρα για κάθε τομέα και δραστηριότητα

 


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κινδύνων κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ξεχωριστά για κάθε τομέα και δραστηριότητα.

Με τα νέα μέτρα, ισχύουν τα εξής κατά τομέα:

1) Γυμναστήρια - Αθλητισμός

Επίπεδο Α - επιτήρησης (κίτρινο):

Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού των αθλούμενων ανά εγκατάσταση, ενώ σε ισχύ παραμένουν οι εξειδικευμένες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, στο επίπεδο Α, προβλέπονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό, αλλά και για το κοινό κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου καθώς και στην ομαδική άσκηση. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στην ατομική άθληση (π.χ. διάδρομος, βάρη) με τήρηση απόστασης 2μ. Επίσης, θα πρέπει να τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 10 τ.μ.

Επίπεδο Β - υψηλού κινδύνου (κόκκινο):

Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους, χωρίς προπονητή. Επίσης, επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε ανοιχτές εγκαταστάσεις και για συγκεκριμένα αθλήματα, όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοιχτή θάλασσα), ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια, στο επίπεδο Β, αναστέλλεται κάθε λειτουργία τους.

Σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων, επιτρέπονται μόνο της Α' Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League & Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA.

2) Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα υπαίθρια μουσεία τόσο στο επίπεδο Α (κίτρινο) όσο και το επίπεδο Β (κόκκινο) προβλέπεται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Για τα κλειστά μουσεία, στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπονται τα εξής: 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων και 1 άτομο ανά 15τ.μ. ενώ οι ομαδικές ξεναγήσεις επιτρέπονται έως 10 άτομα.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο), η λειτουργία των κλειστών μουσείων αναστέλλεται.

Νόσος Πάρκινσον: Καλύτερη θεραπεία στο σπίτι με εξελιγμένες φορητές συσκευές

 


Καλύτερη θεραπεία της νόσου Πάρκινσον υπόσχονται εξελιγμένες, φορητές ιατρικές συσκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται στο σπίτι και αξιολογούν αντικειμενικά τα κινητικά συμπτώματα των ασθενών.

Η χρήση τους αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν μέσω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, αφού επιτρέπει στον ιατρό να παρακολουθεί εξ αποστάσεως την πορεία των ασθενών τους και να προσαρμόζει ανάλογα την θεραπεία.

Οι έως τώρα κλινικές μελέτες με τις συσκευές αυτές δείχνουν ότι έχουν υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας. Αναλόγως με το σύμπτωμα που αξιολογείται, η αποτελεσματικότητα κυμαίνεται από 85% έως και 95%.

Όπως εξηγεί ο Nευρολόγος Παναγιώτης Ι. Ζήκος, υπεύθυνος του Ιατρείου Νόσου Πάρκινσον & Συναφών Διαταραχών του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και του Κέντρου Πάρκινσον & Διαταραχών Μνήμης Γαλατσίου, υπάρχουν δύο ειδών φορητές συσκευές για την αξιολόγηση των ασθενών: το Parkinson-Holter, το οποίο τοποθετείται στη ζώνη του ασθενούς για επτά ημέρες, και το PDMonitor το οποίο μπορεί να έχει ο ασθενής στο σπίτι του όσο καιρό επιθυμεί.

Το Holter

Το Holter για τη νόσο Πάρκινσον είναι μία συσκευή σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, την οποία χρησιμοποιεί ο ασθενής για λίγες ημέρες και την επιστρέφει στον ιατρό για ανάλυση. Ο ασθενής την φορά στη ζώνη του κάθε πρωί, ενώ το βράδυ τη βγάζει για να την φορτίσει. Τη συσκευή ρυθμίζει αρχικά ο γιατρός, εισάγοντας τα στοιχεία και τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά του ασθενούς.

Αμέσως μετά την ενεργοποίησή του, το Holter αρχίζει να καταγράφει τα κινητικά συμπτώματα του ασθενούς, όπως τη βραδυκινησία, την υπερκινησία, την ακινησία, τις πτώσεις, το freezing. Διαθέτει επίσης πλήκτρο το οποίο πατά ο ασθενής κάθε φορά που παίρνει τα φάρμακά του.