Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Ιωάννινα: Πλήθος πολεμικού υλικού, εντοπίστηκε στο σπίτι του 19χρονου που αυτοπυροβολήθηκε

 


Πλήθος πολεμικού υλικού κατασχέθηκε χθες (2-9-2024) στα  Ιωάννινα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας  Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σήμερα δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το απόγευμα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων από το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», ότι νωρίτερα είχε διακομιστεί από διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων νεαρός ενήλικος ημεδαπός, που έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία τραύματος από πυροβόλο όπλο.

Στο πλαίσιο των προανακριτικών ενεργειών για τη διακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες επήλθε ο τραυματισμός του, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο παραπάνω διαμέρισμα με τη συνδρομή και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε το επίμαχο όπλο, το οποίο πρόκειται για πιστόλι, ενώ προέκυψε ότι ανήκει στον 50χρονο συλληφθέντα, συγγενή του τραυματισθέντος.

Από την περαιτέρω έρευνα του διαμερίσματος, αλλά και στο διαμέρισμα του συλληφθέντα, που βρίσκεται στην ίδια πολυκατοικία, σε χώρους του υπογείου και της σοφίτας της πολυκατοικίας, καθώς και σε σπίτι σε χωριό των Ιωαννίνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:




485 φυσίγγια διαφόρων τύπων όπλων και διαμετρημάτων,

3 πιστόλια, διαμετρήματος 9mm, 7,65mm και 6,35mm το καθένα,

ραβδωτό πυροβόλο όπλο, τύπου επαναληπτικού τυφεκίου,

ραβδωτό πυροβόλο τυφέκιο μονής βολής,

περίστροφο χωρητικότητας 7 φυσιγγίων,

μη λειτουργικό περίστροφο,

εκπαιδευτικός όλμος,

γερμανική χειροβομβίδα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου,

οξειδωμένη ιταλική χειροβομβίδα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου,

εκπαιδευτική χειροβομβίδα,

4 κενές χειροβομβίδες (άνευ εκρηκτικού και συστήματος πυροδότησης),

κορμός και κέλυφος χειροβομβίδας,

39 γεμιστήρες,

40 ξιφολόγχες,

διάφορα τμήματα (κοντάκια, κάννες κτλ) πολεμικών τυφεκίων,

κάννη υποπολυβόλου,

σιγαστήρας πολεμικού όπλου,

20 κροτίδες,

16 ναυτικές φωτοβολίδες χειρός,

4 συσκευασίες φωτοβολίδων μαζί με εκτοξευτήρα και

2 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα παραπάνω κατασχεμένα είδη ανήκουν – κατά περίπτωση –στον 50χρονο και στον 51χρονο, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία διόπτρα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ τα κατασχεθέντα είδη θα υποβληθούν στις προβλεπόμενες – κατά περίπτωση – εργαστηριακές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι, από τη διενεργηθείσα έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, δεν έχουν προκύψει προσώρας στοιχεία, που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια αναφορικά με τον τραυματισμό του νεαρού ημεδαπού.

Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο»: Ολόθερμες ευχαριστίες σε όλους αυτούς που για άλλη μια φορά στήριξαν την αιμοδοσία της τράπεζας αίματος του χωριού μας

 


Αγαπητοί φίλοι συγχωριανοί - συνδημότες

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου  «Το Σώσινο», θέλουμε να εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες σε όλους αυτούς που για άλλη μια φορά στήριξαν την αιμοδοσία της τράπεζας αίματος του χωριού μας.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, πόσο σπουδαία είναι η ύπαρξη της εθελοντικής Τράπεζας αίματος εδώ και περίπου 11 χρόνια, από το γεγονός και μόνο ότι περίπου 438 φιάλες αίματος δόθηκαν σε όσους τις είχαν ανάγκη.

Δίνουμε δέκα λεπτά από τον χρόνο μας, αλλά βοηθάμε σε κάποια μεγάλη ανάγκη υγείας τους φίλους μας, τους συγγενείς μας, εμάς τους ίδιους.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου

«Το Σώσινο»

Περιφέρεια Ηπείρου: Δαπάνη για την κατοχύρωση της γαρίδας και σαρδέλας Αμβρακικού

 


Την πιστοποίηση ως Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε. της Γαρίδας Αμβρακικού και της Σαρδέλας Αμβρακικού, όπως έχει ήδη πράξει και για άλλα τοπικά προϊόντα επιδιώκει η Περιφέρεια Ηπείρου. Για το σκοπό αυτό στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης  9.920  που  θα βαρύνει τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της Π.Ε. Πρέβεζας, για την παροχή υπηρεσιών κατοχύρωσης τους στο Μητρώο Π.Ο.Π και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (Π.Γ.Ε.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

ΠΗΓΗ:  https://php.gov.gr/

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος δημοτικής Κοινότητας Δολού


 Διακήρυξη δημοπρασίας για την  εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος δημοτικής Κοινότητας Δολού

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη: α) Το Π.Δ. 270/81 (ΦΕΚ Α’ 77/30-3-81)β) Το άρθρο 192 του Δ.Κ.Κ. (Ν.3463/06) όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.1 του άρθρου 196 του Ν.4555/2018γ) Το  άρθρο  72  του  Ν.  3852/2010  όπως  αντικαταστάθηκε  με  την  παρ. 1  του άρθρου 3 του Ν.4623/2019 δ)  την  αριθ. 134/2024 Απόφαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  για  την  έγκριση δημοπράτησης (ΑΔΑ:Ψ80ΜΩ1Ω-ΠΕΥ) ε) την 193/2024 απόφαση της Δημοτικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας (ΑΔΑ:9Κ2ΨΩ1Ω-ΩΒΑ)

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων: Α. Καθορίζει τους όρους της πλειοδοτικής δημοπρασίας οι οποίοι είναι οι εξής: 1.Περιγραφή ακινήτου: Ισόγειο δημοτικό κατάστημα συνολικού εμβαδού 69,91m2  που βρίσκεται στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Δολού. Περιμετρικά γειτνιάζει  με δημοτικό ακίνητο (Πνευματικό Κέντρο) και κοινοτικό δρόμο .Αποτελείται από ένα κύριο  χώρο, κουζίνα και WC.Η είσοδος του καταστήματος γίνεται από τη βορινή πλευρά του κτίσματος , ενώ για την κουζίνα και το WC υπάρχει επιπλέον ανεξάρτητη πρόσβαση από τη δυτική πλευρά. Στη δυτική πλευρά του καταστήματος υπάρχει ημιυπαίθριος   χώρος επιφάνειας 12,20 m2.

2.Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας: Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον   της   επιτροπής   δημοπρασιών   που   συγκροτήθηκε με   την   αρ.06/24 (ΑΔΑ:6ΣΣΗΩ1Ω-ΥΟΥ)απόφαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου. Η  δημοπρασία μπορεί  να  συνεχιστεί  και  πέραν  της  οριζόμενης  στη  διακήρυξη  ώρας,  εφ'  όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της  οριζόμενης  ώρας  αποφασίζει  η  Επιτροπή διενέργειας  δημοπρασιών  εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά. Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά  του  ονοματεπωνύμου  του  πλειοδότη.  Πάσα  προσφορά  είναι  δεσμευτική  δια  τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.  Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό. Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες. Όποιος  επιθυμεί  να  συμμετάσχει  στη  δημοπρασία  πρέπει  να  καταθέσει  στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά: α) Ταυτότητα  του  φυσικού  προσώπου.  Εάν  συμμετέχει  νομικό  πρόσωπο οποιασδήποτε  εταιρικής  μορφής  ή  κοινοπραξίας  πρέπει  να  προσκομίσει  επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.

Κόνιτσα: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Χορευτικές Διαδρομές»

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Κόνιτσα «Χορευτικές Διαδρομές» το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο η αυλαία των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κόνιτσας, ενός Δήμου με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά.

Το Φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ο Δήμος Κόνιτσας, ο Χορευτικός Σύλλογος Κόνιτσας «Στα Βήματα της Παράδοσης», το Πολιτιστικό Εργαστήρι Κόνιτσας, ο Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας, ο Λαογραφικός Όμιλος «Ντόπιοι» Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας και ο Σύλλογος Γυναικών Κόνιτσας «Μυρτάλη». Στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν καθοριστικά πολλοί εθελοντές, παράγοντες και αθλητές του ΑΜΣ «Πίνδος Κόνιτσας».

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

 

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά του Νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό.

Σκοπός του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό είναι ο προσδιορισμός μακροπρόθεσμων καιμεσοπρόθεσμων στόχων και στρατηγικών κατευθύνσεων σε εθνικό επίπεδο για τη χωρική διάρθρωση του τομέατου τουρισμού, με όρους οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.

Άλλες γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής:

 «Ε.Π.Ο αύξησης δυναμικότητας πτηνοτροφικής μονάδας από 11.700 σε 25560 πατρογονικών ορνίθων, στη θέση «Κορδολόια» στην Τ.Κ. Μουζακαίων, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» (υπό προϋποθέσεις ομόφωνη θετική γνωμοδότηση)

 «Εγκατάσταση χοιροτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 4.800 χοίρων πάχυνσης (άνω των 30 Kg), με υδρογεώτρηση, στη θέση «Γιούρτι» Τ.Κ. Πέτρας, Δ.Ε. Φιλιππιάδας, Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου»(υπό προϋποθέσεις θετική γνωμοδότηση)

 «Μετατόπιση και επέκταση υφιστάμενης πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας από 19,98 σε 40 στρέμματα. Με αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από 500 σε 650 τόνους / έτος και εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων, αδειοδότηση των χερσαίων συνοδών υποδομών αυτής εντός δημόσιας δασικής έκτασης και εντός της ζώνης παραλίας και αναδιατύπωση των χερσαίων συνοδών υποδομών αυτής εντός της ζώνης αιγιαλού και εντός θαλάσσιας έκτασης, στη θέση Κάτω Ορλιάς, Λωρίδας Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών, εντός της ζώνης Α της θεσμοθετημένης Π.Ο.Α.Υ. στις θαλάσσιες περιοχές της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου» (θετική γνωμοδότηση)

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι αλλοδαποί για κλοπή

 


Συνελήφθησαν χθες (2-9-2024) πρώτες πρωινές ώρες στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας 5 ανήλικοι αλλοδαποί, που κατηγορούνται για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα οι κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χρηματικό ποσό 100 ευρώ και ενεργειακά ποτά συνολικής αξίας 150 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων προϊόντων, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Τεχνικός σύμβουλος για την σύνδεση Ιόνιας- Πρέβεζας

 


Τεχνικός Σύμβουλος  για την ωρίμανση  του έργου Παράκαμψη Φιλιππιάδας έως τον οικισμό Στεφάνης

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προώθηση του έργου  κατασκευής της οδικής σύνδεσης της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα έγινε σήμερα.  Με  απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής εγκρίθηκε η ανάθεση σε Τεχνικό Σύμβουλο σύμβασης  με τίτλο: «Τεχνικές και λοιπές συναφείς επιστημονικές υπηρεσίες για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης   Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για την ωρίμανση τού έργου “Παράκαμψη Φιλιππιάδας έως τον οικισμό Στεφάνης από Χ.Θ. 0+380 έως  Χ.Θ. 14+750”», προϋπολογισμού 173.600 €.

Της απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής προηγήθηκε Γνωμοδότηση με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2024 του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, με την οποία είχε εγκριθεί η ανάθεση με προσφυγή σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην εισήγησή του ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής για το ιστορικό του έργου που είχε αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προχωρώντας σε  λεπτομερή αναφορά για τις ενέργειες και την πρόοδο που σημειώθηκε στο διάστημα που το έργο ανέλαβε να προωθήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, με σημαντική μάλιστα μείωση του κόστους. «Πρόκειται για μια πονεμένη ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αρχικά το κόστος του τμήματος από την Ιόνια Οδό μέχρι την Γέφυρα Καλογήρου, μήκους 4600,00m περίπου, όπως αυτό εκτιμήθηκε κατά την έναρξη της εκπόνησης των μελετών από το Υπουργείο «διπλασιάστηκε» μετά την εκπόνηση της μελέτης θεμελίωσης του επιχώματος του προβλεπόμενου αρχικά Α/Κ, η οποία εντόπιζε την ύπαρξη κινδύνου ρευστοποίησης και πρότεινε την κατασκευή χαλικοπασσάλων, με επακόλουθο από 50 εκ ευρώ αρχικά,   με τη σημερινή πρόβλεψη αναθεώρησης θα προσεγγίσει τα 70 εκατ. €.

Με την   αναθεώρηση (αναπροσαρμογή) που ακολούθησε από το Υπουργείο  η νέα πρόταση- που περιλάμβανε επίσης χαλικοπασσάλους-, το εκτιμώμενο κόστος υπολογίζεται σε  39,5 εκατ. €  εκατ. €, χωρίς να περιλαμβάνονται  οι οριστικές μελέτες οδοποιίας, υδραυλικών, σήμανσης κλπ., καθώς και οι μελέτες θεμελίωσης και στατικών των μεγάλων τεχνικών γεφύρωσης του αρδευτικού αύλακα, του ποταμού Λούρου και των κάτω διαβάσεων αποκατάστασης του οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ έχει λήξει και η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του Έργου.

Δήμος Πωγωνίου: Δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος-ξενώνας δημοτικής Κοινότητας Γεροπλατάνου

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη: α)Το Π.Δ. 270/81 (ΦΕΚ Α’ 77/30-3-81)β) Το άρθρο 192 του Δ.Κ.Κ. (Ν.3463/06) όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.1 του άρθρου 196 του Ν.4555/2018γ)Το  άρθρο  72  του  Ν.  3852/2010  όπως  αντικαταστάθηκε  με  την  παρ.1  του άρθρου 3 του Ν.4623/2019 δ)  την  αριθ. 221/2023Απόφαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  για  την  έγκριση δημοπράτησης(ΑΔΑ:931ΥΩ1Ω-2ΘΣ)ε) την 194/2024απόφαση της Δημοτικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας (ΑΔΑ:ΨΑΤΞΩ1Ω-ΔΔΩ)

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

Α. Καθορίζει τους όρους της πλειοδοτικής δημοπρασίας οι οποίοι είναι οι εξής:

1.Περιγραφή ακινήτου: Δημοτικό κατάστημα εντός οικισμού Τ.Κ. Γεροπλατάνου το οποίο συνορεύει γύρωθε με δημοτική έκταση , συνολικού εμβαδού  287,62 m2(ισόγειο και 1ος όροφος). Το  ισόγειο  αποτελείται  από  αίθουσα καταστήματος,  κουζίνα,  2 WC και  το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον Α ́όροφο και έχει ξεχωριστή πρόσβαση από τον εξωτερικό χώρο, συνολικά 143,81 m2.Ο 1οςΌροφος αποτελείται από 5δωμάτια με λουτρό , ένα δωμάτιο επιπλέον με βοηθητική χρήση για τον ξενώνα, χρησιμοποιείται δηλαδή ως αποθήκη –πλυντήριο, καθώς και το χώρο του κλιμακοστασίου, συνολικού εμβαδού περίπου 143,81m2.Επίσης από το υπόγειο του κτιρίου θα κάνει χρήση του χώρου του λεβητοστασίου.

2.Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας: Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον   της   επιτροπής   δημοπρασιών   που   συγκροτήθηκεμε την   αρ.06/24(ΑΔΑ:6ΣΣΗΩ1Ω-ΥΟΥ)απόφαση  τουΔημοτικού  Συμβουλίου  . Η  δημοπρασίαμπορεί  να  συνεχιστεί  και  πέραν  της  οριζόμενης  στη  διακήρυξη  ώρας,  εφ'  όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της  οριζόμενης  ώρας  αποφασίζει  η  Επιτροπή διενέργειας  δημοπρασιών  εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά. Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά  του  ονοματεπωνύμου  του  πλειοδότη.  Πάσα  προσφορά  είναι  δεσμευτική  δια  τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.  Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό. Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες. Όποιος  επιθυμεί  να  συμμετάσχει  στη  δημοπρασία  πρέπει  να  καταθέσει  στην Επιτροπή κατά την ημέρα και ώρα διενέργειας της, φάκελο που θα απευθύνεται προς το Δήμο Πωγωνίου και θα φέρει ένδειξη για την δημοπρασία του ακινήτου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:α)Ταυτότητα  του  φυσικού  προσώπου.  Εάν  συμμετέχει  νομικό  πρόσωπο οποιασδήποτε  εταιρικής  μορφής  ή  κοινοπραξίας  πρέπει  να  προσκομίσει  επικυρωμένο καταστατικό, το ΦΕΚ από το οποίο να προκύπτει η κατά νόμο δημοσίευση καθώς και το πρακτικό συμμετοχής στη δημοπρασία με εξουσιοδότηση συγκεκριμένου προσώπου.

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

 


Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα κάλυψης των αναγκών σε αίμα του τμήματος αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Ι., διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου από τις 4 μμ έως τις 8 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (Γιοσέφ Ελιγιά 7).

Στις αντίξοες συνθήκες που ζούμε η οργανωμένη συλλογική αλληλεγγύη είναι το όπλο του λαού μας απέναντι στην συνολική επίθεση της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Την ίδια ώρα τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα σε όλη τη χώρα αναδεικνύουν την ανάγκη για αίμα.

Παλεύουμε ώστε το αίμα να αξιοποιείται σαν πηγή ζωής και όχι να χύνεται στους χώρους δουλειάς και στα πεδία των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Καλούμε τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα ενίσχυσης της δικής τους τράπεζας αίματος. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης μας που μπορούν να δώσουν αίμα να συμμετέχουμε μαζικά!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου

 


Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 10:00-14:00.

Όραση: Πώς επηρεάζει τον κίνδυνο για άνοια;

 

Οι οφθαλμοπάθειες που μειώνουν την όραση και παραμένουν αδιόρθωτες μετά την ηλικία των 60 ετών μπορεί να αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για ανάπτυξη νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας.

Ολοένα περισσότερες μελέτες δείχνουν πως οι άνθρωποι οι οποίοι για χρόνια δεν βλέπουν καλά, διατρέχουν μακροπρόθεσμα αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια.

Η πιο πρόσφατη από τις σχετικές μελέτες δημοσιεύθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet». Επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από 27 ειδικούς έγραψε ότι οι πάσχοντες από άνοια θα έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί έως το 2050 (153 εκατομμύρια από 55 εκατ. που ήταν το 2020).

Σημαντικό ποσοστό αυτών των περιστατικών οφείλονται σε παράγοντες κινδύνου που μπορούμε να διορθώσουμε. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η απώλεια όρασης στην τρίτη ηλικία. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι αν θεραπεύονταν ή αποτρέπονταν όλα τα περιστατικά της, θα μειώνονταν κατά 2% τον χρόνο τα κρούσματα άνοιας.

«Η πρόληψη της άνοιας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα, δεδομένης της τεράστιας επίπτωσής της στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, στα συστήματα υγείας και στην κοινωνία. Ο αριθμός των ηλικιωμένων με άνοια αυξάνεται συνεχώς και προς το παρόν δεν έχει βρεθεί τρόπος να θεραπευτεί.