Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Συγχαίρει Ροδοτόπι και διαιτητές

O Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά με ανακοίνωση του ευχαριστεί την Πασσαρώνα Ροδοτοπίου για τα φιλοξενία στο μεταξύ τους παιχνίδι ενώ παράλληλα συγχαίρει και το διαιτητικό τρίο για τη διαιτησία:

«Θα θέλαμε σαν ΔΣ και σωματείο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Ροδοτοπίου για τη φιλοξενία και να δώσουμε συγχαρητήρια για την άψογη διαιτησία στο διαιτητικό τρίο Θάνος, Νέος, Σιαμέτης για την άψογη διαιτησία τους στον αγώνα. Τέτοιες διαιτησίες κοσμούν το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1


Ο ΠΑΣ νίκησε την Ξάνθη και ... περιμένει για πλέι οφ!


Ο ΠΑΣ Γιάννινα με σύμμαχο τον υπέροχο  κόσμο του, που βρέθηκε μαζικά στα "Πηγάδια" και έδωσε ρεσιτάλ  για να στηρίξει την ομάδα νίκησε 1-0 την Ξάνθη.
Το γκολ του Τσουκαλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ήταν αρκετό για να του χαρίσει την νίκη.
Τώρα περιμένει να να δει αν θα μπει στα πλέι οφ, αναλόγως με την αδειοδότηση του Πανιωνίου.
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Σκουρτάι (46' Καπετάνος), Νιέτο (46' Ορφανίδης), Γούτας, Καρυπίδης, Καμαρά, Ντιμιτρόφ. 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (59' Ηλιάδης), Τζημόπουλος, Ίλιτς (87' Κοζορώνης), Ριβέρα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Κούτρης (72' Καρανίκας).

Ήττα με ανατροπή στο Ροδοτόπι για τον Αγροτικό Αστέρα (2-1)-Νικηφόρα συνέχισε η Αναγέννηση (1-3)-Έχασε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στη Ζωοδόχο (2-1)

*Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε στο γήπεδό του ο Πασσαρώνας Ροδοτοπίου αφού επικράτησε στο ντέρμπι το απόγευμα του Σαββάτου του Αγροτικού Αστέρα με σκορ 2-1 και τον έφτασε στην βαθμολογία.
Ο Αγροτικός Αστέρας αιφνιδίασε τους γηπεδούχους  και προηγήθηκε με 0-1 στο 17' με τον Μακρή Χρήστο.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους  και ισοφάρισαν με τον Cilotaj Anest στο 47'.
Ο  Πάικας Άγγελος έκανε την ολική ανατροπή στο 70΄ κάνοντας το  τελικό 2-1.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Σκόρδος Κων/νος, Γκόνης Πέτρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Γκάνας Κων/νος, Κολιούσης Χρήστος, Μακρής Χρήστος, Ζόta Αρσέν, Νταλάκας Χαράλαμπος (Σαντεντίν Δημήτριος 57΄), Βαζάτης Χριστόδουλος (Χαρίσης Αλέξανδρος 77΄),  Ζόta Romeo
*Η Αναγέννηση  ξεπέρασε εύκολα το απόγευμα του Σαββάτου στο Νεοχώρι το εμπόδιο του Αετού Πρωτόπαπας με σκορ 1-3 και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τους πρωτοπόρους για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Ο Γιάτσε Gerti άνοιξε τον χορό των γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για την Αναγέννηση στο 21΄.
Ο Δήμος Αναστάσιος έκανε στο  40' το 0-2.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Ντάσκαρη Δημήτρη στο 52' σε 1-2.
Το τελικό 1-3 έκανε ο Γιάτσε Gerti στο 69΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Θεόδωρος, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Ανδρέας, Τάσιος Αλέξανδρος (Νούσης Χρήστος 74΄),  Μπίστας Βασίλειος (Γκορίτσας Παναγιώτης 51΄), Γιάτσε Gerti (Κούρος Γιώργος 85΄), Ντόντης Βασίλειος, Καραμάνης  Αλέξανδρος, Μακολλάρι Μαρινγκλέν, Δήμος Αναστάσιος 
* Ο Α.Ο. Ζωοδόχου ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κόντρα στην Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με σκορ 2-1.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γιογιακά Βασίλη στο 11΄ με 1-0.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ισοφάρισε στο 34΄ με αυτογκόλ του Τσιοτσίκα Δημήτρη.
Οι γηπεδούχοι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δημητρίου Δημήτρη έκαναν το  2-1 στο 75' πήραν το τρίποντο και συνεχίζουν μόνοι δεύτεροι την κούρσα για την Α΄ ερασιτεχνική.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπαλλατζία Αγκίμ (Μπάγιας Ελευθέριος 66΄), Brami Jorgo, Φουρτούνης  Ηλίας, Κατσαβριάς Βασίλειος, Ζενέλης Πάτροκλος

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-1
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-3
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Π.Ο.ΔΑΒΑΚΗΣ 3-0
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ο.ΖΙΤΣΑΣ 4-0
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2-3
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 0-0
***
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-2
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 3-1
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 2-1


Βαθμολογία (29η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 63
2. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 61 
3. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 59 
4. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 59
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 59
6. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 57
7. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 57
8. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 45  
9. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 43
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 40
11. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 38
12. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 37
13. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 36
14. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 34
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 21
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 18
17. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 6

18. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4  

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ληστειών σε σπίτια στο Βασιλικό Πωγωνίου

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Αλβανίας, 26 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 14-04-2016 στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας για σωρεία κλοπών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών που διαπράχθηκαν στο Βασιλικό Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής διερεύνησης της εγκληματικής δράσης δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 26 και 21 ετών, που συνελήφθησαν την 14-04-2016 στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας, για σωρεία κλοπών (σχετικό το από 15-04-2016 Δελτίο Τύπου).
Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού και ευρημάτων, οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε δύο ληστείες που έγιναν στο Βασιλικό Ιωαννίνων.
Στην εξιχνίαση των υποθέσεων συνέδραμε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας.
Συγκεκριμένα, οι δράστες συμμετείχαν, με διαφορετική σύνθεση, στις παρακάτω εγκληματικές ενέργειες:
μετά τα μεσάνυκτα της 15-01-2016, εισήλθαν σε σπίτι όπου διαμένουν δύο ημεδαπές, ηλικίας 62 και 64 ετών και με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν τις παθούσες, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ.
ξημερώματα της 01-03-2016, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν οικία όπου διαμένει ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 84 και 78 ετών και όταν έγιναν αντιληπτοί από τους παθόντες, με την απειλή μαχαιριού και σωματικής βίας, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν χρυσό κόσμημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Θεσπρωτίας.

Καλπάκι Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (16-04-2016) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, διαβατήριο των αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου.
Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης είσόδου σε έδαφος Schengen, θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Όλες οι συντάξεις στο Δημόσιο θα υπολογιστούν από την αρχή

Ριζικές αλλαγές έρχονται στις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθείται στη Βουλή.  Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι του Δημοσίου, της Βουλής, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α' και β' βαθμίδας, ιερείς, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, θα υπάγονται από την ψήφιση του νόμου στον Ενιαίο Φορέα Κύριας Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), μαζί με όλους τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής.
Οι συντάξεις θα υπολογίζονται με τον ίδιο τρόπο δηλ. ως άθροισμα Εθνικής και Ανταποδοτικής Σύνταξης. Το νομοσχέδιο ορίζει:
* Όσοι αποχωρούν από την υπηρεσία τους υποβάλλοντας αίτημα συνταξιοδότησης μέχρι την ημέρα ψήφισης του νόμου οι συντάξεις τους θα υπολογιστούν με τον παλιό τρόπο, δηλ. με όσα ίσχυαν στις 31/12/2014
* Όσοι αποχωρούν μετά την ψήφιση του νόμου θα μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη του νέου υπολογισμού. Η πόρτα του παλιού καθεστώτος κλείνει και για όσους κατά την ημερομηνία ψήφισης του νόμου δεν έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
*Όσοι αποχωρούν εντός του 2016 με τον νέο τρόπο υπολογισμού και αν η μεικτή σύνταξη υπολείπεται κατά 20% και πλέον από τον παλιό τρόπο θα δικαιούνται το μισό της διαφοράς αυτής. Όσοι φύγουν εντός του 2017 θα πάρουν το 1/3 της διαφοράς και όσοι φύγουν το 2018 το 1/4.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (18-04-2016) και ώρες από 15.00 έως 21.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (19-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (20-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι –Καπέσοβο –Τσεπέλοβο –Σκαμνέλι –Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι
Πέμπτη (21-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (22-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (23-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.