Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 19χρονος ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα ναρκωτικές ουσίες


Κατασχέθηκαν (2) κιλά και (680) γραμμάρια κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν σε κρύπτες στο εσωτερικό οχήματος

Συνελήφθη, σήμερα (15-11-2018) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα ναρκωτικές ουσίες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες 

κρύπτες πίσω από τις πλαϊνές ταπετσαρίες του οχήματος, πέντε (5) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2) κιλών και (680) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2) κιλών και (680) γραμμαρίων,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 19χρονου δράστη, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

12μήνη παράταση στο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας


Ανακοινώθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου η παράταση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας για ακόμη 12 μήνες.
Ύστερα  τη συνάντηση που είχαν η υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νάσος Ηλιόπουλος και η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κα Μαρία Καραμεσίνη, με εργαζόμενους του προγράμματος.
Οι υπουργοί ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την παράταση του προγράμματος, που αφορά συνολικά 3.802 άτομα, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας για ακόμη 12 μήνες.
Συγκεκριμένα, η έναρξη του 12μηνου είναι προγραμματισμένη για 2.865 εκ των εργαζομένων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2019 και για τους υπόλοιπους 937 εργαζόμενους για τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ. 
Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σήμερα σε όλο το φάσμα των μονάδων του δημόσιου συστήματος Υγείας: 
Πανεπιστημιακά και Γενικά Νοσοκομεία, Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, Κέντρα Υγείας, Μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά (και Πολυδύναμα) Ιατρεία, καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς: ΕΟΠΥΥ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΕΚΕΑ, ΕΚΑΒ.
Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν: 
α) για την κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έως τα 1.087,00 ευρώ, 
β) για την κατηγορία τεχνολογικής εκπαίδευσης έως τα 1.032,00 ευρώ, 
γ) για την κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως τα 853,00 ευρώ, 
δ) για την κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης έως τα 775,00 ευρώ, ενώ οι αποδοχές αυτές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής και ημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσληψη 5 ατόμων για 8 μήνες


Ανακοινώνουμε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας)  των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, που εδρεύει στο Καλπάκι Ιωαννίνων και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β): 

Κατάθεση αιτήσεων από 16 έως 26 Νοεμβρίου.



Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία


Συνελήφθησαν, σήμερα (14-11-2018) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρείς ημεδαπές, ηλικίας 28, 38 και 62 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι τρεις γυναίκες, σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα, προσποιούμενες τις πελάτισσες εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν διάφορα είδη ένδυσης και υπόδησης, έγιναν όμως αντιληπτές από την διευθύντρια του καταστήματος και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός στην Ιόνια Οδό, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου τριών αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας


Συνελήφθη, χθες (14-11-2018) το βράδυ στην Ιόνια Οδό (στο ύψος των διοδίων Τερόβου Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας τριών παράτυπων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 26χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, τρεις αλλοδαπούς (δύο άνδρες ηλικίας 24 και 42 ετών και μία 32χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος οδηγός του οχήματος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Το παραπάνω αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Ανακοίνωση για την ταυτοποίηση των πεσόντων στην Αλβανία

Σας ενημερώνουμε για τη διαδικασία ταυτοποίησης των οστών και παρακαλούμε για την εξέταση των συγγενών προκειμένου να βοηθηθεί η διαδικασία.
Η υλοποίηση της διαδικασίας ταυτοποίησης των εντοπιζόμενων οστών, απαιτεί τη λήψη 2 δειγμάτων αίματος από τους ενδιαφερόμενους εν ζωή συγγενείς των πεσόντων και ειδικότερα 1 δείγμα­τος από τη μητρική «γραμμή» και 1 δείγματος από την πατρική «γραμμή», ως εξής:
-       Από τη μητρική «γραμμή»
-       Από αδελφό/ή του πεσόντα ο οποίος/α να προέρχεται από την ίδια μητέρα.
-        Από παιδί της αδελφής του πεσόντα (ανιψιός-ανιψιά).
-       Από παιδί (αγόρι-κορίτσι) της εξαδέλφης του πεσόντος, της οποίας η μητέρα να είναι αδελφή της μητέρας του πεσόντος.
-       Από παιδί της κόρης της αδελφής του πεσόντος.
-       Από την πατρική «γραμμή»
-       Από αδελφό του πεσόντος ο οποίος να προέρχεται από τον ίδιο πατέρα.
-       Από υιό του πεσόντος.
-       Από υιό του αδελφού του πεσόντος (ανιψιός).
-       Από εξάδελφο του πεσόντος (υιός του αδελφού του πατέρα του) ή από τον υιό του ως άνω εξαδέλφου του.
Εν λόγω δείγματα αίματος απαιτείται να τοποθετηθούν σε σωληνάρια προπυλενίου με αντιπηκτικό παράγοντα EDTA (γενική αίματος) και θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται με ενυπόγραφη συγκατάθεση των συγγενών των πεσόντων. Υπόδειγμα εντύπου παροχής συγκατάθεσης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα ΓΕΕΘΑ (www.geetha.mil.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες επί της διαδικασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνο 210-7494749 του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών / Κέντρο Μοριακής Βιολογίας (κος Παν. Μενούνος).
Για την απαιτούμενη αιμοληψία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυν­θούν αδαπάνως στα παρακάτω στρατιωτικά νοσοκομεία-υγειονομικές μονάδες:
· Ν. Αττικής: 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών-417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ)-414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων-Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ)-251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).
· 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (Ν. Θεσσαλονί­κης).
· Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (Ν. Χανίων).
· 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.
· 411 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
· 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (Ν. Ξάνθης).
· 216 - 219 Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας (Ν. Έβρου).
· 88 Τάγμα Υγειονομικού (Ν. Λήμνος).
· 98 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Ν. Λέσβος).
· 96 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Ν. Χίος).
· 79 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Ν. Σάμος).
· 80 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Ν. Κως).
· 95 Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (Ν. Ρόδος).
Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε οιοδήποτε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο από το οποίο θα πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη αιμοληψία και τα δείγματα θα αποσταλούν (μέσω courier) στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών / Κέντρο Μοριακής Βιολογίας (Λεωφ. Μεσογείων 138 και Κατεχάκη, Τ.Κ.11525). Στην περίπτωση αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα επιβαρυν­θούν το ανάλογο κόστος.
Για τα οστά που καθοιονδήποτε τρόπο καθίσταται εφικτή η αναγνώρισή τους, θα ενημερώνονται από την αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ οι συγγενείς / απόγονοι του πεσόντα.
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 6573274 - 6575020 της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/Β1), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατάρτιση μητρώου μηχανημάτων- προσωπικού για έκτακτες ανάγκες αρμοδιότητας Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων


Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκε  στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου  (διεύθυνση www.php.gov.gr) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάρτιση μητρώου ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων υλικού και προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής (χιονοπτώσεις, πλημμύρες, παγετοί, κατολισθήσεις, καθιζήσεις, σεισμοί, δασικές πυρκαγιές, τεχνολογικά ατυχήματα κλπ, στις περιοχές ευθύνης της Π.Ε. για το έτος 2019.
Οι ενδιαφερόμενοι, για οποιαδήποτε πληροφορία, όπως και τη λήψη υποδειγμάτων κλπ συμμετοχής στην πρόσκληση, μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ιωαννίνων (Διοικητήριο Περιφέρειας, γραφείο 312- τηλέφωνο 26510-87312), καθημερινά από ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.,  όπως επίσης μπορούν να ανατρέχουν και στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεύθυνση  www.php.gov.gr  (Ανακοινώσεις κλπ.).
Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μηχανημάτων- οχημάτων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση- υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής  καθημερινά  (ώρες 9:00-13:00) μέχρι και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018. 
Επισημαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, τίθενται άμεσα στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παρουσίαση του βιβλίου της Αριστέας Στεργίου Αρειμενίου Γραμμόζη, "Ελλάς-Έλληνες Αρχέγονη Πρωτολαλιά", την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 στην αίθουσα Κ. Κατσάρη, της ΕΗΜ




Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ο μεν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και η δε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Κολικός νεφρού: Ένα ύπουλο σύμπτωμα που απειλεί την υγεία


Ο κολικός είναι ένα «καμπανάκι» που μας προειδοποιεί ότι ο νεφρός μπορεί να βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Εντούτοις, ακόμα κι όταν υποχωρήσει ο πόνος, απαιτείται  προσεκτική διερεύνηση για να βεβαιωθούμε πως  ο νεφρός είναι ασφαλής. Οι ενδο-ουρολόγοι επισημαίνουν ότι η υποχώρηση του πόνου, μετά από κολικό νεφρού, μπορεί να «συγκαλύπτει» έναν φαινομενικά ξεπερασμένο κίνδυνο, ο οποίος στην πραγματικότητα παραμένει.
 «Πράγματι  αρκετές φορές συμβαίνει μετά από έντονο κολικό ο πόνος να υποχωρεί, όχι φυσικά γιατί έφυγε η πέτρα που τον προκάλεσε, αλλά γιατί σταμάτησε να λειτουργεί ο νεφρός», τονίζει   ο χειρουργός  ενδο-ουρολόγος,  Δρ.  Στυλιανός Κοντός (www.urologyclinic.gr),  MD, PHD, FEBU, FLapS, FES, χειρουργός ουρολόγος με 3ετή εξειδίκευση στη λιθίαση του ουροποιητικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών Ενδο-Ουρολόγων Ηνωμένου Βασιλείου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως εξηγεί, η σιγή του νεφρού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί παραπλανά τον ασθενή που νομίζει ότι επειδή δεν πονάει, το πρόβλημα λύθηκε, ενώ αντίθετα  έχει περάσει στην επικίνδυνη φάση της διακοπής λειτουργίας του οργάνου. Η καταστροφή ενός νεφρού έχει σοβαρότατες συνέπειες για την υγεία του ανθρώπου.
Τα επιτεύγματα της ενδο-Ουρολογίας
Η αντιμετώπιση της λιθίασης του ουρητήρα γίνεται με πολλούς τρόπους και ο ενδο-Ουρολόγος είναι αυτός που θα επιλέξει τον καταλληλότερο σε κάθε περίπτωση. «Με τον όρο ενδο-Ουρολογία, εννοούμε χειρουργικές επεμβάσεις, ελάχιστα παρεμβατικές, στις οποίες δεν γίνεται τομή με νυστέρι, αλλά η πρόσβαση στα ουρολογικά όργανα γίνεται από τη φυσιολογική οδό, όπως η ουρήθρα και οι ουρητήρες», αναφέρει ο Δρ. Στυλιανός Κοντός.