Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συλλήψεις ημεδαπών για διακίνηση και κατοχή κοκαΐνης

Απογευματινές ώρες χθες (06-02-2012), συνελήφθησαν στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων , δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 37 ετών, για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης .
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
επτά συσκευασίες με κοκαΐνη, βάρους -8,8- γραμμ.
ένα κυτίο και μία νάιλον συσκευασία με υπολείμματα κοκαΐνης.
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών τους στο 6ο και 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης

Συνελήφθησαν, χθες (06-02-2013) το μεσημέρι στο 6ο και 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), δύο διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οργανωμένα με δύο αυτοκίνητα, επτά (7) ομοεθνείς τους, τους οποίους και θα αποβίβαζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε διαφορετικές πόλεις.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με αλβανικές πινακίδες, που οδηγούσαν οι δύο διακινητές και διαπιστώθηκε ότι αυτοί μετέφεραν στην ενδοχώρα, με προορισμό την Αθήνα, τη Θήβα και τα Ιωάννινα, επτά παράνομους αλλοδαπούς, έναντι χρηματικού ποσού.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
 (1.490) ευρώ.
(15.100) λεκ και δύο δολάρια Αυστραλίας.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η Αδελφότητας Απανταχού Κραψιτών Αθηνών (Κράψη, Ανατολική, Δρίσκος), προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, στα εγκαίνια της νεοαποκτηθείσας αίθουσας Πολιτιστικών και Κοινωνικών Εκδηλώσεων, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12:00 π.μ.

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Π.Ε. Πρέβεζας παρέστη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος παρέστη στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Π.Ε. Πρέβεζας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.
Απηύθυνε ευχές στους εργαζόμενους, τους ευχαρίστησε για την ως τώρα συνεργασία τους και τους ζήτησε να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τις δικές του ευχές έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ν. Ανατολιωτάκης, Β. Γιολδάσης, Γ. Ζιάκκας και Δήμητρα Αναγνώστου.

Σύλλογος των Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας διοργανώνει τον χορό του, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 12:30 στην ταβέρνα ''Μεντής'', Εθ. Αντίστασης 50, Παλλήνη

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ

Εν αναμονή της δημοσίευσης της «short list» από τους οκτώ υποψήφιους μνηστήρες, βρίσκονται Γιάννενα, Κατάκολο και Πατραϊκός Κόλπος, ώστε να επιβεβαιωθούν ή όχι τα σενάρια που θέλουν τη χώρα μας να διαθέτει αποθέματα υδρογοναθράκων που ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες δισ. ευρώ, τα οποία τους τελευταίους μήνες γίνονται δεκτά με κρυφές προσδοκίες και… θεωρίες συνωμοσίας.
Μπορεί οι πληροφορίες, να έλεγαν ότι στις αρχές του Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εταιριών που προχωρούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, ωστόσο ένα μήνα μετά, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να καθυστερεί και κατ’ επέκταση να καθυστερούν και οι έρευνες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να φτάσουμε στα… μεγάλα νέα έχουν περάσει έξι μήνες αξιολόγησης, αφού οι αρχικές προσφορές κατατέθηκαν στις 2 Ιουλίου πέρυσι.
Ωστόσο, σύμφωνα με το «ypodomes.gr», ύστερα από πολύμηνες διεργασίες το «open door» για τις τρεις περιοχές περνά στην επόμενη φάση, καθώς εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η δημοσίευση της «short list».
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποκτά ευρύτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα υπάρξει ανάθεση για έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου, με δεδομένο ότι οι τελευταίες παραχωρήσεις έγιναν στη δεκαετία του ‘90 και ασφαλώς θα λειτουργήσει και σαν κρίσιμο τεστ για όλες τις μελλοντικές δράσεις με βάση και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Σε προχωρημένο στάδιο οι εργασίες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδος

Στη Φιλιππιάδα, παρουσία του Δημάρχου Ζηρού κ. Δ. Γιολδάση, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, επισκέφτηκαν το έργο κατασκευής προσθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, που με προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.
Οι εργασίες βρίσκονται σε ικανοποιητικό στάδιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευσή τους, προκειμένου να παραδοθεί το κτίριο σε χρήση τη νέα σχολική περίοδο.

Ο Σύνδεσμος φοιτησάντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πωγωνιανής καλεί τα μέλη του στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα γίνει στο Κέντρο «Λιθαρίτσια» στα Ιωάννινα την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ
ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Σας ενημερώνουμε ότι:
Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας και η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας θα γίνει στο Κέντρο Λιθαρίτσια στα Ιωάννινα την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6 & 30 μ.μ. και όχι στις 7 & μισή όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στο περιοδικό μας.
     Παρακαλούμε για τη συνολική συμμετοχή σας.
Διευθύνσεις
 Ταμία: Δολιώτης Αντώνιος —Σωτ. Ζούμπου 21
          ΙΩΑΝΝΙΝΑ 453 33 — Τηλ.: 2651021324/6974457557
 Προέδρου: Παντελής Τόμος— Εθν. Ανεξαρτησίας 18 Ανατολή ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
          452 21 —Τηλ.: 2651046310/6974073152

Οκτώ στους δέκα πολίτες έχει περιορίσει ακόμη και βασικά είδη διατροφής σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ

Στο μισό έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιοποιείται σήμερα, Πέμπτη.
Όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, περίπου 8 στους 10 έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% παραδέχεται ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθεί, ενώ το υπόλοιπο 50% φαίνεται ότι το σκέφτεται.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, το 93% των ερωτηθέντων έχει υποστεί μείωση στο εισόδημά του τα τελευταία 3 χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 79% έχει περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής, ενώ το 94% των νοικοκυριών έχει σταματήσει τις εξόδους αναψυχής σε εστιατόρια. Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι τα μισά νοικοκυριά παραδέχονται ότι θα αγόραζαν χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθούν. Ταυτόχρονα, τα άλλα μισά, φαίνεται ότι το σκέφτονται, σύμφωνα με ποιοτικά στοιχεία.
«Το ένστικτο της επιβίωσης σε αναγκάζει να έχεις συμπεριφορές που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχες. Με αλυσίδες, χειροπέδες και απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Ασημακόπουλος.

Την επόμενη εβδομάδα σύσκεψη για το φόρο αγροτεμαχίων

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 3 χθες το μεσημέρι, σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής για τη φορολογία ακινήτων και των αγροτεμαχίων.
Κατά τη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, αναμενόταν να εξεταστούν τα εναλλακτικά σενάρια για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Το βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι να θεσμοθετηθεί ατομικό αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ ή 100.000 ευρώ για ζευγάρι έγγαμων φορολογούμενων.
Παράλληλα για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων εξετάζεται να καθιερωθεί ξεχωριστή κλίμακα και να υπάρχει ειδικό αφορολόγητο για τους κατ΄ επάγγελμα αγρότες, γεγονός που δεν θα οδηγήσει σε μεγάλες επιβαρύνσεις, σύμφωνα με πηγές από παράγοντα που συμμετέχει στις συσκέψεις.
Για τους ετεροεπαγγελματίες, ωστόσο, θα ισχύσουν άλλες ρυθμίσεις.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την είσπραξη:
-900 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των αστικών ακινήτων (διαμερίσματα, μονοκατοικίες οικόπεδα εντός σχεδίου)
-650 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων
-450 από τη φορολόγηση των ακινήτων που έχουν οι επιχειρήσεις.

Κατάρρευσαν τα δημόσια έσοδα από τα πετρελαιοειδή

Στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών ρίχνει τώρα το βάρος του το υπουργείο Οικονομικών

Υστέρηση καταγράφουν τα έσοδα από το ΦΠΑ, καθώς οι εισπράξεις από τα πετρελαιοειδή «κατέρρευσαν», μαζί με τις πωλήσεις, μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου εξετάσθηκε η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
 Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων οφειλών και στο πλαίσιο αυτό, στο διάστημα 11 με 14 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους διευθυντές και υποδιευθυντές των 36 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής.

Έγινε η πρώτη συνάντηση της ομάδας πρωτοβουλίας για το "Φαναριώτικο Καρναβάλι 2013" στο Καναλάκι

Έγινε η πρώτη συνάντηση της ομάδας πρωτοβουλίας για το Φαναριώτικο Καρναβάλι στο Γυμνάσιο με την συμμετοχή πολιτών συλλόγων και εκπροσώπου του Δήμου Πάργας.
Οι πρώτη εθελοντές δηλώσαν ήδη συμμετοχή και αναμένεται συνέχεια.
Ο εθελοντισμός γιγαντώνεται, το ίδιο και η πρωτοτυπία θεμάτων και στολών.
Αν θέλετε να συμμετέχετε με το άρμα σας η πεζοπόρο τμήμα επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους:
Σιδέρης  Σταύρος -  6932426100
Δώνης  Σταύρος  -  6982498399

Η ομάδα πρωτοβουλίας
Βάσσος Βαγγέλης
Δήμας Γιάννης
Δώνης Σταύρος
Ντούσκας Βασίλης
Σιδέρης Σταύρος
Χαλικιάς Μιχάλης