Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αφιέρωμα στην Ηπειρώτικη πολυφωνία, από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Mία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα πολυφωνικά τραγούδια και την παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου θα διοργανώσει ο Πανηπειρωτικός σύλλογος Πατρών αυτήν την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 21.00 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν το Ηπειρώτικο συγκρότημα «Λαλητάδες» και το Πολυφωνικό σχήμα του Βαγγέλη Κώστου.

Οι Λαλητάδες είναι ένα μουσικό σχήμα που επιμένει στα αυθεντικά παραδοσιακά ακούσματα με τη χρήση «φυσικών» οργάνων δηλαδή κλαρίνου, βιολιού, λαγούτων και κρουστών (ντέφι, νταραμπούκα, νταούλι), με φωνητική «συλλογικότητά» εκεί όπου απαιτείται και σολιστική «εναλλαγή» των οργάνων στα αυτοσχεδιαστικά και όχι μόνο μέρη.
Η κομπανία είναι εξαμελής και αποτελείται από τον Δημήτρη Ρίζο στο κλαρίνο, τον Κώστα Κίκιλη στο βιολί, τον Δημήτρη Ρίζο του Κλέωνα στο λαούτο, τη Μαριφένια Ρίζου επίσης στο λαούτο, τη Ματίνα Τζήκα στα κρουστά και τον Δημήτρη Τσίπρα στο τραγούδι.
Το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου (συμπεριλαμβανομένης και της Βορείου Ηπείρου, της σημερινής νότιας Αλβανίας) είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του πολιτισμού της περιοχής.
Ένα βασικό στοιχείο, που χαρακτηρίζει την πολυφωνική μουσική της Ηπείρου είναι η έκφραση του ιδιαίτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.
Το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές φόρμες στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, αλλά και στο παγκόσμιο ρεπερτόριο της λαϊκής πολυφωνίας.
Να σημειωθεί ότι ο Πανηπειρωτικός σύλλογος της Πάτρας που εδρεύει στην οδό Μουρούζη 14, έχει ιστορία πάνω από 90 χρόνια.
Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και προσκλήσεις μπορεί να επικοινωνεί το κοινό στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2610 224995 απογευματινές ώρες.


Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας

Βαριά η «λυπητερή» με τα εκκαθαριστικά


Επιπλέον 405 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν 280 χιλ. φορολογούμενοι
Στα 405 εκατ. ευρώ ανέρχονται συνολικά οι επιπλέον φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι πρώτοι 280.000 φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τις επόμενες μέρες χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσε την εκκαθάριση των πρώτων 420.000 δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν εφέτος.
Από τη διαδικασία της εκκαθάρισης προέκυψαν:
- 280.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναγράφουν συνολικό υπόλοιπο φόρων προς καταβολή 405 εκατ. ευρώ. Σε κάθε παραλήπτη αντιστοιχεί κατά μέσο όρο οφειλή συνολικού ύψους 1.446 ευρώ.
Η οφειλή αυτή αποτελείται από φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%- 4%, για όσους είχαν το 2011 εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, και τέλος επιτηδεύματος ύψους 500 ευρώ, για όσους κατά τη διάρκεια του 2011 άσκησαν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.
Η καταβολή της συνολικής οφειλής μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ είτε σε τρεις δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Ιουνίου, η δεύτερη έως το τέλος Αυγούστου και η τρίτη έως το τέλος Οκτωβρίου.
Σε περίπτωση που η οφειλή δεν υπερβαίνει τα 300 ευρώ, η εξόφλησή της πρέπει να γίνει εφάπαξ.
- 37.000 πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναγράφουν συνολικά ποσά επιστροφών φόρου ύψους 25 εκατ. ευρώ.
- 103.000 μηδενικά εκκαθαριστικά σημειώματα.
Τα καθαρά έσοδα του Δημοσίου από την πρώτη «παρτίδα» των εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα ανέλθει σε 380 εκατ. ευρώ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (06.06.2012) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, ηλικίας 26 ετών, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας. Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος κατείχε πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των διακοσίων (200) ευρώ από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.
Επίσης, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε μέτρο διοικητικής απέλασης από τη Χώρα.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ανάρτηση αποτελεσμάτων κοινοφελούς εργασίας για το Νομό Ιωάννινων απο το ΙΝ.Ε-ΓΣΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝ.Ε-ΓΣΕΕ


Το ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 6/6/2012 αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης της υπ' αριθμ. ΚΟΧ 5.403/1/2012 ανακοίνωσης σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία 676 θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Ηπείρου-Περιφερειακή Ενότητα (Νομός) Ιωαννίνων» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν:
- Αλφαβητικός πίνακας αποκλειόμενων με αναγραφή του λόγου αποκλεισμού.
- Πίνακας κατάταξης κατά αύξουσα σειρά ΑΜΚΑ, με αναγραφή της μοριοδότησης που αντιστοιχεί σε καθένα βαθμολογούμενο κριτήριο.
- Πίνακας Κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, με αναγραφή της μοριοδότησης που αντιστοιχεί σε καθένα βαθμολογούμενο κριτήριο.
- Πίνακας προσληπτέων κατ’ αλφαβητική σειρά με αναγραφή του κωδικού θέσης πρόσληψης.
Τα αποτελέσματα βρίσκονται αναρτημένα :
Στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Γιοσέφ Ελιγιά 7, Ιωάννινα
στις Ιστοσελίδες του ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε – και www.ineepir.gr
στην Ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ – www.asep.gr
στην Ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» www.epanad.gov.gr
Οι προσληπτέοι οφείλουν εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να προσέλθουν στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (Γιοσέφ Ελιγιά 7- Ιωάννινα, ώρες 9:00 – 14:00) και να αποδεχθούν εγγράφως τη θέση εργασίας, προσκομίζοντας το Έντυπο αποδοχής Θέσης.
Προθεσμία υποβολής ενστάσεων από 7/6/2012 ημέρα Πέμπτη έως και 11/6/2012 ημέρα Δευτέρα.


Σημ. : Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη αποστολή απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π. (Πουλιού 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510)
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 26820-26969 (Πολυμέρης Πούλιος, Φατούρου Κατερίνα) και με το 26510-26316 (Καραπάνου Σοφία).

Από τις 18 Ιουνίου η υποβολή μηχανογραφικών


Από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου θα μπορούν οι φετινοί υποψήφιοι -που διεκδικούν μια θέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ- να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους.

ΣΤΑΥΡΟΣΚΙΑΔΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Βρήκαν σάκους με 237 κιλά χασίς

Μεγάλο φορτίο αλβανικών ναρκωτικών εντοπίστηκε από την αστυνομία σήμερα στον επαρχιακό δρόμο Σταυροσκιαδίου - Δρυμάδων Πωγωνίου.
Σε δύσβατο και δασώδες σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 ταξιδιωτικοί σάκοι, οι οποίοι περιείχαν 237 κιλά και 490 γραμμάρια κάνναβης.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα ναρκωτικά μετέφεραν Αλβανοί διακινητές από δύσβατη περιοχή των ελληνοαλβανικών συνόρων και τα έκρυψαν στο συγκεκριμένο σημείο για να τα παραλάβουν συνεργάτες τους και να τα προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Η ανεργία εξακολουθεί να τραβά την ανηφόρα

Στο 23,3%  η ανεργία στην Ήπειρο!!!
1.075.081 άτομα
ανήλθαν οι άνεργοι τον Μάρτιο

Στα ύψη εκτινάχθηκε η ανεργία τον Μάρτιο του 2012, φθάνοντας στο 21,9% από 15,7% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2011 και 21,45 τον Φεβρουάριο του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 37,8% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011 και έφθασαν στα 294.706 άτομα, και κατά 21.625 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 2,1%) και διαμορφώθηκαν σε 1.075.081 άτομα.
Οι απασχολούμενοι, από την άλλη πλευρά, μειώθηκαν κατά 342.134 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (μείωση 8,2%) και κατά 24.996 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (μείωση 0,6%) και διαμορφώθηκαν σε 3.843.905 άτομα.
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 38.751 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 1,2%) και κατά 5.350 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%) και διαμορφώθηκαν σε 3.372.144 άτομα.
Ανησυχητικά υψηλό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, που αυξήθηκε στο 52,8% το Μάρτιο από 42% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών, η ανεργία αυξήθηκε σε 29,8% από 22,1%.
Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 25,8% από 19,2% και στους άνδρες σε 18,9% από 13,2%.

ΑΡΤΑ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρους τριών (3) ημεδαπών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 20, 35 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, την 05-06-2012 το πρωί στη διασταύρωση Ανθότοπου Άρτας, οι τρεις δράστες κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 35χρονης ημεδαπής, για το οποίο είχε δηλωθεί υπεξαίρεση την 15-09-2011 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στην κάτοχό του ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη διακινητής, ο οποίος επιχείρησε να προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας ένα μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (06-06-2012) το μεσημέρι στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 29χρονο ομοεθνή του, στερούμενο νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Τα 10 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας


Η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, το ισοζύγιο πληρωμών και ο επαναπροσανατολισμός της πραγματικής οικονομίας με σεβασμό στο περιβάλλον για την δημιουργία και στήριξη θέσεων εργασίας, οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, η οικοδόμηση αποδοτικής δημόσιας διοίκησης και η λειτουργία αξιοπρεπούς κοινωνικού κράτους απαιτούν 10 επείγοντα σημεία επαναδιαπραγμάτευσης:
• Πάγωμα μέτρων και κατάθεση εναλλακτικού σχεδίου εξυγίανσης.
• Πάγωμα των ρυθμίσεων σε μισθούς που έχουν οριστεί από συλλογικές συμβάσεις.
• Ρεαλιστικοί δημοσιονομικοί στόχοι, που να μην αποτελούν οδικό χάρτη εξόδου από την ευρωζώνη.
• Πακέτο τόνωσης και βιώσιμου αναπροσανατολισμού της πραγματικής οικονομίας ως αντιστάθμισμα στην ύφεση που έχει προκαλέσει το Μνημόνιο.
• Ανάκληση του όρου για απόλυτη προτεραιότητα των δανειστών στα ελληνικά δημόσια έσοδα με κατάργηση του σχετικού Ειδικού Λογαριασμού.
• Αλλαγές στο PSI και την ανακεφαλαιοποίηση. Κάλυψη των απωλειών των ευρωπαϊκών και ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων.
• Έλεγχος σε γκρίζες περιουσίες από διαφθορά και φοροδιαφυγή αλλά και παράνομη εξαγωγή καταθέσεων στις ελβετικές κι άλλες τράπεζες χωρίς την καταβολή αντίστοιχων φόρων.
• Ευρωπαϊκές εγγυήσεις συνόρων-πάγωμα εξοπλισμών.
• Επανεξέταση όλων των όρων του Μνημονίου ώστε να προσαρμοστούν στις κατοχυρωμένες ευρωπαϊκές πολιτικές που αφορούν την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
• Βιώσιμη αναδιαμόρφωση του Δημόσιου Χρέους ώστε να διαμορφωθεί σε επίπεδα που να μπορούν όντως να εξυπηρετούνται χωρίς εκπτώσεις στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Δημιουργία Ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για να υπάρξουν αναλυτικά στοιχεία για το πώς διαμορφώθηκε διαχρονικά το δημόσιο χρέος και να καθοριστεί το ύψος τυχόν απεχθούς χρέους. Ειδικά για την τελευταία περίοδο, να διερευνηθούν ιδιαίτερα οι εξοπλιστικές παραγγελίες λίγο πριν τη δημιουργία του Μηχανισμού Στήριξης, καθώς και τα υψηλά επιτόκια των πρώτων δανείων του Μηχανισμού.


Μίλτος Μπούκας
Υποψήφιος  Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων
Οικολόγων Πράσινων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Οδοιπορικό στην Ηπειρώτικη μουσική και τον χορό, την Τετάρτη 27 Ιούνη 2012


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας προσκαλεί τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ηπείρου στην εκδήλωση του ''Οδοιπορικό στην Ήπειρο'', που διοργανώνει στις 27 Ιουνίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 στον κινηματογράφο ''Καλυψώ'', στην Καλλιθέα.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από την Θεσπρωτία, το Ζαγόρι, την Κόνιτσα και το Πωγώνι.
Την εκδήλωση επιμελούνται οι χοροδιδάσκαλοι του Συλλόγου Βαρβάρα Μπότσαρη και Θοδωρής Μπότσαρης.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι χορωδίες, Ηπειρωτικής παραδοσιακής μουσικής και πολυφωνικού τραγουδιού, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μέτρα σοκ για όσους χρωστάνε στο Δημόσιο

Σε ποινικές διώξεις για όλους τους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 5.000 ευρώ και σε κατασχέσεις ακόμα και σε περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατό περισσότερα ληξιπρόθεσμα χρέη από τη δεξαμενή των 45 δισ. ευρώ. Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη σήμερα στις εφορίες, είναι η πιο σκληρή που έχει σταλεί ποτέ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα μέσα που υπάρχουν προς διάθεση για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς εδώ και χρόνια επιστρατεύονται για πρώτη φορά με τέτοια σαφήνεια και μάλιστα από μία υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και άνω των 2 δισ. ευρώ συνολικά έως το τέλος του έτους.
Για το λόγο αυτό, το υπουργείο εξέδωσε επείγουσα εγκύκλιο με εντολές προς τους εφόρους να προχωρήσουν άμεσα σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων οφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι δεν ρύθμισαν τα χρέη τους.

Τέλος Ιουνίου οι βαθμοί των Πανελλαδικών

Στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες, ενώ στο τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Φρόσω Κιάου. Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2012 οι υποψήφιοι για την επιλογή στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο.
Παράλληλα, από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) , για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας

Συνελήφθησαν, χθες (05-06-2012) το απόγευμα στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη). Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (160) γραμμαρίων.
Ναρκωτικές ουσίες καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.