Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Ζηκόπουλος Σταύρος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ιωαννίνων, με την παράταξη "Κοινό των Ηπειρωτών"

 


Ζηκόπουλος Σταύρος για το νομό για την Ήπειρο, Οικονομολόγος-αμπελουργός-δημοτικός σύμβουλος-επαγγελματίας.

Με τη βοήθεια σας θα προβάλω και θα διεκδικώ στο περιφερειακό συμβούλιο την ανάπτυξη της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ του νομού, γεωργία, κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμός, δάση, βοσκοτόπια, αλλά και για τη συγκράτηση της ελάχιστης νεολαίας και την βοήθεια δημιουργίας νέων παραγωγικών νοικοκυριών στους Περιφερειακούς Δήμους.                                                                             

Ως επαγγελματίας  στη πόλη με το κατάστημα Δρομέας και το κατάστημα, κρασί τσίπουρο Κοραή 15.

Μπορώ να εκπροσωπήσω και να προβάλω την αγωνιά των επαγγελματιών του νομού.     

Οι μελέτες και οι προτάσεις μου είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα           

Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Τηλ.: 26510 36971, 26580 23721

email stauroszikopoulos@hotmail.gr

Διακόσια δεκαεννέα χρόνια (από το 1804) της Μάχης του Σέλτσου και του Ολοκαυτώματος των Σουλιωτών

 


Εορτάζονται εφέτος τα διακόσια δεκαεννέα χρόνια (από το 1804) της Μάχης του Σέλτσου και του Ολοκαυτώματος των Σουλιωτών που επακολούθησε.

Όμως για δεκαετίες παρέμενε άγνωστη και οι μάρτυρές της Σουλιώτες ήταν οι αγνοούμενοι της Ιστορίας

Η παρουσία στο Σέλτσο -Για πρώτη φορά- του ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα στις 23-8-2016 σηματοδότησε πλέον την αλλαγή των μέχρι τώρα δεδομένων για την ανάδειξη της Ιστορικής Μονής και της θυσίας των Σουλιωτών.

Ακολούθησε πέρυσι η έκδοση Προεδρικού διατάγματος για την καθιέρωση της 23ης Αυγούστου ως Επίσημη εορτή του δήμου Γ. Καραϊσκάκη και ημέρας μνήμης του Ολοκαυτώματος των Σουλιωτών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 18 Αυγούστου, ώρα 09:30

 


Tην 18-08-2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 215), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.    Έγκριση του από 09-08-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή διαπλάτυνσης με λωρίδα επιβράδυνσης για ασφαλή πρόσβαση σε παράπλευρο δρόμο επί της Ε.Ο Ιωαννίνων - Άρτας», προϋπολογισμού € 250.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

2.      Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου», αναδόχου «ΕΡΓΟΡΟΗ ΑΤΕ».

3.      Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη διερεύνηση αξιοποίησης υδατικών πόρων και εντοπισμό θέσεων ταμιευτήρων στην ευρύτερη περιοχή Σκλίβανης – Πεστών (παροχή υπηρεσιών)».

4.      Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια υλικών φωτεινής σηματοδότησης των κόμβων ΕΟ Ιωαννίνων – Κοζάνης, Αεροδρόμιο, Μύτικα, Μαυρούδι, κάτω Μάρμαρα.

Δήμος Κόνιτσας: Έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας στην κεντρική πλατεία, την Παρασκευή 18 Αυγούστου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην έκθεση Ζωγραφικής και Αγιογραφίας που διοργανώνουν το τμήμα Αγιογραφίας και το τμήμα Εικαστικών του Δήμου Κόνιτσας στην κεντρική πλατεία την Παρασκευή 18/08/2023.

Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.    

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Κοινωνική και εθνική υπόθεση η λειτουργία Τελωνείων σε Δρυμάδες-Πόβλα

 


Στο ζήτημα της επαναλειτουργίας του Τελωνείου στους Δρυμάδες Πωγωνίου, αναφέρθηκε σε σημερινή του δήλωση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Η επαναλειτουργία Τελωνείου στους Δρυμάδες Πωγωνίου είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί εδώ και περίπου 15 χρόνια.

Μιλάμε για ένα Τελωνείο, ουσιαστικά υποτμήμα του Τελωνείου Κακαβιάς, που πρέπει να λειτουργεί συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα, ώστε να «ενώνει» το Πωγώνι που σήμερα είναι μοιρασμένο στην Ελλάδα και στην Αλβανία.

Είναι απάνθρωπο ηλικιωμένοι επί το πλείστον ομογενείς να χρειάζονται 2-3 ώρες για να μεταβούν από τα σύνορα στα σπίτια τους, μέσω Κακαβιάς και Λιμποχόβου, όταν μέσω Δρυμάδων μπορούν να το κάνουν στο 1/3 με το ¼ της ώρας.

Ορισμένα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευρύτατο πνεύμα και όχι με στενό συντεχνιακό χαρακτήρα.

Δήμος Πωγωνίου: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα πέτρινα πηγάδια Βήσσανης

 


Ένα σημαντικό νεότερο μνημείο προστατεύεται πλέον μετά την ολοκλήρωση τεχνικού έργου  κι έρχεται να αποτελέσει ένα ακόμη σημείο επισκεψιμότητας για το Δήμο Πωγωνίου.

 Πρόκειται για το «Συγκρότημα δέκα πέτρινων πηγαδιών» στη θέση «Κούλα» της Κοινότητας Βήσσανης Δήμου Πωγωνίου.

Μέσω του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 72.000€, εκτελέστηκαν εργασίες σε επτά πηγάδια που παρουσίαζαν μεγάλες φθορές και αλλοιώσεις καθώς και στο πέτρινο τοιχίο που τα περιβάλλει.

Τα δέκα πηγάδια κατασκευάστηκαν την δεκαετία του 1640 κι ως και την δεκαετία του 1970 χρησίμευαν για την ύδρευση των χωριανών.

Πλήθος κόσμου στο διήμερο πανηγύρι στην Σιταριά Πωγωνίου

 

Με το σερβίρισμα του παραδοσιακού κοφτού το βράδυ της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2023, προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο πανηγύρι στην Σιταριά Πωγωνίου.













Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών


Συνελήφθη προχθές (17-08-2023) το βράδυ σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής του τόπου διαμονής του, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, με τη συμμετοχή και του αστυνομικού σκύλου «EVELIN», όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 51,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• 2,6 γραμμάρια ηρωίνης και

• 1,1 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου: Ετήσιο πανηγύρι το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Αυγούστου

 

Ετήσιο πανηγύρι το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Αυγούστου 2023, στην Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Κώστα Χαλιγιάννη.


Το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Αυγούστου 2023 τα καζάνια στην Κάτω Λάβδανη θα μπούνε πάλι στη φωτιά!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σας περιμένουμε στο ετήσιο Πανηγύρι μας, στη χάρη Της Παναγίας, να βρεθούμε και να γλεντήσουμε!

Την Κυριακή το πρωί, μετά την καθιερωμένη λειτουργία, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στις συγχωριανές μας Ματίνα Παπαγεωργίου, Παρασκευή Αλεξίου και Μαρία Μάντη-Αλεξίου, που χάθηκαν στη καταστροφική πυρκαγιά του 2000.

Καλή μας αντάμωση!

Ψηλόκαστρο Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 26 Αυγούστου

 


Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, στο Ψηλόκαστρο Πωγωνίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Θανάση Χαλιγιάννη και Ηλία Τζιχάνη.

Δήμος Πωγωνίου: Ανάρτηση Οριστικού Πίνακα Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020

 


Μετά από σχετική επιστολή του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/48653/1597/29.05.2019 (ΦΕΚ 2172/Β/07.06.2019), οι παροχές Οικιακής Χρήσης των Τοπικών Κοινοτήτων όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί Σταθμοί, οι οποίες  είχαν ενεργή σύνδεση στις 20/03/2023, ημέρα δημοσίευσης του Οριστικού Πίνακα με τον επιμερισμό των ποσών από σταθμούς ΑΠΕ σε μία ή περισσότερες Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες, για το έτος 2020,  ορίζονται ως δικαιούχοι επιστροφής του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020.

 Κατόπιν ολοκλήρωσης της προβλεπόμενης διαδικασίας σχετικά με την παραλαβή και επεξεργασία των βεβαιώσεων των οικείων ΟΤΑ Α΄ βαθμού για δικαιούχους που δε συμπεριλαμβάνονταν στον προσωρινό πίνακα, ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., κατόπιν επικαιροποίησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 παρ. 8 της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης, έχει αναρτήσει τον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020 με τους Αριθμούς Παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών ανά Κοινότητα και Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 2.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 17 Αυγούστου


Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 08:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00