Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Επίσκεψη του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στο Δελβινάκι

Στο Δελβινάκι, την ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου, πραγματοποίησε το Σάββατο κεντρική ομιλία ο Δήμαρχος Πωγωνίου κι εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης συνεχίζοντας το πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων και επισκέψεων.
Στον απολογισμό του για την τρέχουσα δημαρχιακή θητεία ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη λίστα παρεμβάσεων που αλλάζουν άρδην την εικόνα και τις προοπτικές τους Πωγωνίου. 
 «Είχαμε ένα όραμα για την περιοχή μας και καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε σε ένα μεγάλο βαθμό. Έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά γιατί η περιοχή μας αξίζει μόνο το καλύτερο» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι έγιναν έργα σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες ώστε να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη. «Κάναμε παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά του Πωγωνίου γιατί κάθε χωριό είναι ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα του Δήμου μας που πρέπει να παραμείνει αρραγής και δυνατή» υπογράμμισε.
Ο κ. Καψάλης σημείωσε ότι ο Δήμος Πωγωνίου διαθέτει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαμορφώνουν ένα δυναμικό αναπτυξιακό περιβάλλον. 
 
 «Η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος μπορούν να ανοίξουν νέες προοπτικές. Προσπαθούμε να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο ώστε η  περιοχή μας να πάρει τη θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη και να ανοίξουν νέοι αναπτυξιακοί ορίζοντες» δήλωσε.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου αναφέρθηκε παράλληλα στο γόνιμο διάλογο που γίνεται με τους δημότες και στη δυνατή σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους όλα αυτά τα χρόνια και τους κάλεσε να παραμείνουν στο πλευρό της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους. 
 «Εμείς γνωριζόμαστε καλά. Μας εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια γιατί αναγνωρίζετε το ήθος, την εμπειρία και την εργατικότητα που μας διακατέχει. Η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή και θα συνεχίσει να είναι γιατί οι δημότες μας είναι οι πιο σημαντικοί συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής. Την Κυριακή 26 Μαΐου σας καλούμε να μας δώσετε και πάλι την εντολή να συνεχίσουμε να διοικούμε το Δήμο Πωγωνίου για να ολοκληρώσουμε το στρατηγικό σχεδιασμό που καταρτίσαμε και αφορά στο μέλλον όλων μας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας την ομιλίας του ο κ. Καψάλης παρουσίασε τους υποψηφίους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου, χαρακτηρίζοντας το ψηφοδέλτιο ανανεωμένο και δυναμικό και επεσήμανε ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων που το στελεχώνουν είναι ότι ζουν ή δραστηριοποιούνται στα χωριά του Δήμου. «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για το ψηφοδέλτιο που έχουμε καταρτίσει γιατί αποτελείται από αξιόλογα άτομα με ιδανικά, ικανότητες, ήθος και όρεξη για δουλειά. Άτομα που γνωρίζουν κάθε σπιθαμή του Πωγωνίου γιατί ζουν ή δραστηριοποιούνται εδώ» κατέληξε.

Σε ενθουσιώδες κλίμα η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Ήπειρος Όλον»

Ενώπιον ενός ακροατηρίου που χαρακτηρίζεται από τα μεγαλύτερα σε εκδηλώσεις και ομιλίες αυτοδιοικητικών παρατάξεων τα τελευταία πολλά χρόνια, έγινε σε ενθουσιώδες κλίμα, η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» από τον επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου κύριο Δημήτρη Δημητρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, στα Γιάννενα.
Ο κύριος Δημητρίου στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να κατέλθει ως υποψήφιος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπαράσταση που έχει σε αυτό το εγχείρημα από την οικογένειά του, τους δικούς του ανθρώπους και κατόπιν, από το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του, τους οποίους και χαρακτήρισε ως δεύτερη οικογένειά του, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο την εκτίμησή του σε εκείνους, αλλά και το ομαδικό πνεύμα που διέπει την παράταξη. Περιέγραψε συνοπτικά τις κατευθυντήριες γραμμές και τη φιλοσοφία που διαπνέει τον συνδυασμό «Ήπειρος Όλον», που είναι το τρίπτυχο «Ολότητα-Ισότητα-Συνεργασία».
Αναφέρθηκε στο μοντέλο διοίκησης που σκοπεύει να ακολουθήσει και το οποίο θα εμπεριέχει και θα αγκαλιάζει όλους τους Ηπειρώτες και όλες τις Ηπειρώτισσες, ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Εν συνεχεία, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων και στις 4 περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου!

Επίσκεψη του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στην Τ.Κ. Πωγωνιανής


Στους κατοίκους της Τ.Κ. Πωγωνιανής μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου  ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, στα πλαίσια των επισκέψεων στα χωριά του Δήμου.
Ο κ. Καψάλης συνοδευόταν από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» και είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους δημότες για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και για το όραμά του για τη νέα 4ετία.
Η μεγάλη συμμετοχή των Δημοτών καταδεικνύει την στήριξη τους στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καψάλη και την απόφασή τους για συνέχιση του πετυχημένου έργου της ομάδας του!

Σύλληψη τριών ατόμων για διάρρηξη οικίας στις Κεραμάτες Άρτας


Συνελήφθησαν, χθες (17-05-2019) το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολή Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις 19χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για διάρρηξη οικίας στις Κεραμάτες Άρτας που έγινε προχθές (16-05-2019) το μεσημέρι, ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δραστών και ύστερα από αναζητήσεις, τους εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Άρτας να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Αποφάσεις της συνεδρίασης στις 14/5/2018



Αριθ. πρωτ. Αθήνα 16-5-2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε στις 14/5/2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας σε τακτική συνεδρίαση.
Στην αρχή ο Πρόεδρος του ΔΣ Μάκης Κιάμος-Χήτος ενημέρωσε το σωμα για τα «Καραϊσκάκεια», τις εκδηλώσεις που έγιναν στο Κερατσίνι (12/5/2019) προς τιμήν του ήρωα της επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη. 
Τόνισε δε πως η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής ήταν πολυμελής και ουσιαστική.
Το πρωί στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Βασίλης Παπαϊωάννου και το μέλος Χριστόφορος Ευθυμίου. Στις απογευματινές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Έφορος Τύπου Χρήστος Τούμπουρος, η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μαρίκα Γκόνη και τα μέλη του ΔΣ Κώστα Ζηκόπουλο και Κώστα Παπαπάνο.
Παράλληλα παρέστησαν σε όλες τις εκδηλώσεις ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας Γιώργος Κουρτέσας και ο ταμίας Δημήτρης Κραμπής.
Ακολούθως, ο πρόεδρος ανακοίνωσε το θάνατο της Όλγας Ζουρνατζίδου, για πολλά χρόνια χορωδού της Πανηπειρωτικής. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της και ο πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα πως στην ταφή της παρέστη ο ίδιος, ο Έφορος Τύπου Χρήστος Τούμπουρος και η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μαρίκα Γκόνη.
Ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης τόνισε πως «…ή Όλγα Ζουρνατζίδου ήταν πάντοτε καλόκαρδη και καλόβουλη και τιμούσε την Πανηπειρωτική».
Ανακοινώθηκε πως το μέλος του ΔΣ Θελξιόπη (Λίλιαν) Παπαδοπούλου κατέρχεται ως υποψήφια στις ευρωεκλογές και ως εκ τούτου, σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΣΕ αναστέλλεται κατά την προεκλογική περίοδο η ιδιότητά της ως μέλος του ΔΣ.
Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Γιώργος Κουρτέσας ευχαρίστησε το ΔΣ για την συμμετοχή του στα ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ και ενημέρωσε πως η Ομοσπονδία θα προσκαλέσει το ΔΣ στις γιορτές που θα γίνουν στα Ραδοβίζια.
Συζητήθηκε επιστολή του Συλλόγου Αμμοτοπιτών Άρτας για την καταγγελία που έγινε από την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ στην Γ.Σ. ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία νομιμότητάς του συλλόγου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, εξέδωσε σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε ήδη.
Συζητήθηκε το αίτημα του κ. Δημ. Βλαχοπάνου από το Κομμένο Αρτας, να παραχωρήσει η Πανηπειρωτική στην Εταιρεία EarthViewΚΟΙΝΣΕΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και στον σκηνοθέτη Εμμανουήλ Γ. Μαύρο, το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ παραγωγής της Πανηπειρωτικής, έτους 2007 για τα μαρτυρικά χωριά.
Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα πως απορρίπτει το αίτημα, καθόσον πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο της Πανηπειρωτικής και δεν εκποιείται ούτε και παραχωρείται.
Η χρήση του ντοκιμαντέρ για δωρεάν δημόσια προβολή μόνο και ολόκληρο, μπορεί να γίνεται με ειδική άδεια της ΠΣΕ.
Επί των πολιτιστικών ο αρμόδιος Έφορος Πολιτισμού ενημέρωσε το ΔΣ ότι κατατέθηκε πλήρης φάκελος στο Υπουργείο Πολιτισμού για την χρηματοδότηση της Πανηπειρωτικής το 2019, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ και κατέθεσε στα πρακτικά αντίγραφο.
Αποφασίστηκε να δημοσιευθούν όλα τα ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ της Γενικής Συνέλευσης και οι αρμόδιες επιτροπές και το προεδρείο να ετοιμάσουν σχέδια ενεργούς προώθησης των αιτημάτων. Ειδικά για την υλοποίηση του ψηφίσματος της Γ.Σ. για την εκκαθάριση του μητρώου, συγκροτήθηκε επταμελής επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ.
Το σώμα ενημερώθηκε για την αποτύπωση των περιεχόμενων του «γραφείου Προέδρου» από επιτροπή του Δ.Σ. που κατέθεσε σχετικό πρωτόκολλο.
Η συνεδρίαση διακόπηκε για να συνεχιστεί την Δευτέρα 20/5/2019.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ζευγάρι αλλοδαπών, που προσπάθησε να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση εξωτερικού


Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες (17-05-2019) αργά το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ζευγάρι αλλοδαπών, ηλικίας 44 και 45 ετών, που επιχείρησε να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή – χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράνομη έξοδος από τη χώρα.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνόδευαν και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, μετέβησαν στον Αερολιμένα Ιωαννίνων και κάνοντας χρήση διαβατηρίων που είχαν εκδοθεί για άλλα πρόσωπα και τα οποία έφεραν πλαστές άδειες διαμονής, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Σουηδία.
Τα παραπάνω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των (500) ευρώ από περιοχή της Αττικής, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων


Συνελήφθησαν, σήμερα (18-05-2019) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Αναλυτικότερα, ο 21χρονος, χθες αργά το βράδυ, πήγε σε περίπτερο στην πόλη της Ηγουμενίτσας και αποπειράθηκε να αγοράσει είδη καπνού, καταβάλλοντας ως αντίτιμο πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος προμηθεύτηκε το ανωτέρω χαρτονόμισμα από 28χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.
Το πλαστό χαρτονόμισμα κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»: Το Πρόγραμμα σχετικά με την εσωτερική και διασυνοριακή πολιτική



«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Εσωτερική και Διασυνοριακή Πολιτική

Ανάπτυξη διασυνοριακής συνεργασίας:
•Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (INTERREG).
•Συνεργασία κοινωνικών υποδομών (υγεία, εκπαίδευση).
•Ανάπτυξη κοινού δικτύου πολιτισμικών μνημείων.
•Κατασκευή ολοκληρωμένου διεθνούς οδικού δικτύου.
Πολιτική επανακατοίκησης:
•Δημιουργία γραφείου αποκέντρωσης.
•Παροχή φιλοξενίας μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.
•Συνεργασία με απόδημους και καταγραφή της διαθεσιμότητας για προσφορά στην περιοχή.
•Παραχώρηση υποδομών σε πανεπιστημιακά ιδρύματα για τη διεξαγωγή έρευνας.
•Παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία οικοκοινοτήτων.
•Ολοκληρωμένο δίκτυο αμφίδρομης επικοινωνίας με απόδημους και ενδιαφερόμενους να
κατοικήσουν στην περιοχή.
• Τακτική ενημέρωση των Δημοτών μας για προγράμματα, (Ο.Α.Ε.Δ.,Επιδοτήσεων και νέων
Επιχειρήσεων) έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να τονωθούν οικονομικά οι
νέοι της Περιοχής μας. Επίσης θα πειστούν οι Απόδημοι νέοι μας, ότι στον Δήμο μας υπάρχει
ακόμη ελπίδα για προκοπή και δημιουργία και θα επιστρέψουν με χαρά στα έρημα πια χωριά μας.
• Κύριο μέλημα μας είναι να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους οικονομικούς πόρους
από την Κεντρική Εξουσία έτσι ώστε να τους χρησιμοποιήσουμε για την Αναμόρφωση του
Δήμου μας σε όλους του τομείς.
• Επάνδρωση των ήδη υπαρχόντων Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών και δημιουργία νέων
Αστυνομικών Σταθμών στην Περιοχή μας, η οποία τρομοκρατείται τα τελευταία χρόνια από
διάφορα άτομα με Εγκληματικές Τάσεις .
• Επάνδρωση των σημερινών Στρατοπέδων-Φυλακίων και δημιουργία νέων.
• Δημιουργία νέων χώρων Εκπαίδευσης Στρατιωτών, αποθήκευσης Πυρομαχικών και Στέγασης
του ανθρώπινου Δυναμικού, έτσι ώστε να επιστρέψει ξανά το αίσθημα Ασφαλείας στους
κατοίκους του Δήμου.
Υποστηρικτική και οργανωτική πολιτική:
•Κατάρτιση καταλόγου επαγγελμάτων, επιχειρήσεων και υποδομών που λείπουν από το Δήμο.
•Βελτίωση και ενίσχυση της προσβασιμότητας στην εργασία.
•Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού μεταναστών.
•Ενσωμάτωση μεταναστών στην κοινωνία.
•Διασυνοριακή συγκοινωνία.
• Επανίδρυση του Θεσμού της Συνοριακής Φύλαξης από υπάρχοντα Στελέχη της ΕΛΛΑΣ.

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Δάση - πυροπροστασία


Πραγµατοποιούµε ελεγχόµενη υλοτόµηση των Δασών µας, µέσω διαχειριστικών µελετών και συνεταιρισµών, που αποφέρουν έσοδα για το Δήµο.
Συγχρόνως προστατεύουν και αναζωογονούν τα δάση.
Ετησίως συντηρείται µεγάλος αριθµός δασικών δρόµων.


Γραφείο Τύπου

Συναντήσεις του Σπύρου Ριζόπουλου με Γιώργο Ζάψα και Δημήτρη Δημητρίου


Μήνυμα Δημοκρατίας από την Παραμυθιά

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά» περιοδεύοντας, σήμερα Σάββατο, στην Παραμυθιά συναντήθηκε με τους ανθυποψηφίους του Γιώργο Ζάψα και Δημήτρη Δημητρίου.
Ήταν δυο εγκάρδιες συνευρέσεις που συνοδεύτηκαν από ζεστές χειραψίες και ευχές εκατέρωθεν για καλή επιτυχία.
Στους σύντομους διαλόγους έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πορεία του προεκλογικού αγώνα αλλά και την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια της Ηπείρου.
Από όλες τις πλευρές έγινε η εκτίμηση ότι η αλλαγή στην Ήπειρο είναι βέβαιη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή δύο μεγάλων οδικών έργων


Άνοιξε ο «δρόμος» για την κατασκευή από την Περιφέρεια δύο μεγάλων οδικών έργων στην Ήπειρο. Πρόκειται για την κατασκευή του οδικού τμήματος «Παράκαμψη Φιλιπιάδας για τη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό» και το «Οδικό τμήμα Γεφύρι Πλάκας- Πράμαντα».
Με χθεσινή απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών παρέχεται η σύμφωνη γνώμη για τη σύναψη των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή των δύο έργων από την Περιφέρεια.
Το πρώτο έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους (35 εκ. ευρώ) που είναι δεσμευμένοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου «Ήπειρος 2014-2020».
Το δεύτερο έργο, έχει προϋπολογισμό έως 8.500.000 ευρώ και θα αποτελέσει συνέχεια του νέου οδικού άξονα Ιόνια Οδός- Γέφυρα Πλάκας, που ήδη άρχισε να κατασκευάζεται με πόρους του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη, τονίζοντας τα εξής: «Μετά από πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες, συνεχείς παρεμβάσεις μας προς τον Υπουργό Υποδομών, η διαδικασία για την κατασκευή των δύο έργων που είναι προτεραιότητά μας ξεκινά. Η συγκοινωνία Άρτας- Πρέβεζας θα βελτιωθεί, η Φιλιππιάδα θα γίνει ασφαλής και θα σπάσει οριστικά η συγκοινωνιακή απομόνωση των Βορείων Τζουμέρκων. Επόμενος στόχος μας είναι να συνεχιστεί ο δρόμος και προς τον πρώην δήμο Αγνάντων».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Υποψήφιοι Σύμβουλοι στην Τ.Κ. Κουκλιών με το συνδυασμό «ΝΕΟΙ ΚΟΥΚΛΙΟΙ»

Συνελήφθη 40χρονος δραπέτης φυλακών, στην περιοχή της Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος μετέφερε με κλεμμένο αυτοκίνητο έναν 49χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό


Ο 40χρονος είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από Κατάστημα Κράτησης της χώρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης -9- ετών, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθη, χθες (17-05-2019) το μεσημέρι στην περιοχή της Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών, ο οποίος μετέφερε με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έναν μη νόμιμο αλλοδαπό.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, για απόδραση κρατουμένου, μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το πρωί στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν τον 40χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν.
Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα, αφού εξήλθε της Ιόνιας Οδού στο ύψος της Αμφιλοχίας, το όχημα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 40χρονος δράστης.
Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος μετέφερε με αυτό, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Πάτρα, έναν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εισόδου στη χώρα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:
ο 40χρονος συλληφθείς αναζητούνταν ως δραπέτης από την 15-04-2019, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης -9- ετών, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση,
για το παραπάνω αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 31-05-2018 στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας,
ο 40χρονος από κοινού με τον 49χρονο, εμπλέκονται σε τρεις υποθέσεις κλοπών από καταστήματα στην περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας.
Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Νέα Εποχή για το Πωγώνι»: Το Πρόγραμμα σχετικά με τις κοινωνικές δομές και το κοινωνικό κεφάλαιο



 «Νέα Εποχή για το Πωγώνι»
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου

Ντότης Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Κοινωνικές υποδομές και κοινωνικό κεφάλαιο

Αξιοποίηση και Δημιουργία Υποδομών:
• Είναι Δικαίωμα μας η Λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου, διότι εξυπηρετεί Δημότες μας οι οποίοι κατοικούν στα Ακριτικά Χωριά του Δήμου μας.
Στόχος μας είναι όχι μόνο η συνέχιση της λειτουργίας του αλλά και η ενίσχυση του με Έμψυχο Δυναμικό και Υλικό Εξοπλισμό, έτσι ώστε να αποτελεί τον πυλώνα Υγείας στην Περιοχή μας.
• Ίδρυση του Θεσμού του Τοπικού Ιατρού, ο οποίος θα κατοικεί σε κάθε Τοπικό Διαμέρισμα στο οποίο δεν υπάρχει πλησίον Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο. Η λειτουργία του συγκεκριμένου Θεσμού, έχει ως στόχο την 24ωρη δυνατότητα των Δημοτών μας να έχουν άμεση Ιατρική Περίθαλψη έως ότου μεταφερθούν σε κοντινό Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο, όταν αυτό απαιτείται. Η απαίτηση μας αυτή απέναντι στην Κεντρική Εξουσία, θα συνοδεύεται από συγκεκριμένες προτάσεις (Επιδότηση μισθού και κατοικίας του εκάστοτε Ιατρού) οι οποίες, θα προσελκύσουν νέους ιατρούς να κατοικίσουν σε πραγματικά δυσμενείς Περιοχές αλλά ταυτόχρονα πολύ σπουδαίες και σημαντικές για το Πωγώνι μας και την Ελλάδα μας.
• Ανακαίνιση όλων των αθλητικών χώρων σε όλα τα Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Πωγωνίου ή δημιουργία νέων σε μέρη που στερούνται.
• Σχεδιασμός για δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου σε Τοπικό Διαμέρισμα, το οποίο θα βρίσκεται πλησίον σε όλα τα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την κολύμβηση.
• Γυμναστές Διορισμένοι από τον Δήμο, οι οποίοι θα ασχολούνται με την εκγύμναση παίδων και νέων από την ηλικία των 6 έως 18 ετών ή αυτόνομες δράσεις πολιτών του Δήμου μέσω οργανωμένων Ακαδημιών.
• Οργάνωση Αθλητικών Δραστηριοτήτων σε διάφορα Αθλήματα με σκοπό την ανάδειξη και την εξέλιξη Αθλητών του Δήμου μας.
•Αναδιοργάνωση του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων.
•Επαναλειτουργία της Μόνιμης Έκθεσης Φωτογραφίας, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου.
• Βελτίωση οδικού δικτύου για διευκόλυνση συγκοινωνίας.
•Δημιουργία Αστικού ΚΤΕΛ.
•Εγκατάσταση υποδομών τηλεϊατρικής τεχνολογίας.
•Δημιουργία μονάδων αξιοποίησης του Γεωθερμικού δυναμικού της περιοχής.

Κοινωνική Συνεργασία -Συνέργεια:
•Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.
• Αναδιάρθρωση των Δημοτικών Υπαλλήλων, η οποία θα οδηγήσει σε Δίκαιο καταμερισμό των Εργασιών τους σχετικά με την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των Δημοτών. Συγκεκριμένα στα καθήκοντα των Δημοτικών Υπαλλήλων θα πρέπει να εμπεριέχονται, η βοήθεια των ηλικιωμένων στο σπίτι, η βοήθεια Ειδικών Επιστημόνων πάνω σε θέματα που αφορούν την Υγεία των Κτηνοτροφικών Πληθυσμών και την Υγεία των Αγροτικών Εκτάσεων (Ενίσχυση του Δήμου με Κτηνοτρόφους και Γεωπόνους).
•Συνεργασία των Σχολείων με το Στρατό για τη μείωση του κόστους μεταφοράς των μαθητών ή για τη μεταφορά τους σε δύσκολες συνθήκες.
•Συνεργασία του Δήμου με τους μηχανικούς του στρατοπέδου για την επιδιόρθωση των οχημάτων του Δήμου με μικρότερο κόστος.
•Συνεργασίες παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων για την υποστήριξη σχεδίων απασχόλησης προσαρμοσμένης στην παραδοσιακή τεχνική εκπαίδευση.
•Συνεργασία Δημοτικών Κ.Ε.Κ, τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πολιτών για την κατάρτιση του Τοπικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης.

Συμμετοχική Δημοκρατία:
•Συμβούλια Δημοτών για την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος.
•Συνελεύσεις Παραγωγών, ανά κλάδο παραγωγής.
•Κοινωνικός έλεγχος των δράσεων της διοίκησης.
•Λαϊκές Συνελεύσεις.
•Τοπικά Δημοψηφίσματα.
•Συμμετοχικοί Προϋπολογισμοί.
•Εγκατάσταση εφαρμογής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (e-voting).

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»: Τουρισμός - Πολιτισμός - εκδηλώσεις


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η όµορφη περιοχή του Πωγωνίου διαθέτει σηµαντικά συγκριτικά πλεονεκτήµατα όπως η πλούσια φυσική οµορφιά και ο πολιτισµός που µπορούν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης.
Καταγραφή τουριστικών σηµείων και πληροφοριών του Δήµου. Έχουµε συλλέξει όλο το υλικό που υπάρχει στο διαδίκτυο και σχετίζεται µε τα χωριά του Δήµου Πωγωνίου. Θα προχωρήσουµε µέσω συνεργασιών στην δηµιουργία µιας ενηµερωτικής και τουριστικής πύλης ολιστικής προσέγγισης µε στόχο το παγκόσµιο κοινό.
Μέλος του Δικτύου Πόλεων µε Λίµνες αποτελεί πλέον ο Δήµος Πωγωνίου που διαθέτει στα όριά του τις λίµνες «Ζαραβίνα» και «Ντοβρίτσι» (Ριαχόβου).
Δηµιουργήσαµε, πιλοτικά, την πρώτη θέση Campervan Stop στην Τ.Κ. Καλπακίου και συγχρόνως καταθέσαµε πρόταση για δηµιουργία ολοκληρωµένου δικτύου Camperstop.
Διοργανώνουµε την Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου που έγινε θεσµός πανελλήνιας κλίµακας. Παράλληλες εκδηλώσεις στο Δελβινάκι  και στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Σώσινο.
Zaravina F: Η µεγάλη συναυλία στη λίµνη Ζαραβίνα που θα γίνει θεσµός
Γυρίσµατα video clip «Το παλιό µου παλτό» σε αγγλικούς στίχους µε τους Γιώργο Γάκη µε Λάκη Παπαδόπουλο. Μια  παραγωγή του Δήµου Πωγωνίου.  Σε διαδικασία το 2ο βιντεοκλίπ µε παραδοσιακό ηχόχρωµα µε το Δηµήτρη Υφαντή.
Διοργάνωση Αγώνα «1ος Δρόµος της Νίκης» που περιλαµβάνει δύο διαδροµές 6 χλµ. και 13 χλµ. Συµµετείχαν 200 αθλητές.
Βοήθεια στην Δηµιουργία και στήριξη του Συλλόγου Πωγωνήσιου Πολυφωνικού τραγουδιού του Δήµου Πωγωνίου.
Πραγµατοποιούµε σε συνεργασία µε συλλόγους και φορείς εκδηλώσεις: Φεστιβάλ Πολυφωνικής Μουσικής, Γιορτή του Δάσους στη Βήσσανη, επέτειος ολοκαυτώµατος στο Κεφαλόβρυσο και το Κεράσοβο, αγώνας δρόµου Nemertsika trail Run κτλ.
Ενισχύουµε οικονοµικά πολιτιστικές δραστηριότητες φορέων.
Συνεργαζόµαστε και ενισχύουµε τους αθλητικούς συλλόγους. Φιλοξενούµε Πανελλήνιους αγώνες και προπονητικό camp Judo κ.λπ.
Υποδεχόµαστε, σε συνεργασία µε το πρόγραµµα ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, προγράµµατα ανταλλαγής νέων.
Υποδεχόµαστε, µέσα από τα Ευρωπαϊκά προγράµµατα, αλλοδαπούς φοιτητές του προγράµµατος ελληνικής γλώσσας του Παν/µίου Ιωαννίνων που επισκέπτονται τα χωριά µας.

Γραφείο Τύπου

Την Παρασκευή 24 Μαΐου η πληρωμή του ΚΕΑ


Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019.
Το ποσό των 52.281.443,84 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.603 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 475.000 άτομα.
 Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.
Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.
 Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 20-05-2019 έως 26-05-2019)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 20 έως 26 Μαΐου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δεύτερα (20-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (21-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (22-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (23-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (24-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (26-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δεύτερα (20-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.
Τρίτη (21-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (22-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (23-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (24-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Κυριακή (26-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (20-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Τρίτη (21-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (22-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Πέμπτη (23-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (20-05-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγια
Τρίτη (21-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αηδονιά.
Τετάρτη (22-05-2019) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (23-05-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (24-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (25-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (20-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (21-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (22-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (23-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (24-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (26-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Το πολυσχιδές έργο της Περιφέρειας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας αναδείχθηκε στην προεκλογική περιοδεία του Αλεξ. Καχριμάνη


Το πλήθος έργων και των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί κατά περιοχή, αναδείχθηκαν κατά την περιοδεία του νυν και υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στους δήμους Φιλιατών και Ηγουμενίτσας.
Στους Φιλιάτες ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης σε συναντήσεις με κατοίκους της κωμόπολης αναφέρθηκε σε έργα που υλοποιήθηκαν προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές, στη συνεργασία που υπήρχε με το Δήμο για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, σε έργα για τη συντήρηση – αναστήλωση ιστορικών θρησκευτικών μνημείων (Γηρομερίου και Καμίτσανης), ως και τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καλαμά.
Στο Μαργαρίτι, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η ολοκλήρωση του αναδασμού, με τον Περιφερειάρχη να υπογραμμίζει πως με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στην αιρετή Περιφέρεια, είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του αρδευτικού που ήταν ένα από τα «βαλτωμένα» έργα, εξασφαλίστηκαν νέες πιστώσεις και πλέον είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία του αναδασμού.