Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Γιάννενα: Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Βορείου Ηπείρου

 


Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκαν τα έργα ασφαλτόστρωσης στην οδό Β. Ηπείρου και ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα η κίνηση των αυτοκινήτων, από την Μ. Αλεξάνδρου, αλλά και από τον κόμβο της Β. Ηπείρου με την Βηλαρά.

Ο δρόμος της Β. Ηπείρου ασφαλτοστρώθηκε αφού προηγουμένως αποξηλώθηκε ο παλιός ασφαλτοτάπητας.

Μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας Ηπείρου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη δημιουργίας Δομής Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας


Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Δομής Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας στην Περιφέρεια Ηπείρου υπεγράφη σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Α. Μπατιστάτου, παρουσία του διευθυντή Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών του ΙΤΕ κ. Σάββα Χριστοφορίδη.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε πως η συγκεκριμένη ενέργεια δίνει νέες δυνατότητες στον τόπο. «Είναι μεγάλη υπόθεση η συνεργασία σε αυτά τα θέματα με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με το ΙΤΕ. Σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή πορείας στο γίγνεσθαι αυτού του τόπου που έχει πολλές δυνατότητες», υπογράμμισε.

Από την πλευρά της η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Άννα Μπατιστάτου σημείωσε: «Το Γραφείο Υποστήριξης της Έρευνας και της Καινοτομίας είναι από τους στρατηγικούς στόχους του Ιδρύματός μας, και είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις. Και βασιζόμαστε σε αυτό το Γραφείο πραγματικά για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία με τον τρόπο που μπορεί το Πανεπιστήμιο, και να συνδεθεί με την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Θα έχουμε γραφείο εντός του Πανεπιστημίου, που θα είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και όχι μόνο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ΙΤΕ και την Περιφέρεια για αυτή την σύμπραξη».

Δήμο Ιωαννιτών: Ενημέρωση για δημοτικό πάρκινγκ

 


Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων απολογείται σε πολίτες οι οποίοι την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 βρήκαν στα οχήματά τους κλήσεις ενώ ήταν σταθμευμένοι στο δημοτικό πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια και ξεκαθαρίζει ότι η κίνηση αυτή δεν προήλθε κατόπιν εντολής αλλά ήταν αποτέλεσμα λάθος ερμηνείας εκ μέρους της δημοτικής αστυνομίας.

Οι αρμόδιοι έχουν ήδη επιληφθεί του θέματος και αναζητούν την ορθή διοικητικά και νομικά μέθοδο προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Μόλις γίνει αυτό ο δήμος θα ενημερώσει με νέα του ανακοίνωση όλους τους πολίτες.

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών στην Ήπειρο κατά το τελευταίο 15ήμερο

 


Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολίων και δράσεων που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 15ήμερο συνολικά 13 άτομα.

Ειδικότερα, πρόκειται για 11 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς, που συνελήφθησαν σε 12 διαφορετικές περιπτώσεις για κατοχή μικροποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και κοκαΐνης σε μία από αυτές.
Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
• 6 άτομα στην Άρτα,
• 5 στα Ιωάννινα και
• 2 στην Πρέβεζα.
Σημειώνεται ότι η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Ορίζοντες Ηπείρου: Παραχώρηση «Εγνατίας οδού» στην Κ/ΞΙΑ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- EGIS PROJECTS SA

 


Η Εγνατία οδός ο μεγάλος βόρειος άξονας της χώρας μήκους 658 km, εκτεινόμενος από την Ηγουμενίτσα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου  παραδίδεται στον ιδιωτικό τομέα, με διπλασιασμό των διοδίων για τους πολίτες και κατάργηση των απαλλαγών και εκπτώσεων που ίσχυαν ως σήμερα.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» διαμαρτύρονται για την παράδοση του μεγάλου αυτού οδικού άξονα, που δημιουργήθηκε κυρίως με κονδύλια των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών, στον ιδιωτικό τομέα. Στην παραχώρηση δεν προβλέπεται κανένα έργο στην Ήπειρο σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας, όπως οι κάθετοι άξονες που θα συνδέονται  με την Εγνατία .

Από του 2021 οι «Ορίζοντες Ηπείρου» κατέθεσαν στο Υπουργείο Υποδομών προτάσεις με στόχο την πλήρη άρση της απομόνωσης της Περιφέρειας Ηπείρου για τη σύνδεση με Κακαβιά μέσω της Εγνατίας οδού .

Ο τραγικός χειρισμός όμως της περιφέρειας στα ζητήματα της Ιόνιας οδού οδήγησαν στο αδιέξοδο που βρισκόμαστε ακόμη μέχρι σήμερα.

Η πρώτη λύση ήταν  να συνεχιστεί η χάραξη -  προέκταση της Ιόνιας οδού από τα Γιάννενα ως την Κακαβιά, αλλά ως "παραεγνατία" , ώστε να μπορέσει να βρει χρηματοδότηση ως ένα έργο που αφορά ένα διευρωπαϊκό οδικό άξονα.

Η δεύτερη  έλεγε αν αυτό δεν ήταν εφικτό, ο ανάδοχος ως όφειλε  να ολοκληρώσει τη σύνδεση με το Ζαγόρι , συνεχίζοντας το δρόμο πίσω από το βουνό ώστε να συνδεθεί με Κόνιτσα και από εκεί με Κακαβιά.Δυστυχώς όλα αυτά με την επανεκλογή του κ. Καχριμάνη πήγανε στις ελληνικές καλένδες.

Δυστυχώς όλα αυτά με την επανεκλογή του κ. Καχριμάνη πήγανε στις ελληνικές καλένδες.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις-επιδότηση έως 10.000 ευρώ του Ανακαινίζω – Νοικιάζω

 


Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» με στόχο να «ανοίξει» 12.500 κλειστά ακίνητα, ενισχύοντας την αγορά ακινήτων με κατοικίες προς ενοικίαση.

Οι δικαιούχοι ένταξης στο “Ανακαινίζω – Ενοικιάζω” θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής, στο πρόγραμμα που προβλέπει την επιδότηση του 40% της ανακαίνισης του ακινήτου τους έως του ποσού των 10.000 ευρώ, με συνολικό προϋπολογισμό τα 50 εκατ. ευρώ.

Οι προϋποθέσεις για να εναχθεί κάποιος στο πρόγραμμα αυτό είναι:

Το οικογενειακό εισόδημα να είναι έως 40.000 ευρώ

Το όριο της περιουσίας να είναι έως 300.000 ευρώ

Μετά τις απαραίτητες διασταυρώσεις από την ΔΥΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν αυτόματα ενημέρωση με την εγκριτική ή την απορριπτική απόφαση.

Επόμενο βήμα είναι η άμεση εκταμίευση της προβλεπόμενης προκαταβολής, η οποία ανέρχεται σε 50% επί του προσυπολογιζόμενου ποσού επιδότησης.

Κριτήρια και προϋποθέσεις

Τα σπίτια δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκονται σε οικιστική περιοχή.

Σημειώνεται πως ως «κλειστές» κατοικίες ορίζονται όσες δηλώθηκαν «κενές κατοικίες» στο Ε2 τα τελευταία 3 χρόνια.

28η αγωνιστική το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική, εκτός η Αναγέννηση (Τιτάν Λογγάδων-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 6-04-24/17:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΓΓΑΔΩΝ

ΩΡΑ: 17:30

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 - Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 17:30       

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ  17:30       

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ        17:30

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ - Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 17:30

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ        17:15

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ – ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 17:30

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ   17:30

Νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στο στόλο του Δήμου Ζίτσας

 


Με ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα συλλογής βιοαποβλήτων, ενισχύει την υπηρεσία καθαριότητας ο Δήμος Ζίτσας μπαίνοντας έτσι στη νέα εποχή της ανακύκλωσης καλύπτοντας κάθε πηγή παραγωγής απορριμμάτων.

Η παραλαβή του οχήματος έγινε στο Δημαρχείο στην Ελεούσα από τα μέλη της Επιτροπής παραλαβής, παρουσία του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου και του Αντιδημάρχου Γιώργου Σιαφάκα.

Με αφορμή την παραλαβή του νέου απορριμματοφόρου ο Δήμαρχος σε δήλωση του αναφέρει: «Για ακόμη μία φορά ο Δήμος Ζίτσας πρωτοπορεί. Η λειτουργία του ΣΜΑ, το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ» που ολοκληρώνεται καθώς και η διαρκής αναβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου μας με νέα μέσα και εξοπλισμό τολμώ να πω πως μας καθιστούν Δήμο πρότυπο στη διαχείριση των αποβλήτων. Θα πρέπει τώρα οι Φορείς Διαχείρισης να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε οι νέες υπηρεσίες να λειτουργήσουν με τρόπο που δεν θα επιβαρύνουν με αυξήσεις τα τιμολόγια. Προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων θα πρέπει να είναι αφενός η προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου η προστασία της τσέπης των πολιτών».

Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να ανοίξει τελικά η αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων

 


Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να ανοίξει τελικά η αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων ενώ το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν το νέο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Η καθυστέρηση της πρεμιέρας των φοροδηλώσεων δεν επηρεάζει την καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου.

Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία για να υποβάλουν τις δηλώσεις του μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 ενώ η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να εξοφληθεί έως 31 Ιουλίου 2024. Σε περίπτωση που η καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης παρατείνεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της καταληκτικής ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης, οι δύο πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της δεύτερης δόσης, δηλαδή μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 5 Απριλίου

 


Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

 Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

 Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00