Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Εμποροπανήγυρη στο Δήμο Ζίτσας

Ανεβάζει τον πήχη ο Δήμος Ζίτσας  προσπαθώντας να αναβαθμίσει την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη που γίνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στην θέση «ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ».
 Σήμερα  29/6/15 στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφιστεί η κανονιστική πράξη λειτουργίας της εμποροπανήγυρης  που προτείνει η Επιτροπή ποιότητας Ζωής.
Στην νέα κανονιστική ο Δήμος παραχωρεί την Διοργάνωση σε Ιδιώτη ο οποίος θα μειοδοτήσει ως προς  την εκμετάλλευση της διοργάνωσης με ανώτατη τιμή τα 225€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Στις υποχρεώσεις του διοργανωτή είναι:
H κατασκευή των περιπτέρων με εκθεσιακού τύπου βραδύκαυστη τέντα 7.500 τμ,
Tο δάπεδο θα είναι μονωμένο και καλυμμένο με άκαυστα υλικά και στεγανοποιημένο περιμετρικά ώστε να είναι πλήρως εξασφαλισμένοι οι έμποροι και οι επισκέπτες.
Η φύλαξη,
Η καθαριότητα ,
Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση βάσει Ευρωπαϊκών οδηγιών και κανόνων
Οι τουαλέτες (που στην πρόβλεψη είναι πολύ λίγες 4 χημικές και 2 ντούζ),
Η διαφήμιση,
Η κατανομή των εμπόρων και κάθε αστική ή άλλη ευθύνη είναι όλα υποχρέωση του διοργανωτή.
Ο δήμος παρέχει τον χώρο και τις ηλεκτρικές παροχές.
Επίσης  ο διοργανωτής είναι υπεύθυνος  για την πληρότητα 550 θέσεων και 20 ψησταριών σε περίπτωση μη πληρότητας τότε υποχρεούται να καταβάλει το αναλογούν αντίτιμο στο Δήμο.
Η τιμή χρήσης χώρου προς τον Δήμο  για το κάθε περίπτερο ορίζεται στα 280 €, 330 € για τα γωνιακά περίπτερα, 550 € για κάθε χαλβαδοπωλείο-ζαχαρώδη και  1500€ για κάθε ψησταριά.
Βέβαια ο πήχης ανεβαίνει ως και προς τους συμμετέχοντες εμπόρους  μιας και τα δικαιολογητικά είναι αρκετά περιλαμβάνοντας από ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα μέχρι και κάτοψη και έγκριση από μηχανικό για την λειτουργία των ειδών υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Το Λούνα πάρκ  τηρώντας τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις  θα βγεί σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης  40.000€.

37χρονος βρέθηκε πνιγμένος σε πηγάδι στο Τέροβο

37χρονος βρέθηκε πνιγμένος σε πηγάδι στην αυλή του σπιτιού του στο Τέροβο Ιωαννίνων.
Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν πρόκειται για ατύχημα, αν και οι περισσότερες ενδείξεις συγκλίνουν στο ενδεχόμενο της αυτοχειρίας με δεδομένο πως υπήρχε και ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, ενώ το άψυχο σώμα του 37χρονου μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή.

Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Μάθε που ψηφίζεις
Στις κάλπες 108.371 νέοι 
Θα πρέπει να προσέλθει το 40% των ψηφοφόρων

Στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Έτσι, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές οι ετεροδημότες ψήφιζαν σε προκαθορισμένα εκλογικά τμήματα ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (π.χ. οι Θεσσαλονικείς που ζουν στην Αθήνα ψήφιζαν στη Νέα Σμύρνη), την Κυριακή θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών.
Οι τελευταίοι απλά θα πρέπει να μάθουν για το νέο εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίσουν.
Δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους έχουν οι ετεροδημότες που έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση έως την 30η Απριλίου 2015, καθώς το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί µε βάση τους εκλογικούς καταλόγους της β΄ αναθεώρησης 2015, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις μεταβολές που έχουν συντελεστεί έως εκείνη την ημερομηνία.

Ανοίγουν την Πέμπτη οι τράπεζες για τις συντάξεις

Από την Πέμπτη θα είναι σίγουρα ανοιχτές οι τράπεζες για να μπορούν να πάρουν χρήματα οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, γίνεται προσπάθεια μήπως αυτό σταθεί δυνατό από την Τετάρτη. 
Τα καταστήματα που θα εξυπηρετούν τους συνταξιούχους θα είναι: 250 της Εθνικής Τράπεζας, 250 της Πειραιώς, 150 της Eurobank και 200 της Alpha Bank.
Σε αυτά, οι συνταξιούχοι δεν θα μπορούν να πάρουν το ποσό της σύνταξής τους ολόκληρο, αλλά σωρρευτικά από 60 ευρώ για κάθε ημέρα έως τότε. Κάτι που θα πρέπει να σημειωθεί ότι ισχύει μόνο για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δηλαδή, αν κάποιος άλλος πολίτης δεν κάνει ανάληψη 60 ευρώ μία ημέρα, δεν σημαίνει ότι την επόμενη μπορεί να «σηκώσει» 120 ευρώ.
Στις επίμονες ερωτήσεις των οικονομικών συντακτών για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, η επίσημη απάντηση ήταν πως αυτό θα συμβεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα.
Γίνεται όμως συζήτηση με τις τράπεζες για το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, αλλά για περιορισμένο είδος συναλλαγών. 
Επίσης, οι ελληνικές αρχές αφήνουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας για ενίσχυση του ELA στην επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αν αυξηθεί η έκτακτη χρηματοδότησης, τότε μπορεί και να ανέβει πάνω από τα 60 ευρώ το όριο για τις αναλήψεις.

Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου

Το ερώτημα που τίθεται στο ψηφοδέλτιο είναι:

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;
Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).

Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ

Εγκρίνεται / ΝΑΙ»

Στις ΔΟΥ θα πληρωθούν κανονικά οι δόσεις στην εφορία


Δε θα ισχύσουν ποινές
Και μετρητά χωρίς κανένα όριο δέχεται η εφορία

Η κυβέρνηση και ενώ περικόπτει τα όρια αναλήψεων, για να εισπράξει το δημόσιο την ίδια στιγμή δέχεται πληρωμές με μετρητά χωρίς όριο, αλλά  καταργεί προσωρινά και το όριο των 250 ευρώ που ίσχυε που δέχονταν τα ταμεία των ΔΟΥ!
Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία καταλαμβάνει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα ιδρύματα έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες/επιχειρήσεις ότι:
Για υποχρεώσεις καταβολής-βεβαιωμένων ή/και ρυθμισμένων οφειλών που καθίστανται απαιτητές σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύνανται να πραγματοποιούνται πληρωμές ηλεκτρονικά μέσω web/internet banking, phone banking, μέσω αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ΑΤΜ’s), με καταβολή μετρητών στα ΕΛ.ΤΑ. ή εναλλακτικά με καταβολή μετρητών (χωρίς όριο) ή με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κλπ) στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Κανονικά τα επιδόματα ανεργίας και οι άλλες παροχές του ΟΑΕΔ

Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή οι πληρωμές

Κανονικά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα επιδόματα ανεργίας και οι άλλες παροχές του ΟΑΕΔ, τόνισε  η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κ. Μαρία Καραμεσίνη καθησυχάζοντας τους ανέργους.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, θα πιστωθούν:
·Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 οι λογαριασμοί των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας,
·Από την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 τα επιδόματα αφερεγγυότητας, επιδόματα ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, τα φοιτητικά βοηθήματα, οι πληρωμές των ΕΠΑΣ, τα ειδικά βοηθήματα βιομηχανίας ζάχαρης και

·Από την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 τα επιδόματα και οι παροχές ανεργίας, τα επιδόματα επίσχεσης, τα βοηθήματα αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, οι σπουδαστικές άδειες και τα συμπληρωματικά επιδόματα μητρότητας.

Κανονικά οι συντάξεις του ΙΚΑ από τα ΕΛ.ΤΑ

Τα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων λειτουργούν κανονικά

Κανονικά θα γίνει σε όλη την χώρα η πληρωμή των συντάξεων που έχουν κατατεθεί από το ΙΚΑ στα ΕΛΤΑ και αφορούν δικαιούχους που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τη σύνταξή τους από τα ΕΛ.ΤΑ.
Τα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων λειτουργούν κανονικά για όλες τις υπηρεσίες, εκτός των τραπεζικών συναλλαγών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Eurobank.

Στην ιστοσελίδα www.elta.gr  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τον πίνακα των ταχυδρομικών καταστημάτων που λειτουργούν καθημερινά με συνεχόμενο ωράριο μέχρι τις 20:30.

Συνάντηση Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και άλλων πολιτιστικών οργανώσεων για φορολογικά θέματα με την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη

Αριθ. Πρωτ.         Αθήνα 29-06-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  και άλλων πολιτιστικών οργανώσεων για φορολογικά θέματα με την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη.
 Πολυμελής αντιπροσωπία πολιτιστικών σωματείων αποτελούμενη από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος,  την Πανελλήνια Ομοσπονδία πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων,  την   Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος,  την  Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος,  την  Ένωση Επτανησίων Ελλάδος, την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων, την  Πανθρακική Ομοσπονδία, την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Σωματείων, την  Ομοσπονδία Παγκαλαβρυτινών και την Ομοσπονδία Μικρών Κυκλάδων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής κύριο Γιώργο Δόση επισκέφτηκαν σε προγραμματισμένο ραντεβού στις 25/6/2015 και ώρα 2.30μ.μ. την αναπληρώτρια  υπουργό Οικονομικών κ.  Νάντια Βαλαβάνη, προκειμένου να συζητήσουν και να επιλύσουν φορολογικά προβλήματα που απασχολούν τα πολιτιστικά σωματεία.
Οι θέσεις των πολιτιστικών σωματείων είχαν οριστικοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό μέσα από συζητήσεις και γενικές συνελεύσεις.
Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής αφού αναφέρθηκε στις δραστηριότητες των πολιτιστικών σωματείων, την προσφορά τους στην κοινωνία και τον πολιτισμό, στη διάσωση, διάδοση και μεταλαμπάδευση στη νέα γενιά της πολιτιστικής μας παρακαταθήκης, τη διαφύλαξη και προστασία των μνημείων του πολιτισμού μας και των προγόνων μας, και  επί πλέον αποτελούν τον συνδετικό κρίκο  με τους απόδημους όπου γης προς τη ρίζα τους και ότι συντελούν και βοηθούν το μεγάλο εθνικό στόχο την αναστολή  της απαλλοτρίωσης την εθνικής συνείδησης, της γλώσσας και των παραδόσεων της πατρίδας μας.
Τόνισε επίσης ότι οι συμμετέχοντες στα συμβούλια των οργανώσεων προσφέρουν έργο εθελοντικά και αφιλοκερδώς και ότι οι πόροι τους είναι οι εισφορές των μελών και κάποιες ελάχιστες προσφορές των συμπατριωτών καθώς οι επιχορηγήσεις και οι κάθε είδους χορηγίες είναι πλέον ανύπαρκτες.
Επίσης ότι τα πολιτιστικά σωματεία δεν έχουν καμιά σχέση με της μη κυβερνητικές οργανώσεις  (Μ.Κ.Ο)  που επιχορηγούνται γενναία από την πολιτεία.
Τα θέματα που τέθηκαν ήταν:
1. Να δοθεί η δυνατότητα μέχρι τέλος του έτους 2015 να τακτοποιηθούν φορολογικά οι πολιτιστικές οργανώσεις χωρίς επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων.
2. Να υπάρξει δυνατότητα συστέγασης και φιλοξενίας των οργανώσεων είτε μεταξύ τους, είτε με ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες χωρίς φορολογικές συνέπειες.
3. Τα  έσοδα από ενοίκια να φορολογούνται με συντελεστή  10%, επειδή σπάνια ξεπερνούν τις 11.000,00 ευρώ και αποτελούν πόρο ζωής για τα πολιτιστικά σωματεία.
4. Το ύψος της επιβολής των προστίμων να λαμβάνει υπ’ όψη τον εθελοντισμό και τον ουσιαστικό μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
5. Να εξετάσουμε τη δυνατότητα της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων για μεγάλα ποσά π.χ. πάνω από 300 ή 500 ευρώ επειδή τα πολιτιστικά σωματεία στερούνται λογιστικής υποστήριξης.
6. Τη δυνατότητα λήψης των μεταβολών στο μητρώο από τις φορολογικές δηλώσεις, όπου καταχωρούνται.
7. Να μη ζητείται τέλος επιτηδεύματος από πολιτιστικές οργανώσεις οι οποίες εκδίδουνε έντυπα με συνδρομές των μελών τους καθ’ όσον διανέμονται δωρεάν και δεν έχουν την ιδιότητα του επιτηδευματία. 
Η υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση της συστέγασης των οργανώσεων μεταξύ τους και με δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες και του τέλους επιτηδεύματος και τη γενικότερη αναδιάρθρωση στα προβλήματα μητρώου όπου θα επιλυθούν  και τα προβλήματα των πολιτιστικών σωματείων.
Τα υπόλοιπα θέματα τα εξετάζει.
Στη συνάντηση συμμετείχε και στήριξε τις θέσεις μας  ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Αναβολή της 6ης/29-6-2015 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Από τη Γραμματεία του Π.Σ. Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι λόγω της προκήρυξης του δημοψηφίσματος της 5ης/7/2015  ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ  η προγραμματισμένη για  τις  29-6-2015 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων-επαναπροκήρυξης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή ωφελούμενων στην πράξη: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο»,
που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
 Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο της 25/06/2015  κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Επιλογής Ωφελουμένων (Συνεδρίαση της 22/6/2015),  ενέκρινε τους Πίνακες των: α) επιλεχθέντων, β) επιλαχόντων και γ) απορριφθέντων ωφελουμένων που υπέβαλλαν Αίτηση Συμμετοχής στην Πράξη «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο» για την  Κάλυψη κενών θέσεων στα Προγράμματα  Κατάρτισης με  τίτλο «Εξειδικευμένες δεξιότητες πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο» και «Παραγωγή – Τυποποίηση – Προώθηση προϊόντων μελισσοκομίας»
Πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης πράξεων που χρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων των ωφελουμένων. 
Γι’ αυτό το λόγο τα αποτελέσματα θα έχουν ως διακριτό στοιχείο τον αριθμό φορολογικού μητρώου εκάστου ωφελούμενου.
Οι σχετικοί πίνακες έχουν αναρτηθεί στα γραφεία του BIC ΗΠΕΙΡΟΥ (Συντονιστή Εταίρου) & του ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ όπως και στην ιστοσελίδα της πράξης www.topsa-pindos.gr , ενώ οι επιλεχθέντες θα ειδοποιηθούν και τηλεφωνικά.

Για πληρέστερη ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 26510 71772 (ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ κα Άννα Υφαντίδου).

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη διακίνηση αλλοδαπού

Συνελήφθη σήμερα (29-06-2015) στο Καλπάκι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση ενός ομοεθνούς του, μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, σήμερα (29-06-2015) μετά τα μεσάνυχτα, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που οδηγούσε ο 26χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει έναν 19χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Ανοίγουν 70 υποκαταστήματα της Εθνικής για να δοθούν οι συντάξεις

Οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά και θα δοθούν  ολόκληρες

Το άνοιγμα 70 υποκαταστημάτων από όπου οι συνταξιούχοι θα προμηθευτούν τις συντάξεις τους αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στην ημέρα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά και θα δοθούν σε ολόκληρες στους συνταξιούχους.

Την ίδια στιγμή αγώνας δρόμου διεξάγεται προκειμένου να ανοίξουν τα ΑΤΜ μέχρι σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συναλλαγές των πολιτών με όριο ανάληψης ανά κάρτα τα 60 ευρώ.

Ομαλή η λειτουργία της αγοράς καυσίμων

Διαβεβαιώσεις για επάρκεια καυσίμων και κανονική λειτουργία των πρατηρίων δίνει ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης, με δήλωση.
Ο κ. Στεργιούλης τονίζει συγκεκριμένα τα εξής:
1)Τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ λειτουργούν κανονικά εξασφαλίζοντας πλήρως τις ανάγκες τις αγοράς.
2)Τα ΕΛΠΕ διατηρούν αποθέματα καυσίμων για πολλούς μήνες.
3)Είναι εξασφαλισμένη και η περαιτέρω προμήθεια των διυλιστηρίων μας με «αργό πετρέλαιο».
4)Τα πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ και ΒΡ λειτουργούν κανονικά με απόλυτα εξασφαλισμένη την τροφοδοσία τους.
5)Οι πελάτες των πρατηρίων δύνανται, όπως πάντα, να εξυπηρετηθούν πληρώνοντας με κάθε νόμιμο τρόπο (μετρητά, κάρτες κ.λπ.).
Οτιδήποτε άλλο, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Η ζήτηση στην αγορά καυσίμων ήταν από χθες αυξημένη, ωστόσο όπως επισημαίνεται και από πηγές των εταιρειών εμπορίας αλλά και των βενζινοπωλών ο εφοδιασμός γίνεται κανονικά.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr