Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Πάρτι στο PLEGMA Club την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ σας καλεί στο πάρτι στο PLEGMA Club στον Παρακάλαμο, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου ώρα 10:30 μ.μ.

ALCO: Στα..."τάρταρα" η ψυχολογία των Ελλήνων - 9 στους 10 απαισιόδοξοι!

Σύμφωνα με την έκτη έρευνα με τίτλο "Οικονομικό Βαρόμετρο" που διενήργησε η εταιρεία ALCO.


Σχεδόν 9 στους 10 πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την έκτη κατά σειρά ποσοτική έρευνα με τίτλο "Οικονομικό Βαρόμετρο" που διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του ΕΒΕΑ.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτηθέντες δήλωσαν επίσης απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τα προσωπικά τους οικονομικά σε ποσοστό 90%.
Ενδεικτικό της απαισιοδοξίας που διακατέχει τους πολίτες είναι και το γεγονός ότι το 65% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το τρέχον έτος θα μειωθούν τα προσωπικά τους εισοδήματα.
Σε ερώτημα σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την διατήρηση του ευρώ ως εθνικό νόμισμα, το 71% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου, οι απόψεις διχάζονται. Το 40% των ερωτηθέντων έκρινε θετικά την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 37% αρνητικά.
Το ποσοστό εκείνων που δεν ήταν σε θέση να εκφέρουν άποψη στο εν λόγω ερώτημα ήταν αρκετά υψηλό, αγγίζοντας το 25% του συνόλου.
Το ΕΒΕΑ ζήτησε ακόμη την εκτίμηση των πολιτών σχετικά με την αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών στο επόμενο βραχυπρόθεσμο διάστημα. Το 40% του συνόλου απάντησε αρνητικά, ενώ το 47% απάντησε θετικά.
"Είναι προφανές ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τίθεται υπό αμφισβήτηση από το σύνολο των πολιτών. Το τελευταίο βαρόμετρο του ΕΒΕΑ αποτυπώνει την πλέον απαισιόδοξη εικόνα, καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους", δήλωσε ο ρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, δίνοντας στη δημοσιότητα την έρευνα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, "είναι σαφές, ότι η απαισιοδοξία αυτή που δεν οφείλεται μόνο στο αρνητικό ψυχολογικό κλίμα, αλλά και σε πραγματικά γεγονότα, έχει επηρεάσει την κίνηση στην αγορά και γενικότερα την επιχειρηματικότητα".
"Για πολλοστή φορά το ΕΒΕΑ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μείγμα της πολιτικής της και κυρίως να παγώσει κάθε νέα οριζόντια πολιτική λιτότητας στρέφοντας την προσοχή της στην προώθηση πρακτικών και άμεσα εφαρμόσιμων αναπτυξιακών μέτρων", κατέληξε ο κ. Μίχαλος.


ΠΗΓΗ:www.news247.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εκβίαση

Συνελήφθη, χθες (03-01-2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 35 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Ιωαννίνων, για το αδίκημα της εκβίασης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη, οδηγός ο οποίος μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς

Συνελήφθη λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (3/1) στην Ηγουμενίτσα, οδηγός ο οποίος μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς.
Ο οδηγός εντοπίστηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής.
Μέσα στο φορτηγό του, ο 32χρονος οδηγός, μετέφερε κρυμμένους εντός της δεξιάς παλετοθήκης του οχήματός του έξι αλλοδαπούς, στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Οι έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν και κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία

Συνελήφθη χθες (03-01-2012) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο για τη νομιμότητα της παραμονής του στη χώρα, ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.
Το παραπάνω δελτίο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Aποπληρωμές εκτελεσμένων έργων του «ΘΗΣΕΑ» στη Δυτική Μακεδονία, ύψους 8,2 εκ. ευρώ

Ποσό ύψους 8.284.856,85 ευρώ για εκτελεσμένα έργα στους ΟΤΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εκταμιεύτηκε με στόχο την αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων, μέσω του Προγράμματος «Θησέας».
Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2011, αφορά την καταβολή οφειλών ύψους 7.417.957,56 ευρώ προς τις εργολήπτριες εταιρείες, τους μελετητές και τους προμηθευτές για εκτέλεση 218 δημοτικών και διαδημοτικών έργων για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του έτους 2010.
Χρήματα εξασφαλίστηκαν και για την αποπληρωμή 29 εκτελεσμένων δημοσίων έργων, που είναι ενταγμένα στις οριζόντιες δράσεις του προγράμματος «Θησέας», καθώς με άλλη απόφαση της 29ης Δεκεμβρίου 2011, εκταμιεύτηκαν γι΄ αυτά, κονδύλια ύψους 866.899,29 ευρώ.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στηρίζοντας το έργο των ΟΤΑ, που αξιοποιώντας τους πόρους του «Θησέα» μελέτησαν και υλοποίησαν σημαντικές παρεμβάσεις στις τοπικές τους κοινωνίες, συνεχίζει να μεριμνά για την αποπληρωμή όλων όσων ανέλαβαν και κατασκεύασαν τα συγκεκριμένα έργα.

ΘΑΝΑΣΗ … ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;

Παραμονές του έτους είχαμε σύσκεψη στο Δελβινάκι . Φάνηκε ότι πέρασε ο μήνας του μέλιτος ανάμεσα στον Δήμαρχο και τις αδελφότητες.
Ο Άρμπυρος δεν δίστασε να καπελώσει τον Δήμαρχο , μάλιστα του είπαν ότι μπορούν να προχωρήσουν και χωρίς την συγκατάθεσή του.
Μετά την Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς ο παρευρισκόμενος Μητροπολίτης αποχώρησε, ενώ απουσίαζε και το «παιδί του» ο Αντιδήμαρχος ο Βασίλης ο Μάτσιας αλλά και ο επόμενος Αντιδήμαρχος ο Λάκης ο Γαλίτσης.
Για τον Μητροπολίτη το καταλαβαίνω αφού ο Δήμαρχος έχει δείξει τις προτιμήσεις του στην Μητρόπολη Ιωαννίνων αλλά για τους άλλους;
Τι συμβαίνει δεν ξέρω.
Η Αγροτική Τράπεζα φεύγει από Παρακάλαμο για Καλπάκι.
Σειρά έχει η Τράπεζα του Δελβινακίου και να προσέξουμε.
Έτσι εννοεί ο Δήμαρχος την ισόρροπη ανάπτυξη;
Αλλά και τέτοια υποταγή από τους Συμβούλους του Άνω Καλαμά δεν την περίμενα .
Πρόβατα επί σφαγή έχουν καταντήσει στα χέρια του Καψάλη.
Ευτυχώς δεν πιστεύω ακόμα το ίδιο για τους Δελβινακιώτες.
Επειδή όμως βλέπω ότι και η Αντιπολίτευση κοιμάται , ο Φάνης βροντοφωνάζει Ναι σε όλα , ο Γιάννης είναι σύντροφος του Κώστα , και ο Χρήστος θα μας πει ότι φταίει το σύστημα , ανησυχώ.
Για σένα τα λέω Θανάση, νομίζω ότι ήρθε η ώρα σου ξανά.
Πάρε θέση , μην γίνεσαι συνένοχος.


Σιαμουρέλης

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η προώθηση των ΑΠΕ

Οι δυνατότητες ανάπτυξης όλων των μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο πάντοτε την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης αλλά και την ενίσχυση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο της ενεργειακής στρατηγικής για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην περιοχή, χορηγήθηκαν στους επενδυτές τέσσερις νέες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι τρεις από αυτές αφορούν Φωτοβολταϊκά Πάρκα στο Δήμο Φιλιατών, το Δήμο Πρέβεζας και το Δήμο Νεστορίου, ενώ η τέταρτη αφορά Αιολικό Πάρκο στο Δήμο Κοζάνης.
Η πρώτη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «ΜΕΔΩΝ Α.Ε.» για εγκατάσταση στην Τοπική Κοινότητα Τρικορύφου του Δήμου Φιλιατών, Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου, Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 1,992 MW.
Η δεύτερη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «ΖΟΝ ΟΝΕ Ε.Π.Ε.» για εγκατάσταση στην Τοπική Κοινότητα Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου, Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 1,948 MW.
Η τρίτη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ ΒΕΡΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για εγκατάσταση στη θέση «Φτελιά-Τσούκα» του Δήμου Νεστορίου, Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 7,0 MW.
Τέλος, η τέταρτη άδεια χορηγήθηκε στην εταιρεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για εγκατάσταση στη θέση «Ζωοδόχος Πηγή» του Δήμου Κοζάνης, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 24 MW.


Σε μία κρίσιμη περίοδο που οφείλουμε όλοι να αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, καθημερινά στηρίζει τη διαμόρφωση της νέας ενεργειακής πραγματικότητας, που επιφέρει σημαντικά οφέλη στο περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα αλλά και την τόνωση της περιφερειακής οικονομίας.

Διαφθορά: η κόπρός του Αυγεία

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης



Η διαφθορά ποτέ δεν πεθαίνει; Έτσι φαίνεται αφού τα στοιχεία που και φέτος παρουσιάστηκαν για το φαινόμενο δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Ειδικότερα, -σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, με κριτήριο τον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς η Ελλάδα βρίσκεται στην 80η θέση ανάμεσα σε 183 χώρες ( μαζί με τις Κολομβία Μαρόκο, Ελ Σαλβαδόρ Περού και Ταϊλάνδη) και προτελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27. Επιπλέον, το κόστος αυτής της διαφθοράς την τελευταία δεκαετία εκτιμάται σε 120 δις ευρώ.
Οι παραπάνω εκτιμήσεις εκφράζουν μία δυσώδη πραγματικότητα. Η κρατική εξουσία και οι κατά καιρούς διαχειριστές της δεν έχουν καταφέρει να προστατεύσουν τους πολίτες από τη διαφθορά , που έχει εισχωρήσει σε πολυποίκιλες πτυχές του δημόσιου βίου (κατάχρηση δημόσιων πόρων, δωροδοκία, αδιαφανής λήψη αποφάσεων, φακελάκι, ρουσφέτι). Οι περιορισμένες αξιέπαινες πρωτοβουλίες (opengov, Διαύγεια, εκ νέου ενίσχυση του ΑΣΕΠ, αλλαγή τρόπου επιλογής διευθυντών στο δημόσιο, ηλεκτρονική συνταγογράφηση) δεν επαρκούν για να κατανικήσουν τη φαυλότητα που έχει διαποτίσει κάθε πλευρά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Βέβαια, είναι ηλίου φαεινότερο ότι συνένοχοι στην άνομη συναλλαγή είμαστε όλοι μας: όλοι κάποτε πληρώσαμε έναν ελεύθερο επαγγελματία χωρίς να λάβουμε απόδειξη ή δώσαμε «γρηγορόσημο» σε κάποιον αρμόδιο κρατικό λειτουργό ή αγοράσαμε ακίνητο και πληρώσαμε φόρο όχι για την αγοραία αλλά για την αντικειμενική αξία ή χειριστήκαμε τα συνταξιοδοτικά μας ανάλογα με τη διάτρητη νομοθεσία, αξιοποιώντας παραθυράκια του νόμου ή συνταγογραφήσαμε στο βιβλιάριο υγείας μας φάρμακα για άλλον ασθενή ή επιχειρήσαμε να διορίσουμε τα παιδιά μας στο δημόσιο δια της πλαγίας οδού και άλλα πολλά.
Άλλωστε, όπως ορθά σημειώνει για τη σχέση διαφθοράς και ελληνικού πολιτικού συστήματος ο καθηγητής Γ. Κοντογιώργης «ο πολίτης (…) αφέθηκε να διαπραγματευθεί την ψήφο του στο δυσμενές περιβάλλον προσωπικής εξάρτησης που δημιουργεί η πολιτικά κυρίαρχη πολιτική εξουσία».
Σε κάθε περίπτωση η διαφθορά δεν είναι παρά μέρος του πολιτικού μας συστήματος και θα είναι ένα από τα κρίσιμα διακυβεύματα των επόμενων εκλογών. Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε είναι αν οι εκλογείς θα επιβραβεύσουν με την ψήφο τους την καθεστηκυία τάξη της σήψης ή θα αναλάβουν τις ευθύνες τους συνδράμοντας τον καθαρισμό της «κόπρου του Αυγεία».
Οψόμεθα.

Θεόδωρος Κουτρούκης

Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΣΔΟΕ: Γιορτινή... φοροδιαφυγή από 1 στους 3

Τις 1.378 έφθασε ο συνολικός αριθμός των παραβάσεων που χρεώθηκαν από το ΣΔΟΕ κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε κέντρα διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά, από τα 591 κέντρα διασκέδασης που ελέγχθηκαν πανελλαδικά, τα 203 βρέθηκαν να παρανομούν, μη κόβοντας αποδείξεις και υποπίπτοντας και σε πολλές άλλες παραβάσεις. 1 στους 3 ιδιοκτήτες, δηλαδή, συνέχισαν κι εφέτος το... σπορ της φοροδιαφυγής, παρότι γνωριζαν ότι θα γίνονταν έλεγχοι από το ΣΔΟΕ.
Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν με βάση το νέο νόμο στους ιδιοκτήτες αυτούς είναι 800 ευρώ για κάθε απόδειξη που δεν έκοψαν, ενώ εκείνοι που βρέθηκαν να μην έχουν πάνω από 10 αποδείξεις σε ισάριθμα τραπέζια ή να μην έχουν κόψει αποδείξεις άνω των 500 ευρώ, αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη.
Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ και πλέον απομένει να φανεί πόσα από αυτά θα εισπραχθούν από τις εφορίες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Στις 21 Μαΐου ξεκινούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

Ο αγώνας των μαθητών που επιθυμούν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα ξεκινήσει στις 21 Μαΐου του 2012 .
Περίπου 120.000 υποψήφιοι θα μπουν σε αυτή την διαδικασία.
Σε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας αποφασίσθηκε τα μαθήματα στα Λύκεια να ολοκληρωθούν στις 18 Μαΐου, ενώ στα Γυμνάσια στις 25 Μαΐου.
Οι εξετάσεις θα αρχίσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.
Στις 15 Ιουνίου θα οργανωθούν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα, ενώ στις 25 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί στα υποχρεωτικά μαθήματα.
Τέλος, από τις 2-7 Ιουλίου θα οριστικοποιήσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού από το βράδυ με τοπικές βροχές και πιθανότατα για σποραδικές καταιγίδες

Εκτός από τις δυτικές περιοχές της χώρας όπου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αν εξαιρέσουμε τον παγετό τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Αργότερα στα νότια θα συννεφιάσει τοπικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 - 5 μποφόρ και στο Αιγαίο μεταβλητοί 3 - 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Αττική: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη: Γενικά καλός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 6-8 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν στο Ιόνιο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ την νύκτα πιθανότατα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ.Η θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 3-14 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη: Καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στις νοτιότερες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα βρεθεί από τους 3 έως τους 14 βαθμούς Κελσίου.