Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Ανοίγουν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί


Ποιοι θα φορούν μάσκα

Ανοίγουν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου  οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, αλλά όχι για τα βρέφη και τα νήπια, όπως συνέστησε η επιτροπή των ειδικών.
Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, είναι απαραίτητο να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση, χωρίς περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:

ΕΟΔΥ: Δυο νέοι θάνατοι σήμερα, 157 νέα κρούσματα


41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δυο νέοι θάνατοι σήμερα, 157 νέα κρούσματα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε 157 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10134, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
2078 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4448 (43.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 51.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 262 θανάτους συνολικά στη χώρα. 93 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός


Ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία του covid-19 ότι κανονικά θα ξεκινήσει και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός και έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων και θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης και υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου και αυτό προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να «χτιστεί το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό για να είμαστε ασφαλείς κατά την χειμερινή περίοδο».

Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους


Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, πως θα παραταθεί η προθεσμία για τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών στους Δήμους έως 30.9.2020.
Σύμφωνα με τον υπουργό, έως τώρα έχουν γίνει 1.650.000 αιτήσεις και τα λεγόμενα «ξεχασμένα» τετραγωνικά που τακτοποιήθηκαν είναι πάνω από 35 εκατ. τμ.
«Οι πολίτες αυτοί, γλίτωσαν από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα και τέλη για τα τελευταία 5 χρόνια. Το δε κράτος και η αυτοδιοίκηση θα εισπράττουν από εδώ και πέρα περί τα 80 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο παραπάνω», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο το Σάββατο 29 Αυγούστου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 29 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (58.466) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(23) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (3) καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία (2) στο Νότιο Αιγαίο και (1) στην Κρήτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (477) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (28) άτομα.
(6) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (3) στην Αττική, (2) στην Κρήτη και (1) στα Ιόνια Νησιά.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (62) σχετικές παραβάσεις.
(5) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (121) σχετικές παραβάσεις.
(330) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:
(59) στην Κεντρική Μακεδονία,
(48) στα Ιόνια Νησιά,
(40) στη Θεσσαλονίκη,
(37) στην Κρήτη,
(29) στη Στερεά Ελλάδα,
(23) στη Δυτική Ελλάδα,
(20) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(20) στο Βόρειο Αιγαίο,
(16) στην Αττική,
(15) στην Πελοπόννησο,
  (8) στη Θεσσαλία,
 (7) στο Νότιο Αιγαίο,
 (5) στην Ήπειρο και
 (3) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (10.515) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (10.506) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (9) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (52) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος).
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Παγώνουν» τα φορολογικά χρέη μέχρι τον Απρίλιο 2021, λόγω κορονοϊού


Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε την απόφαση, με την οποία επιμηκύνεται, έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Επίσης, προβλέπεται η παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.
Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης, αλλά και διευκόλυνσης, πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητά τους αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Αποτελέσματα συνεχιζόμενης έρευνας για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών και δύο ανηλίκων, που έλαβε χώρα την 12-06-2020 στην Πρέβεζα


Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης ακόμα δύο ημεδαποί,  εμπλεκόμενοι στην υπόθεση
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας που αφορά σε εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα την 12-06-2020 στην Πρέβεζα και τη συνακόλουθη σύλληψη ενός ατόμου (σχετικό το από 13-06-2020 Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας), συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, δύο ακόμα ημεδαποί, που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (28-08-2020) το πρωί στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών  του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον Ανακριτή Πρέβεζας, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια


Όπως είναι γνωστό, το Δημόσιο, εν όψει και της πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών ακόμα και της κύριας κατοικίας, αποφάσισε να επιδοτήσει για χρονικό διάστημα 9 μηνών συγκεκριμένο ποσοστό της δόσης των δανείων, κόκκινων αλλά και των ενήμερων δανείων.
Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα «Γέφυρα», όπως ονομάζεται, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μέσω της ιστοσελίδας www.keyd.gov.gr  η οποία έχει αναλάβει να κάνει μια ολοκληρωμένη απογραφή όσων χρωστούν στις τράπεζες και κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια κατοικία τους.
Δάνεια: Έως 90% της δόσης
Το ποσοστό επιδότησης είναι γενναίο, μπορεί να ανέλθει έως και το 90% της δόσης του δανείου τους για τους πρώτους τρεις μήνες ενώ στη συνέχεια μειώνεται σταδιακά.

Ενυδάτωση μετά τις διακοπές: Πώς επιτυγχάνεται


Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και το αδιάκοπο φλερτ με τον ήλιο και το νερό συνήθως η επιδερμίδα έχει μαυρίσει και, παρόλο που φαίνεται πιο όμορφη εξωτερικά, έχει ταλαιπωρηθεί και πολύ συχνά είναι αφυδατωμένη. 
Για αυτόν τον λόγο οι ειδικοί επιστήμονες συστήνουν βαθιά ενυδάτωση με την επιστροφή στην πόλη, προκειμένου το πρόσωπο να ανανεωθεί σε βάθος και να ανακτήσει σταδιακά τη χαμένη του ισορροπία και λάμψη.
Ένας από τους τρόπους που υπόσχεται να θρέψει την επιδερμίδα είναι η μέθοδος Dracula lift. 
Η θεραπεία «βαμπίρ» είναι βασισμένη στο αίμα του ίδιου του λήπτη και επικεντρώνεται στα πολύτιμα συστατικά του, που είναι ικανά να χαρίσουν πλούσια τροφή στο δέρμα ως τις πιο εσωτερικές στοιβάδες.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr): 
«Με το πέρασμα των ετών παρατηρούμε ελάττωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, της ποσότητας, δηλαδή, του λίπους και του όγκου των οστών στο πρόσωπο. 
Η ποιότητα της επιδερμίδας χάνει την ελαστικότητά της και η ακτινοβολία της μειώνεται. Τα οστά χάνουν όγκο συνήθως γύρω από τα μάτια, γύρω από την άνω και την κάτω γνάθο. Το πρόσωπο δείχνει πιο κουρασμένο, καθώς οι ιστοί χαλαρώνουν και σχηματίζονται ρυτίδες.