Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δρακόντεια» μέτρα τις ημέρες του Πάσχα


Διπλασιασμός προστίμων σε όλη τη χώρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων τις ημέρες του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, από το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου στις 21.00 το βράδυ και ως τη Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα, δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα ο διπλασιασμός των προστίμων, από τα 150 στα 300 δηλαδή ευρώ, και θα επιβάλλεται η αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.
Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως σχετικά με τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις για παροχή βοήθειας θα ελέγχεται σαρωτικά και επιμελώς από τις Αρχές και θα γίνεται μόνο με δύο άτομα ανά όχημα.
Σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλεται στον οδηγό πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων, και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Σωτήρης Τσιόδρας: 105 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 15 νέα κρούσματα


Ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε  15 νέα κρούσματα, και 105 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 2.207 οι καταγεγραμμένοι ασθενείς.
Νοσηλεύονται 69 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Θα υλοποιηθούν όλα τα έργα που είναι ενταγμένα στο Ε.Π..«Ήπειρος 2014-2020»


Η Ήπειρος δεν πρόκειται να στερηθεί πόρους από έργα και δράσεις που είναι ήδη ενταγμένα στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο χθεσινό – δια τηλεδιάσκεψης – συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε πως το αρχικό πρόγραμμα της Ηπείρου ανέρχονταν στα 337 εκ. ευρώ, το οποίο με την υπερδέσμευση που ήδη έχει εξασφαλιστεί θα ανέλθει τελικά στα 370, 130 εκ. ευρώ, έναντι των 376,6 εκ. ευρώ που θα μπορούσε να ήταν υπό προϋποθέσεις στη λήξη του. Το υπολειπόμενο ποσό των περίπου 6 εκ. ευρώ, είναι εκείνο που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το κεντρικό κράτος για το πρόγραμμα που σχεδιάζει για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.
«Καταλαβαίνετε ότι το πρόγραμμα της Ηπείρου, είναι ένα πρόγραμμα δουλεμένο, που έχει νομικές δεσμεύσεις και είναι σε τέτοια φάση υλοποίησης που δεν μπορεί να διαθέσει επιπλέον χρήματα για το κεντρικό πρόγραμμα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα για την Περιφέρειά μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
Αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέφερε ότι από τους Υπουργούς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση- μέσω τηλεδιάσκεψης- τονίστηκε πως για το 2020 δεν έχουν τεθεί από την Ε.Ε. κάποιες δεσμεύσεις, δεν γνωρίζουν όμως τι θα ισχύσει για το 2021. «Κι εκεί είναι ο δικός μας προβληματισμός», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κλειστές μέχρι και τις 28 Απριλίου οι εκκλησίες για τους πιστούς


Παράταση μέχρι τις 28 Απριλίου πήραν τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες με σκοπό να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω του Πάσχα και εν μέσω κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας σήμερα 16 Απριλίου που αποφασίζεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας.
Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστατης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

Δύο περιπτώσεις με λαθροθήρες στο «δόκανο» της Θηροφυλακής


Σε δύο ακόμη περιπτώσεις λαθροθηρίας η επέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου υπήρξε άμεση και καθοριστική.
*Στη μεν πρώτη περίπτωση, πριν από λίγες ημέρες, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών για παράνομη άσκηση θήρας στην ευρύτερη περιοχή, κλιμάκιο της Θηροφυλακής, εντόπισε και έθεσε σε διακριτική παρακολούθηση ένα Ι.Χ να κινείται εντός δασικής έκτασης της ΤΚ Μπαλντούμας του Δ. Μετσόβου.
Σε σήμα στάσης που δόθηκε στον οδηγό του οχήματος, αυτός προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως οι Θηροφύλακες απέτρεψαν τη διαφυγή του. Ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ που έσπευσε στο σημείο μετά από λίγη ώρα.
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκε στο κάθισμα του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης. Το όπλο ήταν παραποιημένο και μάλιστα στη θαλάμη του είχε εννέα (9) συνολικά φυσίγγια, έτοιμα προς χρήση, για την θήρα τριχωτού θηράματος, ενώ στην κάνη του όπλου είχε προσαρμοστεί και ένας φακός μεγάλης εμβέλειας.
Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και σε βάρος του ατόμου ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος δράστης έχει απασχολήσει πολλές φορές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, και μάλιστα όχι μόνο στην περιοχή ευθύνης και αρμοδιότητας της Ε’ ΚΟΗ, αλλά και σε όμορες περιοχές.
Επίσης, στον οδηγό του οχήματος επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, από την ΕΛ.ΑΣ για άσκοπη μετακίνηση.
*Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής βρέθηκε σε αγροτική περιοχή της ΤΚ Δωδωνούπολης, του Δ. Δωδώνης, όπου ακολουθώντας ίχνη αίματος που εντοπίστηκαν στο οδόστρωμα, έφτασε σε παρακείμενη καλύβα, όπου και εντοπίστηκε ένας θηρευμένος αγριόχοιρος.
Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, και έπειτα από λίγη ώρα εισήλθε σε αυτό 1 άτομο, το οποίο και ομολόγησε για την πράξη του.
Το ζώο κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, που επιβεβαίωσε, ότι φέρει τραύμα από κυνηγετικό όπλο.
Σε βάρος του ατόμου ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκε ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Εξέλιξη κρουσμάτων κορονοϊού στην Ήπειρο (Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου)




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορονοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής: 
A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.
  Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ομαλή εξέλιξη, σταθερά βελτιούμενη.
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται δύο διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
 Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παρουσιάζει πολύ ικανοποιητική εξέλιξη.
  Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερά βελτιούμενη.
 4. Ο νεαρός άντρας από τα Ιωάννινα , που νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Λοιμωδών, έλαβε εξιτήριο χθες Μ. Τετάρτη αφού ήταν πολύ καλά στην υγεία του.
5. Χθες Μ. Τετάρτη εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα δύο (42) νέα δείγματα. Τα επτά αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, τα δύο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα υπόλοιπα τριάντα τρία όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.
Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
 Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν χθες ήταν αρνητικά. 
 Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση.
 Από το σύνολο των εκατόν πενήντα τριών (153) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.
 Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
 Από τα δέκα τρία δείγματα που εξετάσθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα τα έντεκα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για άλλα δύο.
 Σήμερα στάλθηκαν δέκα νέα δείγματα για εξέταση.
 Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται οικειοθελώς σε καραντίνα στην οικία τους αφού έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος από την διαπίστωση ότι ήταν θετικοί στον Κορωνοϊό. Ακολουθούν τις συστάσεις και τις οδηγίες που τους έχουν παρασχεθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας και όταν κριθεί απαραίτητο από την ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου θα γίνει επανέλεγχος. Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
  Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια οκτώ (408) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δώδεκα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.
Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 Δύο από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
 Σήμερα λήφθηκε ένα νέο δείγμα πιθανού περιστατικού, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον απομόνωση  και αναμένεται αποτέλεσμα.
 Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 
Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
 Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο στις 12/4/2020.
Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
 Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν εχθές ήταν αρνητικά.
  Σήμερα στάλθηκε ένα δείγμα για εξέταση.
 Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα επτά (37) δείγματα, τα τριάντα έξι αρνητικά και αναμένεται το ένα ανωτέρω.

Συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Συνελήφθη, σήμερα (16-04-2020) μετά τα μεσάνυκτα, σε περιοχή της Ηπείρου, μία ημεδαπή, κατηγορούμενη για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, η κατηγορούμενη,  λειτουργούσε, ως ιδιοκτήτρια, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.
Η συλληφθείσα με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ένα διαφορετικό για τα παιδιά Πάσχα


Από την επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25  και του συμβουλευτικού κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»
Επίσημα διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και οδεύουμε ολοταχώς στην Ανάσταση και στο Πάσχα. Μια μεγάλη γιορτή για τη χριστιανοσύνη. 
Οι περισσότεροι από εμάς, είναι σχεδόν σίγουρο αν όχι βέβαιο ότι διαφορετικά το είχαμε στο μυαλό μας. 
Φανταζόμασταν ότι θα βρούμε τους δικούς μας ανθρώπους, τους φίλους μας, ότι θα επισκεπτόμασταν τα μέρη που μεγαλώσαμε, ή ακόμη ότι θα κάνουμε και κάποιο ταξίδι. 
Να καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από το γιορτινό τραπέζι, να τσουγκρίσουμε τα κόκκινα αβγά, να φάμε το αρνάκι ή ότι άλλο θέλει ο καθένας, να πάμε στην εκκλησία. 
Ίσως το πιο σημαντικό όμως θα ήταν ότι θα βρισκόμασταν όλοι μαζί. 
Κάτι που σε όλους μας έχει λείψει αυτό το διάστημα.
Όμως ο covid - 19 το άλλαξε και αυτό. Μπορούμε όμως τις ξεχωριστές μυρωδιές και τα αρώματα που μας φέρνει η γιορτή του Πάσχα να προσπαθήσουμε να τις μεταφέρουμε μέσα στο σπίτι μας. 
Να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τις δικές μας προσωπικές εμπειρίες, για το πως καθόμασταν δίπλα από τη γιαγιά ή τη μητέρα μας και τις βλέπαμε να μαγειρεύουν, για τη μυσταγωγία που επικρατούσε μέχρι να στρωθεί το γιορτινό τραπέζι. 
Όλοι μας έχουμε να μοιραστούμε και όμορφες στιγμές, από τις οποίες μόνο κερδισμένοι θα βγούμε εμείς, αλλά και οι σημαντικοί μας άνθρωποι. 
Η τεχνολογία ευτυχώς έχει προχωρήσει πάρα πολύ και μπορεί να σταθεί σύμμαχος μας αυτές τις δύσκολες στιγμές. 
Μπορούμε λοιπόν να την αξιοποιήσουμε και να φροντίσουμε μέσω βιντεοκλήσεων, τα παιδιά να δουν τον παππού και τη γιαγιά που με τόση λαχτάρα ανυπομονούσαν να συναντηθούν.
Είναι στο χέρι μας λοιπόν να φροντίσουμε, ώστε να δώσουμε μια διαφορετική νότα σε αυτό το Πάσχα. Μια νότα αισιοδοξίας και δύναμης ότι ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα βρούμε τον τρόπο να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο και να βρεθούμε έστω και μέσω της τεχνολογίας πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25& το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί»

Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι  μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών
• Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
• Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
• Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της
Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς  το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά  σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους. 
Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.).
Επίσης, λειτουργούν διαδυκτιακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων.

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία: Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.
Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.
Τηλεοπτικό σποτ Γραμμής: 

Σπύρος Ριζόπουλος: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα

Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα του επικεφαλή των «Οριζόντων Ηπείρου» κ. Σπύρου Ριζόπουλου.

Σαράντα έξι οι παραβάτες του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας στην Ήπειρο, την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου:
για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (73) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
(36) στην Αττική,
(13) στην Κεντρική Μακεδονία,
(12) στη Θεσσαλονίκη,
(5) στη Στερεά Ελλάδα,
(3) στη Θεσσαλία,
(2) στην Ήπειρο,
(1) στη Δυτική Μακεδονία και
(1) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (40) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (454) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (253) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.958) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
(879) στην Αττική,
(156) στη Δυτική Ελλάδα,
(146) στην Κρήτη,
(137) στη Θεσσαλονίκη,
(127) στην Πελοπόννησο,
(107) στα Ιόνια Νησιά,
(85) στην Κεντρική Μακεδονία,
(65) στη Θεσσαλία,
(57) στη Στερεά Ελλάδα,
(50) στο Νότιο Αιγαίο,
(46) στην Ήπειρο,
(45) στο Βόρειο Αιγαίο,
(43) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
(15) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (41.992) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).
για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (7) παραβάσεις και συνελήφθησαν (6) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (440) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (426) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Τοπικό Συμβούλιο Κουκλιών: Ευχές για το Πάσχα


Διαφορετικό Πάσχα φέτος, μοναχικό αλλά .... αισιόδοξο!!!
Καλό Πάσχα στους απανταχού συγχωριανούς μας.

Τ. Σ. Κουκλιών

Φούσας Στέφανος: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα στο https://www.tzourlakos.com/


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα από τον συνδημότη καθηγητή καρδιολογίας  κ. Φούσα  Στέφανο  στο https://www.tzourlakos.com/

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής


Δημοπρατήσεις νέων έργων και προμηθειών περιλαμβάνονται μεταξύ των αποφάσεων  που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Συγκεκριμένα:
Η Ο.Ε. ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:
 «Κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην παραλιακή οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας στις Χ.Θ. 5+900 (συμβολή με την οδό Λασκαράτου) και στη θέση Φραξήλα», προϋπολογισμού 400.000 €. Ανάδοχος: ΕΝΩΣΗ Ι.ΚΑΡΑΜΠΙΤΙΑΝΗΣ-Γ. Ν. ΚΥΡΙΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
 «Αποκατάσταση ζημιών και άρση καταπτώσεων στην 8η επαρχιακή οδό της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 73.160 €. Ανάδοχος Κων. Κώστας.
Κατακύρωσε τον διαγωνισμό:
 «Προμήθεια παραθύρων Κέντρου Υγείας Μετσόβου», προϋπολογισμού € 62.000. Ανάδοχος: Υιοί Ζώμπρα Ο.Ε..
Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
 «Καθαρισμός κοίτης και ενίσχυση αναχωμάτων ποταμού Αχέροντα των παραποτάμων και των ρεμάτων του», προϋπολογισμού € 270.000,00 με ΦΠΑ.
 «Προμήθεια διπλοκάμπινων ημιφορτηγών και επιβατηγών οχημάτων για την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 1.124.000, μέσω  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020».
 «Άμεση αποκατάσταση βατότητας της Ε.Ο Ιωαννίνων – Κοζάνης και προστασία πρανών από τον ποταμό Σαραντάπορο», προϋπολογισμού € 65.720.
 «Επισκευή Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου χαράδρας Βίκου Ζαγορίου» προϋπολογισμού € 80.000.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Έκκληση για τη στήριξη της Κιβωτού του Κόσμου

Αδελφοί μου, μέσα στην Άνοιξη βλέπουμε με λαχτάρα την αναστημένη φύση που μας καλεί να την απολαύσουμε, αλλά δυστυχώς λόγω της περίστασης καλούμαστε να κλειστούμε στο σπίτι, αλλά όχι στον εαυτό μας.
Ας μετατρέψουμε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση σε μια Πνευματική Άνοιξη των ψυχών μας και ας μην φοβηθούμε να σμίξουν οι καρδιές μας, μια και αυτές δεν κολλούν από τον κορωνοϊό.
Ας σκορπίσουμε τα αρώματα της πνευματικής αυτής άνοιξής μας και ας αφήσουμε στην άκρη το φόβο και την αγωνία και καθετί που μας δυσκολεύει αυτή την περίοδο για να μπορέσουμε να συναναστηθούμε με τον Θεάνθρωπο Χριστό!
Καλή Ανάσταση!
Με πολλή Αναστάσιμη Αγάπη
Π. Αντώνιος Παπανικολάου
Τα παιδιά μας και όλοι εμείς στην Κιβωτό του Κόσμου Ηπείρου ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία, αγάπη και οικογενειακή ευτυχία.
Εν μέσω της νέας, δύσκολης για όλους μας, κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, τα σπίτια μας σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα χρειάζονται τη βοήθειάς σας όσο ποτέ άλλοτε. Καθώς οι ανάγκες μας καλύπτονται αποκλειστικά από τη στήριξη του κόσμου, κάνουμε έκκληση στην αγάπη σας να μας ενισχύσετε στο μέτρο του δυνατού, καλώντας από όλα τα σταθερά & κινητά τηλέφωνα στο 19828 (χρέωση 2,48€/κλήση) ή στέλνοντας μήνυμα στο 19828 (2,48€/sms) ή μέσω των τραπεζικών λογαριασμών που διαθέτει ο οργανισμός μας:
· ΕΘΝΙΚΗ
IBAN: GR6201101000000010029610242
· EUROBANK
IBAN : GR3702601780000870100872073
· ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN:GR3801720230005023032595870
· ALPHA
IBAN: GR4801401830183002002003534
Κάθε βοήθειά σας είναι σανίδα σωτηρίας για εμάς αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ευχόμαστε η Ανάσταση του Κυρίου μας να χαρίζει σε όλους μας ελπίδα, αδελφοσύνη, αισιοδοξία και δύναμη!
Καλό Πάσχα!

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε στα τηλέφωνα
26570 31005-6 & στο παρόν email.
Σας ευχαριστούμε θερμά για κάθε σας ενέργεια!
Με εκτίμηση,
Θεοδωρακοπούλου Ανδριανή
Δ/ντρια, Κοινωνική λειτουργός
Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου
Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Τ.Κ. 44002
Τηλ.: 26570 - 31005 & 31006
Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός - Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας & Προστασίας Μητέρας & Παιδιού
Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018 στον π. Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου για την κοινωνική τους προσφορά
Ενισχύστε το σκοπό μας στο μέτρο του δυνατού καλώντας από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα στο 19828 (χρέωση 2,48 €/κλήση) ή στέλνοντας μήνυμα στο 19828 (2,48€/sms) ή καλώντας στο 901 11 170 170 (3,71€/κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ).

Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook.
https://www.facebook.com/kivotostoukosmougr/

Παρατείνεται η σύμβαση για τη μεταφορά υπολείμματος από τη Μονάδα ΑΣΑ


Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης για τη μεταφορά του υπολείμματος από την εγκατάσταση Επεξεργασίας Α.Σ.Α. στους κατά τόπους ΧΥΤΥ (Άρτας, Ελληνικού, Καρβουναρίου). 
Η παράταση ισχύει μέχρι εξαντλήσεως της αρχικής δαπάνης της σύμβασης και εκτιμάται ότι θα επαρκέσει για τη μεταφορά υπολείμματος για διάστημα 5-8 μηνών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Υγεία εν μέσω πανδημίας Ώρα Μηδέν: Απολογισμός και επαναξιολόγηση


Οι φωτογραφίες τους κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και μας «στοιχειώνουν». 
Τα σημάδια από τις μάσκες στα πρόσωπά τους, οι πληγές στα χέρια τους, ο καθημερινός τους αγώνας προκαλούν το κοινό αίσθημα, καλλιεργώντας ενσυναίσθηση και ευγνωμοσύνη.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ήταν αφιερωμένη στους νοσηλευτές, στις μαίες και στους επισκέπτες υγείας, στην αναγνώριση και στην απόδοση τιμής στον ρόλο τους.
Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί ότι ο πλανήτης χρειάζεται σχεδόν έξι εκατομμύρια επιπλέον επαγγελματίες νοσηλεύτριες και νοσηλευτές.
«Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές είναι η σπονδυλική στήλη των συστημάτων υγείας», υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους. «Σήμερα πολλές νοσηλεύτριες και πολλοί νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στο μέτωπο της μάχης εναντίον της ασθένειας COVID-19».
Ο αριθμός των επαγγελματιών νοσηλευτριών και νοσηλευτών σήμερα ανέρχεται σε περίπου 28 εκατομμύρια παγκοσμίως. Μεταξύ του 2014 και του 2018, αυξήθηκε κατά 4,7 εκατομμύρια, αλλά «εξακολουθεί να υπάρχει έλλειμμα 5,9 εκατομμυρίων νοσηλευτών», με τις πιο κραυγαλέες ελλείψεις να εντοπίζονται στις φτωχότερες χώρες της Αφρικής, της νοτιοανατολικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής.