Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Γιάννενα: Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών‎ (Θε.Ο.Ρα) τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, ώρα 21:30 στο θέατρο Φρόντζου

Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών (Θε.Ο.Ρα) τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, ώρα 21:30 στο θέατρο Φρόντζου.
Μη λείψει κανείς!!!
Τιμή εισιτηρίου: 6 €
(τα παιδιά έως 12 ετών δωρεάν).

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Ηπειρώτη Νίκου Παπακώστα, ''Ο Μηχανισμός των Αντιξυθήρων-Αφηγήσεις'' την Tετάρτη 6 Ιουνίου, ώρα 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


Με τη συνεργασία, των Ηπειρωτικών Ομοσπονδιών Αποδήμων Κόνιτσας, Ραδοβυζινών και Τζουμερκιωτών, της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Άρτας «Γεώργιος Καραϊσκάκης, του Canto Mediterraneo AMKE, του Πολιτιστικού Σωματείου Διόνυσος και του Πολιτιστικού συλλόγου «Ιλισσός», τη Tετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ώρα 19.30', στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προβολή του ντοκιμαντέρ του Ηπειρώτη Νίκου Παπακώστα, ''Ο Μηχανισμός των Αντιξυθήρων-Αφηγήσεις''
Το ντοκιμαντέρ που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου αναφέρεται στο σπουδαιότερο αρχαιολογικό εύρημα όλων των εποχών: Τον Μηχανισμό των Ατικυθήρων, το αρχαιότερο μηχανικό σύμπαν.
Συμμετέχουν πολλοί διάσημοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, όπως αστρονόμοι, φυσικοί, μαθηματικοί, παλαιογράφοι, ιστορικοί των επιστημών, αρχαιολόγοι.
Παρατίθεται, με επικεφαλής τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τυχαία σειρά των λοιπών συμμετεχόντων η σχετική λιστα συμμετεχόντων:
Η Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.
Δημήτρης Νανόπουλος τέως Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, φυσικός, ερευνητής του CERN, διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC), στο Χιούστον του Τέξας, όπου διευθύνει ερευνητικό τμήμα του World Laboratory, που εδρεύει στη Λοζάνη.
Διονύσης Σιμόπουλος φυσικός, αστρονόμος και επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου
Διονύσης Κριάρης μαθηματικός και κατασκευαστής αρχαίων οργάνων μεταξύ αυτών του αντιγράφου του μηχανισμού που βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών.
Αγγελικη Σίμωσι Αρχαιολόγος, τ. Διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Αγαμέμνων Τσελίκας φιλόλογος, παλαιογράφος και προϊστάμενος του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης
Μάνος Δανέζης ομ. Καθηγητής Αστροφυσικής, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Στράτος Θεοδοσίου Αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας και της φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών Τομέας Αστροφυσικής-Αστρονομίας και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γιάννης Μπιτσάκης φυσικός και ιστορικός των επιστημών, μέλος της ομάδας μελέτης του Μηχανισμού.
Mike Edmunds καθηγητής της φυσικής και της αστρονομίας του πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία.
Alexander Jones Institute for the Study of the Ancient World, New York, USA
Jim Evans καθηγητής της Φυσικής Πανεπιστημίου του Puget Sound των ΗΠΑ και Διευθυντής του προγράμματος Επιστήμης, Τεχνολογίας και Κοινωνίας.
Μάνος Ρουμελιώτης Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, Διευθυντής Εργαστηρίου Τεχνολογίας Συστημάτων Υπολογιστών και Δικτύων
Κυριάκος Ευσταθίου Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων, Διευθυντής Εργαστηρίου Εργαλειομηχανών και Διαμορφωτικής Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Γιώργος Καββαδίας αρχαιολόγος, ως εκπρόσωπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Παναγιώτης Λασκαρίδης Πρόεδρος του ιδρύματος «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» που με τη βοήθεια του πραγματοποιήθηκαν οι ενάλιες ανασκαφές στο σημείο του ναυαγίου των Αντικυθήρων, αλλά και η ανακαίνηση και ο εξοπλισμός των εργαστηρίων της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
Ξενοφών Μουσσάς καθηγητής Φυσικής Διαστήματος Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής και επιστημονικός σύμβουλος της παραγωγής.
Η παραγωγή, που έγινε με επιστημονικό σύμβουλο τον καθηγητή της αστροφυσικής του διαστήματος στο ΕΚΠΑ κ. Ξενοφώντα Μουσά, είναι μια εθελοντική προσπάθεια της ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ CANTO MEDITERRANEO και όλων όσων συμμετέχουν σε αυτή, με οποιαδήποτε ιδιότητα. Να σημειωθεί ότι επιδιώκουμε να προβάλλεται δωρεάν σε σχολεία, ιδρύματα και άλλους κοινωφελείς οργανισμούς. Τέλος να σημειωθεί ότι η όλη αυτή προσπάθεια ξεκίνησε όταν πληροφορηθήκαμε, ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, όπως απέδειξαν οι μελέτες της διεθνούς επιστημονικής ομάδας διερευνησής του.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση, γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πάμε Πειραιά, πάμε θέατρο;» την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 στο υπέροχο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς τ.κ.185 35) και είναι αποτέλεσμα συνεργασία της CANTO MEDITERRANEO ΑΜKE, του Πολιτιστικού Σωματείου ΔΙΟΝΥΣΟΣ, των Ηπειρωτικών Ομοσπονδιών ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΡΑΔΟΒΙΖΙΝΩΝ και ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΩΝ, της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Άρτας «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης» και του ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΛΙΣΟΣ.
Στόχος μας είναι το ντοκιμαντέρ μας να συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ του κόσμου και πιστεύουμε ότι θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στον πολιτισμό της χώρας μας αλλά και στην οικονομία της. Αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί, αφού μπορεί να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, να προκαλέσει την οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, συναντήσεων και ακόμη πολιτιστικών και αναπτυξιακών δράσεων, όπως είναι οι εκθέσεις, οι εκδόσεις, οι προβολές, οι ημερίδες σε συνεργασία με Μουσεία, Ιδρύματα, Πανεπιστήμια κλπ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ.


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Τετάρτη   6   Ιουνίου   2018   και ώρα  19.00. 
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.Έγκριση  4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού  έτους 2018.
2.Έγκριση  3ης  κατανομής ΣΑΤΑ έτους 2018.
3.Διάθεση έκτακτης κάρπωσης, για εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου – Κασιδιάρης ΙΙ.
4.Έγκριση νέων προτάσεων για το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».
5.Διακοπή σύμβασης για διάθεση μηχανικού από το Δήμο Ζαγορίου.
6.Συγκρότηση Επιτροπής για τον έλεγχο της χρήσης και διάθεσης Δημοτικών βοσκοτόπων, έτους 2018.
7.Επιχορήγηση Συλλόγου Πωγωνήσιου Πολυφωνικού τραγουδιού [Συνδιοργάνωση Φεστιβάλ με το Δήμο Πωγωνίου].
8.Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.
9.Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών για την αντιμετώπιση ζημιών  από θεομηνίες.
10.Περί συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης φοιτητών ΑΕΙ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
11.Ανάκληση αριθ. 128/2017 απόφασης Δ.Σ. – Αποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ – 530 Ηπείρου.
12.Αποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ – 530 Ηπείρου.
13.Έγκριση έκθεσης 4ου τριμήνου 2017, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
14.Έγκριση έκθεσης 1ου τριμήνου 2018, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
15.Διαγραφή τελών ύδρευσης.
16.Ακύρωση αριθ. 97/2018 απόφασης Δ.Σ. «Τροποποίηση μελέτης «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Μερόπης – Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη – εντός οικισμού.
17.Παραχώρηση Δημοτικού κτιρίου στην Τ.Κ. Καστάνιανης, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστάνιανης.
18.Έγκριση δημοπράτησης για εκμίσθωση Δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Βασιλικού, για εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων.
19.Έγκριση εκμίσθωσης συστάδων  Δημοτικού δάσους Βασιλικού και Δολού.
20.Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων [3 έργα].
21.Έγκριση παρατάσεων περαίωσης έργων [2 έργα].
22.Έγκριση ανακεφαλαιωτικών πινάκων έργων [2 έργα].
23.Τροποποίηση οριοθέτησης οικισμού Τ.Κ. Δολιανών.
24.Περί εκτέλεσης και κατασκευής του έργου: «Εγκατάσταση – επεξεργασία και διάθεση αστικών λυμάτων οικισμού Κεφαλοβρύσου.
25.Έγκριση δημοπρατήσεων  για τη μίσθωση Δημοτικών καταστημάτων [καφενεία]  στις Τ.Κ.  Μαυροβουνίου-Χρυσόρραχης-Ρουψιάς-Νεγράδων-Δελβινακίου και Δολού.
26.Συμμόρφωση με Νέο Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων και ψήφιση Υπευθύνου Προστασίας.
27. Περί απευθείας ανάθεσης προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών.

2ος Αγώνας Πανελλήνιου πρωταθλήματος αλιείας κυπρίνου στη λίμνη Παμβώτιδα


Ο 2ος Αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου 2018 θα διεξαχθεί από σήμερα έως και την Κυριακή 3 Ιουνίου στη Λίμνη Παμβώτιδα, από τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.
Για την απρόσκοπτη τέλεση του αγώνα, την αποφυγή πρόκλησης τραυματισμών και υλικών ζημιών και ιδιαίτερα την παροχή στους αθλητές του αγώνα ίσων ευκαιριών διάκρισης ο Σύλλογος ενημερώνει τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας ότι:
1. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αλιείας Κυπρίνου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας  (Ε.Ο.Υ.Δ.Α). 
 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η Ερασιτεχνική Αλιεία στον προαναφερθέντα χώρο  για όλους τους μη συμμετέχοντες στον αγώνα Ερασιτέχνες Αλιείς.
2. Απαγορεύεται η  διέλευση ποδηλάτων ώστε αφενός μεν να μην προκληθούν τραυματισμοί αφετέρου δε υλικές ζημιές στον εξοπλισμό των αθλητών.
3. Λόγω της εκτέλεσης ρίψεων με βαρίδια και του κινδύνου τραυματισμών παρακαλούμε να αποφεύγεται η προσέγγιση των θέσεων αλιείας -όπως αυτές ορίζονται από αριθμημένες πινακίδες και προειδοποιητικές ταινίες-από τρίτους.
Ο Σύλλογός ζητεί την κατανόηση συμπολιτών και επισκεπτών και τους ευχαριστεί προκαταβολικά.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 5 Ιουνίου, ώρα 12:30 το μεσημέρι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 05η Ιουνίου 2018, ημέρα Τρίτη & ώρα 12.30 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση ή μη πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου: «Βελτίωση-αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας- οικισμών κτισμάτων και Νεοχωρίου Δήμου Πωγωνίου- (ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου)».
2. Έγκριση ή μη πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου: «Ανακαίνιση – συντήρηση δημοτικών κτιρίων Δήμου Πωγωνίου (Φάση Ι)».
3. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας με ανοιχτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό για το έργο «Ύδρευση -αποχέτευση Δήμου Πωγωνίου» προϋπολογισμού δαπάνης 172.500,00€ με ΦΠΑ-Διάθεση πίστωσης.
4. Περί αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με αίτηση του κ. σχετικά με αίτηση του κ. Ραμαντζά Σπυρίδωνα για συμβιβασμό επί της από ΑΓ96/19-12-2014 αγωγής του.
5. Περί αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με αίτηση του κ. Γεωργίου Αναστασίου για συμβιβασμό επί της από ΑΓ97/19-12-2014 αγωγής του.
6. Αίτημα κ. Κουκουλάρη Στυλιανού με την ιδιότητα Αντιδημάρχου για ορισμό δικηγόρου σύνταξης έγγραφων εξηγήσεων.
7. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2018 του Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Με την ευκαιρία της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης ο κ. Προκόπης Φούσας θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «ΑΝΟΔΟΣ & ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ-ΑΛΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ» την Κυριακή 3 Ιουνίου, ώρα 11.00, Άνω Βριλήσσια Μεταμόρφωση Σωτήρος 16, Δήμος Βριλησσίων

Με την ευκαιρία της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης ο κ. Προκόπης Φούσας θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «ΑΝΟΔΟΣ & ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ-ΑΛΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ» την  Κυριακή 3 Ιουνίου, ώρα 11.00, Άνω Βριλήσσια Μεταμόρφωση Σωτήρος 16, Δήμος Βριλησσίων.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδώνας: «Ηπειρώτικο αντάμωμα 2018», το Σάββατο 16 Ιουνίου, ώρα 21:00 ση λίμνη του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Το Ferrari Club «Passione Rossa» στην Ήπειρο το τριήμερο 8-9-10 Ιουνίου


Το τριήμερο 8-9-10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Club ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari της Ιταλίας, «Passione Rossa», με περισσότερα από 40 οχήματα να επισκέπτονται μνημεία και πόλεις της Ηπείρου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού με τον συντονισμό της Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών, του Δήμου Μετσόβου, του Ο.Λ.ΗΓ., της ΕΛΕΤΑ, του Τμήματος Τροχαίας, καθώς και ιδιωτών χορηγών και εθελοντών.
Στα χαρακτηριστικά και το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Σιώλος, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Παντελής Κολόκας και ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κων/νος Τζαφέας.
Ο κ. Δ. Σιώλος σημείωσε – μεταξύ άλλων - πως η δράση εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή μέσω του τροχοφόρου ή μηχανοκίνητου τουρισμού, «που είναι μια νέα αγορά με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζουμε ότι έχουμε στηρίξει τις επισκέψεις- περιηγήσεις των Ποδηλατών από Σκανδιναβικές χώρες (δυο γκρουπ), καθώς και την παγκόσμια συνάντηση μοτοσικλετιστών «Motοtour of Nations» για το οποίο ακόμη και φέτος γίνονται αναφορές σε έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού για την Ήπειρο. Για την επιτυχία της εκδήλωσης προετοιμαζόμαστε εδώ και οκτώ μήνες. Θέλουμε οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν το τριήμερο που θα βρίσκονται στην Ήπειρο, όσο το δυνατό καλύτερα τις ομορφιές του τόπου μας, την γαστρονομία μας και τα σημαντικά πολιτιστικά μνημεία».
Ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Κολόκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτή η εκδήλωση θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην τουριστική προβολή της χώρας. Είναι αποτέλεσμα διαρκούς συνεργασίας των Δήμων με την Περιφέρεια και τους συναρμόδιους φορείς, και έχει σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών, την προβολή της περιοχής με έναν ακόμη ιδιαίτερο τρόπο, όπως είναι τα αυτοκίνητα υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας με το brand name της Ferrari».
Τέλος, ο κ. Κ. Τζαφέας τόνισε: «Με χαρά συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση. Σε ότι έχει σχέση με την προβολή της περιοχής μας, και μάλιστα σε μια ιδανική περίοδο από πλευράς φυσικής ομορφιάς, είμαστε αρωγοί. Την Παρασκευή στις 12:30 στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου περιμένουμε τους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά αυτά τα αυτοκίνητα».

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 04-06-2018 έως 10-06-2018)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 4 Ιουνίου έως 10 Ιουνίου του έτους 2018) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (04-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (05-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (06-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (07-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (08-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (10-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (04-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (05-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (06-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (07-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (08-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.
Σάββατο (09-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (04-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τρίτη (05-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Τετάρτη (06-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (07-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (08-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Σάββατο (09-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (04-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (05-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (06-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (07-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (08-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (09-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (04-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (05-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (06-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (07-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (08-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (10-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Στυτική δυσλειτουργία: Είναι τα κρουστικά κύματα το νέο μπλε χάπι;


Μια επαναστατική, ανώδυνη μέθοδος θεραπείας του αιτίου και όχι μόνο του συμπτώματος της στυτικής δυσλειτουργίας αποτελεί η εφαρμογή κρουστικών κυμάτων απευθείας στο πέος. Οι υπέρηχοι (κρουστικά) προκαλούν τη δημιουργία νέων αγγείων σε αυτό, αυξάνοντας την παροχή αίματος, την ποιότητα και τη διάρκεια της στύσης, χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. 
Έτσι, οι ασθενείς απαλλάσσονται από την ανάγκη λήψης φαρμάκων, που σε πολλές περιπτώσεις είτε δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είτε έχει ανεπιθύμητες ενέργειες.
«Η στύση είναι ένα αιμοδυναμικό-νευραγγειακό φαινόμενο και για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται επαρκή αρτηριακή αιματική ροή προς το πέος και ακέραιο φλεβοαποφρακτικό μηχανισμό. Η φυσιολογική στυτική λειτουργία προϋποθέτει φυσιολογική ανατομία, αγγείωση, νεύρωση, ορμονικό περιβάλλον και επιθυμία. 
Η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι άλλο παρά η επίμονη ανικανότητα επίτευξης ή διατήρησης μιας στύσης επαρκούς για ικανοποιητική σεξουαλική επαφή μέχρι την εκσπερμάτιση ή μέχρι την παύση της ερωτικής διέγερσης», μας εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Νικόλαος Γ. Κατσένης. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συχνή παθολογία μεταξύ των ανδρών σε όλο τον κόσμο και έχει σημαντικά αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής τόσο των ίδιων όσο και των συντρόφων τους.   
Η συχνότητα της στυτικής δυσλειτουργίας σχετίζεται με τη γήρανση καθώς και με συννοσηρότητες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο, υπερλιπιδαιμία και η υπέρταση. «Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι στις πλείστες περιπτώσεις η αιτία είναι αγγειακή, οφείλεται δηλαδή σε βλάβη των αγγείων που “γεμίζουν” με αίμα το πέος ώστε να επιτευχθεί μια ικανή στύση. Υπάρχουν, ωστόσο, και αιτίες που αφορούν στον τρόπο ζωής, οι οποίες μπορούν να προληφθούν. Τέτοιες είναι το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ και η παχυσαρκία. «Η αποφυγή αυτών αποτελούν και τις αρχικές συστάσεις για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Κατ’ επέκταση αλλαγές στον τρόπο ζωής που οδηγούν σε συνήθειες που είναι ωφέλιμες για την καρδιά, όπως η υγιεινή διατροφή, η καρδιαγγειακή άσκηση και η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση των συμπτωμάτων», προσθέτει.