Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Οδηγίες για την πρόληψη μετάδοσης της ευλογιάς σε αιγοπρόβατα από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο των ενεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει για την εμφάνιση κρουσμάτων ευλογιάς στην χώρα μας, και για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι κτηνοτρόφοι για να προληφθεί η μετάδοση της ασθένειας.
Στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα της νόσου, ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, περί τα 49 κρούσματα (εστίες) στην χώρα μας (Νομός Έβρου, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Λέσβου, Ροδόπης).
Επισημαίνεται ότι ο ιός της ευλογιάς του προβάτου, δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο (δεν είναι ζωοανθρωπονόσος). Όμως, είναι μια πολύ επικίνδυνη μεταδοτική ασθένεια των ζώων, που εμφανίστηκε ξανά στην χώρα μας και απειλεί τα αιγοπρόβατα.
Οι κτηνοτρόφοι που θα υποπτευθούν ότι τα ζώα τους μπορεί να έχουν κολλήσει ευλογιά, θα πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με την τοπική Κτηνιατρική Αρχή και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των Δημοσίων Κτηνιάτρων. Τα κοπάδια ολόκληρης της περιοχής μπορεί να κινδυνεύουν.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο άτομα στη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες

Συνελήφθησαν χθες (02-11-2013) το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, 20 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή φωτοβολίδων και κροτίδων.
Αναλυτικότερα, πριν την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Σ. Γιάννινα – ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων σε φιλάθλους που προσέρχονταν στο γήπεδο, σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερόμενων, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο φωτοβολίδες και δύο αυτοσχέδιες κροτίδες.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 17:30

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Τετάρτη  4 Δεκεμβρίου  2013   και ώρα  17.30.  Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  Καλπάκι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ].

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.    Μεταβολές Σχολικών Μονάδων.
2.    Διαγωνισμός προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών.
3.    Αναμορφώσεις προϋπολογισμού έτους 2013 – Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος έργων έτους 2013. 
4.    Κατανομή ΣΑΤΑ  έτους 2013.
5.    Τροποποίηση απόφασης Δ.Σ. 221/2013 «Περί επιβολής τελών ύδρευσης έτους 2014».
6.    Τροποποίηση απόφασης Δ.Σ. 150/2012 «Περί έγκρισης διάθεσης θέσεων στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης των μαθητών των ΕΠΑ.Σ».
7.    Κατανομή επιχορήγησης ΥΠΕΣΔΔΑ, για λειτουργικές δαπάνες σχολείων.
8.    Έγκριση 5ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δολιανών»
9.    Έγκριση 2ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Νεγράδων»
10.   Επί αιτήσεως Τσακτσίρα Κων/νου για χορήγηση παράτασης υλοτομίας καυσοξύλων του λατομείου μαρμάρων στη θέση«Σκάλα-Ψάρι» Τ.Κ. Λάβδανης.
11.   Επί αιτήσεως Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερομνήμης.
12.   Επί αιτήσεων. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Θα πληρώνουν όσοι έφεδροι δεν επιστρέψουν τζάκετ και πουλόβερ

Νέα τακτική θα εφαρμόσει από δω και πέρα το Γενικό Επιτελείο Στρατού για όσους εφέδρους δεν επιστρέφουν το τζάκετ και το πουλόβερ που τους δόθηκε κατά την κατάταξή τους.
Τα νέα σφιχτά δημοσιονομικά της χώρας οδήγησε το ΓΕΣ να υιοθετήσει αυτή την τακτική προκειμένου να μην σημειώνονται ελλείψεις στο ρουχισμό των νεοσύλλεκτων καθώς τα κονδύλια που διαθέτει πλέον είναι περιορισμένα.
Όσοι επιστρέφουν το τζάκετ και το πουλόβερ σε καλή κατάσταση που δύναται να χρησιμοποιηθούν εκ νέου θα δίνονται για καθάρισμα και στη συνέχεια θα ξαναχορηγούνται σε άλλους νεοσύλλεκτους.
Όσοι φαντάροι που παίρνουν απολυτήριο δηλώσουν ότι επιθυμούν να τα κρατήσουν ή ότι τα έχασαν θα πληρώνουν περίπου 22 ευρώ για το πουλόβερ και 35-40 ευρώ για το τζάκετ.
Αν τώρα τα παραπάνω είδη ρουχισμού είναι σε κακή κατάσταση τότε θα παραδίδονται, δεν θα ξαναχορηγούνται αλλά ούτε και ο έφεδρος θα τα πληρώνει.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που συνιστούσαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή

Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί εννέα (9) περιπτώσεις διαρρήξεων σε καταστήματα και σπίτια, από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και είδη διατροφής και ρουχισμού
 Σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμούσε επίσης ένταλμα δικαστικής Αρχής για ληστεία και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν άμεσα χθες (02-12-2013) το μεσημέρι στην Κορώνη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 25 ετών, οι οποίοι συνιστούσαν εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η σύλληψη των δραστών είναι απότοκος ενδελεχούς έρευνας και συντονισμένων αναζητήσεων του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών και οδήγησαν στην άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό των δραστών.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες εντόπιζαν κατοικίες και καταστήματα, την ώρα που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες και αφού τις διερρήγνυαν, ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να μεταφερθούν εύκολα.
Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι εισέρχονταν στα σπίτια και τα καταστήματα, κυρίως νυκτερινές ώρες, παραβιάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών των θυρών εισόδου ενώ επικεντρώνονταν στις κλοπές μικρών χρηματικών ποσών, ειδών ρουχισμού, τροφίμων και ηλεκτρονικών συσκευών.
Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι, η παραπάνω ομάδα κατά το τελευταίο τετραήμερο, είχε διαπράξει επτά διαρρήξεις σπιτιών και εξοχικών κατοικιών και δύο διαρρήξεις καφενείων, σε χωριά της Πρέβεζας (συγκεκριμένα στο Χειμαδιό, στον Βράχο, στην Λυγιά, στα Ριζά και στο Καναλλάκι).
Από τον έλεγχο των στοιχείων του 25χρονου συλληφθέντα διαπιστώθηκε επίσης ότι διωκόταν για να συλληφθεί, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου για ληστεία καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας και Θεσσαλονίκης.
Οι δράστες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους και σε άλλα αδικήματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Άρτα: Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, ηλικίας 28, 32 και 34 ετών για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας
Κατασχέθηκαν επτά (7) φιξάκια ηρωίνης, χάπια και μία ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθησαν, χθες (02-11-2013) το μεσημέρι στην Άρτα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 28, 32 και 34 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη πόλη της Άρτας.
Ειδικότερα, μετά από πληροφορία για άτομα που διακινούν ποσότητες ηρωίνης στην πόλη της Άρτας, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι ένας 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω διότι αποπειράθηκε να πουλήσει ποσότητα ηρωίνης στον 32χρονο συλληφθέντα.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο φιξάκια ηρωίνης, βάρους (1,18) γραμμαρίων και
τρία κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 28χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
πέντε φιξάκια ηρωίνης, συνολικού βάρους (8,36) γραμμαρίων.
έξι χάπια άγνωστης προέλευσης.
μία ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα ηρωίνης.
δύο σουγιάδες και πλαστικές κάρτες με υπολείμματα ηρωίνης.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας, προσήλθε στο σπίτι και ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη, καθώς πάνω του βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

GPO: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές.
Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,4% (20,5% Οκτώβριο)
ΝΔ: 20% (21%)
Χρυσή Αυγή: 8,4% (7,8%)
ΚΚΕ: με 5,9% (6%)
ΠΑΣΟΚ: 5,8% (6%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,2% (4,5%)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4% (4,2%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,2%
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα: 1,2% (1%).
Άλλο Κόμμα: 4,1% (4,3%)
Αποχή: 3,6% (7%)
Λευκό/άκυρο: 2,3% (3%)
Αδιευκρίνιστη: 17,9% (13,6%).
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές:
ΣΥΡΙΖΑ: 20%
ΝΔ: 19,2%
Χρυσή Αυγή: 8%
ΚΚΕ: 5,8%
ΠΑΣΟΚ: 5,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,4%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,6%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,4%
Άλλο Κόμμα: 6,1%
Λευκό/άκυρο: 1,6%
Δεν θα ψηφίσει: 3,7%
Αδιευκρίνιστη: 19,8%
Στην ερώτηση "ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;", τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 40,5% (44,4%) των ερωτηθέντων, έναντι 27,7% (30,4%) που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.
Κανέναν από τους δύο απαντάει το 29,9% (22,7%) των ερωτηθέντων.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  3η Δεκεμβρίου 2013, ημέρα   Τρίτη & ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1.Περί ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «Εφοροεπιτροπεία Εθνικών Κληροδοτημάτων  Κοινότητας Βασιλικού».
2.Ανάθεση σε λογιστή για τη σύνταξη και υποβολή φορολογικών δηλώσεων  και υποχρεώσεων του Κληροδοτήματος Bασιλικού . 
3.Ανάθεση σε δικηγόρο για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των  λοιπών Κληροδοτημάτων Βασιλικού και την παροχή γνωμοδοτήσεων για θέματα κληροδοτήματος Βασιλικού.  
4.Περί ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «Αγίου Κοσμά» .
5.Ανάθεση σε λογιστή για τη σύνταξη και υποβολή φορολογικών δηλώσεων  και υποχρεώσεων του Κληροδοτήματος Αγ. Κοσμά .
6.Ανάθεση σε λογιστή για τη σύνταξη και υποβολή φορολογικών δηλώσεων  και υποχρεώσεων του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» .
7.Ανάθεση σε λογιστή για τη σύνταξη και υποβολή φορολογικών δηλώσεων  και υποχρεώσεων του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ».