Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

«Ημέρα μνήμης Ολοκαυτώματος» στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Ο Βασίλης Τσίρκας, συνυπέγραψε την τροπολογία με θέμα «Νομιμοποίηση του μέχρι 31-12-2016 διανυθέντος χρόνου ασφάλισης στους Κλάδους Πρόσθετης και Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ»

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε τροπολογία με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία αίρονται τα εμπόδια συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΓΑ. 
Η σημαντική αυτή τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις» και ψηφίστηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μετά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, ο ΟΓΑ διενεργεί αναδρομικό έλεγχο του χρόνου ασφάλισης. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν πληρούσε εξ αρχής τις προϋποθέσεις ασφάλισης ή έπαψε κάποια στιγμή να τις πληροί, χωρίς να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή της, ο ΟΓΑ προβαίνει σε αναδρομική διαγραφή ή διακοπή της ασφάλισης και σε επιστροφή των καταβληθεισών εισφορών, ατόκως. Πρόκειται για περιπτώσεις που κάποιος ασφαλισμένος έπαψε για κάποιο διάστημα να ασκεί το αγροτικό επάγγελμα ή δεν εμφάνιζε αγροτικό εισόδημα κ.α.
Με την ψήφιση της τροπολογίας οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που μέχρι 31-12-2016 έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης θεωρείται ότι καλώς ασφαλίστηκαν για όσο χρόνο ασφάλισης έχουν καταβάλει ή θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 30-6-2017. Να σημειωθεί ότι η ως άνω ρύθμιση ισχύει με την προϋπόθεση ότι κατά τον ίδιο χρόνο δεν έχουν ασφαλιστεί ή δεν υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση άλλου φορέα κύριας ασφάλισης ή έχουν ασφαλιστεί αλλά δεν δικαιούνται σύνταξη από την ασφάλισή τους αυτή ή δεν συνταξιοδοτούνται από άλλο φορέα κύριας ασφάλισης της Ελλάδας ή του εξωτερικού. 
Ο χρόνος αυτός θα υπολογιστεί με τη διαδοχική ασφάλιση.

Με την εν λόγω πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επέρχεται η νομιμοποίηση του διανυθέντος χρόνου ασφάλισης και πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 31-12-2016 στους Κλάδους Πρόσθετης και Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ. Με τον τρόπο αυτό λύνεται το πρόβλημα χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΓΑ, που κινδύνευαν να μην τους χορηγηθεί η σύνταξη που τους αναλογεί παρά το γεγονός ότι είχαν καταβάλει επί σειρά ετών εισφορές.

Συνελήφθη στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας 35χρονη ημεδαπή, που αναζητούνταν για διάπραξη κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθη, χθες (26-01-2017) το πρωί στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 35χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητούνταν για διάπραξη κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Συγκεκριμένα, η 35χρονη κατηγορείται ότι προχθές το πρωί, στην πόλη της Πρέβεζας, εισήλθε σε καφετέρια ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε χρηματικό ποσό (σχετικό το χθεσινό Δελτίο Τύπου μας).

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Άρτα: Σύλληψη δύο διακινητών–προμηθευτών ναρκωτικών ουσιών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, χθες  στην Άρτα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, έφτασαν στα ίχνη και συνέλαβαν δύο διακινητές – προμηθευτές ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για έναν 31χρονοΈλληνα και έναν 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες απέκρυπταν σε δασώδη περιοχή της Άρτας, ποσότητα ναρκωτικών και την χρησιμοποιούσαν ως “καβάτζα”, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στον Λόφο Περάνθης Άρτας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο δράστες να παραλαμβάνουν από συστάδα θάμνων, μία συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης, βάρους (59,66) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
ένα μπουκάλι που περιέχει μεθαδόνη σε υγρή μορφή, βάρους (62,88) γραμμαρίων
δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης
ένας μεταλλικός τρίφτης και δύο μαχαίρια, με υπολείμματα κάνναβης και ηρωίνης
τα χρηματικά ποσά των (600) ευρώ και (2.000) λεκ Αλβανίας
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνή Έκθεση στο Ισραήλ

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Mediterranean Tourism Market 2017 (IMTM 2017),  η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7-8 Φεβρουαρίου 2017 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου, Τμήμα Τουρισμού (κ. Αναστάσιος Κατσικούδης, τηλέφωνο 2651087143).


Η Αδελφότης των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου διοργανώνει σαρακατσάνικο και ηπειρώτικο γλέντι, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, ώρα 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αρχοντικόν», Καρπενησίου 20, Περιστέρι

Ανακοίνωση-Πρόσκληση
Η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου διοργανώνει το σαρακατσάνικο και ηπειρώτικο γλέντι της, στις 28 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αρχοντικόν», Καρπενησίου 20, Περιστέρι
Με την ηπειρώτικη κομπανία του Ηλία Πλαστήρα και τον Βασίλη Σερμπέζη
Πλήρες μενού φαγητού, απεριόριστο ποτό (κρασί λευκό/κόκκινο), αναψυκτικά όλων των ειδών, νερό εμφιαλωμένο.
Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Σας περιμένουμε!
Καλή αντάμωση!


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Τα σχολεία που επιλέχτηκαν για την επιμόρφωση και πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης

Mε απόφαση του Ι.Ε.Π. (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) επιλέχθηκαν τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης μαθητών στην υποχρεωτική εκπαίδευση σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 210180/Δ2/08-12-2016 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και την ένταξη των παρακάτω σχολείων (Πίνακες Α και Β) στη δράση «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης μαθητών στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση».
Οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολείων θα συμμετάσχουν σε όλες τις δράσεις που περιγράφονται στη σχετική πρόσκληση.
Τα επιλεγμένα σχολεία στην Ήπειρο είναι πέντε (5), ένα (1) νηπιαγωγείο, δύο (2) δημοτικά σχολεία και δύο (2) γυμνάσια. Αναλυτικά, τα σχολεία που επιλέχτηκαν είναι τα εξής:

  1. 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
  2. 1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Ζ.Π.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  3. ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ-ΕΞΑΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ. ΣΧ. ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
  4. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ
  5. ΓΥΜΝΑΣΟ ΒΟΥΡΓΑΛΕΡΙΟΥ.

Η Αδελφότητα Αμμοτοπιτών Άρτας Αθήνας, ανταμώνει και γλεντάει, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, ώρα 21:00, στο κέντρο ''Green Park'', στο Άλσος Γαλατσίου, δίπλα στο κολυμβητήριο

Ανακοίνωση
Σας περιμένουμε όλους στον ετήσιο χορό μας που θα γίνει το Σάββατο 28/1/2017 και ώρα 9 μ.μ. στο κέντρο "Green Park" στο Γαλάτσι (εντός του άλσους Βεΐκου - δίπλα στο κολυμβητήριο).
Διασκέδαση με 5/μέλη λαϊκή ορχήστρα και με Ηπειρώτικο και Δημοτικό παραδοσιακό πρόγραμμα. 
Κλαρίνο Σταύρος Καψάλης, τραγούδι Μάκης Κιάμος.
Επικοινωνείστε μαζί μας για κρατήσεις θέσεων.
Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ.


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

16η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Αετός Νήσου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 29-01-17/15:00), εκτός η Αναγέννηση (Α.Ο. Ζωοδόχου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 29-01-17/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Π.Α.Σ. Περιβλέπτου 29-01-17/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00  

ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00) 
Κυριακή  29 Ιανουαρίου 2017
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (13:00)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00) 

Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:15)

Συμπληρωματικές εργασίες στο δίκτυο υδροληψιών του ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Τη δημοπράτηση έργου για την εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών στο Αρδευτικό Δίκτυο της περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αντικείμενο του έργου είναι η τοποθέτηση 70 συμπληρωματικών υδροληψιών (ενός στομίου η κάθε μία)  στο υφιστάμενο δίκτυο έκτασης 17.000 στρεμμάτων,  μειώνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο και το κόστος εγκατάστασης των εσωτερικών δικτύων άρδευσης που επωμίζονται οι αγρότες- καλλιεργητές. Οι υδροληψίες θα τοποθετηθούν είτε σε υφιστάμενους αγωγούς, είτε σε νέους που τοποθετούνται σε επέκταση ακραίων τμημάτων δικτύων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το πρόγραμμα ELENA

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση  της Επιτροπής Διενέργειας του Ηλεκτρονικού Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την  Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης του έργου με τίτλο «Υπηρεσίες Υποστήριξης και Διαχείρισης Ανάπτυξης Ενεργειακών Έργων για Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Δημόσιο Οδοφωτισμό και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ελλάδα» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται, από το Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ).  Ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία "TREK Consulting".
Ø  H Oικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ανάδειξε και τον ανάδοχο (Φώτιος Στέφανος)  του έργου της Π.Ε. Άρτας «Επιδιόρθωση προστατευτικού αναχώματος Λούρου ποταμού», προϋπολογισμού € 15.000.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ηπειρώτικη βραδιά, από το Σύλλογο Ηπειρωτών Παιανίας, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, και ώρα 20:30, στην ταβέρνα «Ελαιώνας», Αγίου Θωμά 15, Παιανία

Ανακοίνωση-Πρόσκληση
"Ηπειρώτικη βραδιά"
Αγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, και ώρα 20:30, σας περιμένουμε στην ετήσια χοροεσπερίδα που διοργανώνουμε στην ταβέρνα «Ελαιώνας», Αγίου Θωμά 15, Παιανία, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική!
θα χαρούμε πολύ να σας δούμε, να γλεντήσουμε και να χορέψουμε!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος» κόβει την πίτα του την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για τις "Βιολογικές Καλλιέργειες"

Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υποβολή  αιτήσεων στήριξης- συμμετοχής στο ΜΕΤΡΟ 11 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης (  Π.Α.Α.) της Ελλάδας 2014-2020.
Στις προκηρυσσόμενες  Δράσεις του Μέτρου  περιλαμβάνονται:
Α. Υπομέτρο  11.1:  Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές  πρακτικές και μεθόδους.
-Δράση 11.1.1.:     Ενισχύσεις για  τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής  στη γεωργία.
- Δράση  11.1.2.:   Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη κτηνοτροφία.
B. Υπομέτρο  11.2 :  Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους.
-Δράση 11.2.1.:  Ενισχύσεις  για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής  στη  γεωργία.
- Δράση 11.2.2.:   Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές  και μεθόδους παραγωγής  στην κτηνοτροφία.
Το μέτρο έχει στόχο να προσφέρει δημόσια αγαθά, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος , την καλή διαβίωση των ζώων. Εφαρμόζεται σε ολόκληρη την  ελληνική επικράτεια και η συνολική δημόσια δαπάνη για το μέτρο ανέρχεται σε 443  εκατομμύρια ευρώ.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ  του μέτρου μπορούν να κριθούν φυσικά  η νομικά πρόσωπα η ομάδες φυσικών η νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί.
Α. Επιλέξιμοι προς ένταξη  στο υπομέτρο 11.1 είναι οι  "νεοεισερχόμενοι" δηλαδή οι γεωργοί που  αναλαμβάνουν να εντάξουν στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας ,σύμφωνα με τον Καν. (EK) 834/2007 του Συμβουλίου, αγροτεμάχια ή /και βοσκοτόπους ή/και εκτροφές ζώων που δεν συμπεριλαμβάνονται σε ενεργή σύμβαση με Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης (OE&Π) μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης  Ενδιαφέροντος.
Β.  Επιλέξιμοι προς ένταξη στο υπομέτρο  11.2 είναι υποψήφιοι  με αγροτεμάχια ή/και βοσκοτόπους ή/και  εκτροφές  ζώων,  τα οποία είναι ήδη ενταγμένα στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας , σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ)  834/2007,  μέσω σύμβασης με  Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης ,η οποία  έχει συναφθεί μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης  της Πρόσκλησης Εκδήλωσης  Ενδιαφέροντος.
Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης  πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 24-01-έως 22-02-2017.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρου11,  υποβάλλουν προς  τον  Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης ( ΥΠΑΑΤ-Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών  Ενδείξεων ) ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους,  μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) .Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται  στον ιστότοπο   https://p2.dikaiomata.gr/Organics16Registration  και η επεξεργασία των αιτήσεων στον  ιστότοπο  https://p2.dikaiomata.gr/Organicw16
Η  αίτηση στήριξης απευθύνεται στον  Ενδιάμεσο Φορέα  Διαχείρισης διαμέσου των περιφερειακών υπηρεσιών  του ΟΠΕΚΕΠΕ,  σύμφωνα με την έδρα της εκμετάλλευσης , όπως αυτή έχει δηλωθεί   στην  Ενιαία Αίτηση  Ενίσχυσης του υποψήφιου για το έτος 2016.
Λεπτομέρειες  σχετικά με τους  όρους ,προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που διέπουν το Μέτρο, περιγράφονται στη πρόσκληση  του Μέτρου. Επίσης , οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να αναζητήσουν το κείμενο της  πρόσκλησης στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  www.minagric.gr  και www.agrotikianaptixi.gr
Για  οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφορία μπορούν να απευθύνονται  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων –Δ/νση Συστημάτων  Ποιότητας Βιολογικής Παραγωγής και  Γεωγραφικών  Ενδείξεων , στα τοπικά Τμήματα  Αγροτικής  Ανάπτυξης των Δ/νσεων Αποκεντρωμένων  Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ  και στις περιφερειακές υπηρεσίες  του  ΟΠΕΚΕΠΕ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παρακάλαμος: Party στο PLEGMA cafe bar το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα 22:30

Αναταραχή στην Ι.Μ. Κόνιτσας από την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη Χειρουβήμ

Σοβαρές και μη αναμενόμενες εξελίξεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην ακριτική Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, τις οποίες σχετικά πρόσφατα είχε περιγράψει επιγραμματικά σε σχόλιό του ο «Πρωινός Λόγος».
Χθες έπεσε σαν «βόμβα» η είδηση στην ακριτική κωμόπολη ότι ο Μητροπολίτης απομάκρυνε από τη Μητρόπολη τον Αρχιμανδρίτη κ. Χειρουβήμ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του, και μάλιστα τον συνόδευε σε όλες τις εκδηλώσεις, θρησκευτικές και μη, που συμμετείχε ο κ. Ανδρέας.
Οι σχέσεις αυτές φαίνεται ωστόσο ότι διερράγησαν τους τελευταίους 3-4 μήνες, διάστημα στο οποίο αναπτύχθηκε και ένας έντονος προβληματισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης για ζητήματα που αφορούν τη διοικητική της λειτουργία, κοινωνός του οποίου ήταν και ο Αρχιμανδρίτης.

Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (ΧΟΙ) διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι-κοπή πίτας το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα 20:30 στο κέντρο «CEZARIA» στη Νεοκαισάρεια

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 δεν είναι μια συνηθισμένη εκδήλωση κοπής πίτας του Χορευτικού Ομίλου Ιωαννίνων!!!
Φορέστε άνετα παπούτσια, πάρτε μαζί την καλή διάθεση σας και ελάτε να ξεφαντώσουμε!!!