Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

"Φωτιά" στην τσέπη των καταναλωτών από τις νέες αυξήσεις της ΔΕΗ

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2013 ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και παράλληλα γνωστοποίησε τους όρους για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη χαμηλή τάση ανήλθε στο 3%, όμως στα παραδείγματα που δίνει η ίδια ανακοίνωση οι συνολικές αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια φτάνουν στο 9% καθώς απο το 2013 τα τιμολόγια επιβαρύνονται και με το κόστος εξαγοράς απο την ΔΕΗ των δικαιωμάτων εμπομπής CO2.
Για παράδειγμα οικία με μονοφασική παροχή και με τετραμηνιαία κατανάλωση 1.200 Kwh, απο 1/1/2013 θα πληρώνει συνολικά για την ΔΕΗ 194,04 ευρώ, αντί των 177,76 που πλήρωσε το 2012 (αύξηση 16,28 ευρώ - 9,15%).
Στο ίδιο παράδειγμα και για κατανάλωση 1.600 Kwh η αύξηση φτάνει στα 21,66 ευρώ (9,19%)  και για κατανάλωση 2.000 Kwh θα υπάρχει αύξηση 27,04 ευρώ (8,62%).
Για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10 - 12%.
Είναι πιθανό στο πρώτο εξάμηνο του έτους να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ στο πλαίσιο της υποχρέωσης, οι χρεώσεις να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και εν όψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από 1ης Ιουλίου.
Επίσης στις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του τέλους ΑΠΕ που κυμαίνεται επίσης στο 9% από 1ης του έτους.

Τα δοκάρια και η αστοχία στην τελική προσπάθεια στέρησαν από τον Αγροτικό Αστέρα την μεγάλη ανατροπή-Πήρε το ντέρμπι στο Δελβινάκι ο Α.Σ. Καλπακίου

* Αγροτικός Αστέρας και ο ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1 σε ένα πολύ καλό και δυνατό αγώνα.
Στο πρώτο μέρος η αξιόλογη ομάδα του Ασβεστοχωρίου αιφνιδίασε τον Αστέρα και προηγήθηκε στο 20΄ με 0-1.
Στη συνέχεια ο Αγροτικός Αστέρας ανέβασε την απόδοση του και έχασε ευκαιρίες να φέρει το ματς στα ίσα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 65΄ ισοφάρισαν με τον Ντρίκο.
Δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια των φιλοξενούμενων και τρεις μεγάλες κλασικές ευκαιρίες με τους Πατσιούρα, Ντρίκο και Χαρίση στέρησαν από τον Αστέρα την μεγάλη ανατροπή.
Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:
Αμφιθέα - Περιστέρι 3 – 1
Δαβάκης - Ελεούσα 1 – 6
Πανφρουριακός - Πρωτόπαππα 1 - 0
ΠΑΟ - Κόνιτσας – Σταυράκι 1 – 1
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Ασβεστοχώρι 1 – 1
Καμποχώρια - Αγ. Μαρίνα 0 - 9
Πωγωνάτος - Καλπάκι 0 - 1
Ζωοδόχος – Περίβλεπτος 4 - 2
Αμπελόκηποι - Νησί 3 - 2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 51
2. Καλπάκι: 48
3. Περίβλεπτος: 38
4. Ζωοδόχος: 38
5. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 35
6. Ασβεστοχώρι: 32
7. Αμφιθέα: 29
8. Πρωτόπαπα: 26
9. Αγία Μαρίνα: 26
10. Σταυράκι: 25
11. Πωγωνάτος: 25
12. Δαβάκης: 25
13. Αμπελόκηποι: 24
14. ΠΑΟ Κόνιτσας: 20
15. Πανφρουριακός: 19
16. Νησί: 14
17. Περιστέρι: 10
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0

Ανώτερος ο ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο, δικαιούται βάσει των ευκαιριών τη νίκη.
Ο ΠΑΣ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ καλά στημένος και με επιθετικούς προσανατολισμούς από τον Γιάννη Χριστόπουλο ο οποίος έδειξε να μην φοβάται το γεγονός ότι η ομάδα του θα αντιμετώπιζε το Τριφύλλι που φυσικά σε όνομα πιο ισχυρός.
Από την άλλη ο Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ στο πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα Ελλάδος προσπάθησε να παρατάξει ένα σχήμα το οποίο αρχικά δεν θα κινδυνέψει στην άμυνα και θα κρατήσει το μηδέν, κάτι το οποίο κατάφερε, και εν συνεχεία θα απειλήσει. Κάτι το οποίος όμως δεν πέτυχε.
Το ματς ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να έχουν από δυο ευκαιρίες ουσιαστικά μπροστά από την εστία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή και τις φάσεις για να απειλήσουν την εστία του Καρνέζη ο οποίος δήλωσε ένα ακόμη ματς παρών και κατάφερε και κράτησε ζωντανό το Τριφύλλι.
Καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση, απείλησε περισσότερες φορές και πάλεψε περισσότερο για τη νίκη.
Κάκιστη εμφάνιση από τους «πράσινους», οι οποίοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο δεύτερο μέρος.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Οικονόμου, Μιχάηλ, Κολοβέτσιος, Κειτά, Τσούκαλας, Γεωργίου (82' Γιάκος), Κοροβέσης (89' Νικλητσιώτης), Ντε Βινσέντι, Ίλιτς (75' Βίλα).
Παναθηναϊκός (Φαμπριθιάνο Γκονθάλεθ): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Σισοκό (89' Μπαρμπαρούσης), Μαυρίας (82' Φορναρόλι), Κουίνσι (58' Ζέκα), Τοτσέ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού ''Το Ζάλογγο'' κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11:30 στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, στην πρώην Αμερικάνικη Βάση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Μαζί με τις ευχές μας για το καινούργιο χρόνο και για μία ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά, έχουμε την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουμε στις 20 Ιανουαρίου , στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στο Ελληνικό (μέσα στην πρώην Αμερικάνικη βάση), για να κόψουμε την πίτα μας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ξεκινούν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, οι χειμερινές εκπτώσεις

Σε επίπεδα άνω του 50% αναμένεται να διαμορφωθούν τα ποσοστά των χειμερινών εκπτώσεων που αρχίζουν στις 15 Ιανουαρίου, ενώ πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει θα πάρουν οι καταναλωτές τις αμέσως προσεχείς ημέρες από τις προσφορές που αρχίζουν και επίσημα πολλά καταστήματα.
Η μεγάλη πτώση του τζίρου για το σύνολο της αγοράς αλλά και η μειωμένη κίνηση τις ημέρες των γιορτών, παρά τις προσφορές που έφταναν μέχρι το 40%, αναγκάζουν τους επιχειρηματίες να αρχίσουν νωρίτερα τις μεγάλες μειώσεις τιμών.
Η πτώση του τζίρου αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο, χωρίς τα καύσιμα, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2012 ήταν μειωμένος κατά 16,5% σε ετήσια βάση, ενώ αν συμπεριληφθούν τα καύσιμα ο τζίρος του λιανεμπορίου σημείωσε μείωση 17,1%.
Ειδικά ο Δεκέμβριος που παραδοσιακά είναι μήνας αγορών, καθώς πραγματοποιείται σε αρκετούς κλάδους του εμπορίου το 50% και πλέον των πωλήσεών τους, το 2012 δεν θύμιζε με τίποτα άλλες χρονιές. Η δε πτώση της κατανάλωσης έπληξε και τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.
Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

Υποχρεωτική η χρήση κάρτας για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε ισχύ την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.
Τα νέα μέτρα που έρχονται με το “μεγάλο” φορολογικό νομοσχέδιο την Άνοιξη, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει τη θέσπιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου που θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογούμενων και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών.
Πιο αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου για την αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής προβλέπει:
-Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με τραπεζικές επιταγές, πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα το υπουργείο εξετάζει « την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε να περιορίσουμε τις συναλλαγές με μετρητά και την ευνοούμενη από αυτές φοροδιαφυγή». Σήμερα το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή πληρωμή μέσω τραπεζών ανέρχεται στις 3.000 ευρώ και αναμένεται να πέσει στα 500 ευρώ. Συγκεκριμένα, φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 500 ευρώ, που εκδίδονται από επιτηδευματίες για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά :
• μέσω τραπέζης, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών/ λήπτη των υπηρεσιών ή
• μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή
• με επιταγές.
Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών αναζητά ουσιαστικά κίνητρα για τους φορολογούμενους ώστε να απαιτούν την έκδοση αποδείξεων εξετάζονται παλαιότερες προτάσεις για φορομπόνους στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, ώστε η αποτύπωση της συναλλαγής μέσω τραπεζών να εξασφαλίζει την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ. Στο σχέδιο αυτό, ο φορολογούμενος που χρησιμοποιεί κάρτες θα μπορούσε σύμφωνα με ορισμένες εισηγήσεις να έχει για παράδειγμα μείωση ΦΠΑ κατά 5 μονάδες ή με βάση το αριθμό της απόδειξης να μετέχει σε κληρώσεις για αυτοκίνητα , ταξίδια ή χρηματικά ποσά σε μηνιαία βάση.
ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν παράνομα στο έδαφος τρίτης χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, 30 και 25 ετών, οι οποίοι μετέφεραν παράνομα και διευκόλυναν την έξοδο τριών ομοεθνών τους από την Ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας.
Ειδικότερα, σήμερα (12.11.2012) μετά τα μεσάνυχτα στον Κόμβο Βασιλικού της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο οι προαναφερόμενοι είχαν επιβιβάσει στην Πάτρα τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες, ώστε να τους μεταφέρουν κοντά στην πόλη της Ηγουμενίτσας, με απώτερο σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.
Το προαναφερόμενο όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.