Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή η συγχωριανή Σιούτα Λαμπρινή χήρα Βασιλείου

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών,  η συγχωριανή Σιούτα Λαμπρινή, χήρα Βασιλείου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024   και ώρα 4:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον Άνω Παρακάλαμο  Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης με πλήθος κόσμου στην Παραμυθιά

 

Τον τιμητικό τίτλο της «καλύτερης επιστημονικής εκδήλωσης στο Δήμο Σουλίου» απέσπασε –δια χειλέων του Δημάρχου κ. Αθανασίου Ντάνη- το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της φιλοξενίας του στον ομώνυμο Δήμο.

Δημότες και επισκέπτες κατέκλυσαν κυριολεκτικά την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι», παρακολουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον –από την αρχή μέχρι το τέλος- τις εργασίες της ημερίδας, που διοργάνωσε ο Δήμος Σουλίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας. 

Συντονιστής της επιστημονικής εκδήλωσης, με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο ε. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας.

Καταλυτική στην άρτια διοργάνωση της ημερίδας η συμβολή της Αντιδημάρχου κ. Αντιγόνης Φίλη, η οποία φρόντισε και την παραμικρή λεπτομέρεια για την επιτυχία της.

Ο «οικοδεσπότης» Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ντάνης ευχαρίστησε τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και την ομάδα των συνεργατών του, αναφέροντας: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο φίλος Στέφανος, ο καθηγητής κ. Φούσας, αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και έδωσε τη δυνατότητα στους δημότες μας να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα πρόληψης της υγείας τους και εύχομαι να το επαναλάβουμε και άλλες φορές, ώστε να καταστούν κοινωνοί της ενδιαφέρουσας θεματολογίας, όλο και περισσότεροι δημότες μας». Ο βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, τόνισε:

 

«Αξίζουν πολλές ευχαριστίες στον Στέφανο Φούσα και την εκλεκτή επιστημονική του ομάδα για την παρουσία του Οδοιπορικού και στην Παραμυθιά, για το πραγματικά ωφέλιμο έργο τους, να αφιερώσουν την Κυριακή τους για να μας ενημερώσουν για σημαντικά θέματα υγείας, με τρόπο απλό και κατανοητό από όλους. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την άψογη φιλοξενία».

Η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης κ. Αγνή Νάκου, σταθερά παρούσα στις δράσεις του Οδοιπορικού, επισήμανε: «Το εθελοντικό έργο του κ. Φούσα και των συνεργατών του συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία και στην Παραμυθιά, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες να ενημερωθούν από πλειάδα επιστημόνων, ποικίλων ειδικοτήτων, για άκρως σημαντικά θέματα πρόληψης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε γλώσσα εύληπτη και καλύπτοντας μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων».

Στους παρευρισκόμενους –εκτός των προαναφερομένων- ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Καγκιούζης και Αλέξης Κοντός, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αγγέλη Παναγιώτα, ο Διοικητής ΤΕΘ Ηγουμενίτσας, Αντισυνταγματάρχης κ. Κατέρης Κωνσταντίνος, ο Υπαστυνόμος Β’ κ. Κατέρος Βαγγέλης, ο Διευθυντής Καρδιολογίας του Γ.Ν. Φιλιατών κ. Παπαλαμπρακόπουλος Ανδρέας, η Διδάκτωρ Καρδιολόγος κ. Καραμίντζιου Ρένα,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, η κ. Γιάγκα Ματίνα, μέλος ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, η Πρόεδρος της Δ.Ε. Παραμυθιάς κ. Ζορκάδη Ιφιγένεια, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων.  

Στη θεματική ενότητα της αλληλεγγύης  και στις προοπτικές αξιοποίησης των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής αναφέρθηκε ο ακούραστος Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας. Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο κ. Στέφανος Φούσας, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Η σημερινή κατάσταση των λοιμώξεων»), ο κ. Γιάννης Γουδέβενος ο. Καθηγητής Καρδιολογίας, π. Πρόεδρος της ΕΚΕ («Καρδιαγγειακές Παθήσεις και πρόληψη»), ο κ. Βασίλειος Γκόγκας, Διδάκτωρ Καρδιολογίας, Επεμβατικός Καρδιολόγος Metropolitan General («Ερωταπαντήσεις στην επεμβατική καρδιολογία»), 

η κ. Ανδρομάχη Πετσίνη, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος Γ.Ν. Φιλιατών, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, («Καρκίνος του Πνεύμονα: Νεώτερα Δεδομένα-Προσυμπτωματικός Έλεγχος»), ο κ. Αθανάσιος Σιώλος, Επιμελητής Α’ Ενδοκρινολογίας ΠΓΝΙ («4 Ερωτήσεις για το Σακχαρώδη Διαβήτη»), η κ. Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου της μήτρας»), η κ. Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), η κ. Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου παχέως εντέρου»), ο κ. Χάρης Στεφανάκης, Διευθυντής Οδοντίατρος ΠΓΝΙ («Καρκίνος της στοματικής κοιλότητας»), η κ. Ευθαλία Χρ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος – Πρόεδρος της Ένωσης Αλλεργιολόγων Ελλάδας και Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), ο κ. Σπύρος Αθανασίου, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ένωσης για το Νεανικό Διαβήτη («Ζώντας με το Διαβήτη»), η κ. Μιρέλια Κυριάκου, Μαία, Μέλος της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας («Η σημασία του μητρικού θηλασμού»),    ο κ. Θωμάς Σπύρου, Ταξίαρχος ε.α. και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Πρόληψη του εθισμού στο Διαδίκτυο»). 

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή η συγχωριανή Τζέγκα Λαμπρινή, χήρα Θωμά

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών,  η συγχωριανή Τζέγκα Λαμπρινή, χήρα Θωμά.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Σάββατο 16 Μαρτίου 2024   και ώρα 13:00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον Άνω Παρακάλαμο  Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND expo

 


H Περιφέρεια Ηπείρου προσκαλεί τις καινοτόμες επιχειρήσεις, τους ερευνητικούς φορείς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ηπείρου  να συμμετέχουν δωρεάν, στο περίπτερό της, στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας  BEYOND  expo,  η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 27 Απριλίου 2024, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Διεθνής Έκθεση “BEYOND” αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών που διερευνούν τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και τις πολλαπλές ευκαιρίες που δημιουργούνται στον εξελισσόμενο τομέα των τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο της BEYOND expo 2024, θα φιλοξενηθούν εκθέτες από περισσότερες από 10 χώρες ( κυρίως από Νοτιοανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο και Βαλκάνια), ενώ αναμένεται να την επισκεφτούν  15.000  και πλέον επισκέπτες με στόχο να πραγματοποιήσουν σημαντικές  B2B & B2G  συναντήσεις, να ενημερωθούν για την ταχεία εξελισσόμενη εποχή του AI (Artificial Intelligence) και τα πεδία εφαρμογής του στην κοινωνία του σήμερα.

Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου: Ευχαριστήριο

 


Το Δ.Σ της Αδελφότητας ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συγχωριανούς, συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν την Κυριακή 10/3 στο Αρχοντικό Hall για την Κοπή Πίτας και τον ετήσιο χορό που διοργάνωσε η Αδελφότητα.

Ανταμώσαμε, διασκεδάσαμε, γελάσαμε, χορέψαμε, σμίξαμε.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Χριστόφορο Ζήκα για την τιμή που μας έκανε να είναι μαζί μας, τους χορηγούς των δώρων για τη λαχειοφόρο αγορά, το συγχωριανό μας Γιώργο Λώλη και τους συνεργάτες του, όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους για την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση και τέλος το Γιώργο και τη Ντόρα για την υπέροχη φιλοξενία τους!

Η Αδελφότητα θα είναι πάντα εδώ για να κρατάμε όλοι μαζί ζωντανές τις μνήμες και τις παραδόσεις μας,  για να ζούμε πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές και να δυναμώνει με εσάς κοντά της!

Ευχαριστούμε πολύ!

Το Δ.Σ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα  προώθησης των τοπικών προϊόντων σε ξένες αγορές, πρόκειται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024, που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2024 στο Παρίσι.

Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και θεωρείται το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο των τροφίμων, που «αποκαλύπτει» τις τάσεις και τις καινοτομίες  που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του «αύριο».

Δίνει τη δυνατότητα συνάντησης παραγωγών και αγοραστών από όλο τον κόσμο, ενώ όπως έχει καταγραφεί,  από τους επισκέπτες της Έκθεσης το 70% περίπου αναζητά νέα προϊόντα και προμηθευτές.

Τα Γιάννενα αποκτούν το δικό τους μόνιμο και σταθερό χώρο για εβδομαδιαίες αιμοδοσίες

 

«Όνειρο ετών, αίτημα δεκαετιών»

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 τα Γιάννενα αποκτούν το δικό τους μόνιμο και σταθερό χώρο για εβδομαδιαίες αιμοδοσίες. Ένα όνειρο ετών και αίτημα δεκαετιών όλων των Εθελοντών Αιμοδοτών της περιοχής, των Τμημάτων των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας της πόλης των Ιωαννίνων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων, της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών των Ιωαννίνων Paguristas. των Θαλασσαιμικών ασθενών και άλλων Φορέων γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. 

Η αίθουσα θα λειτουργεί στο κέντρο της πόλης επί της οδού Αβέρωφ 6.

Ένας χώρος άνετος και λειτουργικός, τον οποίο παραχώρησε ευγενικά, ο Δήμος Ιωαννιτών για τους Εθελοντές Αιμοδότες. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τη μεγάλη συμβολή του Δημάρχου Ιωαννίνων, κ. Θωμά Μπέγκα και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ιωαννίνων, κας Σοφίας Μαρκούλα, η οποία μετά την ενημέρωση που είχε πριν περίπου ένα μήνα ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά για την εύρεση και παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου.

Κάθε Πέμπτη λοιπόν στα Γιάννενα δίνουμε Αίμα από τις 10:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ στην οδό Αβέρωφ 6.

Βράβευση της “Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου”

 


Βράβευση της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

H «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», παρουσιάστηκε στο    Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα.

Στο Συνέδριο- κατόπιν επιλογής από Κριτές-  παρουσιάστηκαν περί τις 150 επιστημονικές εργασίες με 480 εισηγητές, ενώ  συγκέντρωσε  το ενδιαφέρον  άνω των  400 Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι το παρακολούθησαν είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω διαδικτύου.

Την επιστημονική  εισήγηση  για την Πολιτιστική Διαδρομή   με τίτλο: «Ανάδειξη 5 Αρχαίων Θεάτρων τα Ηπείρου και η Πολιτιστική Διαδρομή που τα ενώνει- ένα εμβληματικό έργο της Περιφέρειας Ηπείρου»,  ανέπτυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, για την οποία μάλιστα έλαβε το βραβείο «Καλύτερων πρακτικών στην ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης».

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς Πωγωνίου: Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στην πλατεία του χωριού, ώρα 12:00

 

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς Πωγωνίου διοργανώνει τα «Κούλουμα», την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, στην πλατεία του χωριού, ώρα 12:00.

Για άλλη μια χρονιά σας περιμένουμε όλους να ανταμώσουμε με ωραίους μεζέδες, κρασί και την παραδοσιακή φασολάδα μας.

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο «Νικηφόρος Κάτσενος»

 

Η Τοπική Κοινότητα Ρεπετίστας Πωγωνίου διοργανώνει «Κούλουμα» την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο «Νικηφόρος Κάτσενος».

Ο Δήμος Ζίτσας ευχαριστεί τοπικές επιχειρήσεις για τη συνδρομή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

 


Ο Δήμος Ζίτσας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τις διοικήσεις των επιχειρήσεων:

Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός “Η ΠΙΝΔΟΣ”

Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»

Όμιλο  Επιχειρήσεων «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ»

Υπεραγορά κρεάτων «ΠΑΠΑΜΑΝΟΣ»

ΝΤΙΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και

ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

 Γιατί συνέβαλαν στην  ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των κοινωνικών δράσεων του Δήμου με δωρεές τυποποιημένων ειδών διατροφής.

 «Με την ενέργειά τους αυτή αποδεικνύουν στην πράξη πως εν μέσω κρίσης υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν και με κοινωνικό πρόσημο στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και τους εύχεται κάθε επιτυχία στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ:  www.zitsa.gov.gr

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 31 Μαρτίου, Δεληγιώργη 7, ώρα 11:00

 

Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, Δεληγιώργη 7, ώρα 11:00 π.μ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σεμινάριο για την εκπαίδευση μεταφορέων ζώντων ζώων

 


Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι  το σεμινάριο για την εκπαίδευση προσωπικού ζώντων ζώων (αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίροι, πτηνά, κόνικλοι) θα διεξαχθεί διαδικτυακά  από τις 27 – 3 – 2024 έως στις 29 – 3 – 24, και από τις 9 π.μ. έως τις 15:00.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και για τις τρεις μέρες και δεν επιτρέπεται η χρήση κάμερας από τους εκπαιδευόμενους κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και από Ιδιωτικό χώρο εφόσον διατίθεται αξιόπιστο δίκτυο ίντερνετ και γρήγορες ταχύτητες. Ωστόσο συστήνεται η παρακολούθηση του σεμιναρίου   στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου εντός του κτηρίου της Περιφέρειας στον 3ο όροφο, όπου και θα διεξαχθούν οι γραπτές εξετάσεις στις 1/4 ή στις 2/4 κατόπιν συνεννοήσεως.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 14 Μαρτίου

 


Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σταύρου Νιάρχου, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Οστεοαρθρίτιδα και καφεΐνη: Βλάπτει ή ωφελεί;

 


Ανατρεπτική είναι μια πρόσφατη μελέτη για την επίδραση της καφεΐνης στην οστεοαρθρίτιδα. Τα ευρήματά της, που δημοσιεύθηκαν στο BMC Medicine, δείχνουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης στο αίμα συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και κατά συνέπεια οστεοαρθρίτιδας. Το συμπέρασμα των ερευνητών, όμως, έρχεται σε αντίθεση με αυτό προηγούμενων μελετών που υπογράμμιζαν ότι η καφεΐνη είναι επιβλαβής για την υγεία των οστών και των χόνδρων.

«Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια χρόνια, εκφυλιστική ασθένεια των αρθρώσεων, η οποία χαρακτηρίζεται από φθορά ή καταστροφή του χόνδρου, που έχει ως συνέπεια την επαφή των οστών και από φλεγμονή.

Τα ποσοστά της έχουν αυξηθεί παράλληλα με αυτά της παχυσαρκίας, η οποία σήμερα επηρεάζει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει διότι αφενός το βάρος καταπονεί και καταστρέφει τις αρθρώσεις και αφετέρου γιατί το λίπος δημιουργεί φλεγμονή», εξηγεί ο Χειρουργός Ορθοπαιδικός, επικεφαλής του Τμήματος Επανορθωτικής & Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ισχίου - Γόνατος της Osteon Orthopedic & Spine Clinic δρ Βασίλειος Σακελλαρίου.

«Η σχέση μεταξύ καφεΐνης και οστεοαρθρίτιδας είναι πολύπλοκη και αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει τόσο τα πιθανά οφέλη όσο και τους κινδύνους.