Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Πώς ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές δικαιούχων εργατικής κατοικίας

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ως άνω οφειλών, την οποία υπογράφουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Η απόφαση αφορά στον τρόπο υπολογισμού και στη ρύθμιση οφειλών δικαιούχων οικιστών του τ. ΟΕΚ και, συγκεκριμένα, στον τρόπο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών και άληκτου κεφαλαίου, καθώς και στην επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των οφειλών των δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ είτε πρόκειται για περιπτώσεις που βρίσκονται σε στάδιο έκδοσης οριστικών παραχωρητηρίων είτε για περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια και βρίσκεται σε ισχύ ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής είτε για περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια, έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και εκκρεμεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών των δικαιούχων προς τον ΟΑΕΔ.

Δήμος Πωγωνίου: Σημαντικό πλήγμα στη δράση κακοποιών από την Ελληνική Αστυνομία

Ευχαριστήριο στην αστυνομία

Σημαντικό ρόλο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής του Πωγωνίου διαδραματίζει η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και Ηπείρου με την έντονη παρουσία και κινητικότητα.
Τα σώματα ασφαλείας έχουν καταφέρει τους τελευταίους μήνες σημαντικό πλήγμα στη δράση κυκλωμάτων που λεηλατούν τις περιουσίες των δημοτών μας. Μία ακόμη σημαντική επιτυχία ήταν η σύλληψη,  από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, σπείρας που είχε διαπράξει δεκατέσσερις συνολικά διαρρήξεις – κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και της Κόνιτσας.
Το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τόσο το Διοικητή του Α.Τ. Δελβινακίου κ. Παπαδόπουλο Χρήστο, όσο και όλους τους αστυνομικούς που επανδρώνουν το Αστυνομικό Τμήμα καθώς και τα Τμήματα Συνοριακής φύλαξης της περιοχής, επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους του ακριτικού Πωγωνίου.
Αναγνωρίζουμε ότι οι επιτυχίες τους οφείλονται κατά κύριο λόγο στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και την έλλειψη μέσων, ξεπερνούν τα εμπόδια και αγωνίζονται καθημερινά και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.
Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε, για μία ακόμη φορά, για την άριστη συνεργασία. Δεσμευόμαστε επίσης να συνεχίζουμε να  στηρίζουμε το έργο τους με κάθε πρόσφορο τρόπο. Παράλληλα, εμμένουμε στην απαίτησή μας από την πολιτεία, για αύξηση της αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί κατά το δυνατό η εγκληματικότητα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ραγδαία αύξηση.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες για τον κοινωνικό τουρισμό

Ο ΟΑΕΔ ανήρτησε τα οριστικά Μητρώα «Δικαιούχων – Ωφελουμένων» και «Παρόχων», οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων, καθώς και το αρχείο των αποδεκτών ενστάσεων.
Οι δικαιούχοι του Μητρώου δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την παραλαβή οποιουδήποτε εντύπου που να πιστοποιεί την επιλογή τους για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά με την χρήση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού. 
Η Επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά, ο οποίος αποτυπώνεται τόσο στο Οριστικό Μητρώο όσο και στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την 25η  Απριλίου 2018. 
Οι δικαιούχοι έχοντας αυτόν τον αριθμό και μόνο, μπορούν να επικοινωνούν με το τουριστικό κατάλυμα που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις δωματίων.
Οι πάροχοι με τη σειρά τους ελέγχουν την ύπαρξη Επιταγής και την ενεργοποιούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.
Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα διαρκέσει 12 μήνες, από την 26η Απριλίου 2017 έως την 25η Απριλίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους πίνακες:

1.000 κατασχέσεις την ημέρα από την Εφορία τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τον Φεβρουάριο επιβλήθηκαν κατασχέσεις σε 21.231 οφειλέτες
Σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1.000 οφειλέτες προχώρησε  κάθε εργάσιμη ημέρα  τον περασμένο Φεβρουάριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Εφορίες, Ελεγκτικά  Κέντρα, Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης Οφειλών, ΚΕΦΟΜΕΠ κλπ) τα οποία μεταφράζονταν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, λοιπών εισοδημάτων  και περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τον Φεβρουάριο επιβλήθηκαν κατασχέσεις σε 21.231 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) και έτσι ο αριθμός των οφειλετών που δέχτηκαν τα αναγκαστικά μέτρα σε βάρος τους από την εφορία  έφτασε πλέον τους 873.049 σε σύνολο 4 εκατ. φορολογουμένων που χρωστούν  στην εφορία.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία αυξήθηκαν κατά 989 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους ξεπερνώντας πλέον τα 94 δισ. ευρώ.
Τα περισσότερα από αυτά χρωστά ένα μικρό  ποσοστό οφειλετών καθώς από τα 4 εκατ. φορολογουμένων - οφειλετών η συντριπτική πλειονότητα χρωστά στην εφορία έως 3.000 ευρώ.
Το 1/3 από τα 94 δισ. ευρώ (31,5 δισ. ευρώ) προέρχονται από πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έως το 2013 με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για έκδοση η λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών παραστατικών, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν οφειλές από μη καταβολή φόρου εισοδήματος, μη απόδοση ΦΠΑ και φόρων κεφαλαίου (ακίνητα).


ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

«Πράσινο» από τους συμβολαιογράφους για πλειστηριασμούς με ποσό κατάσχεσης από 400.000 ευρώ

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε να επιτρέψει τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 400.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνει, μετά από έξι και πλέον μήνες αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών, διαπιστώνει μέχρι και σήμερα ότι καμία νομοθετική ρύθμιση ή γενικότερα πρωτοβουλία για λύση δεν έχει αναληφθεί όχι μόνο από την Πολιτεία και κατ’ επέκταση από ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα αλλά και οποιονδήποτε κοινωνικό θεσμό ή φορέα, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Το μυθιστόρημα «Οι γιοι της γαλανής κυράς», της Πρεβεζάνας Δήμητρας Ιωάννου, παρουσιάστηκε τη Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στο Public Συντάγματος

''Οι γιοί της γαλανής κυράς'' της Δήμητρα Ιωάννου. Εκδόσεις Ψυχογιός.
Το νέο βιβλίο της Ηπειρώτισσας συγγραφέα Δήμητρας Ιωάννου, παρουσιάστηκε τη Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στο Public Συντάγματος.
Για το βιβλίο μίλησαν, η Λένα Μαντά, η Μαρία Μπακάρα, ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος και η ίδια η συγγραφέας.

Δήμητρα Ιωάννου, "Οι γιοι της γαλανής κυράς", εκδόσεις Ψυχογιός
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σύρος 1841
Δυο ξένοι εμφανίζονται από το πουθενά στην πανέμορφη αρχόντισσα του Αιγαίου και ταράζουν τις ζωές των ντόπιων. Ένας μεγάλος έρωτας θα σαρώσει την καρδιά του πρώτου, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις. Ο δεύτερος, ένας διάβολος με αγγελική μορφή, θα προσπαθήσει να γητέψει τη μονάκριβη κόρη του Δομένικου Βονασέρα, στοχεύοντας στο όνομα και στα πλούτη της οικογένειας.
«Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», και οι επόμενες γενιές καλούνται να πληρώσουν τα φοβερά λάθη του παρελθόντος. Ο ουρανός σκοτεινιάζει και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το καλό και το κακό πολεμούν στις ψυχές των Βονασέρα, που αγωνίζονται να παραμείνουν στο φως ή καταποντίζονται νικημένες στην άβυσσο.
Δαμιανός, Δομήνικος, Λορέντζος. Τρεις άντρες, τρεις γενιές, που αφανίζονται από τα παράφορα πάθη τους ή λυτρώνονται από το μεγαλείο της αγάπης και τη θέρμη του έρωτα.
Και πάνω από όλους, ο ακοίμητος πατριάρχης, ο γερο-Δομένικος Βονασέρας, που φυλάει καλά το φοβερό μυστικό της οικογένειας προστατεύοντας την αλήθεια.
Ποια μυστικά περιφρουρούν εδώ και αιώνες οι φύλακες της οικογένειας; Ποιος θα κρατήσει στα χέρια του όλη τη δύναμη, κληρονομώντας τη γνώση; Θα επικρατήσει η σύνεση και η επιθυμία για το ανώτερο καλό ή όλα θα βουλιάξουν στην απληστία και στο σκοτάδι;
Ένα μυθιστόρημα όπου ο έρωτας και το μυστήριο συνυπάρχουν αρμονικά, και η νησιώτικη ντοπιολαλιά ενσωματώνεται αβίαστα στη γραφή της συγγραφέως που ταξιδεύει τον αναγνώστη.
Μουσικά έντυσαν την εκδήλωση ο Γιάννης Τζαβάρας (κιθάρα, τραγούδι) και ο Γιάννης Θανάσουλας (Μπουζούκι, τραγούδι)

Βιντεοσκόπηση - διαδίκτυο Ναπολέων Ροντογιάννης δημιουργός το site http://www.giannena-e.gr

Ανεπάρκεια βιταμίνης D: Τι κινδύνους κρύβει;

Ζούμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του πλανήτη αλλά, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι παρουσιάζουμε ανεπάρκεια στη «βιταμίνη του ήλιου», τη βιταμίνη D, με δυσμενείς συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.
Η αξία της βιταμίνης D για την ανθρώπινη ύπαρξη, γίνεται αντιληπτή αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχει πριν από τον ίδιο τον άνθρωπο. Δημιουργήθηκε μέσω της φωτοσύνθεσης πριν από 750 εκατομμύρια χρόνια και εντοπίστηκε σε πρώιμα είδη θαλάσσιου φυτοπλαγκτόν. Όταν πριν από 350 εκατομμύρια χρόνια οι πρώτοι σπονδυλωτοί οργανισμοί εγκατέλειψαν τους ωκεανούς και βγήκαν στην ξηρά, η βιταμίνη D έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ειδών, αφού μέσω αυτής ρυθμίζεται η απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, άρα και η δυνατότητα δόμησης ισχυρού και υγιούς σκελετού. Τα σπονδυλωτά της ξηράς ανέπτυξαν τη δυνατότητα παραγωγής βιταμίνης D, μέσω της έκθεσης του δέρματός τους στην ηλιακή ακτινοβολία.
Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται μακρινό παρελθόν, η Δρ. Νικολέτα Κοΐνη, M.D., πιστοποιημένη Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγηραντικής Ιατρικής (http://functionalmedsystem.com ) υπενθυμίζει ότι «ακόμα και σήμερα, ο μηχανισμός παραγωγής της βιταμίνης παραμένει ίδιος. 

Συνδυασμός φαρμάκων φρενάρει το γλαύκωμα

Σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα  στη  φαρμακευτική θεραπεία του γλαυκώματος, προσφέρει ο σταθερός συνδυασμός φαρμάκων.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν διάσημοι οφθαλμίατροι που συμμετείχαν στο 23ο Διεθνές Συνέδριο  Γλαυκώματος, που πραγματοποιήθηκε στην  Αθήνα (6 με 9 Απριλίου) με θέμα «Οι νέες εξελίξεις στη φαρμακευτική θεραπεία του γλαυκώματος».
«Το 50% των ασθενών με γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας χρειάζονται καθημερινά  περισσότερα του ενός κολλυρίου για να φτάσουν στην ενδοφθάλμια πίεση, που δεν είναι βλαπτική για το οπτικό νεύρο τους»  αναφέρει ο διαπρεπής ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών   κ.  Βασίλειος Κοζομπόλης.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνεχίζει ο κ. Κοζομπόλης, χρησιμοποιούμε  τον σταθερό συνδυασμό φαρμάκων ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας χωρίς ο ασθενής να είναι υποχρεωμένος να κάνει χρήση και δεύτερο ή τρίτο φαρμακευτικό σκεύασμα με την μορφή κολλυρίου».

Επίσκεψη στης Μερόπης Τζούφη στο Μέτσοβο και συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή

Επίσκεψη στο Μέτσοβο πραγματοποίησε η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μετσόβου κ. Τζαφέα και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μπιτούνη και Τσίμπο.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μετσόβου, όπου συζήτησε διεξοδικά με το προσωπικό.
Η Δημοτική Αρχή Μετσόβου κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Βουλευτή έθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο και ζήτησε τη βοήθεια της στην επίλυσή τους. Συγκεκριμένα έθεσε το θέμα της...
έλλειψης δύο οδηγών στο Κέντρο Υγείας, της επιπλέον χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών λόγω ανάλωσης πολύ μεγάλου μέρους της επιδότησης στη θέρμανση εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μόνιμος σταθμός τροχαίας λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης. Επίσης ζήτησε να μη λειτουργήσουν τα διόδια του Δροσοχωρίου μέχρι να εφαρμοστεί το μέτρο των αναλογικών διοδίων και προβλεφθεί η απαραίτητη έκπτωση για τους μόνιμους κατοίκους.