Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Δίκη Τρυγόνας: Καταδίκη για έναν

Σε 10 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην διοικητής του Τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων Σταύρος Πανταζής, για παραλλείψεις του εξοπλισμού του άτυχου αστυμομικού Κώστα Βλαχοπάνου που σκοτώθηκε μαζί με τον Δημήτρη Κώτση στην Τρυγόνα το 2005 από Ρώσο κακοποιό που μετέφεραν.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στη δίκη της Τρυγόνας, τότε Αστυνομικός Διευθυντής Αναστάσιος Ναστούλης και ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γιάννης Δρόσος, αθωώθηκαν.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

Θέλουμε ισχυρή τη «Δωδώνη» για να σωθεί η κτηνοτροφία!

Διαδήλωση παραγωγών χθες στα Γιάννινα.
Συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Πορεία με τα τρακτέρ τους από τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» έως την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και από εκεί στην Περιφέρεια Ηπείρου έκαναν χθες 70 περίπου κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, ζητούσαν να τους δώσει η «Δωδώνη» καλύτερες τιμές στο εισκομιζόμενο γάλα, να τους δοθούν τιμές εκκαθάρισης και βέβαια να μην ιδιωτικοποιηθεί η «Δωδώνη». «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για τον κλάδο μας, ο οποίος απειλείται με αφανισμό. Χρειαζόμαστε άμεση στήριξη και βεβαίως μια ισχυρή «Δωδώνη», η οποία θα μείνει στην Ήπειρο» δήλωναν χθες έξω από την Περιφέρεια κτηνοτρόφοι.
Στηρίζει την πρόταση…
Οι διαδηλωτές πήγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όμως η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα απουσίαζε και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή, Θεόδωρο Τσάλο, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των παραγωγών στην κ. Γεωργακοπούλου.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Περιφέρεια, όπου συνάντησαν τον Αλέκο Καχριμάνη. Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο Μιχάλης Τζίμας, εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού σημείωσε, ότι «μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε κάτι. Αυτό το μήνυμα πρέπει να πάρουν και οι συνάδελφοι που δε συμμετείχαν σήμερα γιατί αν περιμένουν να λυθεί από μόνο του δεν θα γίνει».
Σύμφωνα με τον Μιχ. Τζίμα, ο κ. Καχριμάνης για το ιδιοκτησιακό της «Δωδώνης» δήλωσε, ότι περιμένει πρόταση αγοράς από τις Ενώσεις, την οποία θα στηρίξει.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/8987

Συνάντηση παραγωγικών φορέων για το "Ηπειρωτικό καλάθι"

Με την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Αρμόδιου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασιλείου Ψαθά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ιωάννινα, συνάντηση παραγωγικών φορέων της Π. Ε. Ιωαννίνων, με αντικείμενο το «Καλάθι των Ηπειρωτικών Προϊόντων». Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες συναντήσεις σε Θεσπρωτία – Πρέβεζα, ενώ ο κύκλος κλείνει την Παρασκευή στην Άρτα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων και με βάση τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συγκροτήσουμε και εμείς το καλάθι των Ηπειρωτικών Προϊόντων. Σε πρώτη φάση γίνεται μια μελέτη και κατόπιν θα δούμε τις υπόλοιπες δράσεις που θα αναπτύξουμε είτε αυτόνομα, είτε κοινά με τις υπηρεσίες και σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπάρχει ένας ενδεικτικός κατάλογος από το Υπουργείο και εμείς, μέσα από τις συναντήσεις, ερχόμαστε να καλύψουμε κάποια κενά που υπάρχουν σε αυτό το εγχειρίδιο συμπεριλαμβάνοντας περισσότερα προϊόντα. Υπάρχει Επιτροπή Παρακολούθησης που έχει συγκροτηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και ομάδες εργασίας που εργάζονται στις κατά τόπους Π.Ε. , οι οποίες στη συνέχεια θα προχωρήσουν στη συγκρότηση του τελικού “καλαθιού”».
Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στους παράλληλους στόχους που επιδιώκει η Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας:
«Εμείς καλούμαστε πέρα από την υποχρέωσή μας που προκύπτει από τη συνεργασία με το Υπουργείο, να προχωρήσουμε και κάποια ζητήματα που αφορούν την Περιφέρειά μας. Πρόκειται για βασικές αρχές που έχουμε θέσει για τον πρωτογενή τομέα και σχετίζονται:
Με την πιστοποίηση ορισμένων προϊόντων ανά Ενότητα που θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν για την προώθησή τους.
Με την πιθανή μελλοντική σύσταση φορέα για την πιστοποίηση των Ηπειρωτικών Προϊόντων
Με την προστασία του Περιβάλλοντος.
Με τη δημιουργία δομών, εντός των υπηρεσιών, για την στήριξη και πληροφόρηση των πολιτών
Με την προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων».
Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Ψαθάς, είπε ότι στη συνάντηση έγινε γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν αξιόλογες προτάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν στη συνέχεια.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΧΑΡΟΚΟΠΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ληστεία σε βάρος ημεδαπού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι, χθες (13-12-2011) το βράδυ στο Χαροκόπι Ιωαννίνων, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, προσέγγισαν 77χρονο ημεδαπό στην είσοδο της οικίας του και αφού τον απώθησαν βίαια, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Απόπειρα κλοπής σε αργυροχρυσοχοΐο

Σήμερα (14-12-2011), πρώτες πρωινές ώρες στα Ιωάννινα, άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να εισέλθουν, με τη μέθοδο του «ριφιφί», σε αργυροχρυσοχοΐο, ιδιοκτησίας ημεδαπού. Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες εισήλθαν αρχικά σε ακατοίκητο διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται πάνω από το κατάστημα και στη συνέχεια, προσπάθησαν να δημιουργήσουν οπή στην οροφή προκειμένου να εισέλθουν στο κοσμηματοπωλείο, πλην όμως ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, υπέβαλε υπόμνημα στην Κυβέρνηση, για να συμπεριληφθούν οι Αποδημικές Οργανώσεις, στις απαλλαγές της Υπουργικής Απόφασης, από την καταβολή του φόρου ακινήτου περιουσίας

Αθήνα 12-12-11
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και Υπουργέ των Οικονομικών.
Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 12-12-11 στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, του Γενικού Συμβουλίου αυτής για να διαμαρτυρηθούμε για τις επιπτώσεις που έχει το άρθρο 53 του νόμου 4021/2011.
Η πρώτη από εμάς αντιπροσωπεύει τετρακόσια πενήντα και πλέον πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματεία (Αδελφότητες, Ομοσπονδίες, Ενώσεις, συλλόγους), που έχουν έδρα την Αθήνα και δραστηριοποιούνται πρωτίστως στον τομέα του πολιτισμού με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, με συμμετοχές σε ελληνικές και διεθνείς πολιτιστικές συναντήσεις κυρίως νέων, με παρουσιάσεις έργων των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης με δημιουργία πλήθους χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων, με παραγωγή και προβολή ταινιών και ντοκυμαντέρ Ηπειρωτικών θεμάτων, με εκδόσεις εντύπων και έτσι αποτελούμε τον κύριο συντελεστή όχι μόνο διατήρησης της πολιτιστικής μας παρακαταθήκης, αλλά και της ανάδειξής της με όλες τις αρετές και αξίες που απ’ την ανεπανάληπτη αυτή κληρονομιά παράγονται.
Επίσης η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με όλα τα σωματεία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 7 Παγκόσμια Πανηπειρωτικά Συνέδρια, των οποίων τα πορίσματα έχουν αποσταλεί προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Πραγματοποιούμε ημερίδες με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για θέματα περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.
Τέλος πραγματοποιούμε εκδηλώσεις διασυνοριακού ενδιαφέροντος από κοινού με τον Ελληνισμό της Αλβανίας.
Παράλληλα δε αποτελούμε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των 120 Ηπειρωτικών οργανώσεων του εξωτερικού, ενδυναμώνοντας τον συνδετικό ιστό των αποδήμων προς τη ρίζα τους, βοηθώντας έμπρακτα, ηθικά και λειτουργικά το μεγάλο εθνικό στόχο αναστολής της απαλλοτρίωσης της εθνικής συνείδησης αυτών, όπως και της γλώσσας και παραδόσεων της ιδιαίτερης πατρίδας μας και έτσι επιτελούμε μια καθαρή εθνική προσφορά.
Πανομοιότυπους σκοπούς, στόχους και εκδηλώσεις ίσης εμβέλειας πραγματοποιούν και τα υπόλοιπα σωματεία που υπογράφουν το παρόν υπόμνημα. Όλοι εμείς μετά από τεράστιες προσπάθειες και με την συμβολή των μελών μας κατορθώσαμε και αποκτήσαμε ιδιόκτητα γραφεία στα οποία πραγματοποιούνται οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών, η εκμάθηση παραδοσιακών χορών, μουσικών οργάνων, σχεδιασμός και εκπαίδευση χορωδιακών τμημάτων, θεατρικών ομάδων, διδασκαλία πολυφωνικού τραγουδιού, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ.
Όπως γνωρίζετε με το άρθρο 53 του ν. 4021/2011 επιβλήθηκε ειδικό τέλος και επί των ακινήτων αυτών.
Βεβαίως με το εδ, γ της παρ. 2 του άρθρου 2 της υπ’ αρ. 1211/13-10-2011 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών καθιερώνονται απαλλαγές ημεδαπών νομικών προσώπων που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνονται με σαφήνεια τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα παράγουν πολιτισμό.
Πέραν του ότι πιστεύουμε πως το μέτρο είναι άδικο, ανάλγητο και ισοπεδωτικό, εκδηλώνουμε οικονομική αδυναμία να καταβάλλουμε αυτό αφού τα κτίρια αυτά ουδεμία πρόσοδο έχουν, ενώ παράγουν έργο τεράστιας εθνικής σημασίας.
Γι’ αυτό και παρακαλούμε να σταθείτε στο πλευρό των πατριωτικών σωματείων και να συμπεριλάβετε και αυτά στις εξαιρέσεις.
Ευελπιστούντες στην ικανοποίηση του αιτήματός μας εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Οικονόμου                           Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

Αγορά Εργασίας: Η καλύβα του μπάρμπα Θωμά


Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης *

Το καθεστώς που τείνει να εγκαθιδρυθεί στην ελληνική αγορά εργασίας τείνει να οδηγήσει σε ένα άκρως απορρυθμισμένο τοπίο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν τα δικαιώματα τους να καταστρατηγούνται συστηματικά στη χοάνη μια αγοράς που χαρακτηρίζεται από δυσθεώρητη ανεργία και επιδημικής έκτασης αδήλωτη εργασία. Τα παραδείγματα είναι εύγλωττα: μισθωτοί που ταυτόχρονα με τη σύμβαση πρόσληψης υπογράφουν και την απόλυση ή λαμβάνουν αμοιβή χαμηλότερη από τα οριζόμενα στις ΣΣΕ, αμοιβές που καταβάλλονται με μεγάλες καθυστερήσεις, συστηματική υπέρβαση του οκταώρου, δραστική αμφισβήτηση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι και άλλα πολλά.
Η προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας συνοδεύεται από δύο αξιοσημείωτα επιχειρήματα: α) θα οδηγήσει σε συμπίεση του κόστους εργασίας και β) θα αυξήσει την απασχόλησης.
Μολαταύτα, η ποιότητα των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται σε αυτό το καθεστώς εργασιακών σχέσεων συνήθως δεν είναι υψηλή. Οι σχέσεις απασχόλησης επιμερίζονται σε πολλαπλού τύπου συμβάσεις, ενώ η ανασφάλεια των εργαζομένων επιτείνεται.
Οι πρόσφατες θεσμικές εξελίξεις (το πολυθρύλητο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου) με την κατάργηση της ευνοϊκότερης ρύθμισης στις κλαδικές και ομοιεπαγγελματικές συλλογικές συμβάσεις (ΣΣΕ) και την κατάργηση της επέκτασης των ΣΣΕ στα μη μέλη των εμπλεκόμενων οργανώσεων συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε αυτό το ζοφερό τοπίο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δείχνουν αδύναμες να διαπραγματευτούν τις αλλαγές, να διαμορφώσουν νέους όρους αλληλεγγύης με τα διάσπαρτα συμφέροντα του κατακερματισμένου εργατικού δυναμικού, να ευθυγραμμιστούν με τους νέους κοινωνικούς κινδύνους και να εγκαταλείψουν την εστίαση στην μηχανιστική διατήρηση των εργασιακών στερεοτύπων που συνάδουν με παρωχημένα πρότυπα παραγωγικής διαδικασίας.
Το νέο καθεστώς της εξαρτημένης εργασίας περιλαμβάνει έννοιες και οντότητες που δεν έχει προβλέψει η εργατική νομοθεσία του 20ου αιώνα όπως οι νέου τύπου εργοδότες (μερικός, έμμεσος ή εγγυητής εργοδότης) και απασχολούμενοι (part timers, ορισμένου χρόνου, εποχικοί, εργαζόμενοι on call κ.λπ.), ενώ τα μεγάλα διαλείμματα υποαπασχόλησης δημιουργούν την αδήριτη ανάγκη για ένα νέο «δίκαιο της ανεργίας» .
Αν οι νέες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις συνεχίσουν να εγκλωβίζονται στη μέγγενη της εξατομίκευσης, αν η επισφαλής εργασία παραμείνει εκτός της εμβέλειας του παραδοσιακού εργατικού δικαίου που δύει, αν δεν αφυπνισθούν τα εργατικά συνδικάτα και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, η αγορά εργασίας πολύ σύντομα θα θυμίζει το σκηνικό του μνημειώδους μυθιστορήματος «Η καλύβα του μπάρμπα Θωμά».


Θεόδωρος Κουτρούκης * Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Ο ετήσιος Απολογισμός για την Παράταξη «Ενότητα Πολιτών ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» του Φίλιππα Φίλιου


Γράφει ο Μίλτος Μπούκας
Ένας χρόνος πέρασε γρήγορα τόσο γρήγορα που έφτασε η ώρα του απολογισμού.
Οι περισσότεροι θα θέλατε πολύ ν’ αποφύγετε τον «θεσμικό» απολογισμό.
Όμως η ιστορία απαιτεί κάποια εξήγηση, ζητεί έστω μια δικαιολογία για τα έργα σας.
Ξεκινώντας από το Μείζον, η επιβεβαίωση της κωλυσιεργίας του Π.Δ. για την Λίμνη Παμβώτιδα από πλευράς Δήμου (όπως και της Περιφέρειας) της (μη προστασίας) του αιγιαλού των 300 μ. αποτελεί τον πιο θλιβερό «μονόλογο» στο βάθεμα της εκποίησης του ελληνικού πλούτου, της εξαθλίωσης ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και την αισθητική βλάβη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η αγαστή συνεργασία που επιδεικνύετε με την Περιφέρεια στα «κελεύσματα» τοπικών οικονομικών κέντρων αποτελούν επιστέγασμα και γλαφυρή ενσάρκωση μιας πολιτικής που συνθλίβει την αξιοπρέπεια και όποια προοπτική ποιοτική διαβίωσης στο μολυσμένο περιβάλλον του λεκανοπεδίου.
Αυτή η πελατειακή πολιτική με τα δεινά του λαϊκισμού αποτελεί εκτροπή των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, πραξικοπηματική νοοτροπία, δίχως ίχνος νομιμοποίησης, «ημέρες και έργα» της ασυδοσίας της Δημαρχίας Φ. Φίλιου.
Απολέσθει η προεκλογική βούληση και ο περιορισμός των επεκτακτικών συμφερόντων και της κερδοσκοπίας γης στην Παμβώτιδα;
Η πολιτική που σήμερα εκπροσωπείτε, εστιάζεται κε Δήμαρχε στην μέγιστη δυνατή αυθαίρετη «διασπάθιση» οικονομικών, κοινωνικών και φυσικών πόρων προκειμένου να έχετε ικανοποιημένους ψηφοφόρους και υποστηρικτές…
Συντηρεί η Δημοτική σας αρχή, τη διαιώνιση των χειρότερων πελατειακών πρακτικών, που καταγράφονται ως πραγματικός ιστορικός συμβιβασμός και επιβεβαιώνει τις προεκλογικές ενστάσεις μας για την εκτός σχεδίου και τους όρους δόμησης (νομοσχέδιο περί βιοποικιλότητας) στις προστατευόμενες περιοχές.
Η μελλοντική εικόνα του αιγιαλού της ανεξέλεγκτης οικοπεδοποίησης αποτελεί για σας μια νέα κατάσταση γιατί τα ρουσφέτια θα γίνονται πια «σε είδος» σε παραχωρήσεις γης, σε ακάλυπτους συντελεστές…
— Όταν ο Δήμος δεν παρέχει πια καμία ασπίδα προστασίας στους πολίτες του και ο σχεδιασμός της ανάπτυξης έχει θεσπιστεί σε κενό πολιτικού διαλόγου με τις προτάσεις της «κλειστής παρέας» (Θεμελής-Μασσαλάς-Αρλέτος) που ταιριάζει περισσότερο με την τακτοποίηση των «καταπατητών» παρά με το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές.
— Όταν τα συλλογικά αγαθά δεν έχουν πια ζωτική σημασία, για τους ιθύνοντες του περιβάλλοντος και χειροτερεύει καθημερινά η ζωή μας, όταν δεν έχουμε διορθώσει μετά από ένα χρόνο δημαρχιακής διακυβέρνησης κανένα ποιοτικό χαρακτηριστικό, όσο αναφορά τα επιφανειακά ύδατα της Παμβώτιδας και τα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας PM10, PM2,5, PM1
— Όταν καμία επικαιροποιημένη μελέτη δεν είδε το φως που να αμβλύνει την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη και υιοθετείται η παραμονή του ΚΤΕΛ
— Όταν ακόμη τα απορρίμματα της πόλης γίνονται με εδαφική διάθεση
— Όταν διατηρείται ακόμη ένα ισχυρό δίχτυ αδιαφάνειας και κενό αξιοπιστίας
— Όταν πια η αλλαγή μιας λάμπας (π.χ. στο δημοτικό σχολείο του Κάστρου) είναι πολυτέλεια και είναι διάχυτη η ανικανότητα εξασφάλισης «θεμελιωδών» δικαιωμάτων(!)
— Όταν η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται κόλαση και πια μόνοι απροστάτευτοι θλιμμένοι και εγκαταλειμμένοι βιώνουν την αποσύνθεση του Κράτους
— Όταν εν γένει η διαβούλευση με την κοινωνία είναι στα σπάργανα, δίχως τον θεσμό του Συνηγόρου του Δημότη και το μόνο αποτέλεσμα είναι αμοιβαία δυσπιστία
— Όταν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το χαμηλό τίμημα για την αγορά του πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας
— Όταν αδιαφορούν για το πέρασμα των αγωγών φυσικού αερίου εντός λεκανοπεδίου και τους κινδύνους που μπορεί να προκύπτουν από την χωροθέτηση
— Όταν δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για φιλικά μέσα Μεταφορών για το Περιβάλλον και απαξιώνεται το τραμ
— Όταν δεν υπάρχει καμμιά αναφορά για ενεργειακή αυτονομία δημοτικών κτιρίων
— Όταν η τοπική αυτοδιοίκηση τελεί υπό την ομηρία του συγκεντρωτικού της σχεδιασμού μ’ ένα Δημαρχοκεντρικό μοντέλο που παράγει δυσλειτουργίες και βέβαια Δημοκρατικό έλλειμμα (βλέπε Κενάν Μεσαρέ)
— Όταν η ατζέντα των επιτροπών καθορίζεται από τον Δήμαρχο ή τον Γενικό Γραμματέα και αναπόφευκτα δεν ευνοούνται τα «ενοχλητικά» αιτήματα και η καινοτομία (αποσιωπήθηκαν και δικά μου αιτήματα…)
— Όταν οι δημόσιοι κατήγοροι του «πρώην» Ξενία λάβροι κάποτε κατά των πολεοδομικών παραβάσεων, συζητούν με τον «οικοδεσπότη» του για «ανταλλαγές» του πρώην Κουραμπά, μειώσεις ενοικίων, αξιοποίηση της παρακείμενης παιδικής χαράς, αξίας 600.000€ τότε η κωλοτούμπα κατοχυρώνεται ως εθνικό άθλημα!

Οι ευκαιριακοί τακτικισμοί και η μετάλλαξη της δημοτικής παράταξης σε θέματα θέσεων είναι πια σε ημερήσια διάταξη. Η Οικολογία εχθρός των γενετικά τροποποιημένων, που «βλάπτουν» σοβαρά την υγεία, γι’ αυτό «δεν έχει άλλο»… δεν προσδοκώ πλέον τίποτα, αφού το δημοτικό φρόνημα θεωρείται «επιμολυσμένο» για όλους τους προαναφερόμενους λόγους ΔΩΛΩΝΩ προσωπικά κώλυμα και με την οριστική απόσυρσή μου αν και τυπικά εκτός διαδικασίας ήμουν…
Πρέπει να αναπτυχθεί ένας νέος κύκλος διαλόγου, νέες προσεγγίσεις κοινωνικής αλληλεγγύης με διεργασίες βάσης, από τα κάτω. Η νέα κοινωνική διαβούλευση πρέπει να περιλαμβάνει ριζοσπαστικές λύσεις με αναιρετικούς μηχανισμούς, κατά της νυν διοικούσας νοοτροπίας και Αρχής που είναι ολίγιστοι πολιτικά και επιζήμιοι…
Πρέπει να ξεφυτρώσουν μικρές ομάδες, ενεργών πολιτών, της γειτονιάς που διεκδικώντας την αυτονομία τους ν’ αποτελέσουν μια εναλλακτική μορφή θέσμισης και εισβολής στο πολιτικό σύστημα με στόχο την περιφρούρηση του κοινωνικού ιστού, με αλληλέγγυα οικονομία, αντικαταναλωτική νοοτροπία.
Η επανεκτίμηση της σχέσης του πολίτη με τον διπλανό του πρέπει να γίνει αυτοσκοπός.
Προσκαλώ σ’ ένα κάλεσμα να ανταλλάξουμε απόψεις και να διερευνήσουμε την προοπτική για πιθανές κοινές δράσεις και εκδηλώσεις.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Η ακινησία στα έργα δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα, πιθανότερη επανεκκίνηση το καλοκαίρι

Το στοίχημα της Ιόνιας Οδού είναι το μεγαλύτερο από όλα τα υπόλοιπα που έχουν πέσει στο τραπέζι για την Δυτική Ελλάδα και κυρίως για την Ήπειρο. Ο δρόμος που ξεκινά από το Αντίρριο και φτάνει μέχρι την πόλη των Ιωαννίνων πρόκειται να είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός οδικός άξονας για όλη την δυτική πλευρά της Ελλάδας. Όσο διαρκεί η μεσοβέζικη κατάσταση με τις εργασίες να έχουν σταματήσει και το μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο μία πολύ μεγάλη περιοχή της χώρας θα παραμένει δέσμιος της ύφεσης. Όταν το 2007 η σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των παραχωρησιούχων έφερνε χαμόγελα αισιοδοξίας στους κατοίκους της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (νυν Δυτικής Ελλάδας) και της Ηπείρου ότι επιτέλους θα βγουν από την συγκοινωνιακή απομόνωση και θα ενταχθούν σε ένα ευρύτερο δίκτυο αυτοκινητόδρομων που θα συμπαρασύρει την περιοχή σε ανάπτυξη.
Αυτό το διάστημα σε όλο αυτό το τεράστιο μέρος της Ελλάδας οι μοναδικές εργασίες που γίνονται είναι στον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία και στο τμήμα Καρτέρι-Πάργα του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα. Το έργο των 196χλμ της Ιόνιας Οδού παραμένει παγωμένο και θα παραμείνει σε αυτή την κατάσταση για τουλάχιστον 3-5 μήνες.
ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Με την παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει η συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 τα εργοτάξια και πάλι θα ζωντανέψουν μετά από διάστημα περίπου 18 χαμένων μηνών. Αυτό θα μπορούσε να είναι άσχημο σενάριο αλλά με τις απαλλοτριώσεις να μην έχουν ολοκληρωθεί η συνολική επιβάρυνση στα έργα δεν θα είναι περισσότερη από 12 μήνες.
Αν και από την σύμβαση προβλεπόταν η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού στα τέλη του 2013 αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσα στο 2015 με την προϋπόθεση ότι το αργότερο τον Ιούνιο το έργο θα κατασκευάζεται και πάλι. Το βατό τμήμα του έργου είναι το νότιο τμήμα λόγω της μορφολογίας του εδάφους ενώ ήδη ένα τμήμα 35 χιλιομέτρων έχει παραδοθεί.
Από αυτό το τμήμα εξαιρείται η περίπτωση της διάβασης της Κλόκοβας που θα κατασκευαστεί με σήραγγα. Αυτό σαφώς θα επιβαρύνει το χρόνο κατασκευής αλλά είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την περιοχή.
Αυτό που παραμένει κρίσιμο για την ώρα είναι το 2014 όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο άξονας Άκτιο - Αμβρακία τουλάχιστον το νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού να έχει ολοκληρωθεί έτσι ώστε να υπάρχει ένας συνεχής αυτοκινητόδρομος σε μεγάλο μέρος της περιοχής.
Κατά τα άλλα σε πολλά σημεία, ειδικά σε αυτά που υπήρχε η ανάγκη για σήραγγα η υποδομή έχει γίνει αλλά σίγουρα το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την παύση των εργασιών είναι μεγάλο και εδώ παραμένει ένα ερώτημα σε τι κατάσταση θα είναι ακόμα και τα τμήματα τα οποία είχαν προχωρήσει αρκετά.
Στην χτεσινή συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης με τον επικεφαλή της ομάδας δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ και τον επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν ήταν αρκετά αισιόδοξος μιλώντας για δυνατότητα να αρχίσουν τα έργα στα τέλη Φλεβάρη. Φυσικά αυτή την αισιοδοξία δεν την μοιράστηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι που μίλησαν για έναρξη των εργασιών το καλοκαίρι.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπών και διακινητή

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 38χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας – επικαθήμενο), διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, στο χώρο του φορτίου, έξι (06) αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ το προαναφερόμενο φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

Τριπλάσιες φέτος οι καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας στις εφορίες

Ατέλειωτες ουρές σχηματίζονται κάθε πρωί στις εφορίες από οδηγούς που καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, αδυνατώντας να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, φέτος η αύξηση στις καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας θα φτάσει το 200% σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».
Φέτος, το φαινόμενο αυτό έχει, μάλιστα, επεκταθεί, παίρνοντας άλλες διαστάσεις.
Στις ουρές συνωστίζονται άνθρωποι που ζητούν προσωρινή ακινησία των οχημάτων τους, διότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Μαζέψτε αποδείξεις για να γλιτώσετε το πρόστιμο!

Η έκπτωση φόρου για τη συλλογή αποδείξεων καταργήθηκε.
Οι φοροκάρτες ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι καταργήθηκε η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.
Μέχρι το τέλος του χρόνου, έχουμε την τελευταία ευκαιρία να μαζέψουμε «χαρτάκια».
Όχι για να γλιτώσουμε φόρο όπως συνέβη με τη φορολογική δήλωση του 2011 αλλά για να μην πληρώσουμε περισσότερα.

Ουσιαστικά φέτος χρειαζόμαστε τις αποδείξεις για να προστατευτούμε από ένα ακόμη χαράτσι: Όποιος δεν βάλει στη φορολογική δήλωση της επόμενης χρονιάς τις αποδείξεις που χρειάζονται, θα πληρώσει επιπλέον φόρο ίσο με το 10% επί του ποσού που δεν θα συγκεντρώσει.
Ο τρόπος υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσουμε έχει αλλάξει. Στη φορολογική δήλωση του 2012, θα πρέπει να εμφανίσουμε αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% του συνολικού μας εισοδήματος. Κανένας δεν εξαιρείται. Δηλαδή, δεν υπάρχει η απαλλαγή που υπήρχε για φέτος για όσους εμφανίζουν εισόδημα κάτω από 6000 ευρώ. Ο νόμος αναφέρει με σαφήνεια:
«Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται σε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου του δηλούμενου και φορολογούμενου σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις και για ποσό εισοδήματος μέχρι εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ».
Επιπλέον, αν τα τεκμήρια είναι υψηλότερα από το πραγματικό εισόδημα, τότε το ατομικό εισόδημα του φορολογούμενου θα είναι το τεκμαρτό. Γι' αυτό, ο υπολογισμός με βάση τον συντελεστή του 25% θα πρέπει –για να είστε απολύτως βέβαιοι- να γίνει είτε με βάση το πραγματικό είτε με βάση το τεκμαρτό εισόδημα.

ALCO: Με 13% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ

8κομματική Βουλή!!!


Προβάδισμα 13 μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, για λογαριασμό του KONTRA CHANNEL, σύμφωνα με την οποία στο κοινοβούλιο εισέρχονται 8 κόμματα.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 30%
ΠΑΣΟΚ: 17%

ΚΚΕ: 12%
Δημοκρατική Αριστερά: 9,5%,
ΣΥΡΙΖΑ: 8%,
ΛΑΟΣ: 7%,
Οικολόγοι: 4%,
Δημοκρατική Συμμαχία 3%.
Σχετικά με την γνώμη των ψηφοφόρων για τους πολιτικούς , προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με 35% θετικές και 56% αρνητικές γνώμες και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 26% θετικές και 66% αρνητικές γνώμες, ενώ στην χειρότερη μοίρα βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 11% θετικές και 86% αρνητικές γνώμες.
Σε ερώτηση για την αξιολόγηση της στάσης του Αντώνη σαμαρά για τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, οι απόψεις είναι ακριβώς μοιρασμένες με το 41% να θεωρεί ότι ουσιαστικά προσυπέγραψε το μνημόνιο και ακύρωσε τις θέσεις της ΝΔ και επίσης το 41% να θεωρεί ότι λειτούργησε υπεύθυνα για την έκτη δόση και την αποφυγή της χρεοκοπίας.

H Ομοσπονδία αποδημικών αδελφοτήτων Πωγωνίου, διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης των Ηπειρωτικών φορέων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πωγώνι το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» ΣΤΟ HILTON και ώρα 18:00

Οι κλεμμένες εικόνες από το Κουκούλι, επέστρεψαν στην Ελλάδα

Επίσημη υποδοχή στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι κλεμμένες εικόνες από τα μοναστήρια και τις εκκλησιές των Ιωαννίνων και άλλων περιοχών της Ελλάδας επέστρεψαν σήμερα στην Ελλάδα. Η επιχείρηση των κρατικών υπηρεσιών και της ελληνικής αστυνομίας για τη διαλεύκανση αυτών των μεγάλων υποθέσεων αρχαιοκαπηλίας, για μία ακόμα φορά είχαν αποτέλεσμα.
Οι συγκεκριμένες εικόνες είναι από το Κουκούλι και εντοπίστηκαν με άλλες, στο Άμστερνταμ. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εικόνες μέχρι να εντοπιστούν από τις ελληνικές αρχές.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, βρέθηκε σήμερα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, όπου παρουσιάστηκαν 10 μεταβυζαντινές αρχαιότητες, οι οποίες επαναπατρίστηκαν πριν από λίγες μέρες από την Ολλανδία.
Στην παρουσίαση παρέστησαν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, κ. Λίνα Μενδώνη, η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μαρία Βλαζάκη, η Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών Αναστασία Λαζαρίδου, η Διευθύντρια Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ευγενία Γερούση και ο αρχαιολόγος Νίκος Πανουτσόπουλος.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, επεσήμανε τα εξής: «Η ιστορία του επαναπατρισμού των εικόνων είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Είναι μια μεγάλη υπόθεση. Αν δεν είχαμε δουλέψει συλλογικά, αν δεν είχαμε αυτή τη στενή συνεργασία με τις διωκτικές αρχές δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Επιμένω να επαναλαμβάνω αυτό σαν άποψη. Ο ρόλος του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, είναι κομβικός. Δούλεψε με πάθος, είναι το παράδειγμα ενός από τους ανθρώπου που βλέπει τη δουλειά του πέρα από τα όρια του επιβάλλει ο θεσμός του και βοήθησε στην υπόθεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επίσης, αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε όσον αφορά την εικόνα του Αγίου Προκοπίου, είναι την προσφορά του κ. Μαρτίνου. Ένας ιδιώτης μαθαίνει ότι ένα από τα κειμήλια της συλλογής του, είναι προϊόν κλοπής και το επιστρέφει. Δεν έχει μόνο συμβολική σημασία η διάσταση της πράξης του αλλά μας δίνει την ευκαιρία με αυτό τον τρόπο να διεκδικήσουμε και την εικόνα του Αγίου Πέτρου από την Ουάσινγκτον.
Την πρώτη φορά που έκανα μια τέτοια παρουσίαση μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν τύχη. Μπορεί να ήταν τύχη όταν βρήκαμε τους κούρους, ότι ήταν τύχη που πιάσαμε τις χρυσές μάσκες. Αλλά μετά από λίγο αυτό το σενάριο αρχίζει και εκλείπει. Εδώ να σας θυμίσω τα Προϊστορικά της Καλύμνου, τον χάλκινο Αλέξανδρο και τα άλλα μικροαντικείμενα στη Θεσσαλονίκη, τα 1000 και πλέον νομίσματα τα οποία έχουν επιστραφεί μέσα από διάφορες παρεμβάσεις που έχει κάνει το Υπουργείο. Έχω να σας θυμίσω μια σειρά από τέτοια γεγονότα, το οποίο σημαίνει ότι κάποια στιγμή παύει να είναι τύχη. Πρέπει κάποιος να αρχίσει να αναρωτιέται τί είναι αυτό που μπορεί να αποδώσει. Το λέω αυτό γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να θεωρούμε ότι όλα αυτά γίνονται αυτόματα ή από τύχη. Ας σκύψει κάποιος πάνω στους θεσμούς και τους ανθρώπους που δουλεύουν πάνω σε αυτά τα θέματα, να δει τον αγώνα τους και τις προσπάθειές τους.»


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

Επίσκεψη της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στην Άρτα και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα

Η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, θα βρίσκεται την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στην Άρτα και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα.
Το πρόγραμμα της περιοδείας:

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου
Άρτα: 12:00 Περιοδεία στη βιομηχανία ΙΟΝ, 17:00 Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας, 17:45 Συνάντηση με το σωματείο και εργαζόμενους του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Άρτας στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, 19:00 Ομιλία σε συγκέντρωση στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Σκουφάς», πλ. Αγίου Δημητρίου
Παρασκευή 16/12,
Ιωάννινα: 9:00 Περιοδεία στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», 11:00 Περιοδεία και ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων στην γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».
12:30 Περιοδεία και ομιλία στην μεταλλοβιομηχανία “SPIDER”, 18:00 Συνάντηση με τους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καριπίδης» στο φουαγιέ του ξενοδοχείου «Αλέξιος», 19:00 Ομιλία σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη Λιμνοπούλα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η πράξη για τις υποδομές του τριγώνου Άρτας

Την Ένταξη της Πράξης "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΑΡΤΑΣ" στον Άξονα Προτεραιότητας "06 - Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου" του Ε.Π. "Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα -Ήπειρος", υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Η πράξη έχει προϋπολογισμό 4,238,292.68 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Αρταίων.
Προβλέπονται έργα βελτίωσης βασικών υποδομών ( οδοποιία, αντιπλημμυρική προστασία και ύδρευση) στην περιοχή ανάπλασης του Τριγώνου.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 34 (μήνες).


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ: Αντλήθηκαν 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,95%

Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από την πώληση εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με το επιτόκιο να σημειώνει μικρή άνοδο στο 4,95%.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1.250 εκατ. ευρώ.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,95%, ενώ υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 3,660 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,93 φορές.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπής για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα μιας (1) μη νόμιμης μετανάστριας


Συνελήφθη σήμερα (13-12-2011) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, μία αλλοδαπή, υπήκοος Ολλανδίας, ηλικίας 38 ετών, κατηγορούμενη για διευκόλυνση εξόδου σε έδαφος τρίτης χώρας μιας (1) μη νόμιμης μετανάστριας.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, η 38χρονη επέδειξε για λογαριασμό 36χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Λιβάνου, μία πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό της από τη χώρα, με τελικό προορισμό την Ολλανδία.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και δύο (2) ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.