Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες: Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στο πλαίσιο του ''Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016'', διοργανώνει συλλογή ειδών άμεσης ανάγκης στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο, το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Μαρτίου



Αριθ. Πρωτ.: 2869    Αθήνα 02-03-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στο πλαίσιο του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, διοργανώνει συλλογή ειδών άμεσης ανάγκης στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, προετοιμάζεται εντατικά για το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016» τη φετινή χρονιά στην Αθήνα - αυτό το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Μαρτίου στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.
Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τότε που ο ίδιος χώρος στέγαζε προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες. Σήμερα, η προσφυγική κρίση μετατρέπεται, μέρα με τη μέρα, σε όλο και πιο αποτρόπαιο καιάδα ψυχών και λαών. Ο Καιάδας αυτός δουλεύει ασταμάτητα. Πρόσφυγες πνίγονται, αυτοκτονούν, προσφυγόπουλα ξεκινάνε με τα πόδια από την Αθήνα για την Ειδομένη και χιλιάδες στοιβάζονται δεξιά αριστερά σε μια χώρα σε γενικότερη, εντεινόμενη ασφυξία. 
Προετοιμαζόμαστε για το "ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ", δίνουμε όλη την ψυχή μας για την επιτυχία του, και λίγα χιλιόμετρα μακριά μας, στους επιβατικούς σταθμούς των Ε1, Ε2, Ε3 του λιμανιού στοιβάζονται εκατοντάδες μωρομάνες με τα παιδιά τους ενώ τα καράβια διαρκώς κουβαλάνε κι άλλους πρόσφυγες από τα νησιά όπου οι υποδομές υποδοχής ασφυκτιούν καιρό τώρα. 
Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Αυτό όμως που μπορούμε και πρέπει να προβλέψουμε είναι ένα στοιχειώδες νεύμα αλληλεγγύης για αυτούς που αγρυπνούνε στο λιμάνι, στο Ελληνικό στο Σχιστό, στη Βικτώρια, στο πεδίο του Άρεως, στις εθνικές, σε διάσπαρτους χώρους, στα Διαβατά, στην Ειδομένη. Αυτό στο οποίο καλούμαστε είναι η ενεργή συμμετοχή σε μια σκυταλοδρομία αλληλεγγύης! Και οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες έχουν την αλληλεγγύη για θεμέλιο στο αξιακό φορτίο των συλλόγων τους, τους κινήματος της Αποδημίας. Δεν θα μπορούσαν να μην είναι ενεργά παρόντες σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς σε μια τέτοια, τραγικά κρίση
Στο πλαίσιο του “Πανηπειρωτικού Πανοράματος” η Π.Σ.Ε.. στήνει ένα ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, όπου καλεί τους συμπατριώτες, τους επισκέπτες του Πανοράματος, να φέρουν - όσοι μπορούν - ό,τι μπορούν από είδη άμεσης ανάγκης, από αυτά που αναγράφονται στην ακόλουθη λίστα: 
Τρόφιμα: Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους, Γάλα για βρέφη και παιδιά, Νερό, Ζάχαρη, Τσάϊ, Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης, πρωινά σνακ (μπισκότα, κρουασάν, κτλ)
Φάρμακα: Αεροτσάμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα), Tobrex-Tobratex (κολήριο για τα μάτια), Otrivin (για τη μύτη), Zovirax (δερματικό), Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30, Klaricid, Azirox, Vibramycin, Voltaren, Trebon, Μάσκες. Γάντια, Κλαριθομυκινη, Θερμόμετρα, Sudocream, Fucicort 
Ρούχα: Κουβέρτες, Υπνόσακοι, Παπούτσια
Κάθε προσφορά δίνει κουράγιο και δύναμη, δίνει ζωή! Είναι το ελάχιστο που όσο ελάχιστο και αν είναι, από το τίποτε είναι άπειρες φορές μεγαλύτερο. Η ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πρωτοστατούν και στο μετερίζι της αλληλεγγύης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και για τον τόπο μας, το λαό μας και τους ίδιους. Ο αξιακός πολιτισμός της παράδοσης έχει διδάξει ότι αληθινά δικό μας είναι αυτό που δίνουμε, αυτό που μοιραζόμαστε! Κι η αλληλεγγύη είναι και αυτή παράδοση και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης, το “ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016”. 


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Έως 42.000 ευρώ επιδότηση για νέους αγρότες!

Τι προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Επιδοτήσεις έως και 42.000 ευρώ για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, το οποίο είναι ένα διπλό «πακέτο» για 16.000 νέους αγρότες ηλικίας έως 40 ετών με στόχο την επιστροφή, αλλά και την παραμονή τους στην περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, θα στηριχθούν επενδυτικά σχέδια πρώτης εγκατάστασης με επιδότηση έως 22.000 ευρώ, καθώς και σχέδια εκκίνησης μη γεωργικής δραστηριότητας με ενίσχυση από 11.000 έως 20.000 ευρώ.
Στο μεταξύ, οι νέοι αγρότες θα έχουν προτεραιότητα πρόσβασης και αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης, επιπλέον 20 ποσοστιαίες μονάδες ενίσχυσης από τους άλλους γεωργούς για την υλοποίηση επενδύσεων σε μέτρα όπως εγκατάσταση νέων γεωργών, σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση, προγράμματα leader κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που η ενίσχυση για κάποιο πρόγραμμα ανέρχεται στο 40%, οι νέοι έως 40 ετών θα λαμβάνουν ποσοστό ενίσχυσης 60%.

Περιφέρεια Ηπείρου: Χορήγηση αδειών φύτευσης νέων οινάμπελων για το έτος 2016

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι:
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 485 Β΄/26-2-2016, για το έτος 2016 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οιναμπέλων, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσειςτην 31η Ιουλίου 2015.
Μέχρι 15 Απριλίου 2016 οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ (http://dsvip.minagric.local:8080/ ) & με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, τότε η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.
Στην αίτηση − υπεύθυνη δήλωση προσδιορίζεται το μέγεθος (σε στρέμματα) και η τοποθεσία της έκτασης για την οποία πρόκειται να χορηγηθεί άδεια, η οποία
είναι τουλάχιστον ίση της αιτηθείσας έκτασης. Η ελάχιστη αιτούμενη έκταση για τη χορήγηση άδειας νέας φύτευσης ορίζεται το ένα (1) στρέμμα.
Οι επιλέξιμες αιτήσεις που αφορούν συνολική έκταση μικρότερη από την προς παραχώρηση έκταση, εγκρίνονται στο σύνολό τους. Εάν οι επιλέξιμες αιτήσεις αφορούν συνολική έκταση μεγαλύτερη από την προς παραχώρηση έκταση, τότε η χορήγηση αδειών θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη βαθμολογία που θα λάβουν οι παραγωγοί με βάση τα κριτήρια προτεραιότητας, το συντελεστή βαρύτητας αυτών και το συντελεστή συμμόρφωσης, όπως αυτά περιγράφονται στα άρθρα 5 &6 του παραπάνω ΦΕΚ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 6ης/29-02-2016 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 29-02-2016, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 17-02-2016 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 6/29-02-2016
Αρ. Απόφασης / Θέμα
239. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 02-02-2016 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Κηπίνα – Καλαρρύτες – Μπάρος», προϋπολογισμού € 90.000,00 με Φ.Π.Α.
240. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή στραγγιστηρίου και επενδεδυμένης τάφρου στην επαρχιακή οδό Πλατανούσας - Μονολιθίου», προϋπολογισμού € 85.000,00 με Φ.Π.Α.
241. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή γέφυρας σύνδεσης της 13ης επαρχιακής οδού με την Τ.Κ. Λοφίσκου», προϋπολογισμού € 73.800,00 με Φ.Π.Α.
242. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού προς Νεγάδες», προϋπολογισμού € 40.000,00 με Φ.Π.Α.
243. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αντιμετώπιση φθορών οδοστρώματος της Ε.Ο. 6 Ιωαννίνων - Τρικάλων», αναδόχου Τσομπίκου Δημήτριου, μέχρι την 30-05-2016.
244. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση επαρχιακής οδού 1α από κόμβο Αμφιθέας – Αγ. Μαρίνα – Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης», αναδόχου εταιρείας «ΚΑΣΤΩΡ ΑΕ».
245. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προστασία οδού προς Αμπελοχώρι – κατασκευή σαρζανέτ», αναδόχου Δημητρίου Αντωνίου ΕΔΕ, μέχρι την 16-05-2016.

Μέτσοβο: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (01-03-2016) το απόγευμα στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 33χρονος ημεδαπός, με την κατηγορία της κλοπής.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο Μέτσοβο, ο 33χρονος, αφαίρεσε από ιατρείο, δύο σφραγίδες και ένα μπλοκ συνταγογράφησης φαρμάκων.
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τον 33χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Ημερίδα-Ανοιχτή συζήτηση για το διατροφικό, τη πρωτογενή παραγωγή στην Ήπειρο και τη διατροφική αυτάρκεια, την Κυριακή 6 Μαρτίου, ώρα 17:30, στην αίθουσα ''Γη των Ηπειρωτών'' στο Στάδιο ΤΑΕ ΚWON DO στο Παλαιό Φάληρο, στα πλαίσια του ''Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016''

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στα πλαίσια του ''Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016'' διοργανώνει Ημερίδα - Ανοιχτή συζήτηση για το διατροφικό, τον πρωτογενή Παραγωγή στην Ήπειρο και τη  διατροφική αυτάρκεια, την Κυριακή Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, ώρα 17:30', στην αίθουσα ''Γη των Ηπειρωτών'' στο  Στάδιο ΤΑΕ ΚWON DO στο Παλαιό Φάληρο
Το Διατροφικό συνδεδεμένο με την πρωτογενή δυνατότητα παραγωγής είναι ένα επίκαιρο κρίσιμο θέμα με πολλές πτυχές στην κοινωνία και στην οικονομία στο περιβάλλον και σίγουρα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Το πλαίσιο του Διατροφικού με αναφορά στην Ήπειρο, στοχεύει στην ενημερωτική και ουσιαστική εμπλοκή όλων των εισηγητών με προτάσεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις.
Ο ειδικός Τίτλος της ημερίδας προσδιορίστηκε ως:
«Πρωτογενής Παράγωγη στην Ήπειρο και διατροφική Αυτάρκεια»

Ομιλία-ενημέρωση της Κίνησης Πολιτών «Αντι…δρώ» την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος)

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΑΝΤΙ…δρώ»
ΟΜΑΔΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιωάννινα 1/3/2016
3η Δράση - Αντίδραση

Σας ενημερώνουμε ότι η τρίτη δράση - αντίδραση, της Κίνησης Πολιτών «Αντι…δρώ» μαζί με την «Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ», ορίσθηκε για την Τετάρτη 9/3/2016, ώρα 7 μ.μ., όπου διοργανώνουμε ομιλία - ενημέρωση - συζήτηση στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος), με αφορμή τον πρόσφατο Νόμο (άρθρο 33, Ν. 4368/2016 – Παράλληλο Πρόγραμμα) για την πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (όλων;) των ανασφάλιστων πολιτών.
Εκτός από ενημέρωση, θα αποφασισθούν προτάσεις για δράσεις και αντιδράσεις, αφού η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των ελεύθερων επαγγελματιών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση! 
Τηλ. 6947028149
 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ετήσιος χορός της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας το Σάββατο 5- Μαρτίου, ώρα 22:30 στο VOICE